Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha
 
<< Previous thread | Next thread >>
Tyros 5 > Mixcraft
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
cozma1969
Fri Apr 10 2020, 04:22PM
Registered Member #6965
Joined: Fri Mar 06 2009, 12:58AM
Posts: 127
Salutare muzicanti. Sa va dea Dumnezeu sanatate !
Tot timpul am lucrat pentru negative in Wave (am mai spus asta candva). Acest fapt (fiind obisnuit), ma facea cum bine se stie, sa muncesc dublu, sa memorizez bine toate miscarile de la inceput si fine piesa, fara greseala (intro, solo etc)....doar cu o singura faza de inregistrare. ( Am aplicat si doua , trei mani de inregistrare....dar pierdeam din calitate, chiar daca am prins trucul de a normaliza fiecare mana, de a schimba numele si convertit in AUDIO - inregistrat a doua mana- normalizat-. convertit a doua oara etc.....) Un alt dezavantaj in WAVE, este ca nu mai poti adauga sau modifica nimic in style, sau sa cobori gama la nevoie....un essere umano, nu mai poate canta o piesa cu acelasi ton inaintand in varsta.
Mi-am zis sa incerc in MIDI. Si aici Tyros este de o "mare ciocolata" (nu stiu Korgul cum se comporta). Dar Tyrosul 5 al meu, imi venea sa-l arunc pe geam. Cunosc foarte bine clapa cu tot ce face, limbajul in menu, etc in Style Composer, Multi Pad creator, Song Creator....nu e problema la mine!
Am trecut prin toate fazele in MIDI: NORMAL - REPLACE ALL
FIRST KEY ON - PUNCH OUT
PUNCH IN AT - PUNCH OUT AT
secunda X secunda Y
La inceputul proiectului, i-am dat TITLU, facut SETUP ca sa-mi ia reglarile din Style...etc.
Dupa fiecare mana inregistram...dar la un moment obosea: Chitara pierdea din brilanteta, frumusetea in ciupita...pianul parca dadeam cu ciocanul in clapa...fara nici un fel de finitura.
Ca sa-si revina, trebuia sa inchid clapa si sa o reaprind...semn ca se obosea inainte.
Am stiut ca, daca gresesti ceva pe un track, trebuie sa dai Delete, inainte sa reinregistrezi pe acelasi track, daca nu, se incarca userul cu mizerie, si pierzi memorie....foarte important!
.........................................
Este problema asta la toate clapele?...Imi poate raspunde cineva?
Pare ca va trebui (si sigur reflectez la asta), sa inregistrez din doua,trei maini...si sa cuprind tot negativul finit, cum faceam in WAVE...apoi avand luxul sa pot cobora gama cand am nevoie, sau schimba sunetele pe negativ....PUNCT!...trebuie sa ma impac cu ideea asta, ca MIDI din clapa este limitat.
.....................................................................
Acum revin la Titlul Thread-ului.
Mi-am cumparat ca este usor de lucrat, MIXCRAFT (5,6,7,8), ..7 si 8 il duce greu PC-ul meu, deoarece am W7...eu lucru cu 6...dar este ok.
Vreau sa lucru mai mult cu Tyrosul, sa reusesc sa lucru negativele (si este o bomba Mixcraft)..dar am o mare problema : LATENTA.
Este normala?...se poate rezolva intarzierea asta TYROS - MIXCRAFT? Daca as rezolva problema Latentei, (Metronomul de pe clapa sa fie la fel cu Mixcraft), nu as mai lucra pe Tyros. As canta doar pe clapa, si inregistrarea sa o fac pe Mixcraft.
Va trebui cu siguranta sa urmaresc ceva tutoriale ptr Mixcraft, pentru-ca nu gasesc, si sigur ar trebui sa fie functia in Mixcraft...de a aduce fiecare Track dintr-o singura miscare la secunda 0 (zero)...Este foarte greu dupa ce am inregistrat pe Trackurile Mixcraft (1,2,3 etc) sa le aduc manual la inceput....Ar trebui sa le faca programul....corect?
Nu mai intru in alte detalii si ma multumesc cu cate putin....daca m-am facut inteles si sa primesc cateva sfaturi...va multumesc.


Back to top
cozma1969
Fri Apr 10 2020, 05:57PM
Registered Member #6965
Joined: Fri Mar 06 2009, 12:58AM
Posts: 127
Am gasit ceva ce initial mi-a scapat. E normal sa am latenta daca eu intru cu cablul audio in Mixcraft, este?...ca sa nu am latenta trebuie sa folosesc MIDI - USB? sau MIDI - MIDI (Focusrite')...care este legat Mixcraft.


Back to top
angelitto
Sat Apr 11 2020, 11:33PM


Registered Member #14155
Joined: Mon Apr 28 2014, 05:16PM
Posts: 1153
Nu am lucrat cu Mixcraft, dar latenta se poate reduce instaland in PC driverul audio universal ASIO4ALL. Asta trebuie neaparat.
Nu am Yamaha, dar la Korg, poti trage in midi, direct din style, sau poti track cu track, asa cum e la Yamaha. Si poti edita cat vrei in sequencerul clapei, fara nicio limitare si fara sa ai problemele mentionate de tine.
Referitor la conectarea clapei la PC, eu pa1000 il conectez cu cablu de imprimanta, cand vreau sa inregistrez midi in Cubase, sau prin interfata audio USB (gen focusrite), cand vreau sa inregistrez audio. Aici, iesirile audio ale clapei le bag in Interfata audio, care e conectata la PC prin USB. Prin usb e mult mai buna calitatea si fara interferente a inregistrarii fata de metoda clasica a inregistrari in PC prin Line IN.

Back to top
cozma1969
Mon Apr 13 2020, 04:39AM
Registered Member #6965
Joined: Fri Mar 06 2009, 12:58AM
Posts: 127
Multumesc angelitto. Dar hai sa intelegem mai bine. Nu ar fi ideeal sa folosesc legatura cu raportul MIDI din Tyros?...si sa ma leg la MIDI Focusrite?....sa intelegem clar ca: eu vreau tonurile din Tyros...nicidecum sa lucru cu sunetele din Mixcraft...exclus deoarece nu am timp sa fac asta, desi stiu ca poate da, poate nu imi vor placea rezultatele (si pentru motivul ca nu stiu sa pun trackurile pe mixcraft matematic, de la X start, la Y stop!.....in momentul asta, stiu doar babeste si aud cu urechea, si vad poizitia TRACK cu TRACK atunci cand inregistrez mai multe trackuri...Quantizare pare ca nu ar avea Mixcraft-ul (sau nu il gasesc)...ca, dupa ce fac mai multe trackuri, dezordonat fata de TIME sau BEAT, la o singura miscare sa aduc trackurile ALL la aceeasi secunda?...hm!...grele cred....
........
Probabil ar fi ideeal sa schimb PC-ul prima miscare, pentru-ca W7 nu mai are suport. Cred ca s-a terminat smecheria sa pretindem prea mult cand ramanem in urma...am doar 4gb di ram...mixcraft, 8,9 nici nu se misca....pacat, este foarte simpatic Mixcraft...e usor de lucrat.
Revenim fara alte detalii sa nu pierd substanta: Nu ar fi bine sa-mi cumpar cabluri Midi sa ies din Tyros cu Midi in Focusrite?...si cum ai spus...Focusrite este legata la PC tramite USB.

Back to top
angelitto
Mon Apr 13 2020, 09:19PM


Registered Member #14155
Joined: Mon Apr 28 2014, 05:16PM
Posts: 1153
Prin Midi nu se transmite sunet. Daca vrei sa inregistrezi in Mixcraft cu tonurile din Tyros, asa cum am zis mai sus, iti trebuie un cablu audio sa iesi din clapa si intri in intrarile audio din focusrite, care la randul lui e conectat la laptop prin USB. Iar rezultatul va fii un track stereo audio.
Daca insa, folosesti mufele midi, inregistrezi in Mixcraft doar trackuri cu informatie midi si trebuie sa setezi tonuri din mixcraft la fiecare track, caci altfel nu se va auzi nimic.


[ Edited Mon Apr 13 2020, 09:21PM ]


Back to top
cozma1969
Tue Apr 14 2020, 02:14AM
Registered Member #6965
Joined: Fri Mar 06 2009, 12:58AM
Posts: 127
Perfect. Folosind cabluri Audio din Tyros in IN Focusrite...rezolv problema Latentei?....a Mixcraft-ului?...nu vad cum.
Acum: Daca avem pe clapa MIDI A (In-Out) si MIDI B (In-Out) nu este posibil sa-i spun Mixcraftului sa primeasca pianul meu?...chiar daca este informatie (stiu ca nu e audio)...ca si cand avem doua clape legate MIDI.....Putem face schimb de date intre ele. acum nu am cabluri MIDI, trebuie sa-mi cumpar...Dar as crede, si te intreb...de ce nu ar merge sa-i transmit Pian versus Mixcraft...si, evident sa mearga si varianta contrara, de a executa pianul din Mixcraft?.... (care ar fi motivul existentei MIDI A si B pe o clapa ?). (4 cabluri,....daca nu pentru a schimba datele intre doua clape,... unitati,.... programe...etc?)
Multumesc angelitto pentru colaborae.

Back to top
Nicu Pa500
Tue Apr 14 2020, 09:50AM

Registered Member #906
Joined: Mon Aug 18 2008, 12:39PM
Posts: 134
cozma1969 a scris ...

Perfect. Folosind cabluri Audio din Tyros in IN Focusrite...rezolv problema Latentei?....a Mixcraft-ului?...nu vad cum.
Acum: Daca avem pe clapa MIDI A (In-Out) si MIDI B (In-Out) nu este posibil sa-i spun Mixcraftului sa primeasca pianul meu?...chiar daca este informatie (stiu ca nu e audio)...ca si cand avem doua clape legate MIDI.....Putem face schimb de date intre ele. acum nu am cabluri MIDI, trebuie sa-mi cumpar...Dar as crede, si te intreb...de ce nu ar merge sa-i transmit Pian versus Mixcraft...si, evident sa mearga si varianta contrara, de a executa pianul din Mixcraft?.... (care ar fi motivul existentei MIDI A si B pe o clapa ?). (4 cabluri,....daca nu pentru a schimba datele intre doua clape,... unitati,.... programe...etc?)
Multumesc angelitto pentru colaborae.


LINK: Click aici !
Mai multe explicatii gasesti in sectiunea Tutoriale din Forum prezentate de Cminor , saraclipit ....

Back to top
angelitto
Thu Apr 16 2020, 03:41PM


Registered Member #14155
Joined: Mon Apr 28 2014, 05:16PM
Posts: 1153
Dupa cum am mai zis, latenta se rezolva cu ASIO4ALL.

Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] MG Set Korg Pa4x Posted by ionut74 on 13 Apr : 18:24
Te rog dacă poti sa l convertești pentru pa 2,atat cât se poate, mulțumesc frumos


[download] Set korg pa700 Posted by GHEHA on 13 Apr : 16:50
Ceva despre set se poate ?Ce contine ?1618321896 ]


[download] ABX Pa 4X By Marius Alexe Part1 Posted by miki67 on 11 Apr : 01:36
Multumesc pentru apreciere @livyou23 !


[download] ABX 2021 PA4X part1 .SET Posted by miki67 on 11 Apr : 01:30
Ce mai imi place de voi... descarcati asa in tacere. Chiar va este greu sa lasati un coment si un rating?!? de asta nu mai pune lumea nimic bun pe aici. datorita celor care apasa p [more ...]


[download] ABX Pa 4X By Marius Alexe Part1 Posted by livyou23 on 11 Apr : 01:25
@miki67Multumim pentru toate convertirile de pana acum! Sunt si oameni care stiu sa aprecieze eforturile de a ajuta. Eu personal, iti multumesc pentru dovada de altruism si pentru [more ...]





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap