Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Discutii, dezbateri despre clape
 
<< Previous thread | Next thread >>
Yamaha Genos vs Roland EA7-Comparatie!
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
DorelC
Fri Dec 01 2017, 12:33PM
Dorel Cosarcari

Registered Member #15598
Joined: Sat Jan 02 2016, 01:58PM
Location / Localitate:: Toplita
Posts: 218
Devylxxx a scris ...

LINK: Click aici !

La comentarii , aveti comentariul celui de la Dynamix, eu zic ca e foarte interesant ce zice omul!
*
Dynamix Audio It is very difficult to compare because of the price difference. You can buy almost 4 E-A7 for one Genos.
But, other than your budget, it all depends of what you need.

Genos is very well prepared, all factory sounds and styles are good, it has great keyboard and good display, so if you plan on using your new keyboard with only factory stuff then Genos is the right choise.

E-A7 is very affordable, but that is only thing that is cheap here, be sure. It has nice and fast keyboard although not as good as Genos, and besides the fact that it is a matter of personal preference. It has nice styles and sounds, some of them better than Genos, some of them not, but it is not as uniformed as Genos, you can find some sounds louder than others and that kind of things, it is simply not as refined as Yamaha.
It does not have fancy touch screen display, and multiple outputs.
If you plan on using custom made material, sampled instruments and drum kits made by professionals, and custom made styles, or make your own material, styles and sounds, E-A7 is much more powerful than Genos, it can do things that Yamaha can only dream of. For example, you can not transpose bass guitar for one octave lower or higher on Genos, but on E-A7 you can do that and many other things, like velocity for given channel, or just drum family, for example only for snare you can change velocity, volume, panorama, Send FX, parametric EQ, and many many more.

So the conclusion is that those two very different priced keyboards are very comparable if you use Genos out of the box because it does not give many options for sound mixing and producing, and if you use Roland's powerful editing and sampling, then both will sound great with really minor differences.
My personal opinion, and for my way of work, I would always choose E-A7. It is not as refined as Genos, but it is much more powerful and operational, faster for live playing, and it is much more affordable.

Daca zic eu ceva se gasesc imediat multi carcotasi.. De aceea nici nu ma mai obosesc sa mai pun demo. Sa nu uitam ca la folclor inca suntem la inceput! Pe cand Yamaha sau Korg au deja traditie de multi ani! E usor sa gasesti materiale sau seturi intregi facute de baieti talentati! De la inceput si pana acum eu zic ca am progresat destul de mult, la cantari pe sistemul de amplificare clapa suna cu vana, curat aerisit! De ce as da eu o caruta de bani ca la folclor sa nu sune cu nimic mai deosebit? Si indraznesc sa afirm ca nici la usoara! Cei cu EA7 nu am reusit inca sa adunam materiale originale wav! Clapa asta lucreaza direct cu wav si asta e un avantaj mare! Avem tonuri convertite de pa la alte clape.. eu zic ca prin compresie au mai pierdut din calitati! Cu timpul vom mai auzi si vom mai vedea.. La banii muzicantului roman Genos are un pret nejustificat de mare! Nu ca nu mi-ar place cum suna, departe de mine gandul asta, totusi e o marca de prestigiu! Dar cu aceleasi tonuri, aceleasi styleuri nu va suna cu nimic mai bine decat predecesoarele ei! Trebuie un Andronescu si la Yamaha sa adauge tonuri noi, sa faca niste styleuri ca la mama lor!Nu zic ca la Roland nu ar trebui la fel!
Back to top
victorr
Fri Dec 01 2017, 01:26PM
Registered Member #9068
Joined: Tue Mar 16 2010, 10:05PM
Location / Localitate:: Bucuresti
Posts: 847
Andronescu are o experienta indelungata, din ce a cantat cu trupa cu instrumente live, inainte sa apara clapele astea moderne. Dar problema e ca mai si minte mult.
Asta e tambalul care zicea el ca s-a semplat la cel mai tare studio din Bucuresti: LINK: Click aici !

Vi se pare voua ca suna a tambal semplat la cel mai tare studio? Sau e acelasi lucru cu ce foloseam noi cu multi ani in urma, din Precisionsound Moldova Cimbalom si ProjectSam Truestrike II?

Back to top
CrysMM
Fri Dec 01 2017, 01:29PM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 414
La seturile facute pe Yamaha mereu a lipsit diversitatea, instrumnetele putine, si alea care sunt vai mama lor. Suna bine tobele pe Yamaha, dar daca vrei un acordeon bun, un tambal ..... n-ai ma refer la seturile autohtone, in rest la usoara, in special internationala, este mai mult decat suficient.
Back to top
victorr
Fri Dec 01 2017, 01:40PM
Registered Member #9068
Joined: Tue Mar 16 2010, 10:05PM
Location / Localitate:: Bucuresti
Posts: 847
CrysMM, daca puteau toti sa faca un acordeon din wav, sa il converteasca dintr-un ton de Korg sau de pe o librarie de Kontakt sau altceva, nu mai era piata de desfacere pentru creatorii si plagiatorii de seturi.

Nu e o mare smecherie sa faci un ton, doar convertesti si scoti wave, apoi il editezi, scurtezi daca e nevoie, creezi loop si ai tonul.
Back to top
CrysMM
Fri Dec 01 2017, 02:06PM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 414
Am incercat si eu sa fac un ton. Am gasit ceva wav. Daca ai wav-urile care trebuie, nu este foarte lung drumul pana la ton, dar greu sa gasesti free wav-urile care trebuie. M-am chinuit sa fac un ton de acordeon si a iesit cam tot cum aveam unul, banuiesc ca era fcut din aceleasi wav. Eu banuiesc ca unele tonuri care circula pe Yamaha sunt convertite de la Korg, dar nu sunt fidele 100%. Ori sa pierdut ceva, ori Yamaha nu le poate reda la fel.
Back to top
victorr
Fri Dec 01 2017, 02:24PM
Registered Member #9068
Joined: Tue Mar 16 2010, 10:05PM
Location / Localitate:: Bucuresti
Posts: 847
Da, CrysMM, unele tonuri de la Korg au niste zgomote la release, sau niste pocnituri. S-ar putea sa fie pocniturile si la programele de conversie care nu sunt originale. Aia cu Korg sper ca nu cantau cu pocniturile alea
Back to top
padys78
Fri Dec 01 2017, 06:16PM

Registered Member #200
Joined: Fri Jun 27 2008, 01:23PM
Location / Localitate:: Tecuci
Posts: 192
În primul rând țineți cont de următorul aspect: samplerele KORG sunt mono cu următoarele specificații: 16bit la 48KHz pe când la Yamaha sunt 16 Bit la 41 KHz deci clar că pt a le putea folosi se face resampling si de aici și calitatea un pic mai slabă și probabil și dereglarea punctelor de loop de aici și acele pocnete.
PS: La mulți ani România și românilor de pretutindeni!

[ Edited Fri Dec 01 2017, 06:17PM ]

Back to top
ionut extreme
Fri Dec 01 2017, 06:30PM
Registered Member #16
Joined: Fri May 23 2008, 12:43AM
Location / Localitate:: Mizil
Posts: 148
E o comparatie gen : calu" vs. magaru"....in final magaru" e castigator.. ( toata lumea stie punctele forte..si minus de la Yamaha,,,si Da ( ramane de vazut pana cand ) isi permit sa abandoneze proiecte nefinalizate netinand cont de utilizatori si de banii investiti in anumite produse care au costat o "caruta de bani")...intr-adevar.." ce se aude pe Youtube" e cam rusinos pentru o clapa de 4500 de euro...dar nu cred ca un synth..arranger..ar trebui evaluat dupa capacitatea unor
a sau altora asa zisi "'demonstratori" care au un interes material in promovarea sau vanzarea acelui produs...pana acum , vis a vis de cum suna " made in romania' e antireclama !

[ Edited Fri Dec 01 2017, 06:51PM ]

Back to top
mariuspantera
Fri Dec 01 2017, 07:20PM

Registered Member #8221
Joined: Tue Oct 13 2009, 03:44PM
Location / Localitate:: Bacau
Posts: 330
Exact asta a spus un prieten, ca firma Yamaha ar trebui sa le puna interdictie pe viata "demonstratorilor" romani (cel putin unuia) de a mai utiliza clape Yamaha!
Back to top
ionut extreme
Fri Dec 01 2017, 09:41PM
Registered Member #16
Joined: Fri May 23 2008, 12:43AM
Location / Localitate:: Mizil
Posts: 148
mariuspantera a scris ...

Exact asta a spus un prieten, ca firma Yamaha ar trebui sa le puna interdictie pe viata "demonstratorilor" romani (cel putin unuia) de a mai utiliza clape Yamaha!

Detentie Usoara , sau Populara , da fara mp3 "P.S. ; Korg Z1 Vs Yamaha VL7...cineva tentat de subiectul asta ?

[ Edited Sat Dec 02 2017, 12:18AM ]

Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!

Chat

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup



dj_gigi13 » 24 Feb : 01:17
Va rog sa-mi spuneti daca gasesc la Download un set cu returnele (M.Gerea) pentru Korg pa800 (64mb), si cum se numeste?

dj_gigi13 » 24 Feb : 01:15
Buna ziua colegi!

CrysMM » 24 Feb : 00:41
@Dan179 - ai incercat o resetare generala?

Dan179 » 24 Feb : 00:40
Salut, a mai avut cineva problema la pa900 sa fie memoria de 105 in loc de 192.
Si nu este niciun set pe ea. Care o fi problema ca sistemul de operare este ultimul 1.2?

Costy71 » 24 Feb : 00:20
Buna dimineata colegi!

AEM » 23 Feb : 21:55
Domnule victorr, la adresa aceea v-am scris un mesaj.
Am recunoscut țambalul, braciul și acordeonul .
:-)

seby_69 » 23 Feb : 10:50
va salut respectuos stimati colegi!

victorr » 23 Feb : 10:27
Pardon, Grisa Golovaci. Asculta aici: LINK: Click aici !

victorr » 23 Feb : 10:23
AEM, nu stiu ce set ai gasit tu de Korg PA2. Dar vezi ca sunt 2 Grisa, amandoi din Cernauti. Cel care e activ acum pe site, e Grisa Gostiuc. Dar mai este si altul, Grisa Mahala.

laur82 » 23 Feb : 10:07
Nu am acces la download.

laur82 » 23 Feb : 10:07
As dori si eu ritmul firida pentru tyros2

robert92 » 23 Feb : 09:32
de ce nu am acces la download daca am facut si o donatie? cat trebuie sa mai astept?

mihay_gw8 » 23 Feb : 08:48
buna seara dragi colegi

marukorg » 23 Feb : 05:07
Salutare

dextar_x » 23 Feb : 03:50
nu am cces la downald pt a imi descarca un set pt korg pa 800 cu 128 mb

dextar_x » 23 Feb : 03:46
Dan_68 nu am acces la downald ........

AEM » 23 Feb : 03:08
dextar_x da o cautare dupa "pa 800" si vei gasi kile de seturi arhivate . Chestia e ca instrumentele, rhythmurile si tot ce e prin ele, nu sunt chiar usor de folosit . Din ce am inteles eu pana acum, cam este setul cu rhythmuri si instrumente personalizate ...

AEM » 23 Feb : 02:14
Grisa am gasit un set pus de dvs pe internet acum cativa ani, Grisha Cernauti Pa2x 2013.SET. Foarte folositor.

Am de acum peste un giga de arhiva de seturi, am sute de instrumente, zeci de ritmuri. Din pacate, la mine pe aranjorul Sofeh, stilurile importate nu-si aleg singure instrumentele corespunzatoare.

Am inceput sa ma plictisesc de Sofeh. Si lumea imi zicea sa-mi cumpar clapa adevarata ! Pai ce ma faceam cu ea ?

milumil » 23 Feb : 02:14
Bună ziua prieteni un amic are o clapa casio CTK 6000 știe cineva dacă se pot pune ritmuri pentru ca clapa are un card de memorie și dacă da ce terminatie au ritmurile mulțumesc și o zi buna la toată lumea

dan_68 » 23 Feb : 02:01
la cate seturi de pa 800 sant la download nu ai gasit nici-unul...inseamna ca pentru tyros ai..

dextar_x » 23 Feb : 01:51
Merita sa vand korg pa 800 si sa cumpar yamaha tyros 2 ????? nu am set pt korg pa 800 ??????????

dextar_x » 23 Feb : 01:40
Buna colegi!!!

Dan179 » 23 Feb : 00:53
Danillaur am eu set pentru pa600 din Oltenia, cautama Roșu Marius pe Facebook 😀

dextar_x » 23 Feb : 00:16
Multumesc pt intelegere ...

Roberto E80 » 22 Feb : 23:57
nu face nimic...doar ca ne facem datoria si atentionam userii! stiu ca nu a fost cu intentie rea, dar asta e regulamentul pt toata lumea!

dextar_x » 22 Feb : 23:54
Scuzati .....

Costy71 » 22 Feb : 23:51
Buna dimineata colegi!!

Roberto E80 » 22 Feb : 23:45
buna dimineata tuturor! dextar_x, daca ai citit regulamentul site-ului (punctul 4 LINK: Click aici !), inseamna ca stiai ca nu ai voie sa postezi pe chat numere de telefon si adresa de mail, data viitoare risti BAN!

dextar_x » 22 Feb : 23:37
***[blocked by admin]***

acery71 » 22 Feb : 22:46
Salutare ! O zi placuta sa aveti !

cipri » 22 Feb : 22:13
Buna Dimineata tuturor.

Grisa » 22 Feb : 13:55
Salut la toti!

daniellaur » 22 Feb : 12:39
un det de pa 600 pt oltenia ??????

jenica35 » 22 Feb : 11:01
Salutare. Stie cineva pas cu pas cum pot schimba contactii de la o octava la un pa3x 61 key?

valinico » 22 Feb : 10:49
Seara buna!

sorin77sol » 22 Feb : 10:47
Salut ! ...

ionut74 » 22 Feb : 09:47
O seara buna

Costy71 » 22 Feb : 08:42
Buna seara!!

Costy71 » 22 Feb : 04:50
Salutari colegi!

naghy2005 » 22 Feb : 04:09
Salutari

Costy71 » 22 Feb : 03:36
Ok

rogabriel » 22 Feb : 02:38
costy la orga care o ai tu nu se merita investitiile vinde o si cumpara-ti alta mai performanta si vei avea satisfactii reale

Costy71 » 21 Feb : 23:47
Buna dimineata colegi!

cdinu » 21 Feb : 21:20
Buna.dimineata n

Grisa » 21 Feb : 11:48
Buna seara la toti!

Costy71 » 21 Feb : 11:31
Buna seara tuturor !!

abdon » 21 Feb : 11:09
salutare tuturora

daniellaur » 21 Feb : 10:58
viorel de la barlad sau marius gherea ca si set pt pa 600 care e mai bun aranjat??????????

sorin_faur » 21 Feb : 09:42
sal all!!

mariuspantera » 21 Feb : 09:14
Daniellaur- ca bani se merita, ca risc NU.

daniellaur » 21 Feb : 09:09
am un tovaras care a adus 3 pa 4 din belgia 2000 bucata se merita sa iau una si eu sau mai bn pastrez pa 600??

lin » 21 Feb : 08:28
Buna seara tuturor

yul » 21 Feb : 08:28
seara buna clape.ro

fantastic » 21 Feb : 08:14
Salutare la toti colegii !

Costy71 » 21 Feb : 07:39
Buna seara!

Mcmiki » 21 Feb : 07:38
Salutare oameni buni!

cdinu » 21 Feb : 06:15
SALUT COLEGI.
cine are psr s900 ?
cati ram ?
superioara fata de psr 9000 ?
multumesc .

daniellaur » 21 Feb : 05:59
haide domne macar 2 donwloaduri am uploadat foarte multe fisiere si seturi

viorel15 » 21 Feb : 05:58
Salu colegi..niste seturi bune de tyros,Psr s770 970 stiti careva ? Multumesc sa aveti o zi buna !:)

CosminT5 » 21 Feb : 05:30
salut tuturor!

fantastic » 21 Feb : 05:26
Sunet foarte bun !!!

lucianG1000 » 21 Feb : 04:02
@daniellaur, ti s-a raspuns mai jos...
trebuie sa ai vechime minim 2 luni si activitate consistenta pentru a primi acces la Download.

daniellaur » 21 Feb : 01:47
cine e admin pe siteul acesta?

daniellaur » 21 Feb : 01:34
domnule admin te rog frumos rezolva si problema mea ca sunt de o saptamana continu pe site ca sa descarc si eu ceva

daniellaur » 21 Feb : 01:22
salut domnilor admini vreau sa descarc si eu ceva ce faceti nu sunteti oameni la cat am incarcat si ajutata pe site datimi macar doua donwloaduri

Costy71 » 21 Feb : 00:31
Gata sa rezolvat va multumesc mult pt sfaturi!

Costy71 » 21 Feb : 00:04
prin mixer si doua boxe cu subufer

pustiulica » 21 Feb : 00:00
Nu trebuie setat ceva in meniu. In casti se aude ok? Daca se aude in casti, trebuie sa se auda si in boxe. In ce boxe incerci sa o conectezi?

Costy71 » 20 Feb : 23:58
nu de mult am cumparato si nu prea cunosc setarile va multumesc mult!

Costy71 » 20 Feb : 23:57
ok va multumesc asta stiam dar ma refer trebuie setat cv in meniul orgi !

pustiulica » 20 Feb : 23:49
@rogabriel are dreptate! TOATE cablurile sunt foarte importante, atat cele de la instrument la mixer si cat cele de la mixer la boxe! Un cablu de calitate proasta poate denatura sunetul: poate adauga fasait, bazait, intarziere, etc.

rogabriel » 20 Feb : 22:52
calitatea cablului de la mixer sau statie pana la orga conteaza fff mult cine stie , stie ce spun

rogabriel » 20 Feb : 22:51
am mai vazut eu instrumentisti cu orga de 500 e si cu cablu de 5 lei si se auzea ca dracu

rogabriel » 20 Feb : 22:50
daca pui rahaturi nu merge cum trebuie sau chuiar deloc

rogabriel » 20 Feb : 22:49
vrei scule dai banu pt orice produs de exterior asta e

rogabriel » 20 Feb : 22:48
un jack profesional cu ambele capete stereo e undeva pe la 50 de lei

rogabriel » 20 Feb : 22:47
ca sunt cam scumpe exterioarele un jack profesional cu cabliu stereo e undeva pe la 50 de lei

rogabriel » 20 Feb : 22:46
poate nu are omu bani de trei jackuri si de aia nu merge : ))))ca daca baga numa unu probabil ca nu da semnal

s_cristi » 20 Feb : 22:37
Sau poate ai XLR la boxe, vezi tu ce cablu se potriveste.

s_cristi » 20 Feb : 22:36
@Costy71, zice bine @roGabriel dar nu specifica faptul ca in mufa Phones/Output pui o mufa stereo a unu cablu in Y care se desparte apoi spre boxa stanga si spre boxa dreapta (L Mono, R Mono)
Asa arata cablul: LINK: Click aici ! si folosesti un adaptor stereo de la jack mic la jack mare, sau cauti cablu direct cu jack mare la toate 3 capetele.

s_cristi » 20 Feb : 22:31
Buna dimineata!
@daniellaur, ai efect de pian la Pa600 si nu iti trebuie? da-mi-l mie
sau tu vrei sa scapi de Touch Sensitive Response?

rogabriel » 20 Feb : 22:23
costy baga jacku in gaura altfel nu se conecteaz : ))))))))

Costy71 » 20 Feb : 21:39
Care stie sami spuna si mie am un psr e 453 si nu reusesc so conectez la boxe va multumesc

Costy71 » 20 Feb : 21:33
Buna dimineata dragi colegi!

Costy71 » 20 Feb : 12:48
Buna seara colegi!!

Grisa » 20 Feb : 12:24
Salutari la toti!

daniellaur » 20 Feb : 10:06
salut colegilor cum scot efectul de pian de pe pa 600?

ionursan » 20 Feb : 09:54
salut colegi cu ce as putea micsora un ritm sal prefac pentru psr 640

ionursan » 20 Feb : 09:54
salut colegi ajutatima sa micsorez cumva un ritm pentru psre 640

daniellaur » 20 Feb : 08:03
am avut eu roland e 50 vezi ce scrie la iesirile din spate sar putea sa bagi la auxiliar

Ioanguitar » 20 Feb : 07:04
Bună ziua!

Costy71 » 20 Feb : 06:15
Buna ziua!!

nyklucian » 20 Feb : 05:48
Buna ziua tuturor, cunoaste-ti un set bun pentru Pa900?

rogabriel » 20 Feb : 05:42
buna ziua tuturor am si eu o nelamurire cine ma poate ajuta am un roland e 50 are 4 iesiri jakc doua fata doua spate cele de fata merg cum trebuie cele de spate una la mana se aud si boxele cand le bag la statie se aude si reverb ce e de facut ??? multumesc

M.C.Marius » 20 Feb : 04:31
salutare prieteni, imi puteti recomanda un set bun pentru korg pa800

trubadur » 20 Feb : 03:47
O ZI BUNA TUTUROR !

nelu0690 » 20 Feb : 02:48
Salut

angelitto » 20 Feb : 02:33
@daniellaur, trebuie sa ai vechime minim 2 luni si activitate consistenta pentru a primi acces la Download. Daca nu ai lucrurile astea, singura modalitate e prin Donatie. Apasa cu incredere linkurile stanga-sus de la ”Main Menu”, pentru a afla mai multe detalii.

Costy71 » 20 Feb : 00:56
Buna ziua colegi!!

cipri » 20 Feb : 00:19
Salutare tuturor.




Comentarii noi


[download] Ritm Trandafir - Yamaha tyros Posted by laur82 on 23 Feb : 15:39
as dori si eu ritmul firida


[download] Ritm Trandafir - Yamaha tyros Posted by laur82 on 23 Feb : 15:39
misto ritm


[Content] Buna Ziua ! Va rog frumos daca este posibil sa primesc acces la download. Stiu ca sunt nou pe site, dar incerc sa ma implic cat mai mult , asi vrea sa incarc niste seturi dar nu stiu de unde inca . Va multumesc mult ......
Posted by dextar_x on 23 Feb : 09:36
Buna Ziua ! Va rog frumos daca este posibil sa primesc acces la download. Stiu ca sunt nou pe site, dar incerc sa ma implic cat mai mult , asi vrea sa incarc niste seturi dar nu [more ...]


[download] SetFolclorCM34 Posted by Mihai13 on 23 Feb : 09:34
Din pacate pe 32.Sarba MB am uitat sa schimb tambalul (in coarda groasa) pe MainBCine se pricepe la style creator trebuie la parametri/chord1/nota de schimbare cea mai inalta pusa [more ...]


[download] Oriental-62_Expansion_Pack Posted by laur82 on 22 Feb : 20:57
foarte bun





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor

Ro2.ro - Promovare si statistici web Muzica SEO Romania Director Web Energy TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web Twitter
Mobile Theme

Zuma Deluxe Sitemap