Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha
 
<< Previous thread | Next thread >>
Tobe Korg Pa4x in Yamaha Motif XF6
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
Bogdan4X
Sun Feb 14 2021, 05:03PM
Registered Member #17812
Joined: Tue Feb 02 2021, 05:21PM
Posts: 15
Salutare tuturor, vin cu o intrebare la dvs,am un motif XF6dar fiind si posesor de pa4x avand pe pa4x tot ce imi trebuie dar la cantare nu ma multumeste. In alta oridine de idei, ma intereseaza daca pot bag tobele de pa4x in pattern-ulmdin motif cu tot cu variatiuni. De putut se poate. Spun asta ca am un set cu o asculare( care sunt din Banat stiu despre ce vorbesc) tobele din pa4x si suna ca in pa4x. As vrea sa imi pun tobele pt o soda, o rumba, o sasa dar sa sune ca in pa4x pe motif. Nu stiu care e procedura sau pasii nu ma prea pricep la tehnica de lucru cu programe de studio. Dar o parere m-ar ajuta sa incerc. Multumesc

[ Edited Sun Feb 14 2021, 05:04PM ]


Back to top
Bogdan4X
Mon Feb 15 2021, 01:43PM
Registered Member #17812
Joined: Tue Feb 02 2021, 05:21PM
Posts: 15
Bogdan4X a scris ...

Salutare tuturor, vin cu o intrebare la dvs,am un motif XF6dar fiind si posesor de pa4x avand pe pa4x tot ce imi trebuie dar la cantare nu ma multumeste. In alta oridine de idei, ma intereseaza daca pot bag tobele de pa4x in pattern-ulmdin motif cu tot cu variatiuni. De putut se poate. Spun asta ca am un set cu o asculare( care sunt din Banat stiu despre ce vorbesc) tobele din pa4x si suna ca in pa4x. As vrea sa imi pun tobele pt o soda, o rumba, o sasa dar sa sune ca in pa4x pe motif. Nu stiu care e procedura sau pasii nu ma prea pricep la tehnica de lucru cu programe de studio. Dar o parere m-ar ajuta sa incerc. Multumesc


Nimeni nici o parere??

Back to top
daddy
Mon Feb 15 2021, 09:19PM

Registered Member #241
Joined: Wed Jul 02 2008, 03:09PM
Posts: 316
Semplezi tobele din PA4, le încarci în Motif, faci un kit nou de tobe cu respectivele samplere, înregistrezi variațiunile în patternuri și cam asta este. Dacă nu te pricepi, eu zic să cauți pe cineva care știe, altfel o să ai mare bătaie de cap.

Back to top
cminor
Sun Feb 21 2021, 03:55PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2866
Eu zic sa te complici MAI MULT, dar mai bine.
1.Banuiesc ca vrei tobele din Motif. Nu Pa.
Atunci , cu rabdare, refaci ordinea pe clape de sunete de tobe in kit din motif. In asa fel, incat daca ai pe Do1 toba mare in PA, la kitul din Motif sa ai la fel, etc.
2. Stiu ca se putea da pe extern midi track-uri din PA.
Remodelezi style-urile cu tobele pe midi extern (sa iasa pe midi out).
3. Nu stiu daca se poate in motif, in Fantom X mergea, sa rechemi prin Program Change / Control C 00/32 doar Performance din Motif, nu si patch/program. In asa fel, incat cand rechemi un ritm si trimite ceva pe midi ch 9-10 sa recheme (sa zicem pe 10) o anume performanta, scena, care sa contina kitul de tobe dorit. In felul asta, poti rechema prin scena/perf si tonurile de dreapta pt acel style , sa zicem .

Eu am programat pentru cineva cu un Pa80 si un Fantom XR, in felul urmator.
Cand rechema in PA80 un performance , ii trimite pe track-ul 7 (toate tonurile folosite erau din Fantom), un program change pt fantom.
Fantom era setat sa raspunda ca program change, doar la performance, nu si patch.
La perf1 din pa80, rechema perf1 din Fantom.
Si avea astfel doar tonuri din fantom cu ritmuri in timp real din PA80.
A durat ceva sa facem acele kituri de tobe, si mixajul in fantom, dar a meritat.
Nu stiu daca se poate in Motif sa anulezi program change la custom sounds si sa rechemi doar performance.


Back to top
Bogdan4X
Wed Feb 24 2021, 04:32PM
Registered Member #17812
Joined: Tue Feb 02 2021, 05:21PM
Posts: 15
daddy a scris ...

Semplezi tobele din PA4, le încarci în Motif, faci un kit nou de tobe cu respectivele samplere, înregistrezi variațiunile în patternuri și cam asta este. Dacă nu te pricepi, eu zic să cauți pe cineva care știe, altfel o să ai mare bătaie de cap.


Am vorbit cu cineva de la Timisoara care a reusit sa faca doar 2 style-uri din pa4x in Motif si a zis ca e destul de munca. Cred ca o las balta deoarece nu cunosc tehnica si procedura de lucru. Multumesc mult pentru raspuns oricum


Back to top
Bogdan4X
Wed Feb 24 2021, 04:34PM
Registered Member #17812
Joined: Tue Feb 02 2021, 05:21PM
Posts: 15
cminor a scris ...

Eu zic sa te complici MAI MULT, dar mai bine.
1.Banuiesc ca vrei tobele din Motif. Nu Pa.
Atunci , cu rabdare, refaci ordinea pe clape de sunete de tobe in kit din motif. In asa fel, incat daca ai pe Do1 toba mare in PA, la kitul din Motif sa ai la fel, etc.
2. Stiu ca se putea da pe extern midi track-uri din PA.
Remodelezi style-urile cu tobele pe midi
extern (sa iasa pe midi out).
3. Nu stiu daca se poate in motif, in Fantom X mergea, sa rechemi prin Program Change / Control C 00/32 doar Performance din Motif, nu si patch/program. In asa fel, incat cand rechemi un ritm si trimite ceva pe midi ch 9-10 sa recheme (sa zicem pe 10) o anume performanta, scena, care sa contina kitul de tobe dorit. In felul asta, poti rechema prin scena/perf si tonurile de dreapta pt acel style , sa zicem .

Eu am programat pentru cineva cu un Pa80 si un Fantom XR, in felul urmator.
Cand rechema in PA80 un performance , ii trimite pe track-ul 7 (toate tonurile folosite erau din Fantom), un program change pt fantom.
Fantom era setat sa raspunda ca program change, doar la performance, nu si patch.
La perf1 din pa80, rechema perf1 din Fantom.
Si avea astfel doar tonuri din fantom cu ritmuri in timp real din PA80.
A durat ceva sa facem acele kituri de tobe, si mixajul in fantom, dar a meritat.
Nu stiu daca se poate in Motif sa anulezi program change la custom sounds si sa rechemi doar performance.



As vrea tobele din pa4x in motif. Cred ca voi opta sa iau un spider dublu si sa merg cu ambele clape la cantat. O sarcina in plis l carat dar ma scuteste de nervi si de stres. Multumesc oricum pentru raspuns


Back to top
cminor
Sun Nov 14 2021, 06:59PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2866
procedura e simpla daca stii sa lucrezi cu MIDI.
Poti trage chiar din clapa in clapa.
Doar ca trebuie sa lasi motif ca tempo pe extern, incat sa ia tempo de la pa4x.
Sau si mai simplu, inregistrezi ca midi file in pa4x, doar tobele, stiind ca pe midi 9 ai percutii si pe midi 10 ai tobe.
apoi asculti si notezi masurile.
importi in motif si specifici cum ai notat, ca Main A este de la masura x la y, main b este de la Y la Z, etc.
Cu tobele e mai complicat, dar nu imposibil, dar da, e de munca.
Ori cu Exteme sample converter, ori direct , manual, cu rec in Motif din output PA4x, insa in acest caz, trebuie sa editezi mai apoi in clapa sunetele, sa tai pauzele, etc.

Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set Korg Pa700 sound live s - Costy71 Posted by danyfluty on 05 Feb : 10:28
nu se poate incarca direct ..deci nu e pt pa700


[download] balkan-world-samples-vol-2-for-korg-krome Posted by Titi09 on 04 Feb : 01:23
Salut este pentru krom sau krom ex


[download] Set Korg Pa1000 Mihai13 pentru Pa3xLe Posted by viorelious on 02 Feb : 10:28
sa traiesti 1000ani!


[download] 1109 de Negative Midi romanesti. Populara, internationala, hore, sarbe, batute, alese de mine Posted by md33 on 01 Feb : 17:51
Noroc!Mulțumesc frumos!Atât de bucuros!


[download] Korg Krome 2015 - (Hantu) Posted by Titi09 on 01 Feb : 08:37
Pentru korg krome normal merge nu e ex este korg krome normal





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap