Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha
 
<< Previous thread | Next thread >>
Tyros 3 SSD
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
calin78
Wed May 10 2017, 09:57PM

Registered Member #9996
Joined: Mon Nov 15 2010, 07:59PM
Posts: 434
Va salut ! Am o intrebare la voi...
Se poate pune la Tyros 3 SSD ?

Back to top
newoton
Wed May 10 2017, 11:57PM

Registered Member #11789
Joined: Sun Nov 25 2012, 12:08PM
Posts: 82
Salut . Din cate stiu eu hdd-ul la T3 se conecteza pe interfata PATA(IDE) .Acest protocol este unul vechi si destul de lent. Toate SSD-urile din prezent sun pe SATA , deci nu prea sunt compatibile.Chiar si cu un adaptor daca ar functiona nu cred ca ar fi o mare diferenta si nu ar merita investitia din punctul meu de vedere.

Back to top
CrysMM
Thu May 11 2017, 10:13AM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Posts: 627
Corect, Tyros 3 are port mini IDE, hard disk pentru laptop.

Poti pune SSD cu adaptor mini IDE - SATA, important sa ai loc fizic, nu am incercat acest lucru si nu i-ti pot da detalii daca incape. Uite aici link cu adaptorul:

LINK: Click aici !

Renteaza sa pui SSD. Viteza chiar daca este limitata de interfata, va fi mereu constanta, nu mai ai parti mecanice in miscare si nu mai exista riscul defectarii la socuri mecanice, temperatura degajata de un SSD este mult mai mica fata de HDD.

Recomand ca SSD Radeon, Western Digital, Kingston, astea din cele mai ieftine. Orice ai face sa nu cumperi Patriot, sunt cele mai proaste.


Edit: se gasesc si SSD pe IDE

LINK: Click aici !


Acum depinde si de cat spatiu ai nevoie, dar cred ca 32 Gb sunt suficienti.

Eu am pus intr-un Tyros 3 CF card de 16 Gb cu adaptor la mini IDE, proprietarul a fost multumit, mai ales ca avea deja cardul. Dar treaba cu SSD IDE de 32 Gb este mai mult decat ok.







[ Edited Thu May 11 2017, 10:42AM ]


Back to top
calin78
Thu May 11 2017, 11:14AM

Registered Member #9996
Joined: Mon Nov 15 2010, 07:59PM
Posts: 434
Deci se poate !!! 32 GB sunt mai mult de cat suficienti...
Multumesc CrysMM !!!
Intentionez sa iau un Tyros 3 si de aia intreb...inca odata mulțumesc !!!

Back to top
CrysMM
Thu May 11 2017, 11:47AM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Posts: 627
Si eu as face asta. Chiar daca viteza nu va fi vizibil mai mare, este mult mai safe fata de un vechi HDD pe IDE care te poate lasa la orice ora. In afara de asta, viteza unu SSD este constanta, fata de un HDD care poate avea varfuri ascendente sau descendente.

O problema care ar putea sa apara la un SSD de 128 Gb cu adaptor, ar fi sa nu fie recunoscut de clapa. Unele SSD-uri mai noi nu prea sunt recunoscute pe PC-uri mai vechi fara AHCI in BIOS. Cum Tyros 3 nu este PC based, este posibil sa fie probleme de genul asta. Dar nu risti mare lucru, il poti returna. Eu cred ca un Kingston v300 ar fi compatibil fara probleme.

Back to top
calin78
Sat Nov 11 2017, 10:01PM

Registered Member #9996
Joined: Mon Nov 15 2010, 07:59PM
Posts: 434
Pana la urma am luat Tyros 3-ul...intrebarea e daca, chiar se poate pune ? A mai facut cineva treaba asta ?

Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[Content] Cerere de descarcare Posted by rcs_house on 14 Dec : 09:38
Buna ziua..Va rog frumos daca se poate sa aprobati da descarc si eu un ritm de colinde macar.Va multumesc!!!


[download] Ritmuri colinde 2016 Posted by ProCessor on 13 Dec : 17:28
S-a rezolvat prima problema...aparent, fix ceea ce m a intereseaza nu se incarcaMultumesc mult!!!


[download] Set Korg Pa2x 2018 PERSONAL Posted by NCS123 on 13 Dec : 15:13
Cu mult drag


[download] Ritmuri colinde 2016 Posted by angelitto on 13 Dec : 14:03
In arhiva gasesti si un fisier numit ”colinde.sty” care e un user cu vreo 23 colinde. Il poti redenumi in”user01.sty”, daca vrei.Este in pag3 si colinda ce o cauti


[download] Ritmuri colinde 2016 Posted by ProCessor on 12 Dec : 21:03
Nu, nu este...in arhiva sunt doar cateva poze cu Pa Manager





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap