Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha
 
<< Previous thread | Next thread >>
Yamaha - Lucruri mai putin stiute
Go to page   <<      
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
cantlaclapa
Tue Apr 21 2020, 04:09PM

Registered Member #10487
Joined: Thu Oct 13 2011, 08:22AM
Posts: 905
foarte util subiectul asta
felicitari celor implicati
dupa atata informatie deja ma gindesc serios sa ma intorc la prima mea dragoste =yamaha=

Back to top
Mihai13
Tue Apr 21 2020, 04:36PM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 371
Mersi,
Recomand cu caldura pt sound mai ales pt cei ca mine care nu mai ies prea mult la cantari. Va recomand un SX-700 face banii pe care-i cer domnii de la Yamaha ~1000 Euro. Clapele bunicele mult peste seria dinainte, moderna cu touch screen memorie sampler suficienta pt un set decent 400Mb.
Intrare de microfon cu efect pt chefuri.
Sunet de Yamaha (bun) soft de Yamaha (nu chiar; dar cu rabdare se rezolva)
Daca merge tineti si Korg-ul mai luati un ton un sty-le nou aparut.
La Yamaha in afara de mine, si inca cativa, poate, totul este cu bani.
Stima

Back to top
Mihai13
Sun Jun 07 2020, 01:54PM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 371
EDITIE SPECIALA !!!
In sfarsit am gasit o functie Yamaha mai tare ca la Korg
Aceasta se cheama High Key respectiv Range Wrap
Ambele arata la ce nota sa fie schimbarea tonului pe style din cel mai de sus intr-unul cu o octava mai jos.
La Korg daca ai stabilit ceva pt ca o introducere sa sune bine in toate tonurile acea pozitie pe trackul respectiv este valabila pt toate variatiile deci destul de greu ca o alta introducere sa sune la fel de bine in toate tonurile.
La Yamaha aceasta pozitie se poate stabili diferit pe fiecare variatie deci clar un plus de posibilitati in ideea reglarii corespunzatoare.
Sanatate multa!

Back to top
cozma1969
Wed Jun 10 2020, 08:25PM
Registered Member #6965
Joined: Fri Mar 06 2009, 12:58AM
Posts: 126
a scris ...

EDITIE SPECIALA !!!
In sfarsit am gasit o functie Yamaha mai tare ca la Korg
Aceasta se cheama High Key respectiv Range Wrap.


Ohooooo, nu stiu la ce nivel lucri tu Mihai dar functia asta este si la Tyros 2 in sus. (nu stiu la Tyros 1)
In Style Creator.... Banii nostri sunt in STYLE CREATOR, MULTI PAD CREATOR si SONG CREATOR....ar mai fi si COMPRESS-orul bine inteles, apoi programat!..(wow....se poate compresa fiecare track de pe style, iar rezultatul este fenomenal: instrumentele vin in fata ca si PREZENTA per total...si se simte ca un Style Audio tip Ketron Audya)...de fapt asta este secretul lor, dand dinamica si prezenta numita de noi. NERV!!!!!...restul e CANCAN LA KILOGRAM.

Tin minte cand aveam PA1x ...dand basului pe style, functia Range Wrap....era ca "Rosia langa pita cu unsoare".

[ Edited Thu Jun 11 2020, 06:11PM ]


Back to top
Mihai13
Wed Jun 10 2020, 10:51PM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 371
Salut Cozma,
Nivelul meu de lucru este undeva pe la mediu, inca mai ma chinui cu Style Unlocker ca sa pot edita un track care nu este Drum, inca merg in Mix Master sa dau o octava mai sus pt ca limitarea sus-jos din clapa nu este acelas lucru si deabia am invatat cum sa fac o returnela din major sa nu mai cante balarii in minor.
Altfel, ce iese se poate vedea in ce postez.
M-a bucurat functia asta pt ca m-a enervat la Korg ca nu puteam pune 3 sau mai multe introuri si sa sune toate bine si ca am in plan sa fac ceva styluri cu Un Main un End si macar 6 returnele.
In rest, sanatate sa fie.

Back to top
Mihai13
Wed Jun 24 2020, 02:20PM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 371
Va salut din nou,
In pagina 5 v-am zis cum sa faceti o introducere (returnela) din Major sa nu mai cante aiurea daca apucati minorul.
Acum sa vedem daca se poate ca la Korg ca pe un Main sa zicem B sa avem spre exemplu tot o melodie care sa cante in loop.
Am incercat direct cu transfer si setari dupa dar nu am reusit, asta direct in clapa (banuiesc si de ce dar nu asta este ideea) dar exista o solutie mai simpla.
Faceti tot ce trebuie pe Intro A sa zicem dupa care cu style creator copiati toate trackurile din Intro A pe Main B si gata.
Sper sa foloseasca cuiva.
Sanatate!

Back to top
Mihai13
Thu Sep 24 2020, 11:15AM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 371
Salut baieti,
Setul meu de Yamaha a devenit cam mare la nr de sty si desi S970 A3000; S975 au loc ca memorie wave nu au loc ca memorie user(pt styluri)
Cum se face:
Se pune in YEM setul pe pozitia LSB 000 daca vreti sa aveti stylurile deja extrase.
Apoi la crearea PPI debifati cate sty-luri sunt necesare din cele extrase pana aveti memorie user sub 14000
Stylurile nebifate la accesati direct de pe USB stick pt ca in user nu mai este loc
Momentan sunt 13214Kb dar daca mai aveti altceva prin user vor fi probleme mai ales daca spre exemplu il puneti si pe cel cu returnele sau manele.
In ultima instanta dupa ce ascultati setul sty cu sty mai puteti sterge din cele pe care nu aveti de gand sa le folositi si PPI fiind aveti setul dorit daca il resalvati cu alt nume.
Sanatate.

Back to top
Mihai13
Fri Oct 02 2020, 10:18AM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 371
Pt instalarea celor 3 seturi in S970 S975 si A3000.
Goliti de materiale Userul clapei. voci midi stiluri pad mp3… orice
Aduceti in YEM cele 3 pack-uri Folclor, Manele si KDJ
Apasati sageata de sus si alegeti Change Bank select LSB si aduceti Folclorul pe LSB=000 si KDJ pe LSB=007.
Dupa ce faceti asta sty aferente date vor functiona si de pe stick.
Apasati butonul cu crearea PPI ului pt cele 3 seturi si verificati User Drive size. Veti avea prea mult 17650Kb trebuie redus.
Mergeti in KDJ si deselectati toate stylurile – acestea vor merge de pe stick direct.
Mergeti in Folclor si deselectati: 187;196;197;198;199;200;201;202;216;217;231- acestea sunt cu tonuri de fabrica si merg de pe stick.
Veti ramane cu 13690Kb selectati –intra in orice clapa daca ati golit userul
Dupa asta faceti instalarea si uitati-va in seturi la ce sty-luri ati mai putea renunta
Exemplu eu as putea sa ma lipsesc de la 206 la 215 de toate dar e alegerea voastra.
Notati-le si mai faceti o instalare si cu cele notate debifate si astfel veti mai avea ceva loc in User drive sau mai puteti selecta din cele de la setul cu returnele sau cum vreti voi.
Pt orice neclaritati intrebati.
Asa veti avea acces la tot ce am lucrat pana acum.


Back to top
Mihai13
Mon Nov 16 2020, 10:57AM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 371
Salutari.
Astazi despre INTRO mai mare de 32 de masuri.
Clapele Yamaha vad de obicei mai mult decat pot procesa la editarea din clapa.
Marimea unui Intro este data de numarul de note si de memoria alocata pt partea respectiva a sty-lului.
Oricand un Intro de 32 de masuri nu va putea fi realizat daca toate cele 16 trackuri sunt full de informatie.
Cu ajutorul Cubase se pot face intro-uri si de 70 de masuri daca nu sunt prea multe note scrise.
Eu nu lucrez cu Cubase (din nestiinta si lene)
Aseara am facut prima introducere de 57 de masuri cu un midi Sorin Butumanu cred.
Am facut rapid un style in Style Works cu doua introduceri A(32) si B(25) am mers in clapa si am sters tot in afara ade Main A si cele doua intro-uri.
Am mers in Mix Master(soft free) si cu butonul Note se deschide o ferastra cu toate notele pe fiecare variatiune.
Prima este Main A a doua este IntroA si a treia IntroB
Se cauta Markerul INTRO B se da click pe el si se sterge apoi se resalveaza styleul
Dus in clapa veti vedea ca aveti doar Intro A de 57 masuri.
Probleme aparute dupa:
La incercarea de editare a aparut faptul ca sty-lul este prea mare si nu este memorie suficienta - am sters un track de tambal care zic eu era in plus.
Apoi am vrut sa copi o toba din alt sty Main A - iarasi memorie insuficienta - Am copiat toba pe Main A si am editat-o in clapa stergand niste fus cineluri si pastrand doar Toba mare premierul si un fus.
Apoi am copiat-o pe Intro (fara mesaj) si gata.
Acum pt completarea sty-lului:
A. Trebuiesc copiate aici celelalte track-uri sau
B. Pregatiti o copie a sty-ului unde vreti sa puneti acest intro astfel incat Intro A sa aiba tot 57 de masuri. Tot cu MixMaster.
1. In clapa faceti Intro A 32 de masuri si stergeti toate tracurile afara de tobe.
Apoi in Mix Master / Note / IntroA copiati cate masuri mai aveti nevoie si dati Paste inceand de la una dim masurile lui Main A si gata aveti Intro A cu o toba 57 de masuri.
Salvati.
Apoi in clapa copiati track-urile de la Intro A la Intro A.
Sper sa fi inteles.
Sanatate!


Back to top
Go to page   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] MT Pa700xCpPart1.SET Posted by miki67 on 21 Nov : 07:10
Cu plăcere @bghenadii.nu uita să lași o părere și un rating!1606140638 ]


[download] MT Pa700xCpPart1.SET Posted by bghenadii on 20 Nov : 22:43
Multumesc frumos pentru ajutorul tau Miki 67


[download] KPM_VioreliousPa700.SET Posted by miki67 on 19 Nov : 20:22
Ok @viorelious,multumim,atat pentru set cat si pentru informatie


[download] KPM_VioreliousPa700.SET Posted by viorelious on 19 Nov : 12:16
Bargan Viorel Constantin (BVC)


[Content] Buna ! va rog sa imi examinati activitatea pe acest siteu .Multumesc Posted by alinolaru on 17 Nov : 22:34
Buna ! va rog sa imi examinati activitatea pe acest siteu .Multumesc





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap