Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Roland |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
functia aftertouch ? |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
muset |
|
||
Registered Member #76
buna ziua . o intrebare va rog sa i-mi raspundeti. este importanta functia aftertouch la instrumentele cu clape ma refer mai mult pentru cele de instrumentala Sintetizatoare Workstation ? multumesc frumos.
|
||
Back to top |
|
||
CrysMM |
|
||
Registered Member #16489
Nu este vorba de importanta, este vorba de necesitate... In primul rand trebuie sa intelegi ce face aceasta functie, cum functioneaza, atunci stii daca iti trebuie sau nu. In cateva cuvinte: dupa ce canti o nota, clapa este inca apasata, aplici mai multa presiune pe clapa si se activeaza un efect programat asupra notei respective. Slabesti presiunea si nota este redata in continuare, maresti presiunea, se activeaza efectul. Foarte folositor efectul la anumite instrumente, synth, instrumente de suflat, cu arcus... Si aftertouch-ul este de doua tipuri, mono si polifonic. Un video demonstrativ aici: LINK: Click aici ! |
||
Back to top |
|
||
muset |
|
||
Registered Member #76
spun asta pentru ca trebuie sa imi cumpar un korg nautilus si nu stiu ce sa aleg korg nautilus 88 at sau korg nautilus 73 fara at. ma gandesc pentru muzica populara ma va ajuta si aftertochul. si imi pun problema daca la viteza pot executa cu claviatura tip pian de la nautilus 88 sau sa aleg clapa nautilus cu 73 clape semigrea.
|
||
Back to top |
|
||
CrysMM |
|
||
Registered Member #16489
Clapele grele cam complicat cu ele la viteza, sunt si cam obositoare, necesita o presiune mai mare, mai ales daca folosesti si velocitatea, iti si transmit mereu un feedback, vibratie in degete... Aceste clape nu au aftertouch. Aftertouch a fost introdus la Korg Nautilus AT, care vine doar in varianta de 61 clape si 88 care are clape grele. Nu exista varianta 73 la AT. Am citit ce ai scris, deja ai inteles aceste lucruri, am scris poate ajuta alti useri. Aftertouch poate fi folositor si in folclor, doine, de jale.... Cu ceva rabdare poti obtine rezultate frumoase. Cel mai bine ar fi sa testezi, dar cu clapele grele la folclor ma cam indoiesc ca te vei intelege. [ Edited Mon May 06 2024, 12:30PM ] |
||
Back to top |
|
||
muset |
|
||
Registered Member #76
am sa iau pan la urma varianta nautilus 61 at. apropo sti cumva care sant modelele de la kronos cu claviatura usoara? multumesc.
|
||
Back to top |
|
||
CrysMM |
|
||
Registered Member #16489
Doar Kronos 61 are clape semigrele... care sunt clape normale/usoare cu greutati.
|
||
Back to top |
|
||