Forums

Clape.ro :: Forums :: Alte subiecte :: Legislatie, Economie si Politica
 
<< Previous thread | Next thread >>
Aici -- Consultanta Juridica
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
ST_FN
Thu Dec 03 2009, 08:51PM
Registered Member #8392
Joined: Tue Nov 17 2009, 07:46AM
Posts: 23
Special pentru:

1. Lege nr. 8/1996 din 14/03/1996 Lege privind drepturile de autor si drepturile conexe ;

2. Lege nr. 8/1996 din 14/03/1996 Versiune actualizata la data de 28/12/2005;

3. Drept comercial si penal;

Daca aveti o problema scrieti aici si am sa incerc sa va raspund...

[ Edited Mon Aug 30 2010, 08:23PM ]


Back to top
gigi_marga
Mon Aug 30 2010, 07:40PM
Registered Member #9386
Joined: Wed May 26 2010, 02:42PM
Posts: 40
Intrebare referitoare la drepturile conexe in legatura cu negative ale melodiilor postate pe acest site (si in general pe siteuri ce incurajeaza schimbul de negative intre membri).

- Pe acest site, exista numeroase negative ale unor melodii cunoscute, negative postate de membri.

- In momentul in care un membru posteaza un negativ, e oarecum subinteles ca alti membri pot folosi acel negativ. Care sint limitele, adica la ce poate fi folosit si in ce situatii folosirea acestui negativ devine ilegala. Exemplu concret: Este legal sau nu sa folosesc un negativ de pe acest site si sa il includ intr-un clip pe care il postez pe youtube? Intrebarea mea se refera strict la aspectul legal pentru ca cineva poate folosi un negativ de pe site intr-un mod abuziv care sa contravina asteptarilor celorlalti membri de pe site dar care sa fie totusi legala.

- Negativele, in multe cazuri, sint generate electronic din fisiere midi. In acest fel, pornind de la acelasi midi initial, doi membri diferiti de pe acest site pot genera (folosind instrumente virtuale diferite) versiuni diferite de negativ pentru aceeasi melodie. Daca fisierul midi de la care s-a pornit este protejat de drepturi de autor "conexe" fiind interpretat de o companie care si-a inregistrat la ORDA fisierul, care este statutul negativelor generate electronic care sint similare dar totusi diferite intre ele? Exista o limita de la care putem vorbi de creatie originala ori tot ce a fost generat din acelasi midi (chiar daca suna mult mai bine), constituie o violare de drepturi de autor conexe ale celor ce au creat fisierul midi initial?

- Situatia se complica atunci cind un negativ postat pe site nu este creatia proprie a membrului care il posteaza. De exemplu, pot fi gasite negative care reprezinta banda sonora a unor clipuri karaoke comercializate de diverse companii. Recitind regulamentul acestui site, negativele nu sint explicit excluse in legatura cu drepturile de autor. Regulamentul spune ca "pozitive mp3 care intra sub incidenta legii dreptului de autor" nu sint acceptate. Ce se intimpla cu negativele? Cu alte cuvinte: este acceptabil sa postam pe acest site negative care intra sub incidenta drepturilor de autor conexe? Mai mult ca sigur nu, dar deoarece regulamentul nu elimina explicit aceasta posibilitate se poate face presupunerea ca ar fi acceptabil.

- Este posibil ca in Romania o companie sa inregistreze la ORDA negative care nu sint creatiile lor proprii ci preluate de pe site-uri (ex: clape.ro) si folosind aceasta inregistrare sa poata bloca folosirea aceluiasi negativ de catre alti membri? Exemplu: Compania_A descarca un fisier midi de pe clape.ro, genereaza un negativ mp3 si inregistreaza negativul la ORDA. Ulterior, un membru de pe site, folosind alte instrumente virtuale decit Compania_A genereaza un alt negativ mp3 pe care il posteaza pe site. Care e statutul acestui nou negativ? In cazul in care este inclus intr-un clip pe youtube poate Compania_A sa reclame incalcarea drepturilor de autor conexe?

Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[Content] Acces Posted by Excl on 18 Apr : 13:36
Salutare ! Doresc si eu acces la download !! Am incarcat ceva seturi (au ceva download-uri ) si am raspuns si la forum-uri ! Voi posta seturi in continuare dar doresc si eu acces l [more ...]


[download] Ketron SD1 for Thomann AK-X1100 and Medeli AKX10 Posted by mihaidor on 17 Apr : 20:10
Aceste styl-uri Ketron SD 1 sună foarte profi pe Thomann AK-X1100.Nu există style convertit care să sune foarte bine din prima. Trebuie să mai modifici parametri pe care nu îi înca [more ...]


[download] Zece Ramy Posted by sebycog on 14 Apr : 18:22
Salut, imi poti trimite setul de pa2x cu zece și ete?


[download] FOLCL USOARA SR 2024 PA4X V2.SET Posted by miki67 on 12 Apr : 11:01
Cu plăcere! Nu uitați să dați un Rate, pentru a descărca cu încredere și alții interesați.Sănătate!


[download] ABX 2024 PA4X V2.SET Posted by miki67 on 12 Apr : 10:58
Cu plăcere ! Mă bucur că sunteți mulțumiți. Dați și voi un Rate, așa vor descarcă liniștiți și alții interesați.Sanatate!





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap