Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Korg

<< Previous thread | Next thread >>
Korg pa2xpro...de ce ..?
Moderators: admin, pustiulica, angelitto
Author Post
arald73
Sun, 14 Feb 2010, 02:26PM
Guest
Probabil ca v-ati intalnit in momentul in care ati editat style-uri cu doua chestii ingsignifiante in aparanta dar care joaca un rol hotarator...ati vazut (la momentul in care scriu in acest thread nu am clapa in fata ) probabil ca pentru fiecare track pe unde va prin functii sunteti intrebati daca ceea ce se scrie pe track-ul respectiv este pentru "tenssions" ...
Oare de ce o fi pus constructorul asta de la Korg ...tenssions...s-o figandit el ca depilda acordul do4/7 este un acord de tensiune ....care cere rezolvare ....si pentru ca noua sa ne sune bine stylul trebuie totusi sa-i spunem domnului aranjor pe care track (pista, instrument) construim acordul sau pasajul , sau broderia melodica de asa zisa tensiune...
Am vazut astazi si cred ca nu m-am inselat ...mai zice pe acolo si altceva in afara de tenssion ...ceva cu ressolve sau ma rog in genul...oare forma asta ce face ? sau pe trackul ales astfel ca setare se scrie rezolvare acordului de tensiune....?
de ce s-a gandit constructorul asta de la Korg la toate..?

Back to top
Ionutz_pa
Mon, 15 Feb 2010, 12:08AM

Registered Member #12
Parametrul Tension permite adaugarea notelor (o 9th, 11th sau 13th) care au fost cântate efectiv, dar care nu sunt scrise în pattern-ul Style-ului. Parametrul stabileste daca notele Tension prezente în acordul recunoscut trebuie adaugate track-urilor Acc.

On Notele Tension sunt adaugate.
Off Notele Tension nu sunt adaugate.

Așadar, acest parametru poate fi setat pe fiecare track de accompaniament și implicit pe toate CV-urile aferente.

Back to top
arald73
Mon, 15 Feb 2010, 06:27PM
Guest
multumesc din suflet...intuiam ca despre asta trebuie sa fie vorba, nu aveam certitudinea...acum incepe sa se faca lumina...!
indraznesc sa mai intreb in functie de ce se judeca "editarea" instrumentului in keyboard range:
1. in functie de octava, octavele in care s-a cantat (scris ) in momentul editarii stylului?
2. in functie de intinderea reala a instrumentului scris (editat)?
3. in functie de valori tehnice prestabilite de constructor pentru fiecare instrument in parte?

[ Edited Mon, 15 Feb 2010, 06:28PM ]

Back to top
Ionutz_pa
Wed, 17 Feb 2010, 01:32PM

Registered Member #12
Eu nu prea folosesc Keyboard range, atât timp cât mai există și alte posibilități. Spre exemplu:
- la track-urile de accompaniament ce folosesc acorduri, indicat este să se folosească la NTT (Note Transposition Table) Fixed / Chord, am explicat pe larg într-un alt thread, aici.

- se poate ajusta modul în care se efectuează progresiile armonice și din Kbd Wrap.

- putem să scriem țambalul în Re și chitara sau acordeonul în Do și iarăși n-o să mai avem nevoie de limitare.

Revenind la Keyboard range, trebuie ținut cont de ambitusul instrumentului, să cânte într-un registru optim și de ceea ce ne dorim să auzim. Partea bună la Korg este că poți asculta și schimba acorduri și în Record, deci poți seta limita Kbd Range unde dorești și cum îți place.

Mai greu e cu track-urile care se desfășoară pe câte 2 octave, aici fiind mai dificil și nu tocmai indicat, eventual coborât puțin Top-ul, dacă sună prea sus la anumite acorduri, sau urcat din Bottom când sunetele sunt prea grave și poate nu se disting.

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF