Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Probleme si defectiuni tehnice
 
<< Previous thread | Next thread >>
Va7 Defect-Fasait in boxe
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
iulianpuscasu96
Tue Aug 23 2016, 07:23PM

Registered Member #9995
Joined: Mon Nov 15 2010, 07:03PM
Posts: 58
Buna ziua! Am un Roland Va7 care de ceva timp incepuse sa-mi faca niste probleme. Prima oara avea un "ticait" in boxe uneori mai rar, uneori mai des. Dupa incepuse sa mi se restarteze, pur si simplu se inchidea si se aprindea imediat, ticaitul din boxe persistand uneori. Si restarturile s-au repetat, ajungand la "performanta" de a o aprinde si a se reseta in majoritatea cazurilor chiar inainte de a incarca softul daca pot sa spun asa. Am dus-o la 2 electricieni daca nu ma insel si nu prea au avut ce-i face si cand am vazut ca-i asa, mi-am cumparat alta orga. Acum, dupa aprox un an si ceva, m-am hotarat s-o repar si s-o vand ca sa-mi iau una mai usurica pt studiu. Am desfacut-o, am scos sursa (care am vazut ca mai suferise interventii, avea punti facute intre piese, etc), am dus-o la un electrician, erau dusi toti condensatorii, si i-a schimbat. Am luat sursa, am montat-o si tot nu pornea. Am vorbit cu meseriasul, si i-am dus orga intreaga, si mi-a mai schimbat un integrat care era "pocnit". Acum, orga se aprinde, merge touch, pot porni style.uri, pot shimba tonuri, functioneaza cam tot, singura problema este ca nu se aude nimic in afare de un "fasait" exact ca un radio care nu prinde nimic. (am pus midiuri, am apasat pe clape sa incerc tonuri, ritmuri si absolut nimic nu se aude in afara de fasaitul acela) Omul si-a facut treaba, a reparat sursa, acum nu stiu ce o fi stricat de nu se aude nimic, or fi mufe inversate, nu inteleg. Mufele difera ca forma si numar de pini deci nu prea se pot inversa, si cele care au acelasi nr de pini si sunt de aceeasi forma, sunt inscriptionate.
Imi cer scuze daca am deschis thread degeaba, dar eu am cautat si nu am gasit mai nimic asemanator.
Rugamintea mea la cei ce au avut aceeasi problema, sau au idee ce s-a intamplat, sa-mi sugereze sfaturi sa o pot repara ca am nevoie de ea pentru studiu. Multumesc anticipat
Am uitat sa precizez ca am incercat si casti gandindu-ma ca poate e amplificatorul integrat de vina dar si in casti persista acel fasait.

[ Edited Tue Aug 23 2016, 07:25PM ]


Back to top
bratgeorge
Thu Dec 08 2016, 09:59AM

Registered Member #15363
Joined: Mon Aug 17 2015, 05:22PM
Posts: 80
Ai incercat sa bagi semnal audio in ia prin audio in sau aux ? Daca tot nu se aude nimic este partea de amplificare finala si se poate repara , ai incercat si prin mufa de la casti sa vezi daca iti reda ceva sau tot fasie ? Incearca aceste douo variante daca si prin mufa de la casti are aceleasi simtome partea de preamplificare este dusa.

Back to top
Solton
Fri Jun 02 2017, 07:39PM
Registered Member #930
Joined: Tue Aug 19 2008, 06:58PM
Posts: 9
Buna ziua. O problema asemanatoare oarecum am si eu cu un roland VA7, si anume imi "fasaie" boxele cand pornwsc un style si si la tonuri. Pe mod piano se aude totul normal si clar. Am verificat si iesirea de casti si tot asa se aude. Ce parere aveti ce poate fi?

Back to top
ym_dx21
Sun Jun 04 2017, 09:10AM

Registered Member #10570
Joined: Tue Nov 08 2011, 06:06PM
Posts: 273
posibil potentiometrul de volum , plimbati-l de la min la max si vedeti daca cumva dispare acel fasait....daca nu , mergeti cu ea la un electronist care sa si vrea sa se bage s-o repare ca e ceva de munca ,rabdare si atentie totul sub lupa..

Back to top
iulianpuscasu96
Thu Jun 14 2018, 06:31AM

Registered Member #9995
Joined: Mon Nov 15 2010, 07:03PM
Posts: 58
Buna dimineata! Imi cer scuze ca raspund abia dupa un an, insa nu de mult am reusit sa-i dau de capat. Nu m-am ocupat foarte mult de orga pentru ca mai am una, dar am vrut sa o fac pentru ca ar fi fost pacat sa o las asa degeaba. Am desfacut clapa bucata cu bucata, am curatat cum trebuie toti pinii. Dupa cum am zis in postarea initiala, electricianul mi-a reparat corespunzator sursa, nu se mai reseta orga, avea sonor, dar inca fasaia. Asa ca am luat la puricat tot si am facut teste cu orga scotand cate o mufa de la diferite module, pana cand am dat de cel ce-mi facea probleme. Mufa de la placa midi. Acum merge perfect fara midi, dar am o problema: stie cineva de unde pot lua un Zip Drive mai ieftinior? Nu mai merge unitatea Zip si sincer nu as da 200 de lei pe alta avand in vedere ca nu prea mai foolosesc orga asta, insa as inlocui-o in ideea ca poate o vand sau daca o mai folosesc, sa pot incarca din nou setul pe care il am pe Zip. Multumesc!

Back to top
bratgeorge
Thu Jun 14 2018, 09:50AM

Registered Member #15363
Joined: Mon Aug 17 2015, 05:22PM
Posts: 80
iulianpuscasu96 a scris ...

Buna dimineata! Imi cer scuze ca raspund abia dupa un an, insa nu de mult am reusit sa-i dau de capat. Nu m-am ocupat foarte mult de orga pentru ca mai am una, dar am vrut sa o fac pentru ca ar fi fost pacat sa o las asa degeaba. Am desfacut clapa bucata cu bucata, am curatat cum trebuie toti pinii. Dupa cum am zis in postarea initiala, electricianul mi-a reparat corespunzator sursa, nu se mai reseta orga, avea sonor, dar inca fasaia. Asa ca am luat la puricat tot si am facut teste cu orga scotand cate o mufa de la diferite module, pana cand am dat de cel ce-mi facea probleme. Mufa de la placa midi. Acum merge perfect fara midi, dar am o problema: stie cineva de unde pot lua un Zip Drive mai ieftinior? Nu mai merge unitatea Zip si sincer nu as da 200 de lei pe alta avand in vedere ca nu prea mai foolosesc orga asta, insa as inlocui-o in ideea ca poate o vand sau daca o mai folosesc, sa pot incarca din nou setul pe care il am pe Zip. Multumesc!
ce tip de floppy ai pe ia ? Pentru roland am modificat floppy obisnuit de pc si lam facut pentru clapa . Am folosit metoda pentru " amiga " poti incerca gaseste niste floppy mai vechi si scri pe google tipul de floppy convert for amiga. La mine a mers sunt doar douo modificari de facut pe motajul floppy-ului.

P.S. Am uitat sa precizez l-am pus pe un g800.
Iar ghidajul de pe panglica trebuie sa fie invers decat ghidajul ghidajului de pe floppy , daca cel de pc are ghidajul in sus trebuie sa rupi pun plasticul de la pini de jos sa intre ca pe floppy original cu ghidajul in jos.


[ Edited Thu Jun 14 2018, 03:14PM ]


Back to top
iulianpuscasu96
Thu Jun 14 2018, 02:23PM

Registered Member #9995
Joined: Mon Nov 15 2010, 07:03PM
Posts: 58
Floppy.ul imi merge bine, problema este la unitatea Zip, cea care merge cu dischete de 100 mb.


[ Edited Thu Jun 14 2018, 03:15PM ]


Back to top
bratgeorge
Thu Jun 14 2018, 03:21PM

Registered Member #15363
Joined: Mon Aug 17 2015, 05:22PM
Posts: 80
Am inteles gresit ideea , dar este bn de stiut pentru altii ce poate intampina problema floppy-ului.

Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] ADv2PA1000byMihai13-Update.SET Posted by miki67 on 17 Aug : 21:23
Aveti listele mai jos cu ce contine setul.LINK: Click aici !


[download] Kontakt old Folclor-AD: SupitaG-AD. Posted by cipri on 17 Aug : 18:14
Multumesc


[download] Kontakt old Folclor-AD: Fluier-AD. Posted by cipri on 17 Aug : 18:07
Multumesc.


[download] ADv2PA1000byMihai13-Update.SET Posted by muset on 17 Aug : 18:03
este inclus in set si braci+ contra pentru manual? multumesc.


[download] ADv2PA1000byMihai13-Update.SET Posted by Mihai13 on 17 Aug : 16:36
Ritmurile sunt din setul de baza, lucrate de mine in PA1000Tonurile sunt mai vechi majoritatea de la AD din setul de PA600.Din bonus sunt doar cele 2 chitari si un pian acustic car [more ...]





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap