Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Korg
 
<< Previous thread | Next thread >>
Memorie samples Korg pa4xpro
Go to page   <<      
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
Laszlo
Tue May 19 2020, 03:18AM

Registered Member #6012
Joined: Wed Feb 11 2009, 06:37PM
Posts: 176
exact.. am 600 mb ocupat.. aproximativ, ca numai stiu exact, dar la un moment dat am ajuns la 15000 de samplere si degeaba am ram liber numai primeste clapa niciun ton... asta e problema.. degeaba avem 1,5 gb ram.. am facut curatenie incat sa ajung la 13800.. dar daca mai incarc cateva tonuri cu multe multisamplere.. se umple iar..asta e problema domnul Sergiu..

Back to top
cantlaclapa
Tue May 19 2020, 06:51AM

Registered Member #10487
Joined: Thu Oct 13 2011, 08:22AM
Posts: 893
Laszlo a scris ...

exact.. am 600 mb ocupat.. aproximativ, ca numai stiu exact, dar la un moment dat am ajuns la 15000 de samplere si degeaba am ram liber numai primeste clapa niciun ton... asta e problema.. degeaba avem 1,5 gb ram.. am facut curatenie incat sa ajung la 13800.. dar daca mai incarc cateva tonuri cu multe multisamplere.. se umple iar..asta e problema domnul Sergiu..

am inteles acum
totusi nu e chiar degeaba pt ca poti sa incarci 15 000 de semplere de calitate ...nu e tot una daca un sempler are 3 secunde sau 7 secunde....in mod normal daca gasesti wav=uri sau aif=uri de calitate inseamna ca ai unde sa incarci doar sa nu treaca de 15000 ca numar...



Back to top
CrysMM
Tue May 19 2020, 10:35AM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Posts: 789
cantlaclapa a scris ...

CrysMM a scris ...

@cantlaclapa - nu este vorba de memorie. Are RAM liber, problema este ca exista limita la numarul de multisampler.

interesanta informatie
adica restul de memorie dupa ce atingi nr maxim de samplere este practic neutilizabila?


Exact. Dupa ce atingi numarul maxim de multisamplere, restul spatiului ramane neutilizabil.


[ Edited Tue May 19 2020, 10:37AM ]


Back to top
Kmcoio
Tue May 19 2020, 01:50PM

Registered Member #8319
Joined: Mon Nov 02 2009, 06:43PM
Posts: 729
Asta ar trebui sa conduca la multisamplere mai calitatative, nu doar numerice.:) Ma refer la memoria marita. Pentru ca multi au tendinta sa incarce tot felul de tonuri ale caror wave-uri se repeta, se intercaleaza etc., in loc sa se urce samplere cu bitrate mai ridicat sau de lungime mai mare, pentru un sound mai bun. Un lucru bun pe care il face Yamaha prin YEM e ca nu incarca dubluri de wave-uri, indiferent din ce pack fac parte. Mi se pare ceva extraordinar, care, daca ar fi implementat la Korg, ar rezolva orice problema, inclusiv a spatiului numeric pentru samplere.

Back to top
Mihai13
Tue May 19 2020, 02:13PM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 338
Salut KM
La fel face si Korgul si Yamaha daca vad dublaje nu le mai incarca.
Mai mult la Korg verificat de mine nu conteaza nici macar daca au numele schimbat.
Exemplu daca se inarca un acordeon Supita vechi si peste un alt Acordeon din setul AD unde el a schimbat denumirea la wave-uri (toate AD) atunci se adauga doar eventualele schimbari in oscilatoare, nimic in plus la memorie iar wavurile au denumirea veche
Daca pui intai pe cel cu AD si apoi pe celalalt, avem acelas consum de memorie dar wavurile au denumirea AD toate pt ca al doilea ton nu mai incarca nimic.
Acum la Yamaha, intr-adevar vede dublajele din pacate mai au de munca, Daca s-au facut tonurile unitar (de obicei de aceeas persoana) cu aceleas waveuri (exemplu doua acordeoane care suna diferit sau la octava, sau unul este folosit intr-o orchestra) atunci se incarca doar o data.
La fel daca cineva a schimbat denumirea unui instrument.
In schimb daca incarc un ton UVN spre exemplu iar apoi din UVN-ul respectiv scot wavurile si fac un alt ton (sau tot pe ala - desi este imposibil de obtinut la fel) in YEM voi avea 2 tonuri cu marime dubla chiar daca wavurile sunt aceleas - aici mai au de munca.
Revenind la Korg, da sunt multe dublate, exista ceva in editare cand nu mai sunt recunoscute ca fiind aceleas din pacate nu am descoperit inca limita.
Stima

Back to top
Kmcoio
Tue May 19 2020, 09:49PM

Registered Member #8319
Joined: Mon Nov 02 2009, 06:43PM
Posts: 729
Eu consider în continuare ca memoria mărită ce este oferita pe clape trebuie folosita pentru samplere mai calitative, nu cantitative. Prefer doua acordeoane bune, decât 10 bazaite. ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif


Back to top
Go to page   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Tonuri Yamaha Format PPF Posted by Muzic13 on 25 May : 12:57
multumesc


[download] Set Korg Bili Posted by viorel t on 25 May : 10:59
1,2mb ?


[download] Ritmuri pentru Roland GW 7 Posted by dani.daw25 on 23 May : 23:21
Am o big problema


[download] CantoraIL Posted by igorlup91 on 23 May : 00:14
Salut am sal convertez si o sa-l pun si pkg


[download] Metoda de acordeon in limba romana Posted by iurescus on 22 May : 23:53
mersi!





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap