Forums

Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori
 
<< Previous thread | Next thread >>
CUM SE STERG CORECT KITURILE DE TOBE DIN MEMORIE?
Go to page       >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
eghoyst
Tue May 15 2018, 11:14AM
Registered Member #16860
Joined: Fri Nov 24 2017, 10:08AM
Posts: 21
Salutare colegi!

Am si eu nevoie de aceasta informatie, de la cei avizati:

Vreau sa mai eliberez memoria RAM, si as dori sa sterg cateva kituri de tobe care nu sunt folosite prin stilurile mele. Care este procedura corecta de stergere a acestora din memorie, ca sa nu imi ramana parti incomplete din ele in memorie?

Multumesc!

Back to top
Minel
Wed May 16 2018, 12:24AM

Registered Member #13587
Joined: Thu Nov 21 2013, 06:48PM
Posts: 422
Cea mai simpla cale este urmatoarea:
Intra la sound, rec, multisample, iar acolo sterge toate saplerele. Dai la all sample. Dupa aceea, incarca-ti setul step by step. Global, pad, style...
Cand ajungi la siund, da open, incarca user 1,dupa aceea user 2,iar la dk, adica tobele, incarca cate un set, doar ce ai nevoie. Nu ai spus ce brand folosesti. Ce ti-am spus, este valabil la korg.

Back to top
eghoyst
Wed May 16 2018, 08:07AM
Registered Member #16860
Joined: Fri Nov 24 2017, 10:08AM
Posts: 21
Multumesc pentru raspuns! Korg Pa700, am uitat sa precizez. Credeam ca exista o cale ca la stergerea tonurilor semplate cumva, fara sa reincarc setul, dar se pare ca nu scap asa usor ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif

Back to top
bits
Wed May 16 2018, 09:11AM

Registered Member #62
Joined: Tue Jun 03 2008, 04:04PM
Posts: 132
Pai nu reincarci setul,doar stergi toate samplerele si reincarci doar ce folosesti.Ar fi bine sa ti le notezi pe hartie(bank-urile de tobe ce vrei sa-ti ramana).
E cea mai buna varianta descrisa de Minel mai sus,cu ocazia asta poti incarca individual si tonurile din usere si verifica daca ai erori la tonuri,gen RAM-Empty.

Back to top
eghoyst
Wed May 16 2018, 09:53AM
Registered Member #16860
Joined: Fri Nov 24 2017, 10:08AM
Posts: 21
Adica sterg toate semplerele, si reincarc din setul salvat inainte doar bankurile sound din user + bankurile DK doar pe care le folosesc. O sa incerc asa, multumesc frumos pentru sfaturi.

Back to top
angelitto
Wed May 16 2018, 03:31PM


Registered Member #14155
Joined: Mon Apr 28 2014, 05:16PM
Posts: 1137
Procedura corecta de a sterge un drum kit din pa700 este aceasta.
Stergi kitul (sau kiturile)de tobe care nu iti folosesc din cele doua usere DK, apoi intri la Sound/Record, si de sus de la meniu alegi DELETE, apoi din fereastra ce iti apare, bifezi: NON ASIGNED to any Multisample/Drumkit. In felul acesta se sterge corect un drumkit din clapa.
La tonuri e putin mai complicat si de aceea, poti alege procedura sugerata de Minel. Dar la kiturile de tobe, poti proceda cum am scris mai sus.
Bafta!




[ Edited Wed May 16 2018, 03:35PM ]


Back to top
Kmcoio
Wed May 16 2018, 09:26PM

Registered Member #8319
Joined: Mon Nov 02 2009, 06:43PM
Posts: 739
Cand stergi Kiturile din user dk stergi doar PCG-ul. PCG-ul respectiv nu trebuie sa fie confundat cu multisamplerul din care a fost realizat, pentru ca la realizarea acestuia pot fi folosite mai multe multisamplere diferite in oscilatoare. La randul lor, multisamplerele sunt realizate din samplere care au o pozitie anumita in memoria RAM, iar aceleasi samplere pot fi necesare la constructia a diferite multisamplere. Ca sa revin la ideea initiala, degeaba stergi PCG-ul, pentru ca aceasta operatiune nu iti sterge automat si multisamplerul sau multisamplerele din care este compus. Si e un lucru bun, ca apoi te-ai trezi ca nu iti functioneaza corect alte tonuri sau tobe care au in componenta aceleasi samplere care au fost folosite si la multisamplerele sterse. Ai doua variante de stergere eficiente. Prima e cea expusa de Minel, in care dai factory restore la clapa si apoi iti incarci pe rand kiturile de toba pe care le doresti, alaturi de tonuri etc., si a doua e mai complicata, intrucat trebuie sa intri in oscilatoarele de la multisamplerele care compun PCG-ul si sa identifici locatia fizica pe ram a fiecarui sampler din care e compus multisamplerul respectiv. Daca dai delete samples that are not assigned to any multisample nu faci nimic, pentru ca, repet, cand stergi PCG-ul, nu se sterge si multisamplerul.

Back to top
eghoyst
Thu May 17 2018, 08:22AM
Registered Member #16860
Joined: Fri Nov 24 2017, 10:08AM
Posts: 21
Ok, la tonuri stiu sa fac asta fara probleme, dar la DK am vazut ca nu am aceleasi optiuni, in sensul ca daca apas menu, nu imi mai apare meniul de basic in care sa pot vedea oscilatoarele, si ce multisamplere sunt asignate in RAM. La menu in loc de Basic apare DrumKit, si acolo nu ma mai descurc.

Back to top
angelitto
Thu May 17 2018, 05:40PM


Registered Member #14155
Joined: Mon Apr 28 2014, 05:16PM
Posts: 1137
Kmcoio, bagi omul in ceata ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif Ceea ce ai postat tu, se refera strict la tonuri. La kiturile de tobe nu sunt multisamplere ci doar samplere. Multisamplerele sunt doar la tonuri.
@eghoyst, varianta ce ti-am zis-o mai sus e cea corecta.

[ Edited Thu May 17 2018, 05:48PM ]


Back to top
Kmcoio
Thu May 17 2018, 08:38PM

Registered Member #8319
Joined: Mon Nov 02 2009, 06:43PM
Posts: 739
Adica kitul de toba in sine e considerat un multisampler? Si daca toba are mai multe velocitati pe nota? Sau vrei sa o faci ca atunci cand dai mai tare sa strige “yhaaa”?

Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set palade Yamaha s670 Posted by gabriela on 08 Jul : 15:39
pas: w.orgaforum.ro


[download] SetAnicheiReparatPA700-Folclor Posted by Mihai13 on 07 Jul : 14:44
Salut Mihai,Eu le repar de obicei sa nu mai dea eroare la incarcare, samplere gri lipsa wav in multisempler, empty multisempler in ton.Pentru celelalte: tonuri care bazaie cv neset [more ...]


[download] SetAnicheiReparatPA700-Folclor Posted by mihai roland on 07 Jul : 12:56
Are inca erori,,Incerc sa mai repar cv..1594121890 ]


[download] Set Korg Pa 700 Anichei - marukorg Posted by mihai roland on 07 Jul : 12:54
Apar errori la kmp uri


[download] Set palade Yamaha s670 Posted by Mihai13 on 07 Jul : 10:22
Si parola???Pare a fi PPI deci inutil pt alte clape.1594106638 ]





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap