Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Korg
 
<< Previous thread | Next thread >>
Yamaha style to korg pa convert
Go to page   <<      
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
cminor
Sat Dec 28 2019, 03:38PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2788
elgi a scris ...

ce faci cu un ritm complex făcut în PC cu 46 de trackuri midi (pe atâtea trackuri se pot scrie ritmurile în Yamaha, desigur pe PC)


Maestre, ia detaliaza putin, ca m-ai bagat in ceata.
Cum 46 ???
Am incarcat in cubase, prin redenumire, styleuri originale, si nu am gasit atatea trackuri.
Cum vine asta, 46? Cum se pot face?
Recunosc, sunt incepator rau in programare de style pt Yamaha, am studiat mult pt Roland.
De cand am Tyros 4 am inceput sa mai ma joc in Cubase pe midi-style Yamaha.

Back to top
angelitto
Sat Dec 28 2019, 04:57PM


Registered Member #14155
Joined: Mon Apr 28 2014, 05:16PM
Posts: 1137
Poate ne lumineaza elgi pentru ca eu cred ca chestia cu 46 trackuri e un mit ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif Eu nu am vazut nici un style (inclusiv cele din factory) care sa aibe mai mult de 16 track'uri. De fapt sunt 8, dar ei mai pun septimele sau minorele pe alte track'uri (1-8), pentru ca nu au CV'uri ca la Korg si sunt nevoiti sa foloseasca track'urile libere pentru a face stylul mai complex.

Back to top
elgi
Sat Dec 28 2019, 11:36PM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 750
Să vedem dacă e un mit... Yamaha suportă cam vreo 10 octave virtuale (deci merg cu mult mai mult de 45 de trackuri, eu am zis un minim de 45, ca să fie mai simplu; explic mai jos cum ajungem la acest număr). Din cele 10 octave virtuale, să zicem că lucrăm doar pe 6 octave, direct pe clapă, dacă ai T2,3 sau 4, pentru restul pe PC în editorul lui peşte prăjit în sos de soia. Îmi fac un ton astfel: în primele două octave îmi pun wave-urile de la un acordeon, să zicem, în următoarele două pun un braci, în ultimele două - o chitară panată sau orice dorim. Ca să nu apară probleme de note limit, pe care îl dau de la C-2 la C8 (practic fără limitare), la fiecare ton determin care e nota maximă şi cea minimă pe care s-o cânte, indiferent de răsturnarea acelui ton, să zicem că sună bine doar de la sol din prima octavă la Fa# din a doua, de la Sol2 deja fiind prea sus; soluţia este că pe sol de sus, din a doua octavă, copiez din nou wave-ul de sol din octava de jos, deci assignez acelaşi wave pe Sol din a doua octavă, iar ca limită de jos, notele Do1-Fa#1 le assignez cu wave-urile de pe Do2-Fa#2; La T2 şi T3, dacă assignez de 2 ori acelaşi wave, ocupă de două ori memoria lui din RAM, dar de la T4 încolo, dacă îl pun de 100 de ori acelaşi wave, ocupă o singură dată poziţie în RAM. La fel fac pe toate cele 3 tonuri din acel oscilator. Am luat un exemplu cu doar 3 tonuri întinse pe 6 octave, dar eu pot pune 10 octave, deci cam 5 tonuri per oscilator (aşadar 5 tonuri X 8 oscilatoare independente ca volum, velocitate etc. pe un voice, rezultă că am deja 40 de tonuri într-un singur voice; pe 7 trackuri de pe faţă, să nu vorbim de trackurile 1-8, ies 7X40=280 de tonuri posibile, fără a folosi trackurile 1-8; dacă foloseşti şi 1-8 şi scrii CV-uri diferite în PC, ajungi la 15 track-uri X 40 de tonuri într-un voice fac 600 de tonuri plus trackul de tobe RHY2 care e fix). Când construiesc style-ul, pot scrie pe orice track note din orice octavă, indiferent când să înceapă fiecare notă. Dacă scriu formula în cea de a doua răsturnare, maxim Fa#2, când transpozează pe noile acorduri va suna bine, indiferent de acord, va suna ca un chitarist ce ia toate acordurile în aceeaşi poziţie pe griful chitării. Posibilităţile tind către plus infinit! Numai răbdare să ai la scris track-urile. Singurul track pe care nu poţi să-l scrii cu CV diferit este cel de tobe de RHY2, ai o singură formulă de tobe pentru toate CV-urile. Dacă, totuşi, te mănâncă-n zambilică şi ai vrea să scrii şi tobe cu CV diferit, construieşti un ton cu wave-uri de tobe şi nu mai dai transpoze, ci fixed la Root (nu mai transpozează când schimbi acordul), pe fiecare tobă de premier, să zicem, putând pune 8 wave-uri separate etc. Ideea este că se pot face cu o grămadă de trackuri, doar că e multă bătaie de cap şi depinde dacă ai răbdare şi dacă se merită. Teoretic vorbind, se poate face cam orice. Mai puţin s-o faci să sune la manele... ../../images/emotes/yahoo/yahoo_big_grin.gif
Sărbători cu bine tuturor şi un An Nou mai bun!

Back to top
angelitto
Sun Dec 29 2019, 09:23PM


Registered Member #14155
Joined: Mon Apr 28 2014, 05:16PM
Posts: 1137
Raman la parerea initiala ca e un mit.
Eu vorbeam de styluri normale, nu de science-fiction ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif

Totusi de dragul discutiei, cred ca e posibil sa faci toate astea. Dar e o munca enorma. Trebuie sa iti creezi astfel de tonuri complexe, cat si styluri la fel de complexe. Caci tonurile astea nu vor merge la stylurile normale ci va fii o tocanita. Si nu se merita. E prea multa bataie de cap si tot 16 trackuri ai, doar ca in felul explicat de tine, poti canta cu mai multe instrumente pe acelasi track. La Korg se poate face la fel, ba chiar mult mai mult. Daca la Yamaha poti face 5 tonuri x 8 osc, la Korg poti face ”5 tonuri x 24 oscilatoare”. Dar nu cred ca a facut cineva asa ceva si nici nu va face vreodata. Mai ales la Korg. De ce zic asta? Pentru ca e mai simplu sa introduci in Sequencer un controller care sa schimbe tonurile dupa bunul plac pe track'ul respectiv. Poti astfel pe un track sa pui 128 de tonuri interschimbabile. Si e mult mai usor decat sa iti creezi tonuri complexe si styluri asa cum ai descris tu mai sus.
In teorie e bine ce ai zis, dar practic ... e aproape imposibil de pus in aplicare. Tocmai de aceea nu a facut nimeni asa ceva pana acum.

Sarbatori Fericite si tie! Si un an nou fericit! ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif

Back to top
cminor
Sat Jan 04 2020, 04:53PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2788
elgi a scris ...

Să vedem dacă e un mit...


Maestre, tot 16 canale midi raman.
Adica 15. Presupunand ca ramane doar unul de tobe.
Din pacate, sa poti face formule complexe, 7+ , dim , etc, tot la cele 16 canale midi esti limitat.
Degeaba am 5 tonuri pe aceeasi secventa. de ce?
Pentru ca daca pun tot style-ul pe un singur track midi, sa zicem, cum le mai scot din style, daca vreau la un moment dat sa nu am un ton, o parte?
Parerea mea.
Era o smecherie sa recunoasca multitrack midi.
Adica track 1 sa contina 16 canale, track 2 alte 16.
Stiu ca unele recunosc, dar encodarea e secreta.
Si sunt doar workstationuri.

Back to top
elgi
Sat Jan 04 2020, 10:37PM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 750
Nu sunt maestru! Dacă vrei să nu ai un anumit ton (track, formulă, să zicem) faci totul la fel, dar fără acel track (de obicei singurul care îl opreşti este basul, restul laşi la fel), copiezi totul în altă variaţiune din cele 15 ale ritmului şi ştergi notele de bas sau cel ce nu vrei să se audă. Ideea este că dacă îţi faci ritmul din maxim 5X8 "trackuri", ai la dispoziţie 15 CV-uri diferite (fiecare scris pe alt track midi)! Aici era chestia. Apoi mai e o treabă: ai direct pe faţă (fără a căuta în niciun menu) 8 Registration bank. Cine te opreşte să-ţi faci 8 ritmuri cu toate combinaţiile de "ON-OFF fake" (fără a apela la vreuna din celelalte 14 variaţiuni ale style-ului) şi să le memorezi în cele 8 memorii, accesându-le după bunul plac?
Domnul Angelito a observat corect că la Korg ai 24 de oscilatoare MONO, versus 8 STEREO, deci la korg se pot scoate mult mai multe.
După mintea mea cea proastă, dacă handicapsaţii de la Yamaha nu vor concedia de urgenţă echipa de la conducere, vor da faliment la divizia clape. Incluzând workstation! Pentru că au trebuit să nu vândă mai nimic din Montage, ca să facă un update de soft în care să-i pună ce au scos demenţii din vechiul model (Motif): pattern şi sequencer, lucruri care nu trebuia să le elimine din meniu deloc, nici nu trebuia să se pună problema!!! Cea mai interesantă mi se pare la ora actuală Roland Motif 2019, e o uzină de sunete şi alte 5 uzine de funcţii. La capitolul funcţii îi dă clasă Montage-ului, fără drept de apel. Degeaba ai Super Knob-ul, dacă nu ai nişte chestii elementare pentru epoca în care trăim, cum ar fi un piano roll, un USB 3.0, măcar 2 digital out, un blutuţi, pe acolo, ori un uai fai... Nu mai poţi păcăli la nesfârşit publicul, fie el şi pensionar...
În altă ordine de idei: între 16-20 ianuarie este NAMM 2020, unde Line 6 cică va lansa noi produse (oare vor scoate un nou mixer, o altă serie de microfoane digitale sau vor bate apa-n piuă cu procesoare de chitară???), Nexo va veni cu noi modele de boxe, iar Yamaha Corporation va lansa nu mai puţin de 75 de produse noi (de la chitări, viori până la tobe), dintre care cică o nouă serie de clape "family friendly", adică pe entry level, ori cel mult medium level (numai să nu fie cu clăpuţe mici, ca Reface - dovada clară că japonezii se droghează grav; şi nu e cu xanax, e cu ceva mult mai rău...). Să vedem ce şi câte se adeveresc abia peste două săptămâni. În rest, noi să fim sănătoşi, că de beleli au grijă guvernanţii, vedea-i-aş morţi pe hoţi şi putreziţi la soare, şi-atuncea să mergem cu toţi să tragem o cântare...

Back to top
cminor
Thu Jan 09 2020, 03:32AM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2788
elgi a scris ...

Cea mai interesantă mi se pare la ora actuală Roland Motif 2019


Banuiesc ca vorbiti de noul Fantom.
Nu pot spune decat ca samplerul e o minciuna. Un SPDS.
Sa ai o uzina de tonuri, dar sa nu poti incarca un ton cu samplere.
Rusine. Mare rusine.
Nu poti incarca decat pe PADuri samplere, pt beaturi hipahopa...

Back to top
elgi
Thu Jan 09 2020, 02:28PM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 750
Scuze, m-am grăbit, am scris altceva, da, Fantom e noua clapă.
Referitor la noutăţi, a apărut Korg EX-20, ceea ce arată că Korg ia piaţa pianiştilor din zona de mijloc a preţurilor. Bravo lor! Au mai venit cu două synt-uri: Korg Wavestate (Wave Sequencing Synthesizer) şi Korg Minilogue XD-PW (analogice), dar şi cu Korg Volca Nubass (Tube) şi să nu uităm de Korg Collection - softuri emulatoare pentru Mac şi PC, dar şi pianul Korg SV-2, în timp ce Yamaha freacă menta, iar Roland a scos Fantomul care, oricum ar fi, e o bombă pe piaţă. Korg a mai venit şi cu i3, un entry level, pe negru sau pe silver. Se mişcă treburile...

Back to top
cminor
Thu Jan 09 2020, 06:31PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2788
Si inca am inteles ca sunt surprize la Namm 2020.
O seara buna.

Back to top
Go to page   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set palade Yamaha s670 Posted by gabriela on 08 Jul : 15:39
pas: w.orgaforum.ro


[download] SetAnicheiReparatPA700-Folclor Posted by Mihai13 on 07 Jul : 14:44
Salut Mihai,Eu le repar de obicei sa nu mai dea eroare la incarcare, samplere gri lipsa wav in multisempler, empty multisempler in ton.Pentru celelalte: tonuri care bazaie cv neset [more ...]


[download] SetAnicheiReparatPA700-Folclor Posted by mihai roland on 07 Jul : 12:56
Are inca erori,,Incerc sa mai repar cv..1594121890 ]


[download] Set Korg Pa 700 Anichei - marukorg Posted by mihai roland on 07 Jul : 12:54
Apar errori la kmp uri


[download] Set palade Yamaha s670 Posted by Mihai13 on 07 Jul : 10:22
Si parola???Pare a fi PPI deci inutil pt alte clape.1594106638 ]

Facebook page

Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.roSiteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap