Forums

Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio
 
<< Previous thread | Next thread >>
Conectare boxe active+ subwoofer la mixer
Go to page   <<      
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
Organist
Thu Feb 15 2018, 05:54AM
Registered Member #16257
Joined: Tue Dec 20 2016, 12:27PM
Location / Localitate:: Bucuresti
Posts: 196
Organist a scris ...

CrysMM, fii amabil...imi poti da niste linkuri cu cablurile de care am nevoie si care imi trebuiesc exact?!...si promit ca daca vii prin București te cinstesc...


Back to top
gigiflo
Thu Feb 15 2018, 06:08AM
Registered Member #15184
Joined: Mon May 11 2015, 09:37PM
Location / Localitate:: Craiova
Posts: 1271
@sarac.lipit, acum chiar nu fac diferenta intre mono si stereo, nu este doar o parere.😢
Back to top
CrysMM
Thu Feb 15 2018, 07:55AM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 408
Organist a scris ...

Organist a scris ...

CrysMM, fii amabil...imi poti da niste linkuri cu cablurile de care am nevoie si care imi trebuiesc exact?!...si promit ca daca vii prin București te cinstesc...





Daca esti din Bucuresti, mergi la audiosys, vad ca au cate ceva pe acolo. Mai poti incerca si la senia, mai sunt si alte marci bune, poate mai bune, dar nu le stiu eu.
Back to top
CrysMM
Thu Feb 15 2018, 08:15AM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 408
gigiflo a scris ...

@sarac.lipit, acum chiar nu fac diferenta intre mono si stereo, nu este doar o parere.😢



Sa luam un exemplu. Asculti la casti. setezi semnalul pe stereo. Esti ca si cum te-ai afla in fata unei orchestre. Ai tambalul pe mijloc, acolo il auzi ca si cum ar fi in fata da, ai in stanga acordeonul, in stanga il auzi, ai in drepata fluierul, acolo il auzi si tu. Asta presupunand ca fiesierul audio este corect inregistrat. Daca setezi aparatul care reda muzica pe mono, in casti vezi auzi aceleasi sunete atat in stanga cat si in dreapta.

Daca ai o singura boxa activa si trimiti in ea semnal stereo insumat, adica stanga + dreapta pe acelasi canal, toate sunetele se vor auzi in boxa, ai sunet mono. Ca sa ai stereo, trebui sa ai 2 boxe cel putin, iar sursa de semnal sa fie stereo, in plus, si materialul inregistrat sa fie tot in format stereo.

Ca exemplu: am o clapa, ca a mea, Yamaha S770. Am 2 boxe active. Eu folosesc iesirea mono de la clapa, care insumeaza cele 2 canale, si trimit semnalul in mixer in canal mono, apoi din mixer in 2 boxe active. Sunetul auzit in boxe este mono. Ca sa am stereo, trebuie sa ies din clapa cu cele 2 canale L + R, sa intru in mixer intr-un canal stereo, in felul asta voi avea in boxe sunet stereo.

Cablul balansat se foloseste la conectori XLR cu 3 pini, cum spune sarac.lipit, pentru a transmite semnal mono cu pierderi minime. La jack de 6,3 la fel, dar aici poate fi folosit si pentru semnal stereo. Se poate folosi si pe XLR stereo, dar in cazuri mai particulare.


Back to top
gigiflo
Thu Feb 15 2018, 01:24PM
Registered Member #15184
Joined: Mon May 11 2015, 09:37PM
Location / Localitate:: Craiova
Posts: 1271
Multumesc @CryssMM! Foarte explicit si exemplificat! Cu deosebit respect!
Back to top
Organist
Sat Feb 17 2018, 03:52PM
Registered Member #16257
Joined: Tue Dec 20 2016, 12:27PM
Location / Localitate:: Bucuresti
Posts: 196
Deci, se dau urmatoarele...korg pa300, mixer soundcraft signature 12, microfon cu fir shure 58 beta si 2 boxe active rcf art 315 mk IV...
si urmatoarele poze:
LINK: Click aici !
LINK: Click aici !
LINK: Click aici !
1. Cum si unde trebuie sa leg clapa la mixer, tinand cont ca ea are o singura iesire stereo cu mufa jack de 6.3mm?
2. In ce canal leg microfonul ca ma ajute si compresorul mixerului sau ca sa fie cat mai bine?
3. Unde si cum (prin ce) este mai bine sa leg boxele la mixer ca sunetul sa fie stereo, clar, frumos? 🙄
Va multumesc dragi colegi si va rog sa ma iertati, sunt la inceput de drum si nu detin cunostinte multe in acest domeniu...nu am nici pe nimeni sa ma ajute...tata, fratele, unchiul, vărul nu au fost/ nu sunt lautari, sa am si eu noroc de cineva care sa ma invete...eu sunt primul in familie care am pornit pe drumul acesta... ☺☺☺...si tot ce am invatat pana acuma am invatat de la voi si de pe acest site...si pentru asta va multumesc!

[ Edited Sat Feb 17 2018, 03:56PM ]

Back to top
angelitto
Sat Feb 17 2018, 04:51PM


Registered Member #14155
Joined: Mon Apr 28 2014, 05:16PM
Location / Localitate:: Medias
Posts: 902
1. De la pa300 la mixer cu un cablu ca acesta. La mixer intri in cele 2 mufe mono din canalele 9/10.
2. Microfonul il bagi pe canalele 1 sau 2 si apesi butonul ”Limiter” si butonul cu 100hz de la Gain.
3. Boxele le legi la mixer tot cu cabluri de microfon si la mixer le conectezi la mufele XLR din dreapta sus (MST L si MST R).
Back to top
CrysMM
Sat Feb 17 2018, 04:55PM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 408
1. Pentru clapa ai nevoie de un cablu cu jack 6,3 stereo la un capat si 2 jack 6,3 mono la celalalt capat, se mai numeste si cablu Y, in felul asta ai stereo. Mufa stereo o conectezi la clapa, mufele mono la mixer in canalul 7/8 sau 9/10.

2. Microfonul in canalul 1 sau 2, pe aceste canale ai compresor.

3. Boxele le conectezi in mufele MST L si MST R. Cabluri balansate cu XLR mama la un capat si tata la celalalt.

Edit: cum spune angelito mai sus, la canalul de microfon sa ai Limiter apasat, acesta activeaza compresia, si butonul cu 100Hz, acesta taie pe canal frecventele sub 100 Hz. Ai grija, pe canalul pentru clapa sa nu ai apasat butonul 100 Hz.

[ Edited Sat Feb 17 2018, 05:05PM ]

Back to top
Organist
Sat Feb 17 2018, 05:16PM
Registered Member #16257
Joined: Tue Dec 20 2016, 12:27PM
Location / Localitate:: Bucuresti
Posts: 196
Va multumesc cu deosebit respect angelitto, CrysMM!!!...eventual daca imi mai puteti da sfaturi ce reglaje anume sa mai fac ca sa fie totul ok...
Va multumesc!
Back to top
gigiflo
Mon Feb 19 2018, 11:21AM
Registered Member #15184
Joined: Mon May 11 2015, 09:37PM
Location / Localitate:: Craiova
Posts: 1271
In urma sfaturilor primite cu prietenie si implicare din partea tuturor, pentru care va multumesc inca o data, am achizitionat un mixer Soundcraft Signature 10.
Inca mai descifrez la el, dar in principiu sunt incantat...As vrea sa stiu daca exista o lungime sau o structura "recomandata" a cablurilor pana in mixer...sau pana la boxe, desi aici logica imi spune ca tine mai mult de "ceea ce iti trebuie"...

Back to top
Go to page   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!

Chat

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup



marukorg » 19 Feb : 13:48
Salut..O săptămână cât mai frumoasă va doresc

daniellaur » 19 Feb : 12:41
ok domnilor multumesc cam in cat timp admini verifica activitatea membrilor?

CrysMM » 19 Feb : 12:31
@daniellaur - astepti sa fie aprobate de Admin.

daniellaur » 19 Feb : 11:06
am incarcat mai multe seturi pentru korg si yamaha si nu le vad pe site ce se intampla va rog

daniellaur » 19 Feb : 11:05
salut

Mihai13 » 19 Feb : 09:25
Buna dimineatata,
Sa aveti o saptamana buna!

Costy71 » 19 Feb : 07:35
Buna dimineata colegi!!

cdinu » 19 Feb : 06:58
Buna dimineata.
Am psr 9000,
Are functia sa salvez un ton din alt set ?
Daca are cum procedez ?
Ms.

nedelcu92 » 19 Feb : 00:06
Nu poti incarca stylurile pentru romania?

nedelcu92 » 18 Feb : 23:57
Buna seara, am o curiozitate din cat am citit pe net la achizitionarea unui PA 300, trebuie neaparat sa o iei din romania, daca e internationala nu se poate face update la soft? Multumesc frumos!

Alex1100 » 18 Feb : 23:03
dan_68 ms mult ma ajutat ,o sa iau pa 300 atunci

dan_68 » 18 Feb : 21:33
LINK: Click aici ! citeste si aici.

dan_68 » 18 Feb : 21:19
ALEX...nu am avut nici una dintre aceste modele desi korg am folosit de cand au aparut (ma rog alte serii)....pa 300 am inteles ca are memorie de 32 mb ,deci in aceasta memorie poti baga ce doresti tu numai sa te incadrezi in limita memoriei care o ai.. adica poti introduce tonurile care le vrei tu.

Alex1100 » 18 Feb : 21:00
Ma poate ajuta cineva ?

Alex1100 » 18 Feb : 19:59
In fond as vrea sa stiu care e mai ok la care ar ar merita sa o iau dintre cele 2

Alex1100 » 18 Feb : 19:57
Oare e adevarat ?

Alex1100 » 18 Feb : 19:57
Buna am nevoie de ajutor as vrea sa aleg intre pa 1 pro si pa 300 care e mai buna ,am auzit ca in pa 300 nu se pot introduce tonuri ,manual banat vioara zeta etc

nedelcu92 » 18 Feb : 19:12
Buna seara tuturor!!!

valinico » 18 Feb : 18:32
Salutari...cu sec!

daniellaur » 18 Feb : 17:38
salut dragilor am o problema cu o clapa veche yamaha psr 630 nu mai stiu cum incarc tor setu de pe disketa?

Costy71 » 18 Feb : 17:15
Buna seara!!

pyry » 18 Feb : 17:04
buna seara prieteni...hai sa ne mai bucuram de cea mai ramas din wecheendu acesta

Costy71 » 18 Feb : 13:01
salutari va doresc o duminica placuta!

GabiSet » 18 Feb : 11:19
Salut tuturor, o duminica placuta va doresc.

GabiSet » 18 Feb : 11:18
Salut colegi

Costy71 » 18 Feb : 10:44
Buna dimineata colegi

cdinu » 18 Feb : 10:43
buna dimineata colegi !

Mihai13 » 17 Feb : 19:46
Salut <Admin>
Multumesc pentru <update> -ul privilegiilor pe clape.ro
Stima.

viorel15 » 17 Feb : 19:18
O seara frumoasa colegi ! Vreun set nou de tyros sa nu fie codat are careva ?

acery71 » 17 Feb : 19:07
O seara placuta sa aveti , prieteni !

valinico » 17 Feb : 18:53
Seara buna prieteni!

Sorin69 » 17 Feb : 18:51
A folosit cineva editorul de fr8x ? se pare ca cere conexiune cu acordeonul...prin usb sau cabluri midi...sint necesare drivere usb? vreau sa incerc dar sa vad ce au facut si altii,sa stiu ce am de facut...

george32 » 17 Feb : 17:53
Seara buna domnii lautari si muzicanti.

Ioanguitar » 17 Feb : 17:45
Buna seara!

Costy71 » 17 Feb : 17:42
Buna seara!!

Costy71 » 17 Feb : 10:46
Buna dimineata colegi!!

mark » 17 Feb : 09:53
Buna dimineata!

Roberto E80 » 17 Feb : 08:55
neata buna tuturor!

Costy71 » 16 Feb : 20:33
O seara frumoasa dragi colegi!

lin » 16 Feb : 16:11
Salutare tuturor si numai bine

adyk » 16 Feb : 13:57
O zi buna clape.ro

ionut1000 » 16 Feb : 12:40
buna ziua

Costy71 » 16 Feb : 11:40
Buna ziua

CrysMM » 16 Feb : 08:41
@viorel15 - seturile de T5 nu o sa le poti instala in S770, sunt mult prea mari ca dimensiune.

ionut1000 » 15 Feb : 21:36
nu ma prea stiu care PAmixer este bunisor

ionut1000 » 15 Feb : 21:34
buna seara as dori niste pareri pentru Yamaha EMX 5000 este bun pentru o formatie mica este un mixer pe care sa ma pot baza

ragli » 15 Feb : 19:55
Buna seara la toata lumea.

george32 » 15 Feb : 19:25
Salutare baieti

viorel15 » 15 Feb : 18:15
Dragi colegi...va rog frumos..numai codati seturile de tyros sa le putem avea si cei care folosim Psr s-970 s700 ! Multumesc !

viorel15 » 15 Feb : 18:14
Buna seara Costy71 !

Costy71 » 15 Feb : 18:12
Buna seara colegi !!

viorel15 » 15 Feb : 17:03
Salut CrysMM Am toate seturile lui iulik ! Oricum multumesc pentru ajutor...Bafta !

Ioanguitar » 15 Feb : 13:46
Bună ziua!

Costy71 » 15 Feb : 13:19
Buna ziua Colegi!

claudyucla » 15 Feb : 11:57
buna ziua

catalin184 » 15 Feb : 11:40
Buna ziua

pyry » 15 Feb : 09:57
salutare si o zi mininata

marukorg » 15 Feb : 09:40
Salutare

GabiSet » 15 Feb : 08:49
Salut colegi

CrysMM » 15 Feb : 08:25
@viorel15 - ti-am scris mai jos. Ai Colors of Romania pe care il poti lua gratuit de pe site-ul Yamaha, ai setul lui Iulik care este codat, deci doar pe bani, ti-a dat Mihai13 un link cu un set lucrat de el, mai este un set pentru S670 la download, care merge si pe 770, si cam atat. Setul lui Iulik suna mai bine decat multe seturi de pe Korg.

viorel15 » 14 Feb : 23:07
Salut colegi..o intrebare as mai avea si eu..! Oare nu exista vreun set de korg pa3x sau pa4x facut pentru yamaha dar sa sune bine nu pe jumatate ! Multumesc !

viorel15 » 14 Feb : 22:50
Mihai13 Mersi mult de tot !

Mihai13 » 14 Feb : 21:35
Salut Viorel 15

Incearca-l pe asta este a lui Vatamanu cu un alt tambal
LINK: Click aici !

unaidiu » 14 Feb : 21:08
Buna seara !!!

viorel15 » 14 Feb : 20:07
aaa si uitasem..sa fie format pff sal pot exporta pentru psr s770 ! Multumesc !

viorel t » 14 Feb : 19:52
seara buna colegi !

viorel15 » 14 Feb : 19:05
Salut colegi ! Niste seturi pentru Yamaha tyros sau PSR S dara sa nu fie codate stie careva ? Va multumesc !:)

lin » 14 Feb : 16:48
YAMAHA MM6 . Va rog cine a avut asa clapa sau stie ceva despre asa model să-mi spună...

Costy71 » 14 Feb : 14:53
CrysMM 32 bit

CrysMM » 14 Feb : 14:13
32 bit sau 64 bit?

Costy71 » 14 Feb : 13:00
CrysMm Windows xp profesional sp3 !

CrysMM » 14 Feb : 11:43
Ce Windows ai instalat? Dai click dreapta pe My computer - properties si scrie acolo ce ai.

LaurT4 » 14 Feb : 11:42
Salut

Costy71 » 14 Feb : 11:06
buna ziua din nou zice ca nu suporta windowa dar numi dau seama ca este xp sp3 profesional si draivarul este pt windows xp multumesc mult

CrysMM » 14 Feb : 11:00
@Costy71 - ce eroare mai exact, ce scrie in mesajul de eroare?

GabiSet » 14 Feb : 09:18
Rog adminii sa imi dea drumu la accesul download, multumesc!

Costy71 » 14 Feb : 08:16
Buna dimineata stie cineva de ce intimpin aceasta problema cind instalez pe pc usb midi draever instaleaza pina intrun anumit punct simi da eruare va multumesc!

Costy71 » 14 Feb : 07:57
buna dimineata multumesc frumos CrysMM!

CrysMM » 13 Feb : 21:12
@Costy71 - gasesti la download

Costy71 » 13 Feb : 19:01
Buna seara unde pot gasi si eu un set de style pt yamaha psr e 453 va multumesc si va doresc o seara frumoasa!!

toma73 » 13 Feb : 18:54
salutare . rog admini sa imi dea si mie drumul la download. o seara placuta

lin » 13 Feb : 17:56
salutare. ce imi puteeti spune despre Yamaha mm6...

dragu mirel » 13 Feb : 17:26
salutare tuturor!

CrysMM » 13 Feb : 12:35
@viorel15 - gasesti la download un set pentru S670 care merge si pentru S770, mai este un set facut de MIhai13 tot la download. Colors of Romania setul oficial si setul lui Iulik de la Tulcea care este numai cu plata, este codat, altceva nu mai exista pentru S770.

viorel15 » 13 Feb : 11:39
buna dimineata dragi prieteni ! Un set Bun de tyros pentru S770 poate cineva sa ma ajute ? Va multumesc !

pyry » 13 Feb : 10:42
buna ziua prieteniii

Costy71 » 13 Feb : 08:58
Mai am o rugaminte daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste style de folclor pt psr e 453 va multumesc!

Costy71 » 13 Feb : 08:53
Buna dimineata stie cineva cum ot conecta un psr e 453 sint incepator vreau sa instalez pe calculator draever usb midi dar imi da eruare daca poate cineva sa ma ajute ca nu reusesc va multumesc!

Ioanguitar » 13 Feb : 08:21
Bună dimineața!

paty23 » 13 Feb : 01:20
stie cineva cind va apare korg pa 5 ??

paty23 » 13 Feb : 01:19
salutare

viorel15 » 13 Feb : 00:33
ciprianS21 Multumesc mult pentru sfat !

CiprianS21 » 12 Feb : 22:51
viorel15: Raspunsul este si in regulile site-ului! Sa astepti updatarea contului. De obicei in 24h o sa ai acces la download.

gigiflo » 12 Feb : 21:38
Ok, Marius! Orice informatie e binevenita. Multumesc! Cu respect!

Mcmiki » 12 Feb : 16:53
Salutari tuturor !!

Roberto E80 » 12 Feb : 16:24
salutare tuturor!

benone » 12 Feb : 12:36
Ziua buna tuturor

pustiulica » 12 Feb : 11:33
@Gigi, am vazut ca nu mai esti interesat, totusi iti raspund: din inteleg ca diferenta este ca i10FX permite inregistrare mutitrack, iar ZED 10 FX permite doar inregistrarea sunetului de pe Master, cu sau fara efecte.

pustiulica » 12 Feb : 11:27
@dextar_x, adresa de e-mail nu este permisa pe Chat! Te rog sa citesti si sa respecti Regulamentul! LINK: Click aici !

dextar_x » 12 Feb : 10:35
***[blocked by admin]***




Comentarii noi


[download] set pa700 lucian Posted by lucianG1000 on 19 Feb : 13:53
Salut, din păcate pentru modelul tău nu sunt compatibile seturile de PA700.


[Content] buna ziua Posted by daniellaur on 19 Feb : 12:39
Ma numesc nichifor daniel si as vrea sa descarc si eu am incarcat multe fisiere si inca incarc va rog analizati activitatea mea multumesc anticipat domnilor admini!!!!


[download] set pa700 lucian Posted by acery71 on 19 Feb : 11:01
Ca si colegul nostru Lucian , eu imi creez un set al meu .Mi-am ales o baza de plecare din 3/4 seturi de pe net si cu aceea baza imi fac rimurile !Problema este ca eu nu sunt lauta [more ...]


[download] set pa700 lucian Posted by acery71 on 19 Feb : 10:53
Nu este niciun set din zona tarii noastre , sunt toate seturi sarbesti ! O zi placuta in continuare !Ps : trebuie sa butonezi mult internetul , sa incarci si stergi din clapa foart [more ...]


[download] set pa700 lucian Posted by acery71 on 19 Feb : 10:48
Cu multa placere !





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor

Ro2.ro - Promovare si statistici web Muzica SEO Romania Director Web Energy TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web Twitter
Mobile Theme

Zuma Deluxe Sitemap