Forums

Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio
 
<< Previous thread | Next thread >>
Conectare boxe active+ subwoofer la mixer
Go to page       >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
misukorg
Thu Feb 08 2018, 10:12AM
Registered Member #12784
Joined: Tue Apr 30 2013, 07:41PM
Location / Localitate:: Tecuci
Posts: 216
Salutare colegi, ca nota informativa vreau sa mi dati un sfat : am 2 RCF MK4 315 , mixer sound craft efx8, subwoofer the box TA 18 , se poate conecta subwoofer la acest mixer? Care sunt modurile de conectare sau odinea corectă? Va multumesc!

Back to top
CrysMM
Thu Feb 08 2018, 11:29AM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 408
Ai MIX L si MIX R pentru boxe, cabluri XLR balansate cu mama la mixer si tata la boxe. Foloseste cabluri de calitate sa nu ai probleme. Eu dea lungul timpului am folosit Adam Hall si nu am avut probleme cu ele.

Pentru sub folosesti Mono out, ai nevoie de un cablu " 3-pole ‘A’ gauge jack", adica cablu balansat cu jack de 6,3 stereo la mixer si la sub XLR tata, cam asa ar trebui sa ai pe sub. Cam asa vad eu lucrurile fara sa am sculele in fata.


Back to top
alinbz
Thu Feb 08 2018, 11:54AM

Registered Member #10218
Joined: Mon Jun 13 2011, 12:18PM
Location / Localitate:: buzau
Posts: 509
eu cred ca varianta corecta este urmatoarea. din mixer te conectezi cu ambele iesiri L si R in subwoofer si din el ai iesiri pentru boxe..poti activa si crossoverul din subwoofer pentru a optimiza sunetul corect
Back to top
CrysMM
Thu Feb 08 2018, 12:36PM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 408
Acum vad ca are acel sub si iesiri. Se poate incerca si asa, in functie de cum se aude mai bine se alege modul de conectare. Mixerul este destul de saracut la conectica si iesiri. Era bine daca se putea trimite din canale pe grupuri. In felul asta evitai sa trimiti vocea in sub.

@misukorg - testeaza ambele variante si vezi care se aude mai bine. varianta lui alinbz pare cea mai potrivita, dar ramane sa constati practic. Eu am testat acum ceva timp un sub mai ieftin, iar la conectarea activelor in sub aveam ceva probleme, parca taia ceva din calitatea sunetului.

[ Edited Thu Feb 08 2018, 12:37PM ]

Back to top
misukorg
Thu Feb 08 2018, 12:51PM
Registered Member #12784
Joined: Tue Apr 30 2013, 07:41PM
Location / Localitate:: Tecuci
Posts: 216
Am inteles baieti, va multumesc pentru timpul si atenţia acordată!
Back to top
DorelC
Thu Feb 08 2018, 01:04PM
Dorel Cosarcari

Registered Member #15598
Joined: Sat Jan 02 2016, 01:58PM
Location / Localitate:: Toplita
Posts: 213
misukorg a scris ...

Salutare colegi, ca nota informativa vreau sa mi dati un sfat : am 2 RCF MK4 315 , mixer sound craft efx8, subwoofer the box TA 18 , se poate conecta subwoofer la acest mixer? Care sunt modurile de conectare sau odinea corectă? Va multumesc!

Misule eu nu-mi dau cu parerea ci sunt absolut sigur de ce vorbesc. Solutiile prezentate de baieti nu or fi ele rele dar e mai mult buna pentru DJ-i! Mai ales a doua sa filtrezi satelitii prin crossoverul din sub are rezultate catastrofale la cantat mai ales vocal. Mi-am facut timp si am cautat un mixer ca al tau pe net sa vad care e treaba.
Eu iti prezint solutia mea cum cant de ani de zile si suna foarte bine!
In primul rand noi fiind lautari nu avem nevoie de bubuiala, vrem sa se auda clar ceea ce cantam. De ce nu e bine ca sa punem subul pe general? Pentru simplul motiv ca de exemplu la voce nu ai nevoie de atata sub ca la clapa .. si daca reglezi bine pentru clapa nu e bine pentru voce sau alt instrument, plus ca intervine acel feedback in joase de iti bubuie si capul. Ca sa filtrezi boxele e pacat deoarece crossoverul taie si niste frecvente nedorite si o sa te chinui la voce de nu-ti mai gasesti locul! Plus ca daca trebuie sa pui undeva satelitul mai departe langa el suna ca la gara cand anunta trenul!
Cand ai un singur bas si nu folosesti semnalul filtrat, e de ajuns un singur cablu pe care il pui la Left care de obicei e mono!
Deci uitandu-ma la mixerul tau am vazut ca ai linie de auxiliar! Iesi frumos cu un jack de la aux si bagi la left in boxa! Desigur trebuie sa ai pe mixer si un volum general pentru iesirea aux! O sa-l reglezi in functie de cata putere ai nevoie. Pe urma ai de pe fiecare canal volum separat pe linia de auxiliar pentru sub de cat ai nevoie.In felul asta satelitii suna full range cu toate frecventele gandite de producator! Deci prima data reglezi satelitii frumos sa sune bine vocea! Pe urma la clapa si la ce mai ai tu nevoie, ajuti din sub! Eu de obicei la reglajele de ton las reglajul de bas la ora 12! Deci la mijloc! Pe urma ajut, completez cu subul! O sa sune intr-un mare fel, te asigur! Te sfatuiesc sa vinzi 18 toli e prea mare pentru lautari si bubuie prea tare in basi confunda tare basul cu toba mare etc.. Eu am de 15 si e ok. Acum vreau sa-l vand si pe asta si sa iau numai de 12 toli de la RCF, de altfel cum mi-e tot sistemul! Am pobat suna f bine si-mi incap sculele foarte bine in masina!
(Mentionez ca la noi stilul manea e mult mai cuminte si mai rar! Asta cu cantatul de la 5 mii de W in sus e alta poveste)


[ Edited Thu Feb 08 2018, 01:11PM ]

Back to top
CrysMM
Thu Feb 08 2018, 01:46PM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 408
Bine gandit, are iesire AUX1, pune sub-ul pe AUX 1 si are volum pentru AUX1 pe canalul de mic, in felul asta nu mai trimite vocea in AUX1, respectiv in sub.

Ce sa fac ,daca m-ai pus de mi-am luat RCF 16cx, nu ma mai duce mintea la artificii, am grupuri gramada, 3 AUX si trimit ce vreau unde vreau Am incercat si eu sa trimit vocea in sub pe mixerul meu, ai avut dreptate cand m-ai sfatuit sa-l cumpar, este dezastru sa trimiti vocea in sub. Acum modelele astea de Soundcraft mi se par rudimentare pe langa RCF, mai ales ca la pret sunt cam tot pe acolo. Nu spun ca Soundcraft nu sunt bune, mai ales pe partea de efect, dar saracute in optiuni, daca ai si multe boxe/sub-uri, esti un pic blocat.

[ Edited Thu Feb 08 2018, 01:46PM ]

Back to top
DorelC
Thu Feb 08 2018, 02:28PM
Dorel Cosarcari

Registered Member #15598
Joined: Sat Jan 02 2016, 01:58PM
Location / Localitate:: Toplita
Posts: 213
Ai vazut cate posibilitati ai pe mixerul asta! E gandit pentru zilele noastre si ara tot ce avem nevoie, daca vrei trimiti efect in auxiliare daca nu, NU! Ceea ce e f bine pentru sub si monitor. Ce rost are sa ai delay sau reverb in sub? Eu am subul pe aux1, si monitorul care e si el activ pe aux2. Asta ma ajuta sa dau mai putin vocea in monitor sa nu am feedback. Si pot da mai mult din clapa sau alte instrumente in functie de cum am nevoie sa aud eu in spate! Pai normal ca trimiti semnalul pe unde vrei.. Ai 4 grupuri, C-room, Monitor, Iesiri-intrari pe Rca, pe USB.. Ai vazut cate send si return ai si pe spatele mixerului.. Ai insert general si pe fiecare canal.. Efecte bune. Pentru banii ei e o scula excelenta! Ultimul canal stereo daca redai prin usb, prin apasarea acelui buton, devine reglaj de ton-volum pentru usb audio! Deci esenta cand canti mai multi intr-o trupa e sa poti regla separat subul si monitorul pe fiecare canal in parte! E mai gingas un pic cu trupa decat sa iei un laptop un microfon si sa faci pe DJ-ul!
Back to top
pustiulica
Thu Feb 08 2018, 02:32PM
Marius Butan


Registered Member #11427
Joined: Fri Sep 28 2012, 01:47PM
Location / Localitate:: Bucuresti
Posts: 1336
Scuze pentru off-topic, cum sta acest mixer RCF 16cx, la capitolul efecte de voce?
Back to top
angelitto
Thu Feb 08 2018, 02:40PM


Registered Member #14155
Joined: Mon Apr 28 2014, 05:16PM
Location / Localitate:: Medias
Posts: 902
CrysMM a scris ...

Acum modelele astea de Soundcraft mi se par rudimentare pe langa RCF, mai ales ca la pret sunt cam tot pe acolo. Nu spun ca Soundcraft nu sunt bune, mai ales pe partea de efect, dar saracute in optiuni, daca ai si multe boxe/sub-uri, esti un pic blocat.


Nu inteleg de unde ai dedus asta. Daca lasam efectele la o parte (aici Soundcraft e in fata), comparand L-Pad 16cx si Signature 16, vedem ca toate au 4 Grupuri OUT si 4 AUX Out.
Tot pe-acolo sunt. Nu sunt mari diferente intre ele. Doar ca Soundcraftul e mai popular.

[ Edited Thu Feb 08 2018, 02:41PM ]

Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!

Chat

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup



viorel15 » 20 Feb : 00:08
Seara buna colegi ! Niste seturi noi pentru Tyros Psr S970 S770 ? Va multumesc !

Alex1100 » 19 Feb : 23:12
Buna de curand am primit cadou un pa 1 x deci nu a trebuit sa mai cumpar o clapa dar am probleme cu ea ,la piano cand apas incet sau cand apas puternic e aceas chestie adica as vrea când apas incet sa nu sune puternic se poare rezolva chestea asta in pa 1x pro va rog daca ma puteti ajuta

nedelcu92 » 19 Feb : 22:51
Buna seara tuturor, se merita investitia de incept pt un korg pa300? Pa600 nu gasesc aici in anglia noua. Multumesc frumos

acery71 » 19 Feb : 21:21
Seara buna fratilor !

geckodaxx » 19 Feb : 20:13
Seara buna

mihaichiru78 » 19 Feb : 20:09
Buna seara

Ioanguitar » 19 Feb : 18:01
Buna seara!

marukorg » 19 Feb : 13:48
Salut..O săptămână cât mai frumoasă va doresc

daniellaur » 19 Feb : 12:41
ok domnilor multumesc cam in cat timp admini verifica activitatea membrilor?

CrysMM » 19 Feb : 12:31
@daniellaur - astepti sa fie aprobate de Admin.

daniellaur » 19 Feb : 11:06
am incarcat mai multe seturi pentru korg si yamaha si nu le vad pe site ce se intampla va rog

daniellaur » 19 Feb : 11:05
salut

Mihai13 » 19 Feb : 09:25
Buna dimineatata,
Sa aveti o saptamana buna!

Costy71 » 19 Feb : 07:35
Buna dimineata colegi!!

cdinu » 19 Feb : 06:58
Buna dimineata.
Am psr 9000,
Are functia sa salvez un ton din alt set ?
Daca are cum procedez ?
Ms.

nedelcu92 » 19 Feb : 00:06
Nu poti incarca stylurile pentru romania?

nedelcu92 » 18 Feb : 23:57
Buna seara, am o curiozitate din cat am citit pe net la achizitionarea unui PA 300, trebuie neaparat sa o iei din romania, daca e internationala nu se poate face update la soft? Multumesc frumos!

Alex1100 » 18 Feb : 23:03
dan_68 ms mult ma ajutat ,o sa iau pa 300 atunci

dan_68 » 18 Feb : 21:33
LINK: Click aici ! citeste si aici.

dan_68 » 18 Feb : 21:19
ALEX...nu am avut nici una dintre aceste modele desi korg am folosit de cand au aparut (ma rog alte serii)....pa 300 am inteles ca are memorie de 32 mb ,deci in aceasta memorie poti baga ce doresti tu numai sa te incadrezi in limita memoriei care o ai.. adica poti introduce tonurile care le vrei tu.

Alex1100 » 18 Feb : 21:00
Ma poate ajuta cineva ?

Alex1100 » 18 Feb : 19:59
In fond as vrea sa stiu care e mai ok la care ar ar merita sa o iau dintre cele 2

Alex1100 » 18 Feb : 19:57
Oare e adevarat ?

Alex1100 » 18 Feb : 19:57
Buna am nevoie de ajutor as vrea sa aleg intre pa 1 pro si pa 300 care e mai buna ,am auzit ca in pa 300 nu se pot introduce tonuri ,manual banat vioara zeta etc

nedelcu92 » 18 Feb : 19:12
Buna seara tuturor!!!

valinico » 18 Feb : 18:32
Salutari...cu sec!

daniellaur » 18 Feb : 17:38
salut dragilor am o problema cu o clapa veche yamaha psr 630 nu mai stiu cum incarc tor setu de pe disketa?

Costy71 » 18 Feb : 17:15
Buna seara!!

pyry » 18 Feb : 17:04
buna seara prieteni...hai sa ne mai bucuram de cea mai ramas din wecheendu acesta

Costy71 » 18 Feb : 13:01
salutari va doresc o duminica placuta!

GabiSet » 18 Feb : 11:19
Salut tuturor, o duminica placuta va doresc.

GabiSet » 18 Feb : 11:18
Salut colegi

Costy71 » 18 Feb : 10:44
Buna dimineata colegi

cdinu » 18 Feb : 10:43
buna dimineata colegi !

Mihai13 » 17 Feb : 19:46
Salut <Admin>
Multumesc pentru <update> -ul privilegiilor pe clape.ro
Stima.

viorel15 » 17 Feb : 19:18
O seara frumoasa colegi ! Vreun set nou de tyros sa nu fie codat are careva ?

acery71 » 17 Feb : 19:07
O seara placuta sa aveti , prieteni !

valinico » 17 Feb : 18:53
Seara buna prieteni!

Sorin69 » 17 Feb : 18:51
A folosit cineva editorul de fr8x ? se pare ca cere conexiune cu acordeonul...prin usb sau cabluri midi...sint necesare drivere usb? vreau sa incerc dar sa vad ce au facut si altii,sa stiu ce am de facut...

george32 » 17 Feb : 17:53
Seara buna domnii lautari si muzicanti.

Ioanguitar » 17 Feb : 17:45
Buna seara!

Costy71 » 17 Feb : 17:42
Buna seara!!

Costy71 » 17 Feb : 10:46
Buna dimineata colegi!!

mark » 17 Feb : 09:53
Buna dimineata!

Roberto E80 » 17 Feb : 08:55
neata buna tuturor!

Costy71 » 16 Feb : 20:33
O seara frumoasa dragi colegi!

lin » 16 Feb : 16:11
Salutare tuturor si numai bine

adyk » 16 Feb : 13:57
O zi buna clape.ro

ionut1000 » 16 Feb : 12:40
buna ziua

Costy71 » 16 Feb : 11:40
Buna ziua

CrysMM » 16 Feb : 08:41
@viorel15 - seturile de T5 nu o sa le poti instala in S770, sunt mult prea mari ca dimensiune.

ionut1000 » 15 Feb : 21:36
nu ma prea stiu care PAmixer este bunisor

ionut1000 » 15 Feb : 21:34
buna seara as dori niste pareri pentru Yamaha EMX 5000 este bun pentru o formatie mica este un mixer pe care sa ma pot baza

ragli » 15 Feb : 19:55
Buna seara la toata lumea.

george32 » 15 Feb : 19:25
Salutare baieti

viorel15 » 15 Feb : 18:15
Dragi colegi...va rog frumos..numai codati seturile de tyros sa le putem avea si cei care folosim Psr s-970 s700 ! Multumesc !

viorel15 » 15 Feb : 18:14
Buna seara Costy71 !

Costy71 » 15 Feb : 18:12
Buna seara colegi !!

viorel15 » 15 Feb : 17:03
Salut CrysMM Am toate seturile lui iulik ! Oricum multumesc pentru ajutor...Bafta !

Ioanguitar » 15 Feb : 13:46
Bună ziua!

Costy71 » 15 Feb : 13:19
Buna ziua Colegi!

claudyucla » 15 Feb : 11:57
buna ziua

catalin184 » 15 Feb : 11:40
Buna ziua

pyry » 15 Feb : 09:57
salutare si o zi mininata

marukorg » 15 Feb : 09:40
Salutare

GabiSet » 15 Feb : 08:49
Salut colegi

CrysMM » 15 Feb : 08:25
@viorel15 - ti-am scris mai jos. Ai Colors of Romania pe care il poti lua gratuit de pe site-ul Yamaha, ai setul lui Iulik care este codat, deci doar pe bani, ti-a dat Mihai13 un link cu un set lucrat de el, mai este un set pentru S670 la download, care merge si pe 770, si cam atat. Setul lui Iulik suna mai bine decat multe seturi de pe Korg.

viorel15 » 14 Feb : 23:07
Salut colegi..o intrebare as mai avea si eu..! Oare nu exista vreun set de korg pa3x sau pa4x facut pentru yamaha dar sa sune bine nu pe jumatate ! Multumesc !

viorel15 » 14 Feb : 22:50
Mihai13 Mersi mult de tot !

Mihai13 » 14 Feb : 21:35
Salut Viorel 15

Incearca-l pe asta este a lui Vatamanu cu un alt tambal
LINK: Click aici !

unaidiu » 14 Feb : 21:08
Buna seara !!!

viorel15 » 14 Feb : 20:07
aaa si uitasem..sa fie format pff sal pot exporta pentru psr s770 ! Multumesc !

viorel t » 14 Feb : 19:52
seara buna colegi !

viorel15 » 14 Feb : 19:05
Salut colegi ! Niste seturi pentru Yamaha tyros sau PSR S dara sa nu fie codate stie careva ? Va multumesc !:)

lin » 14 Feb : 16:48
YAMAHA MM6 . Va rog cine a avut asa clapa sau stie ceva despre asa model să-mi spună...

Costy71 » 14 Feb : 14:53
CrysMM 32 bit

CrysMM » 14 Feb : 14:13
32 bit sau 64 bit?

Costy71 » 14 Feb : 13:00
CrysMm Windows xp profesional sp3 !

CrysMM » 14 Feb : 11:43
Ce Windows ai instalat? Dai click dreapta pe My computer - properties si scrie acolo ce ai.

LaurT4 » 14 Feb : 11:42
Salut

Costy71 » 14 Feb : 11:06
buna ziua din nou zice ca nu suporta windowa dar numi dau seama ca este xp sp3 profesional si draivarul este pt windows xp multumesc mult

CrysMM » 14 Feb : 11:00
@Costy71 - ce eroare mai exact, ce scrie in mesajul de eroare?

GabiSet » 14 Feb : 09:18
Rog adminii sa imi dea drumu la accesul download, multumesc!

Costy71 » 14 Feb : 08:16
Buna dimineata stie cineva de ce intimpin aceasta problema cind instalez pe pc usb midi draever instaleaza pina intrun anumit punct simi da eruare va multumesc!

Costy71 » 14 Feb : 07:57
buna dimineata multumesc frumos CrysMM!

CrysMM » 13 Feb : 21:12
@Costy71 - gasesti la download

Costy71 » 13 Feb : 19:01
Buna seara unde pot gasi si eu un set de style pt yamaha psr e 453 va multumesc si va doresc o seara frumoasa!!

toma73 » 13 Feb : 18:54
salutare . rog admini sa imi dea si mie drumul la download. o seara placuta

lin » 13 Feb : 17:56
salutare. ce imi puteeti spune despre Yamaha mm6...

dragu mirel » 13 Feb : 17:26
salutare tuturor!

CrysMM » 13 Feb : 12:35
@viorel15 - gasesti la download un set pentru S670 care merge si pentru S770, mai este un set facut de MIhai13 tot la download. Colors of Romania setul oficial si setul lui Iulik de la Tulcea care este numai cu plata, este codat, altceva nu mai exista pentru S770.

viorel15 » 13 Feb : 11:39
buna dimineata dragi prieteni ! Un set Bun de tyros pentru S770 poate cineva sa ma ajute ? Va multumesc !

pyry » 13 Feb : 10:42
buna ziua prieteniii

Costy71 » 13 Feb : 08:58
Mai am o rugaminte daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste style de folclor pt psr e 453 va multumesc!

Costy71 » 13 Feb : 08:53
Buna dimineata stie cineva cum ot conecta un psr e 453 sint incepator vreau sa instalez pe calculator draever usb midi dar imi da eruare daca poate cineva sa ma ajute ca nu reusesc va multumesc!

Ioanguitar » 13 Feb : 08:21
Bună dimineața!

paty23 » 13 Feb : 01:20
stie cineva cind va apare korg pa 5 ??

paty23 » 13 Feb : 01:19
salutare

viorel15 » 13 Feb : 00:33
ciprianS21 Multumesc mult pentru sfat !

CiprianS21 » 12 Feb : 22:51
viorel15: Raspunsul este si in regulile site-ului! Sa astepti updatarea contului. De obicei in 24h o sa ai acces la download.




Comentarii noi


[download] set pa700 lucian Posted by lucianG1000 on 19 Feb : 13:53
Salut, din păcate pentru modelul tău nu sunt compatibile seturile de PA700.


[Content] buna ziua Posted by daniellaur on 19 Feb : 12:39
Ma numesc nichifor daniel si as vrea sa descarc si eu am incarcat multe fisiere si inca incarc va rog analizati activitatea mea multumesc anticipat domnilor admini!!!!


[download] set pa700 lucian Posted by acery71 on 19 Feb : 11:01
Ca si colegul nostru Lucian , eu imi creez un set al meu .Mi-am ales o baza de plecare din 3/4 seturi de pe net si cu aceea baza imi fac rimurile !Problema este ca eu nu sunt lauta [more ...]


[download] set pa700 lucian Posted by acery71 on 19 Feb : 10:53
Nu este niciun set din zona tarii noastre , sunt toate seturi sarbesti ! O zi placuta in continuare !Ps : trebuie sa butonezi mult internetul , sa incarci si stergi din clapa foart [more ...]


[download] set pa700 lucian Posted by acery71 on 19 Feb : 10:48
Cu multa placere !





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor

Ro2.ro - Promovare si statistici web Muzica SEO Romania Director Web Energy TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web Twitter
Mobile Theme

Zuma Deluxe Sitemap