Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Acordeoane
 
<< Previous thread | Next thread >>
weltmeister cantora
Moderators: admin, pustiulica
Author Post
vmaprilia
Thu Jun 27 2019, 01:26PM

Registered Member #13107
Joined: Sun Jul 14 2013, 11:42PM
Posts: 33
salut, sunt mai mult observator pe aici, cant de pasiune printre prieteni, nu traiesc din asta, nu am mana unui instrumentist profesionist, insa ma relaxeaza mult cantatul, si de asta in 2012 am investit intr-un acordeon weltmeister cantora luat de la un magazin din bucuresti.

cel mai problematic e ca sunt stangaci si cant cu el invers, am mai vazut doar 3 insi asa ( un boschetar la metrou in bucuresti, un tip pe youtube Oliver Ziem care cred ca are un magazin de acordeoane prin germania, si un turc de pe instagram dintr-o formatie de muzica georgiana )

dupa ce l-am luat, mi-am dat seama ca e destul de dezacordat, si cu ajutorul forumului am reusit sa il duc la george romanu la acordat, insa lucrarea nu a avut tocmai calitatea la care ma asteptam si in continuare multe tonuri sunau usor zgariat si inegal, insa nefiind instrumentist profesionist nu ma invart in lumea asta ca sa stiu persoane de incredere care sa faca lucrari bine.

insa dupa multe imagini si filme de pe facebook am descoperit fabrica Tiranti Fisarmoniche si am decis sa il trimit in italia la o reconditionare completa de tonuri, iar rezultatul este incredibil, parca este alt instrument, suna totul egal, consuma mai putin aer iar basii sunt mult mai plini, reconditionarea cred ca a scos maximul posibil din tonurile astea, avand in vedere ca au 35 de ani probabil, din ce vad sunt tonuri de supita, o sa pun niste poze mai incolo

o intrebare am, poate stie cineva, au fost cumva diferente de acordaj sau mecanica celor 5 butoane de registri la basi la weltmeisterele cantora si supita?

intreb pentru ca ulterior acordajului, cantora meu se aude mult mai adanc, precum un bayan pe registrul de bas cel mai de sus asa cum il tineti voi normal cu butoanele la stanga ( la mine pe dreapta e cel mai de jos ) pare sa cupleze doar picolo si cei 2 basi grosi, si suna complet diferit fata de cum suna inainte, eu am desfacut acordeonul si mecanica functioneaza perfect, e posibil inainte sa fi fost un selector desprins si practic ramanea deschis un registru tot timpul.

tonalitatea despre care vorbesc este ca cea din video de mai jos de la minutul 1:37, este singura data cand am auzit asa registru pe un weltmeister, doar pe cele italienesti cu registre multiple si 5 scaune la bass am mai auzit asa ( scandalli super 6 )


LINK: Click aici !

un exemplu de tonalitate de registru similara mai jos

LINK: Click aici !

[ Edited Thu Jun 27 2019, 01:30PM ]


Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set AD PA1000 Mosificat(reparat) Posted by Kmcoio on 19 Jul : 10:46
Cu tot respectul, exista seturi mult mai bune, însă nu sunt pe piața. Totodată, acest individ și-a bătut joc de comunitate sub pretextul unei bună-voințe dezinteresate. Setul e alt [more ...]


[download] Set AD PA1000 Mosificat(reparat) Posted by pustiulica on 17 Jul : 10:32
Chiar daca ar fi asa cum spui tu, anume ca seturile ar contine erori introduse cu intentie, tot sunt cele mai bune si mai complete seturi existente acum pe piata, cu sau fara pret. [more ...]


[download] Set AD PA1000 Mosificat(reparat) Posted by Kmcoio on 15 Jul : 18:52
Eu v-am spus ca AD a dat seturile la misto si intentionat belite. Acordeoanele alea sunt sub orice critica si sunt sigur ca le-a facut intentionat asa.


[download] Set AD PA1000 Mosificat(reparat) Posted by Mihai13 on 09 Jul : 23:27
Setul este cel original plus globalul de la AngeltoMultisamplerele au fost băgate de ADAcum sunt în Portugalia în delegație revin


[download] Dinamix Guerini President 6 acordeoane Posted by korg_style on 09 Jul : 22:09
dmx_gpresident.set

Facebook page

Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.roSiteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap