Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Despre PSR 9000 |
Go to page << >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
bebykorg |
|
||
Registered Member #533
o clapa inca destul de buna. poti sa te duci sa-ti faci treaba elegant la cantare , iar cu putin efort in cei 64 ram de sampler poti face clapa sa sune destul de bine. Referitor la pret , depinde cum o gasesti , cat de bine arata sau cat de bine este pregatita. oricum preturile la clape au mai scazut.
|
||
Back to top |
|
||
elgi |
|
||
Registered Member #196
"ca sa iau pa1x sau ty 2 sunt diferente un pic cam mici fata de psr9000 pentru schimb" Aici aţi vorbit puţin în necunoştinţă de cauză! PSR 9000 este la vreo 5 ani-lumină distanţă de PSR 9000 din absolut toate punctele de vedere! Între T3 şi T2 nu sunt diferenţe majore (cu nişte minusuri mari în defavoarea lui Tyros 3, pe care le ştiu, dar nu are rost să le punctez aici). Însă între 9000 şi T2 sunt extrem de multe diferenţe: - hard de orice capacitate (am văzut la cineva pus hard de 300 de gigalăi, îl avea plin de wave-uri la Hrd disk recorder şi mergea brici, nu întrerupea în play, nimic, mergea perfect) faţă de 8 gigăluţi a lui 9000; - acest Hard disk recorder, care e o mare chestie la nuntă, din orice punct de vedere ai lua-o; - numărul şi tipurile de tonuri interne: T2 (nu toată lumea ştie asta) are din fabrică tonurile de la Roland şi Korg, plus toate tonurile de la Yamaha, modelele anterioare ei; - tonurile cu Mega Voice Tehnology (am explicat eu mai demult la ce se referă aceste tonuri şi sunt o mare realizare a lui Yamaha, prezentând o naturaleţe a interpretării pe care nu o poţi reproduce sub nici o formă în PSR 9000 din multiple motive); - 42 de Super articulation voices, care sunt făcute pe o tehnologie pe care încă nu am reuşit să o înţeleg pe deplin şi care îţi permite, de exemplu, la un ton de sax să se audă (când dai tu funcţia asta) cum îşi trage saxofonistul aer în piept; sau cum bate chitaristul cu mâna în corpul chitării şi multe altele; nu mai vorbim de aditional noises care le au aceste tonuri; e mult prea mult de explicat, e mai mult de ascultat; - numărul de style-uri interne (400 la T2); - număr nelimitat de user style-uri (poţi să ai un milion de ritmuri şi să le foloseşti pe toate); - număr nelimitat de Registration Bank (alt milion la băiatu'); - poţi prelungi un negativ midi la infinit, în timp real, fără să fii nevoit să-l fi lungit dinainte, piesa se lungeşte în live până dezactivezi funcţia respectivă, până îţi iau nuntaşii beregata sau până se ia curentul, depinde...; - greutatea de 14 kile, faţă de 24 la 9000; - intrare de stick versus dischetă (ce capacitate are una, ce are alta) - poţi pune stick-uri de 4 giga şi mergi cu salba de stick-uri la gât, citirea inclusiv a user-voice-urilor (care iarăşi sunt în număr nelimitat) făcându-se direct de pe stick, fără să fii nevoit să încarci ceva dinainte în memoria clapei; - nu vorbim acuma de sound-ul general, de calitatea sample-playerului şi placa de sunet... Abia acuma vine problema serioasă de discutat pe site de muzicanţi: acest kit de USB oferă transfer de date în hardul clapei via USB? Oferă şi suport midi in/out via USB, aşa cum are T2 (deşi am mari îndoieli legate de arhitectura hardware a clapei că ar fi posibil aşa ceva)? De unde se poate procura acest kit? De abia de aici devine interesantă discuţia... |
||
Back to top |
|
||
bebykorg |
|
||
Registered Member #533
totusi am o intrebare elgi... s-a discutat de multe ori de problema pe care T2 o are cu display-ul rabatabil. pana la urma.. ce este adevarat si ce nu din toata aceasta poveste? Am cantat si eu o seara pe T2 , vreau sa spun ca m-a uns la suflet ca si clapa.
|
||
Back to top |
|
||
nairdA |
|
||
Registered Member #164
eu nu faceam comparatie intre ce poate una si cealalta ci doar faptul ca dau 9000 mai pun ceva bani si iau o clapa care peste cva timp vreau sa o schimb ca e depasita iar si iar....asa ca ziceam ca nu imi permit niciuna care sa tina mai mult timp ca si fiabilitate si ca functii si sunet. cum e una mai nuoa... na poate nu m-am referit corect. mai ales de tyros2, de pa1x poate ar mai fi..
|
||
Back to top |
|
||
elgi |
|
||
Registered Member #196
Eu nu mă cert cu dv., maestre, am dat doar nişte explicaţii tehnice care mi s-au părut a fi necesar lămurite, pentru cineva care nu a avut ocazia să vadă despre ce e vorba cu aceste clape. Eu, din păcate, încă nu cunosc T2 la adevărata valoare, dar am avut şansa să cunosc oameni care o ştiu mai bine ca mine şi la care sună într-un mare stil. Dar faptul că nu mă pricep eu, nu este relevant, deoarece clapa poate mai mult decât ştiu eu să-i cer. Referitor la problema cu afişorul, care au avut-o unii: eu am clapa (luată second) de 2 ani şi jumătate şi deocamdată nu am nicio problemă fizică cu ea, totul merge perfect hardware şi software. Şi înaintea mea a fost folosită destul de multicel. Deocamdată, repet, nu au nicio problemă nici afişorul, nici butoanele, toate merg perfect. Cred că depinde de norocul fiecăruia. Din ce ştiu eu, un afişor este vreo 400 de euroi şi după ce îl schimbi oticum te ţine vreo 4-5 ani, deci nu văd problema... Numai bine şi succes tuturor! |
||
Back to top |
|
||
ValiS |
|
||
Registered Member #4
Maestre Elgi ,sint bine-stiute(...si punctate de domnia voastra)diferentele dintre T2 si amarita de 9000.: hdd,USB,placa de sunet mai ales,tehnologie sound,etc. Consider insa ca e bine de specificat si diferenta foarte mare de pret:un T2 eu nu am gasit sub 1300-140 de euroi.9000 am gasit si cu 600.Consider ca diferenta exagerata de pret nu e intru totul justificata pentru niste clape care nu se mai fabrica demult.Bineinteles ca si eu inclin spre un T2,indiscutabil.Totusi,mi se pare cam scumpa.
|
||
Back to top |
|
||
danpsr9000 |
|
||
Registered Member #10205
ideea e oarecum simpla. t2 e mai tare si e logic sa fie asa. pretul e mai mare si e iar logic. acum daca ai bani iei t2, dar pana la urma o sa canti aceleasi nunti si cu aceeiasi bani. pe om nu prea il intereseaza ce clapa ai. daca faci atmosfera si oamenii se simt bine si ai 9000 atunci e mai buna decat tyros si sa nu ai de cantat. totul e pana la bani. mai bine 9000 si cantari decat tyros si doar repetitii. spun si eu pt ca cunosc oameni cu pa2x care nici nu au cantari si mai suna si ca dracu clapa. daca stii sa aranjezi o calapa si ai ureche poate sa sune mai bine ca un tyros aranjat prost. parerea mea.
|
||
Back to top |
|
||
bebykorg |
|
||
Registered Member #533
Mare dreptate ai danpsr9000, sunt multi care au scule de sta mata in coada si fac poze cu ele. O intrbare ma framanta . La un moment am dorit sa-mi iau un psr 9000 pro. dar am vazut ca multi vorbesc doar de PSR9000 aproape nimeni despre varianta PRO. care este misterul? este chiar asa proasta clapa? sunt asa putini utilizatori de psr 9000 pro?
|
||
Back to top |
|
||
6ase6ase |
|
||
Registered Member #885
Eu am psr 9000 de 3 ani si e ff buna-nu am avut probleme cu ea am canta multe nunti si cant in continuare-problema e ca nu se mai fac semplere pt ea-ca ritmuri le faci cum vrei
|
||
Back to top |
|
||
bebykorg |
|
||
Registered Member #533
S-o stapanesti sanatos liviu si sa faci bani multi cu ea dar pe 9000 pro ai cantat ?care este diferenta intre 9000 si 9000 pro ca si clapa , ma refer cum se comporta ea in cantare.
|
||
Back to top |
|
||
Go to page << >> | |