Forums

Clape.ro :: Forums :: Fisiere audio, Versuri, Partituri, Armonii :: Ora de muzica
 
<< Previous thread | Next thread >>
Importanta fiecarui acord intr-o piesa muzicala
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
crick611
Tue May 18 2010, 10:58PM

Registered Member #9015
Joined: Sun Mar 07 2010, 07:58AM
Posts: 273
Pentru inceput vreau sa va spun, ca in ceea ce priveste acompaniamentul nu sunt un real talent, cu toate ca cunosc acordurile principale in toate tonalitatile, atat majore, minore, cu septime, mai putin acordurile cifrate.
Povestea mea incepe de pe vremea cand aveam vreo 15 ani, si mergeam la un lautar batran pentru a ma initia in tainele muzicii, omul mi-a aratat atat cat a stiut si el, cu toate ca era cunoscut in oras, majoritatea lautarilor spunea despre el ca nu este bun, eu la vremea respectiva nu luam in seama sfaturile altor lautari, consideram ca imi ziceau asa din invidie ca nu ma duc sa ma mediteze ei, in consecinta omul mi-a arat atat cat a stiut, mai mult solistica, iar despre acompaniament mereu imi zicea ca totul depinde de mine, intradevar asa si este. Despre formule de acompaniament prea putin mi-a aratat, mai bine spus chiar deloc, fiindca stiu (atat cat stiu) sa acompaniez este deorece am exersat mult, foarte mult, si am descoperit inlantuiri ale acordurilor singur, dupa ce am terminat meditatiile la acordeon la acel lautar.
Si ca sa revin la scopul acestui thread, acela de a afla cat de important este fiecare acord luat la timpul lui intr-o melodie, de exemplu, sa zicem la o melodie simpla din DO M, mai are si un SOL7, si revine inapoi la DO M, se stie ca de la aceasta minima formula se poate dezvolta, poate cu DO M - DO7 - DO dim - SOL7 - DO M, oare e chiar atat de important sa luam si acel DO7 si DO dim, sau se poate lua bine mersi prima varianta DO M - SOL7 - DO M ?
Sau un alt exemplu, sa zicem ca incepe tot din DO M si se termina in relativa minora LA m, inainte luam asa, DO M - MI7 - LA m, dar cu timpul am descoperit o varianta mai ampla zic eu, cum ar fi:
DO M - LA7 -RE m - MI7 - LA m. (mentionez ca descifrarea acestei variante am facut in urma cu vreo 10 ani cand nu existau site-uri pentru muzicanti, nici macar nu stiam ce era internetul pe vremea aceea).
Poate ca si aceasta varianta este una simpla, dar pentru mine inseamna ceva fiindca am reusit singur fara sa imi spuna cineva aceasta formula.
De aici vreau sa va intreb pe dumneavoastra, cei in masura sa imi spuneti este chiar asa de important sa luam fiecare acord, sau merge si cu o armonie cat mai simpla?
Si as mai avea o intrebare, care are legatura cu acest thread, exista la vreo piesa o armonie completa, adica sa apuce toate acordurile posibile in piesa respectiva? Caci mai se gasesc careva sa zica ca intr-o piesa nu este pusa armonie cum trebuie si ca mai trebuia inca un acord, doua....acum stiu ca depinde de cum aude fiecare, dar oare totusi exista armonie completa?
In speranta ca nu deranjez cu acest thread si aceste intrebari asa lungi ale mele, va multumesc de pe acum pentru eventualele raspunsuri si sfaturi care le voi primi!

Back to top
Sergiu Prodan
Wed May 19 2010, 08:07AM
Guest
deci nu exista o armonie completa la nici o piesa asta e clar tot timpul poate sa apara ceva nou in al doilea rand legat automat de primul nu mai folosi "formule de acompaniament" nu exista nici asa ceva pt ca fiecare piesa in parte are armonia ei armonia a mai fost explicat aici pe site ce inseamna daca nu ma insel chiar de catre Arald73 cauta prin forum ca ai sa gasesti subiecte pe aceasta tema iar lautarul respectiv ti-a spus f bine ce ti-a spus ca trebuie sa faci armoniile dupa piese exact dupa cum le simti si le auzi iar aceste armonii vor suna bine sau rau in functie de simturile, si cunostintele tale muzicale !

Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[Content] Acces Posted by Excl on 18 Apr : 13:36
Salutare ! Doresc si eu acces la download !! Am incarcat ceva seturi (au ceva download-uri ) si am raspuns si la forum-uri ! Voi posta seturi in continuare dar doresc si eu acces l [more ...]


[download] Ketron SD1 for Thomann AK-X1100 and Medeli AKX10 Posted by mihaidor on 17 Apr : 20:10
Aceste styl-uri Ketron SD 1 sună foarte profi pe Thomann AK-X1100.Nu există style convertit care să sune foarte bine din prima. Trebuie să mai modifici parametri pe care nu îi înca [more ...]


[download] Zece Ramy Posted by sebycog on 14 Apr : 18:22
Salut, imi poti trimite setul de pa2x cu zece și ete?


[download] FOLCL USOARA SR 2024 PA4X V2.SET Posted by miki67 on 12 Apr : 11:01
Cu plăcere! Nu uitați să dați un Rate, pentru a descărca cu încredere și alții interesați.Sănătate!


[download] ABX 2024 PA4X V2.SET Posted by miki67 on 12 Apr : 10:58
Cu plăcere ! Mă bucur că sunteți mulțumiți. Dați și voi un Rate, așa vor descarcă liniștiți și alții interesați.Sanatate!





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap