Forums

Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio
 
<< Previous thread | Next thread >>
Mixere digitale entry level
Go to page   <<      
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
costel67
Fri Sep 13 2019, 10:44AM
Registered Member #16373
Joined: Wed Feb 15 2017, 01:33PM
Posts: 37
dorelclape a scris ...

Am postat eu o scena , poate va este de folos !


Salut dorelclape si multumesc pt scena care ai postat-o...chiar mi-a fost de folos. De curand am achizitionat un Midas MR12 deci sunt incepator in lucru cu mixer digital.Am reusit sa-l cunosc cat de cat pt a putea merge la cantare cu el dar ce nu pot sa inteleg este treaba cu BUS-urile.Am cautat pe net tutoriale despre asa ceva dar nu am gasit. Daca ai putea sa-mi explici cativa pasi despre cum se lucreaza cu BUS-urile astea raman recunoscator....multumesc !


Back to top
pustiulica
Fri Sep 13 2019, 11:26AM


Registered Member #11427
Joined: Fri Sep 28 2012, 01:47PM
Posts: 1519
Salut @costel67,

BUS-urile sunt Output-uri, asa cum este si Main Mix (master). Corespondenta este BUS1 - AUX1, BUS2 - AUX2 si tot asa.
De obicei se folosesc pentru monitorizare. In acelasi timp pe fiecare dintre BUS-uri poti face un mix diferit al tuturor canalelor IN.
Cum se lucreaza cu BUS-urile: selectezi BUS1 si editezi fiecare intrare in parte asa cum o faci pe Master. Bineinteles, daca vrei sa folosesti functiile respective.

Sper sa te-am lamurit, daca nu, mai astept intrebari la obiect.
Marius

Back to top
costel67
Fri Sep 13 2019, 12:46PM
Registered Member #16373
Joined: Wed Feb 15 2017, 01:33PM
Posts: 37
pustiulica a scris ...

Salut @costel67,

BUS-urile sunt Output-uri, asa cum este si Main Mix (master). Corespondenta este BUS1 - AUX1, BUS2 - AUX2 si tot asa.
De obicei se folosesc pentru monitorizare. In acelasi timp pe fiecare dintre BUS-uri poti face un mix diferit al tuturor canalelor IN.
Cum se lucreaza cu BUS-urile: selectezi BUS1 si editezi fiecare intrare in parte asa cum o faci pe Master. Bineinteles, daca vrei sa folosesti functiile respective.

Sper sa te-am lamurit, daca nu, mai astept intrebari la obiect.
Marius

Despre bus-uri am inteles.Daca se poate sa-mi spui cate ceva despre DCA Group....multumesc !

[ Edited Fri Sep 13 2019, 12:55PM ]


Back to top
pustiulica
Fri Sep 13 2019, 02:18PM


Registered Member #11427
Joined: Fri Sep 28 2012, 01:47PM
Posts: 1519
costel67 a scris ...

Despre bus-uri am inteles.Daca se poate sa-mi spui cate ceva despre DCA Group....multumesc !


DCA Group presupune crearea unui grup de canale aferente aceluiasi intrument sau aceleiasi zone de instrumente (cand ai grupuri de suflatori sau viori, de exemplu - oricum aici este mult de discutat). Alt exemplu practic: pe toba rece poti avea 5-7 microfoane. Le setezi pe fiecare in parte atat ca efecte cat si ca volum, doar ca in cantare pe anumite piese vrei sa scoti tobele in fata, toate, nu numai premierul sau fusul. Ca sa nu iei volum cu volum pe fiecare microfon aferent tobelor, le bagi pe toate intr-un grup si astfel poti modifica volumul grupului (DCA). Sau, intri cu clapa left-right in doua canale separate si pui ambele intrari intr-un grup pentru a controla in acelasi timp volumul, egalizatorul, atacul ambelor intrari, etc.

Sper ca te-au lamurit explicatiile mele.
Marius

[ Edited Fri Sep 13 2019, 02:20PM ]


Back to top
costel67
Fri Sep 13 2019, 08:08PM
Registered Member #16373
Joined: Wed Feb 15 2017, 01:33PM
Posts: 37
pustiulica a scris ...

costel67 a scris ...

Despre bus-uri am inteles.Daca se poate sa-mi spui cate ceva despre DCA Group....multumesc !


DCA Group presupune crearea unui grup de canale aferente aceluiasi intrument sau aceleiasi zone de instrumente (cand ai grupuri de suflatori sau viori, de exemplu - oricum aici este mult de discutat). Alt exemplu practic: pe toba rece poti avea 5-7 microfoane. Le setezi pe fiecare in parte atat ca efecte cat si ca volum, doar ca in cantare pe anumite piese vrei sa scoti tobele in fata, toate, nu numai premierul sau fusul. Ca sa nu iei volum cu volum pe fiecare microfon aferent tobelor, le bagi pe toate intr-un grup si astfel poti modifica volumul grupului (DCA). Sau, intri cu clapa left-right in doua canale separate si pui ambele intrari intr-un grup pentru a controla in acelasi timp volumul, egalizatorul, atacul ambelor intrari, etc.

Sper ca te-au lamurit explicatiile mele.
Marius

Mii de multumiri !

Back to top
Go to page   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] set psr s 670 de la tyros 4 Posted by basilicay on 14 Sep : 20:28
Nu-i nici un set numai tonuri și style


[download] MegaSet-CMihai13-5 Posted by bliviu27 on 04 Sep : 12:41
PA700 functioneaza fara probleme! "se încarcă doar folderul Style și din Sound U1u2u3Uk1Uk2 nimic altceva. "


[download] MegaSet-CMihai13-5 Posted by bliviu27 on 04 Sep : 11:16
multumesc


[download] MegaSet-CMihai13-5 Posted by Mihai13 on 03 Sep : 21:10
Am mai scris, dar pt Ps700 se încarcă doar folderul Style și din Sound U1u2u3Uk1Uk2 nimic altceva.


[download] MegaSet-CMihai13-5 Posted by bliviu27 on 03 Sep : 20:40
buna seara! o lamurire va rog de la colegul care l-a incarcat in pa700 si a mers! Am dat factory restore si am incarcat pe rand folder cu folder fara user 4 insa indiferent cum as [more ...]





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap