Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha
 
<< Previous thread | Next thread >>
YEM: Intrebari; Raspunsuri; Experiente
Go to page   <<      
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
Mihai13
Wed Jun 24 2020, 10:22AM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 372
Salut,
Am vaga impresie ca odata cu schimbarea versiunii de YEM (2.5 – 2.6) pack-urile codate CPF au probleme la incarcarea in noua versiune.
Cei drept s-a intamplat numai cu cele primite cu clapa nu cu cele de la Yamaha dar cum stim ei nu le fac cu YEM-ul. Acum 3 ani am primit IK pt. S970 dupa o perioada am putut utiliza doar CPI initial pt instalare CPF duse in YEM ori imi inchideau programul ori la formarea CPI-ului nu mai recunosteau toate vocile ca fiind pentru clapa mea (gri si nebifate).
Acum la jumatate de an de cand am luat clapa am vrut sa vad si eu ce am primit gratis, dar YEM-ul a ajuns la 2.6 si aceeas surpriza, foarte greu de pus CPF-urile in YEM, si cand in sfarsit am reusit cu unul la formarea CPI cel prin 20 de tonuri raman gri ca si cand nu ar fi de SX900.
Am renuntat si am instalat pt lamurire vechiul CPI primit odata cu clapa, care desigur merge.
Pentru multi asta ar putea fi o problema destul de mare, personal nu stiu daca voi apela la magazin pt remediere.
A mai patit cineva asa ceva?
Sanatate!


Back to top
Larry_va76
Fri Jul 03 2020, 08:16AM

Registered Member #9944
Joined: Tue Oct 26 2010, 07:42PM
Posts: 18
Salut. As dori sa fac un pachet de Orchestra Pentru Genos din din cateva elemente in Yem doar pe un singur uper. problema e ca nu merge sa copii elementele de la un ton la altul. Ce solutii ar fi ?????

Back to top
Mihai13
Fri Jul 03 2020, 08:51AM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 372
Salut Lary,
Problema cu YEM este ca trebuie sa ai wav-urile originale. Desigur daca nu le ai si tonul este necodat sau fara lacat exista un soft care le extrage.
Acum sunt orchestre care sunt facute cu cun singur element si cateva wavuri - probabil inregistrate asa cum sunt de la alte clape dar tu nu vrei asta.
Spre exemplu Orchestra lui Vasi are un strings un chamber strings un fluier si un nai daca nu ma insel.
Stringsul si chamber stringsul sunt foarte folositoare pt ca nu prea se gasesc in seturi.
Paul 1 extragi cu awave sau altceva wav-urile dintr-o orchestra sau instrument.
Pasul 2 creezi primul element wav cu wav sa zicem strings
Pasul 3 elementul 2 la fel sa zicel chamber strings
Pasul 4 o trompeta buna pe elementul 3 tot wav cu wav
Si gata prima orchestra
Adaugi un acorderon un fluier un nai pe alte elemente si vei avea cate orchestre doresti.
Exita volume si reglaje pe fiecare element deci poti sa faci cate orchestre vrei cu max 8 instrumente.
Dupa ce ai facut-o pe prima o exporti ca PPF o aduci inapoi redenumesti si continui editarea si tot asa pana cand le faci pe toate.
Sper ca-ti va fi de folos.

Back to top
Larry_va76
Mon Jul 06 2020, 10:54AM

Registered Member #9944
Joined: Tue Oct 26 2010, 07:42PM
Posts: 18
Multumesc Mihai de informatie.Am reusit sa creiez un ton de orchestra in principiu cum mi-ai scris .Ar fi fost mai simlu sa poti copia elementele dar din pacate nu ne-au oferit posibilitatea cei de la Yamaha. Poate pe viitor o vor rezolva .
O alta problema ar fi la salvarea PACK-ului in formatul "pqi" pentru o vizualizare mai rapida a tonului la care se fac ajustari in YEM . imi deranjeaza seturile de tobe "exemplu" in loc de premier se aude ton de pian sau altceva si ca sa stau sa salvez mereu ppi cate 20 de minute , te saturi de facut tonuri de orchestra. Ai intampinat problema asta ???


Back to top
Mihai13
Tue Jul 07 2020, 10:34AM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 372
Salut,
Pt 2 pachete cam 400Mb ca sa fac PPI dureaza max 5 min.
Un sfat, cand lucrezi ceva nu incarca mai mult decat ai nevoie max pack unde lucrezi si inca unul daca e nevoie, sa zicem cel de unde mai te poti inspira.
La mine nici o toba nu canta altceva, dar toate au samplere caci altfel dau eroare (am PSR SX900 nu Tyros sau Genos)
Posibil ca tobele cu elemente din factory care merg pe Ty si Ge sa faca cum zici tu in YEM (sa cante pian) sincer nu stiu.
Sanatate!

Back to top
Kmcoio
Fri Jul 17 2020, 09:46AM

Registered Member #8319
Joined: Mon Nov 02 2009, 06:43PM
Posts: 743
Da. Pentru mine aventura în lumea Yamaha s-a terminat. Din păcate, nu mai am răbdarea necesara sa îmi bat capul cu tâmpeniile marca inginerilor Yamaha, începând de la faptul ca nu poți folosi cablul sa instalezi packuri pana la faptul ca nu ma lasă să editez la nivel de oscillator tonurile de fabrica. Sper sa nu mi-o ia în nume de rău administratorii, dar dacă interesează pe cineva un Tyros 5, second hand, dar cu garantie, la un preț bun, scrieti-mi în privat. Clapa e foarte bună, dar I am too old for this... Stuff. ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif )

Back to top
Larry_va76
Sat Jul 18 2020, 10:17AM

Registered Member #9944
Joined: Tue Oct 26 2010, 07:42PM
Posts: 18
Kmcoio nu e vorba ca Yamaha nu suna .Am avea nevoie de functii cu care sa lucram mai usor. Problema cu tobele se produce numai cand fac mici modificari si salvez pack-ul in format pqi. Nu stiu cat de indicat este sa salvezi mereu ppi pentru ca se formateaza mereu clapa si de lucru se gaseste mereu, un sampler nou, o modificare . Am fost la cantare cu Pack-ul Mihai13 si suna curat ,aerisit, e reusit pack-ul , dar fiecare si-l face dupa mana lui sa sune spre exemplu eu am mai luat din bas la style-urile lui VB. Am avut Korg pa4, o clapa reusita, usor de editat si foarte accesibila dar in schimb nu e sunetul de la Yamaha cald, curat. Ar fi bine sa ne folosim de ambele. Sanatate tuturor !!!

Back to top
Kmcoio
Sat Jul 18 2020, 08:55PM

Registered Member #8319
Joined: Mon Nov 02 2009, 06:43PM
Posts: 743
Da, eu am decis sa revin la Kronos, pentru ca în prezent cant intr-o trupa rock și îmi e mai ușor sa îmi fac tonuri și ce vreau astfel. Nu contest sunetul Yamaha, dar unele chestii sunt prea limitate și deja nu mai tolerez. Din păcate.

Back to top
Go to page   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] PA700 2021 Posted by enesg800 on 29 Nov : 13:26
Daa e nou setul 😂 din 2016 . A lu-i Viorel de la barlad, nu va pierdeti timpul degeaba!


[download] PA700 2021 Posted by florian71 on 28 Nov : 16:25
Ce contine setul?


[download] ketron sd1 patterns Posted by chibis on 27 Nov : 12:34
care e parola pentru dezarhivare????


[download] Ketron SD7 Styles - JuanKLinux Posted by poinsot on 26 Nov : 10:15
Bonjour et Merci à vousBonne journée


[download] MT Pa700xCpPart1.SET Posted by miki67 on 21 Nov : 07:10
Cu plăcere @bghenadii.nu uita să lași o părere și un rating!1606140638 ]





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap