Forums
Clape.ro :: Forums :: Alte subiecte :: Discutii generale |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Vocea |
Go to page << >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
symy |
|
||
Registered Member #7698
Greieras iti multumesc pentru sfaturi lai ales cele cu corzile vocale obosite mai astept sfaturi de la voi
|
||
Back to top |
|
||
Danu2008 |
|
||
Registered Member #4743
da Greieras, ai facut un discurs de minune, ai dreptate ca trebuie de invatat ceea ce priveste vocea, cu toate ca cind de vreo 3 ani aici la vreo 70% sunt lucruri absolut noi pentru mine, ce mai pot adauga din ceia ce stiu si eu asta e in fiece dimineata de servit ceva cald si nu fierbint sau dimpotriva rece, intocmai cald, datorita acesteia se face o voce moale si nu ragusesti asa repede, dupa ce ai servit ceva cald poti incepe diverse exercii, cum ar fi si la instrumentisti pe baza gamelor o urcare si o coborire cit de sus/jos iti permite vocea, asemenea intrenari in fiecare dimineta ajuta mult, pe linga asta lucrul cu pianu si urechea, daca le indeplinesti pe tote acestea si inca ce scrie mai sus pus de Greieras poti avea o voce cit de cit pusa la punct
|
||
Back to top |
|
||
symy |
|
||
Registered Member #7698
daca ai vecini ca si ai mei ma indoiesc ca poti face vocalize
|
||
Back to top |
|
||
Ionutz_pa |
|
||
Registered Member #12
Greieras a scris ... Deasemenea, la bărbați nu e recomandat sexul în ziua când au cântare (mă refer la soliști). cry.gif Măcar după cântare puțin ? crazy1 |
||
Back to top |
|
||
symy |
|
||
Registered Member #7698
stiati ca la femei ciclul menstrual ataca corzile vocale?nu mai poti urca ,,,ca de obicei e ceva pe baza hormonala
|
||
Back to top |
|
||
marian |
|
||
Registered Member #119
Eu cand sunt ragusit folosesc tinctura de propolis.
|
||
Back to top |
|
||
raduku2005 |
|
||
Registered Member #2702
Cantaretii profesionali nu trebuie sa fie numai sanatosi pentru a arata bine pe scena, ci trebuie sa stie cum sa isi mentina vocea in forma. Aveti doar o singura voce iar daca se defecteaza permanent, acesta este foarte probabil sfarsitul carierei voastre muzicale. Multi cantareti care nu au fost la antrenamente profesionale de cantat, sau nu au avut antrenori buni, poate nici nu stiu ca isi pot dauna propriilor voci. Multi cantareti uita si faptul ca atunci cand vocile nu le suna bine si nu pot canta fara efort, ca si inainte, vor avea tendinta sa compenseze aceste defecte cu obicieiuri rele si nesanatoase cantatului. Aceste obicieuri pot intra in subconstient si va trebui sa fie dezinvatate cu exercitiile vocale adecvate. Asta in cazul in care canteretul stie ca are aceste obicieuri. Exista mai multe lucruri cu care va puteti dauna vocii, aceste daune putandu-va avaria corzile vocale permanent, in unele cazuri. Aici veti putea citi cateva lucruri care nu sunt benefice vocii: * Urlatul sau vorbitul fortat. Acesta se intampla foarte des daca cantati intr-un nightclub, unde trebuie sa aveti o voce mai puternica, pentru a depasi zgomotul din club. Producerea sunetelor haioase poate fi un lucru dragut dar va puteti avaria serios corzile vocale. * Aerul uscat/consumul insuficient de apa va usca laringele si pune prea multa frictiune pe acesta. * Un regim neadecvat, lipsa de odihna si stresul va vor solicita atat corpul cat si vocea. * Consumarea cofeinei sau a alcoolului, precum si fumatul va pot avaria vocea. * Vorbitul, cantatul sau soptitul cand aveti laringita sau va doare gatul. Trebuie sa va odihniti vocea in acest timp. Cantaretii profesionali trebuie sa munceasca timp de o viata pentru a reduce stresul care cade pe vocile lor. De ce ar dori sa-si distruga cariera muzicala, ignorand aspectele negative pe care obicieurile proaste le pot avea asupra vocilor lor? In plus, daca vocea este avariata de abuz frecvent si cresc polipi pe laringe, s-ar putea sa se ajunga chiar la operatie, pentru ca polipii sa fie indepartati. Daca nu se intampla acesta, veti putea economisi multi bani din costurile medicale. Deci trebuie sa va pastrati vocea sanatoasa daca doriti o cariera muzicala care sa aiba succes. |
||
Back to top |
|
||
Greieras |
|
||
Guest
|
Ionutz_pa a scris ... cry.gif Măcar după cântare puțin ? crazy1 Dacă-ți mai arde... 617.gif |
||
Back to top |
|
||
symy |
|
||
Registered Member #7698
bune sfaturi raduku
|
||
Back to top |
|
||
admin |
|
||
Registered Member #1
Daap ... Felicitari lui Greieras si raduku2005 pentru informatii.
|
||
Back to top |
|
||
Go to page << >> | |