Forums

Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori
 
<< Previous thread | Next thread >>
stilurile importate nu-si aleg singure instrumentele
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
AEM
Fri Feb 23 2018, 12:22PM

Registered Member #15697
Joined: Mon Feb 08 2016, 03:26AM
Posts: 170
Nu stiu cum o fi la aranjoarele electronice, nici macar nu am vazut in realitate vre-o unul, sau poate asa de pe trotuarul de vis a vis la magazinul Muzica, dar nu stiam ce-s orgile alea vazute de la distanta.

La Sofeh, import instrumentele si apoi le incarc.
Dupa aceea cu Sofehul incarcat cu instrumente impotate, importez si ritmuri.
Pana aici e bine si frumos: am setul, scot instrumentele din el, le incarc si apoi importez si cantecele , adica rhythms, care foloseau aceste instrumente din set.
Problema este ca rhythms importate, adica cantecele importate nu-si aleg corect instrumentele. ../../images/emotes/yahoo/yahoo_sad.gif
De aceea am inceput cu nu stiu cum o fi cu aranjoarele electronice.

Deci sunt foarte interesat sa cunosc distributia originala de instrumente per cantec original, adica per rhythm original.
Va multumesc anticipat fiind increzator ca o sa aflu de aici de la cineva cum sta chestiunea cu instrumentele si cantecele care le folosesc.



Back to top
Mihai13
Sat Feb 24 2018, 05:26PM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 171
Korgul tau virtual se comporta, probabil, ca orice aranjor.
Ordinea instrumentelor este foarte importanta pt ca ritmurile cauta vocea nu dupa nume ci dupa pozitie.
Probabil ca daca aduci in soft vocile din set in ordinea de acolo ritmurile vor merge corespunzator.
Succes
Mihai

Back to top
AEM
Sun Feb 25 2018, 09:29AM

Registered Member #15697
Joined: Mon Feb 08 2016, 03:26AM
Posts: 170
Mihai13 a scris ...

Korgul tau virtual se comporta, probabil, ca orice aranjor.
Ordinea instrumentelor este foarte importanta pt ca ritmurile cauta vocea nu dupa nume ci dupa pozitie.
Probabil ca daca aduci in soft vocile din set in ordinea de acolo ritmurile vor merge corespunzator.
Succes
Mihai



Domnule, dupa ce am citit comentariul Dvs,
mi-am dat seama ca eu incarcam instrumentele in ordine alfabetica.
Am studiat cum se face trecerea de la PCM sau KSF la Instrument si am vazut ordinea in care "Instrument Manager", aflat in meniul Tools,
afiseaza continutul lui KMP.
Fisierele Instrument sunt generate in ordinea in care "Instrument Manager" afisaza continutul lui KMP.
Atunci am aranjat fisierele Instrument in ordine temporala 'Date' ( a se vedea dedesupt despre ce este vorba).

Asadar am incarcat instrumentele in ordinea in care era afisat de catre "Instrument Manager" continutul fisierului KMP.

Am trecut apoi la "Import Rhythm from KORG PA STY/PAD file ..."
M-am dus deci in folderul STYLE si am luat de acolo un fisier STY.
Dupa ce fisierul STY a fost incarcat si prelucrat, Sofehul a deschis o fereastra cu numele "Import Styles/Pads".
Fereastra "Import Styles/Pads" prezinta in partea de jos trei butoane: "Add Selected", "Options" si "Cancel"; deasupra acestor butoane fiind lista cu cantecele din fisierul STY.
Dupa actionarea butonului "Options", apare in fereastra aceea, "Import Styles/Pads", sub lista de instrumente aflate in fisierul STY incarcat, o zona care contine in principal:
- "Create Traks", cu optiunile MIDI sau Music
apoi urmeaza doua coloane, avand ca header cuvantul 'Instrument'
- prima coloana, are trei linii: 'Bass', 'Drum', 'Perc.'
- a doua coloana are cinci linii: 'Acc. 1', 'Acc. 2', 'Acc. 3', 'Acc. 4', 'Acc. 5'

Optiunile din prima coloana de sub "Create Traks", sunt fisiere Instrument care se pare ca ar avea legatura cu 'Type' ( a se vedea dedesupt despre ce este vorba).
Optiunile din a doua coloana de sub "Create Traks", aceea cu liniile 'Acc. 1', 'Acc. 2', 'Acc. 3', 'Acc. 4', 'Acc. 5', sunt aceleasi fisiere Instrument, plus optiunea 'Auto'. Optiunea 'Auto' fiind setata din oficiu.
Observatie: Si la prima coloana este o optiune in plus pe langa fisiere Instrument si anume '-'. Probabil ca '-' inseamna nimic, adica fara fisier Instrument.

Si acum sa pun optiunile de ordonare ale fisierelor Instrument':
--------------------------
In Windows Explorer
.
Ordonarea fisierelor dupa:
Name
Ext <- toate sunt Instrument
Size
Date
.
-------------------------
In Instrument Manager
.
Fisierul poate fi de Type:
Melodic
Drum Kit
Percussion
.
Oricare Type de fisier pote sa apartina Family
None
Drum
Human
Piano
Violin
Guitar
Flute
.
-------------------------

CONCLUZIE:
Nici acum instrumentele nu sunt distribuite corect.
../../images/emotes/yahoo/yahoo_sad.gif


[ Edited Sun Feb 25 2018, 10:03AM ]


Back to top
CrysMM
Sun Feb 25 2018, 09:52AM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Posts: 626
Vocile dintr-un set sunt ordonate de catre creator, dupa bunul plac, nu dupa data sau alfabet. Daca nu se respecta acea ordine, intervine haosul.

Back to top
AEM
Sun Feb 25 2018, 10:12AM

Registered Member #15697
Joined: Mon Feb 08 2016, 03:26AM
Posts: 170
CrysMM a scris ...

Vocile dintr-un set sunt ordonate de catre creator, dupa bunul plac, nu dupa data sau alfabet. Daca nu se respecta acea ordine, intervine haosul.


Domnule,
are descriere per Track,
se numeste "Description".
Cel putin asa arata la mine la Sofeh.
Cred ca si la aranjoarele electronice trebuie sa aiba descrierea pistei, Track's description.
In aceasta "Description" are trebui mentionat instrumentul folosit si setarile pistei, adica setarile trackului.
Tot in descrierea pistei, ar putea fi introduse si alte comentarii.

Observatii:
Fereastra cu piste, fereastra secventei, poate avea afisat sub ea un meniu numit "Setting Bar", acesta poate fi vizibil sau nu in functie de cum s-a setat din meniul View, aflat pe pozitia a doua dupa File, pe bara de meniuri.
"Setting Bar" are trei coloane: "Music", "Category" si "Track".
Coloana de "Track" este dedicata fiecarei piste a secventei.
Fiecare pista avand "Description" a sa.

[ Edited Sun Feb 25 2018, 10:35AM ]


Back to top
Mihai13
Sun Feb 25 2018, 11:58AM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 171
Am incercat sa-ti dau o idee pt ca nu am Korg la Yamaha parametrul de ordine corecta a instrumenteleor este MSB si se poate vedea in YEM.
Mai exista un parametru LSB = ordinea setului pt ca se pot incarca mai multe seturi
Nu sunt sigur dar cred ca ordinea la Korg este cea afisata cind deschizi vizualizarea cu paginile de voci de la user.
Asta in cazul in care Sofeh poate citi seturi de Korg.
Nu are nici o treaba cu numele sau data cind a fost incarcata vocea.
Primul camp poate fi lasat liber si incarcat ultimul chiar daca unii nu recomanda.
Succes in continuare!

Back to top
AEM
Sun Feb 25 2018, 12:54PM

Registered Member #15697
Joined: Mon Feb 08 2016, 03:26AM
Posts: 170
Mihai13 a scris ...

Am incercat sa-ti dau o idee pt ca nu am Korg la Yamaha parametrul de ordine corecta a instrumenteleor este MSB si se poate vedea in YEM.
Mai exista un parametru LSB = ordinea setului pt ca se pot incarca mai multe seturi
Nu sunt sigur dar cred ca ordinea la Korg este cea afisata cind deschizi vizualizarea cu paginile de voci de la user.
Asta in cazul in care Sofeh poate citi seturi de Korg.
Nu are nici o treaba cu numele sau data cind a fost incarcata vocea.
Primul camp poate fi lasat liber si incarcat ultimul chiar daca unii nu recomanda.
Succes in continuare!


Sa traiti.

Ati facut bine ca m-ati ajutat.

Discutand despre coloana "Track de la fereastra de secvente , am vazut in "Description" trei numere de cate trei cifre. Aceste trei numere sunt scrise chiar la inceputul lui "Description", fiind separate de cate o virgula.

Cine s-a uitat ce este acolo, pana sa fi deschis acest topic ?
Asadar am descoperit ca Sofeh planteaza trei numere de cate trei cifre pentru fiecare pista de secventa.
Deocamdata cred ca primul numar ar fi TEMPO si al treilea numar ar parea sa fie INDEXUL INSTRUMENTULUI.
Inca nu m-am preocupat de semnificatia celui de al doilea numar.

Pana acum cred ca este asa: TEMPO, nu_stiu_inca, INDEX_INSTRUMENT

Si nu va faceti iluzii ca ati scapat cu Yamaha ne luata in vedere. Versiunea lui Sofeh Music Studio pentru sistemul de operare Android, lucreaza si cu fisiere de Yamaha!
Ma bate gandul sa instalez Andy Android, emulator freeware de sistem Android si sa introduc in el ORG2017 sau ORG2018 care sunt versiuni pentru sistemul Android ale lui Sofeh.
Mi-e frica sa nu fie prea slab computerul si sa nu ruleze ca lumea ORG2017 sau ORG2018 in el prin intermediul sistemului Android.



[ Edited Sun Feb 25 2018, 01:15PM ]


Back to top
AEM
Sun Feb 25 2018, 02:35PM

Registered Member #15697
Joined: Mon Feb 08 2016, 03:26AM
Posts: 170
Ca urmare a discutiilor din acest thread,
am concluzionat ca Sofeh arata indexul instrumentului fara a atasa instrumentul la pista.
Instrumentul este dat de al trei-lea numar de trei cifre inscris la inceputul lui "Description" pentru piste .
Sirul extras de Sofeh la importarea fisierelor STY si probabil a fisierelor PAD, dupa ce au fost importate toate instrumentele din set, este de forma:
'Tempou Track', 'Volum sunet Track', 'Index Instrument Track'

[ Edited Sun Feb 25 2018, 02:39PM ]


Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set Valcea Korg pa3x Posted by miki67 on 12 Dec : 17:28
setul descarcati-l de aici LINK: Click aici !reparat de Mihai131544628536 ]


[download] Goransablic pa700.SET Posted by miki67 on 12 Dec : 17:24
ady81din causa vitezei ai urcat de doua ori setul.uite mai este o data LINK: Click aici !


[download] Goransablic pa700.SET Posted by miki67 on 12 Dec : 17:10
list LINK: Click aici !


[download] Kore set Pa4x Posted by miki67 on 12 Dec : 17:00
list LINK: Click aici !


[download] marin.set pa600 Posted by miki67 on 12 Dec : 16:50
list LINK: Click aici !





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap