Forums

Clape.ro :: Forums :: Calculatoare si Internet :: Defectiuni, reparatii, configurare si setari PC
 
<< Previous thread | Next thread >>
Power Mac G5 (rugăminte pt Cmin)
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
sarac.lipit
Thu Jul 19 2012, 10:17PM

Registered Member #45
Joined: Thu May 29 2008, 12:31AM
Posts: 2449
măr... Power Mac G5 dual core 1.8, 2gb ram, hdd500 sataII nou pus, toate programele originale cu cheie.
-l-a blocat copilu' pe ProTools
-reset
După faza asta... reporneşte la nesfîrşit fără să intre în OS.
Hălp Cmin!!!! Ce-i poate face pretinu?(care-i negru de supărare)

OS snowleopard(cred, aşa se scrie) a avut ... nu are kitul...dacă-i trebe, se găseşte?

foloseşte un stab de 3Kw pe general
Mulţumesc anticipat.

[ Edited Thu Jul 19 2012, 10:35PM ]


Back to top
cminor
Thu Jul 19 2012, 10:34PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2788
nu poate sa aibe snow leopard, ala merge doar pe procesoare intel.
are maxim 10.5 adica OS X Leopard.
este cu proc intel?
sau e G5 vechi cu PPC (powerpc processor)?
Oricum, ca sa booteze de pe altceva, porneste-l, si dupa ce auzi sunetul "chime", sunetul care il face macintosh cand porneste, apasa si tine apasat tasta ALT.
Iti va da alternative de boot inainte sa intre in OS.
Si atunci dai apesi tasta de eject de la tastatura (daca ai de mac, daca nu.. e nasol), si bagi dvd cu el, daca iti arata hardul cu OS X, incearca odata si de pe el...
Daca nu ai kitul, ti-l pot trimite in bucatele, are 7GB, ca e pe dual layer dvd, e cam 10ron blankul..
iti dau add pe mess poate te mai pot ajuta direct..


[ Edited Thu Jul 19 2012, 10:35PM ]


Back to top
sarac.lipit
Thu Jul 19 2012, 10:39PM

Registered Member #45
Joined: Thu May 29 2008, 12:31AM
Posts: 2449
mulţumesc, transmit informaţiile şi vedem ce se întîmplă.
procesoare motorola

din curiozitate... care ar fi cauzele?
lipsa împămîntării ar putea afecta?

[ Edited Thu Jul 19 2012, 10:48PM ]


Back to top
cminor
Thu Jul 19 2012, 11:17PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2788
nu stiu cum ar fi putut instala snow leopard pe ele.. e greu, trebuie sa fi fost un hackintosh ceva..
OS x 10.6 nu merge oficial decat pe procesoare intel.
iti pot da 10.5, leopard, care merge mai rapid pe ppc decat un snow spart..
sunetul il scoate' DE PORNIRE?

power mac-urile au o buba
nu e bine sa le ti pe pamant, ci pe birou, chiar daca sunt masive, cu arcasa din aluminiu..
de ce?
pt ca au sursa foarte jos, adica jos de tot, si tot praful intra la sursa imediat.
spune-le sa curete sursa, poate nu mai face fata la cat praf are si intra in protectie
desi
eu cred ca au facut altceva.
au instalt un hakintosh, ca sa mearga pe ppc snow.. apoi au facut prostia sa dea update.
ala a facut update la niste fisiere care erau sparte ca mearga pe ppc in loc de intel si iata cum a crapat os x.

[ Edited Thu Jul 19 2012, 11:21PM ]


Back to top
sarac.lipit
Fri Jul 20 2012, 07:57AM

Registered Member #45
Joined: Thu May 29 2008, 12:31AM
Posts: 2449
hmmm interesant.
Am înţeles prinţîpu', să vedem ce fac azi, aseară n-am mai sunat.
Mersic de informaţii - extrem de utile.
Înseamnă că prin resoftare corectă, problemele dispar. Ştiam că măru'i tanc... stabil... am rămas surprins auzind că se blochează.

Back to top
s_cristi
Fri Jul 20 2012, 09:36AM

Registered Member #1965
Joined: Fri Oct 03 2008, 03:37PM
Posts: 355
La mac-mac nu se poate ca daca dai reset (din buton) sa-ti afecteze un fisier sistem de pe hard? Un fel de scandisk de windows rezolva cateodata mai multe chestii. (La ultimele pc-uri la care mi-am bagat degetele s-a rezolvat cu un scan de-asta simplu sau mai complex, sau cu schimbarea pastei termoconductoare dintre procesor si radiator).
Nu am atins inca un Mar ../../images/emotes/yahoo/yahoo_heehee.gif
(am avut un hdd WD de 160gb pe ATA, se lua curentul si de 5 ori pe zi si nu avea nimic. La asta SATA nu mai dau reset din buton ca am patit-o de 2 ori nasol de tot. La fiecare hard-reset mi-a facut figuri, aproape fara exceptie.)

[ Edited Fri Jul 20 2012, 09:41AM ]


Back to top
cminor
Fri Jul 20 2012, 10:38AM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2788
mac-ul e tanc.
Protools e zbang!
Protools-ul are o mare problema.
Daca ai schimbat ceva in configuratia hardware, uneori iti cere reautorizare online.
daca ai si Ilok, ai rupt-o in fericire.
Parerea mea personala, este ca probabil, nu ai avut 10.5 leopard, sau nici macar 10.6 Snow Leopard (care retine, merge DOAR pe Mac-uri cu procesoare intel).
Ai avut un Hackintosh, sau OS X 10.6 cracuit CA SA MEARGA pe procesoare PowerPC Motorola.
Pana sa imi iau Mac, am avut hackintosh, la care primul lucru la care trebuia sa fi atent , era sa instalezi aditional niste librarii sparte, cracuite, cu AVERTIZAREA, sa nu te manance undeva unde nu bate soarele niciodata, SA FACI UPDATE la OS X, ca daca iti inlocuieste cu versiunea updata acele librarii.. adio.
Parerea mea este sa cauti pe net 10.5 OS X Leopard, si sa il pui pe un dvd Dual-Layer, si sa il reinstalezi.
Mare diferenta intre Snow si Leopard, NU ESTE.
10.6, e mai mult un update mai mare a lui 10.5.

Si repet, Mac-ul este TANC, daca nu ai softuri naspa.
La tine chiar OS X cred ca era "naspa".

uite care sunt cerintele pentru snow leopard

LINK: Click aici !

P.S.
Incepusem sa iti trimit Snow Leopard, dar nu are rost sincer, ca nu iti va merge pe PPC.

[ Edited Fri Jul 20 2012, 10:40AM ]


Back to top
DorelC
Fri Jul 20 2012, 10:57AM
Guest
Pentru mine mac, mac e ca Roland BK5 pentru unii ! Altfel spus daca nu ma pricep nu comentez. Dar din ce am citit e destul de complicat ! ../../images/emotes/yahoo/yahoo_rofl.gif

Back to top
cminor
Fri Jul 20 2012, 02:50PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2788
Dorele..
in loc sa apesi F12 sau DELETE ca sa intri in bios sa ii dai de unde sa booteze, la mac doar ti apasat ALT cand il pornesti, si apar 4 iconite: hardul cu partitia de boot (la mine apar 2 ca am si winblows, DVD-ul, Network, sau USB sau Firewire.
mai complicat e sa gasesti in bios, unde se seteaza boot-ul daca nu stii meniul placii, daca e mai ciudat.

Back to top
DorelC
Sat Jul 21 2012, 10:07AM
Guest
La laptopurile mele merge sa bootezi cu F2 nu e musai sa intri in bios. Mi-am facut stick bootabil si-l vede si pe ala. Nu zic ca nu mi-ar place sa am un Mac dar unul bunicel e foarte scump. Laptopul asta nou are procesor i7 si 6 GB Ram. Sunt multumit de el.

Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set palade Yamaha s670 Posted by gabriela on 08 Jul : 15:39
pas: w.orgaforum.ro


[download] SetAnicheiReparatPA700-Folclor Posted by Mihai13 on 07 Jul : 14:44
Salut Mihai,Eu le repar de obicei sa nu mai dea eroare la incarcare, samplere gri lipsa wav in multisempler, empty multisempler in ton.Pentru celelalte: tonuri care bazaie cv neset [more ...]


[download] SetAnicheiReparatPA700-Folclor Posted by mihai roland on 07 Jul : 12:56
Are inca erori,,Incerc sa mai repar cv..1594121890 ]


[download] Set Korg Pa 700 Anichei - marukorg Posted by mihai roland on 07 Jul : 12:54
Apar errori la kmp uri


[download] Set palade Yamaha s670 Posted by Mihai13 on 07 Jul : 10:22
Si parola???Pare a fi PPI deci inutil pt alte clape.1594106638 ]





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap