Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha
 
<< Previous thread | Next thread >>
Câteva sfaturi pentru folosirea unui Tyros
Go to page       >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
elgi
Sat Jun 05 2010, 06:51AM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 678
Sper să nu supăr pe nimeni cu postarea acestui thread care se adresează celor ce nu sunt familiarizaţi cu acest model. Încerc să dau câteva sfaturi în legătură cu modul de utilizare a lui Tyros 1, deocamdată. Dacă va fi careva interesat de subiect, voi dezvolta şi pentru Tyros 2 sau Tyros 3, funcţie de discuţii.

Cel mai indicat este ca pentru început să citiţi manualul, numai că acolo lucrurile sunt scrise destul de prost şi informaţiile sunt incomplete. Ca şi în cazul altor modele şi branduri, manualul de la Tyros-uri este incomplet şi nu dezbate lucrurile în succesiunea lor logică (părerea mea...)! Manualul se deschide aici: LINK: Click aici ! .

Dacă nu aveţi deja instalat în PC programul Acrobat Reader pentru a putea citi manualele de tip PDF, puteţi să îl căutaţi singuri pe Google, îl descărcaţi, după care îl instalaţi. Pentru cei ce nu au cunoştinţe de limba engleză, pot recurge la următoarea stratagemă: în Acrobat Reader, selectează textul care nu îl înţeleg, merg la Edit - Copy, deschid apoi LINK: Click aici ! şi dau acolo în spaţiul unde se bagă textul, click dreapta şi alegem Paste (sau Lipire, în funcţie de limba în care aveţi OS-ul dv.). Evident că traducerea va fi una comică, dar veţi putea înţelege esenţa din acea frază.

Pentru a lega Tyros la PC avem nevoie de un cablu USB normal, ca la imprimantă, scaner, aparat foto, unele celulare etc. Mai avem nevoie de un driver care îl descărcăm de aici:

LINK: Click aici ! .

După ce am pus cablul, deschidem clapa normal; în câteva momente, PC-ul va vedea clapa "Found New Hardware", Tyros, bla, bla. Va apare un Found New Hardware Wizard, vom da Next, apoi Install from a specific location, dăm browse şi dăm locaţia unde am dezarhivat driverul luat de pe net. Next, next, până la Finish.

În cazul în care nu avem ultima versiune a sistemului de operare la clapă (se descarcă de aici: LINK: Click aici ! şi apoi se dezarhivează), este bine să o instalăm ultima, deoarece aduce treburi importante! Cel mai important este faptul că putem transfera rapid fişiere între hardul PC-ul şi cel al clapei, fără a utiliza discheta.

Pentru a şti ce versiune de OS avem pe clapă, mergem la Function - Utility - Next până la Owner name şi ţinem apăsat butonul din dreapta Owner name timp de 3 secunde; va apărea o poză în care ne va spune: Version: 1.04, sau ce versiune avem noi.
După instalarea sistemului de operare (dacă e cazul), închidem clapa şi o deschidem ţinând apăsat timp de circa 7-8 secunde butonul Programmable Music Finder, până ne apare USB Storage Mode. În acest mode, în PC ne va apărea, în circa 10-15 secunde, hardul intern al clapei ca o partiţie externă a PC-ului.

Astfel vom putea gestiona foarte rapid fişierele aflate pe hardul clapei (copiere, mutare, ştergere) şi respectiv hardul PC-ului. După ce am copiat tot ce avem nevoie, închidem clapa şi o redeschidem normal.
Dacă se vor găsi oameni interesaţi, voi continua data viitoare cu modul în care se prelucrează tonurile în PC.

Să vedem dacă sunt oameni interesaţi de subiect... Sper să nu fi deranjat pe nimeni cu postarea mea. Aştept eventuale întrebări şi în măsura în care mă pricep voi răspunde la ele (aş prefera să fie întrebări strict de natură tehnică, nefăcând vorbire despre persoane). Scuze încă o dată pentru deranj. Să auzim numai de mai bine!

[ Edited Tue Jun 08 2010, 05:57PM ]


Back to top
EUGENIO
Sat Jun 05 2010, 10:37AM
Registered Member #4959
Joined: Sun Jan 11 2009, 05:29PM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 33
Eu sunt interesat de prelucrarea tonurilor din clapa.multumesc anticipat

[ Edited Sat Jun 05 2010, 10:38AM ]

Back to top
elgi
Sat Jun 05 2010, 07:54PM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 678
Modul de lucru pentru toate cele 3 modele de Tyros în privinţa prelucrării tonurilor este relativ identic. Diferenţele o să le punctez pe parcurs.

După ce am instalat driverul, instalăm programul Voice Editor for Tyros, Tyros 2 Voice editor sau respectiv Tyros 3 Voice editor; deschidem apoi programul şi ne va apărea o căsuţă unde va scrie MIDI SETUP.

Dăm click pe acel buton şi alegem la IN - Digital workstation IN (asta la T3, la T1 şi T2 apare Yamaha USB 01 -IN, se referă la acelaşi lucru, doar denumirile sunt puţin modificate), iar la OUT vom pune Digital... sau Yamaha USB... OUT.

Dacă folosim prima dată programul, o să ne apară o chestie cu Receive preset voice; dăm acolo pe butonul Setup, dăm din nou la IN, respectiv OUT porturile corespunzătoare, apoi dăm Receive... După ce s-a terminat treaba, mergem sus la Setup - Setup şi dăm din nou porturile la fel ca la receive.

Pentru a edita unul din tonurile din Custom (sau Expansion), dăm dublu click pe el. Ne apar parametrii de bază de sintetizare, plus EQ general pe tot tonul, DSP, Reverb, Chorus şi toate celelalte, precum şi elementele din care este alcătuit acel ton. Se pot pune maxim 8 elemente simultan (altfel spus 8 tonuri suprapuse - se pot face astfel tonuri de tip orchestră).

Dăm click pe elementul care ne interesează să modificăm ceva la el; de la OSC alegem tonul din care pornim (fie din cele presetate, fie din cele Custom, respectiv Expansion).
Apoi putem da Details şi modificăm oricare din cei 88 de parametrii de sintetizare de pe acel element. La T2 şi 3, în cazul unui ton sampler, la oscilator va apărea şi un w mic între paranteze, semn că acel ton este făcut din wave-uri, nu este obţinut din modificarea vreunui preset.

După ce modificăm ce vrem pe fiecare dintre cele 8 oscilatoare ce vor cânta simultan, mergem sus la Edit - Save & Assign (acum mă refer la Tyros 2 şi Tyros 3). Pe clapă va apărea pe ecran 2 butoane, unul de save şi cel de Assign, unde vom da prima dată Save şi salvăm în hard sau pe stick, unde vrem, după care dăm assign şi îi dăm o anumită locaţie tonului nou creat între cele din librăria noastră.

Recomand după ce am făcut orice modificare, să se salveze din nou librăria prin metoda ALL DATA, nu ALIAS.
Sper să fi fost destul de explicit. Spor la sintetizat...

[ Edited Tue Jun 08 2010, 05:58PM ]

Back to top
EUGENIO
Sun Jun 06 2010, 08:31AM
Registered Member #4959
Joined: Sun Jan 11 2009, 05:29PM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 33
da multumesc , un ton stiu sa-l pun dar nu i-mi amintesc cum am facut ultima data si am pus tonuri pe vro 4 oscilatoare , va rog daca se poate un raspuns scurt pasii de a pune doua tonuri pe doua oscilatoare
Back to top
elgi
Sun Jun 06 2010, 08:33AM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 678
Păi e mai mult decât simplu (am şi explicat mai sus): pe oscilatorul (Element) 1 pui primul ton, pe oscilatorul (Element) 2 pui al doilea ... pe elementul 8 pui al optulea! Succes!
Back to top
EUGENIO
Sun Jun 06 2010, 08:49AM
Registered Member #4959
Joined: Sun Jan 11 2009, 05:29PM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 33
Multumesc, am intrebat pentru ca am facut eczact asa cum ati zis dar gaseam decit ultimul ton importat, alelalte nu mai raspundeau de pe celelalte oscilatoare , adica raminea doar ultimul si doar pe acela puteam sa-l modific , multumesc pentru ajutor inca odata , o sa incerc astazi inca odata sa vad daca reusesc

[ Edited Sun Jun 06 2010, 08:52AM ]

Back to top
elgi
Sun Jun 06 2010, 08:53AM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 678
Probabil nu dădeai ON la fiecare dintre oscilatoare... Nu aveţi pentru ce. Spor la treabă!
Back to top
DorelC
Sun Jun 06 2010, 09:22AM
Guest
D-le Laurentiu felicitari pentru modul in care ajuti colegii cu Tyros.Ceea ce nu inteleg eu de unde atata precautie ? La ce te gandeai cand ti-ai cerut atatea scuze ? Cu asa ceva nu poti deranja pe nimeni, din contra !
Back to top
elgi
Sun Jun 06 2010, 09:35AM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 678
Păi mă gândeam, domnule Dorel, că nu toată lumea are clape din seria Tyros şi astfel să nu plictisesc cu prea mult text pe cei ce deţin alte modele. Deocamdată doar domnul Eugenio a fost interesat de unele aspecte tehnice. Alţii poate nu au intrat pe site zilele astea şi, astfel, nu au apucat să citească ce am scris acolo. Aştept, oricum, întrebări legate de partea tehnică şi de la alţi useri şi, în măsura în care mă pricep, voi răspunde cu plăcere.
Să auzim numai de mai bine! Stimă şi respect!
Back to top
DorelC
Sun Jun 06 2010, 09:49AM
Guest
E foarte binevenita ideea ta si cred ca stii multi citesc , le esti de ajutor dar nu zic nimic.Sper ca macar in gandul lor sa-ti zica un multumesc.Sa nu uitam nici vizitatorii foarte multi care pot sa citeasca ce ai scris dar nu sunt membri pe site.Deci treaba e buna tine-o tot asa !Am patit-o si eu de multe ori dupa ce am ajutat foarte multe persoane am fost si injurat dar intoarcem si partea cealalta si mergem inainte.Chiar ma gandesc si eu sa deschid un thread asemanator cu ceea ce stiu eu despre modelele care le folosesc sau le-am folosit.
Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!

Chat

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup



cipri » 24 Feb : 19:12
Sara buna tuturor.

cdinu » 24 Feb : 18:52
salutari.

dextar_x » 24 Feb : 16:47
sall all

Costy71 » 24 Feb : 15:07
ok sa rezolvat multumesc mult angelitto!

angelitto » 24 Feb : 15:01
@Costy71, intri aici, o schimbi si salvezi din josul paginii LINK: Click aici !

Costy71 » 24 Feb : 14:58
Buna ziua dragi colegi care ma poate ajuta si pe mine cum pot schimba parola va multumesc

angelitto » 24 Feb : 14:56
@Dan179, fa un factory restore. Daca tot 105mb arata, instaleaza din nou OS'ul. Daca si dupa OS tot 105mb sunt, trimite-o la garantie.
@florea, uite asta eu zic ca merge LINK: Click aici !

LAVIN » 24 Feb : 14:55
Salutari,,,,

acery71 » 24 Feb : 14:39
Salut Florea ! Pentru pa300 ceva bun nu avem idee , ceea ce stim este ca din ce este pe forum iti creezi tu un set al tau exact asa cum ti-ai dori sa fie .O zi placuta in continuare !

Costy71 » 24 Feb : 14:37
Salutare dragi colegi va doresc o dupa amiaza placuta tuturor!!

george32 » 24 Feb : 14:32
Salutare

dextar_x » 24 Feb : 13:47
Cine ma poate ajuta cu un set pt korg pa 800 cu 128 mb ram

dextar_x » 24 Feb : 13:44
Cine ma poate ajuta cu un set bun pentru korg pa 800

dextar_x » 24 Feb : 13:41
Salutare colegi mei ?

cosys112 » 24 Feb : 13:13
Salut

florea » 24 Feb : 13:02
salut prieteni !!! ce set pentru korg pa300 imi recomandatii ..ceva mai reusit ce pot gasi pe site !!multumesc frumos

acery71 » 24 Feb : 12:28
Salutare prieteni ! Am reusit sa imi fac cateva ritmuri pentru pa700 , am incarcat setul pe site , asteptam publicarea lui de catre Admin ! O zi placuta in continuare va doresc !

dj_gigi13 » 24 Feb : 11:04
Va rog sa-mi spuneti daca gasesc la Download un set cu returnele (M.Gerea) pentru Korg pa800 (64mb), si cum se numeste?

dj_gigi13 » 24 Feb : 11:02
Buna ziua colegi!

CrysMM » 24 Feb : 10:28
@Dan179 - ai incercat o resetare generala?

Dan179 » 24 Feb : 10:27
Salut, a mai avut cineva problema la pa900 sa fie memoria de 105 in loc de 192.
Si nu este niciun set pe ea. Care o fi problema ca sistemul de operare este ultimul 1.2?

Costy71 » 24 Feb : 10:07
Buna dimineata colegi!

AEM » 24 Feb : 07:42
Domnule victorr, la adresa aceea v-am scris un mesaj.
Am recunoscut țambalul, braciul și acordeonul .
:-)

seby_69 » 23 Feb : 20:37
va salut respectuos stimati colegi!

victorr » 23 Feb : 20:14
Pardon, Grisa Golovaci. Asculta aici: LINK: Click aici !

victorr » 23 Feb : 20:10
AEM, nu stiu ce set ai gasit tu de Korg PA2. Dar vezi ca sunt 2 Grisa, amandoi din Cernauti. Cel care e activ acum pe site, e Grisa Gostiuc. Dar mai este si altul, Grisa Mahala.

laur82 » 23 Feb : 19:54
Nu am acces la download.

laur82 » 23 Feb : 19:54
As dori si eu ritmul firida pentru tyros2

robert92 » 23 Feb : 19:19
de ce nu am acces la download daca am facut si o donatie? cat trebuie sa mai astept?

mihay_gw8 » 23 Feb : 18:35
buna seara dragi colegi

marukorg » 23 Feb : 14:54
Salutare

dextar_x » 23 Feb : 13:37
nu am cces la downald pt a imi descarca un set pt korg pa 800 cu 128 mb

dextar_x » 23 Feb : 13:33
Dan_68 nu am acces la downald ........

AEM » 23 Feb : 12:55
dextar_x da o cautare dupa "pa 800" si vei gasi kile de seturi arhivate . Chestia e ca instrumentele, rhythmurile si tot ce e prin ele, nu sunt chiar usor de folosit . Din ce am inteles eu pana acum, cam este setul cu rhythmuri si instrumente personalizate ...

AEM » 23 Feb : 12:01
Grisa am gasit un set pus de dvs pe internet acum cativa ani, Grisha Cernauti Pa2x 2013.SET. Foarte folositor.

Am de acum peste un giga de arhiva de seturi, am sute de instrumente, zeci de ritmuri. Din pacate, la mine pe aranjorul Sofeh, stilurile importate nu-si aleg singure instrumentele corespunzatoare.

Am inceput sa ma plictisesc de Sofeh. Si lumea imi zicea sa-mi cumpar clapa adevarata ! Pai ce ma faceam cu ea ?

milumil » 23 Feb : 12:01
Bună ziua prieteni un amic are o clapa casio CTK 6000 știe cineva dacă se pot pune ritmuri pentru ca clapa are un card de memorie și dacă da ce terminatie au ritmurile mulțumesc și o zi buna la toată lumea

dan_68 » 23 Feb : 11:48
la cate seturi de pa 800 sant la download nu ai gasit nici-unul...inseamna ca pentru tyros ai..

dextar_x » 23 Feb : 11:38
Merita sa vand korg pa 800 si sa cumpar yamaha tyros 2 ????? nu am set pt korg pa 800 ??????????

dextar_x » 23 Feb : 11:27
Buna colegi!!!

Dan179 » 23 Feb : 10:40
Danillaur am eu set pentru pa600 din Oltenia, cautama Roșu Marius pe Facebook 😀

dextar_x » 23 Feb : 10:03
Multumesc pt intelegere ...

Roberto E80 » 23 Feb : 09:44
nu face nimic...doar ca ne facem datoria si atentionam userii! stiu ca nu a fost cu intentie rea, dar asta e regulamentul pt toata lumea!

dextar_x » 23 Feb : 09:40
Scuzati .....

Costy71 » 23 Feb : 09:38
Buna dimineata colegi!!

Roberto E80 » 23 Feb : 09:32
buna dimineata tuturor! dextar_x, daca ai citit regulamentul site-ului (punctul 4 LINK: Click aici !), inseamna ca stiai ca nu ai voie sa postezi pe chat numere de telefon si adresa de mail, data viitoare risti BAN!

dextar_x » 23 Feb : 09:24
***[blocked by admin]***

acery71 » 23 Feb : 08:33
Salutare ! O zi placuta sa aveti !

cipri » 23 Feb : 08:00
Buna Dimineata tuturor.

Grisa » 22 Feb : 23:42
Salut la toti!

daniellaur » 22 Feb : 22:26
un det de pa 600 pt oltenia ??????

jenica35 » 22 Feb : 20:48
Salutare. Stie cineva pas cu pas cum pot schimba contactii de la o octava la un pa3x 61 key?

valinico » 22 Feb : 20:36
Seara buna!

sorin77sol » 22 Feb : 20:34
Salut ! ...

ionut74 » 22 Feb : 19:34
O seara buna

Costy71 » 22 Feb : 18:29
Buna seara!!

Costy71 » 22 Feb : 14:37
Salutari colegi!

naghy2005 » 22 Feb : 13:56
Salutari

Costy71 » 22 Feb : 13:22
Ok

rogabriel » 22 Feb : 12:24
costy la orga care o ai tu nu se merita investitiile vinde o si cumpara-ti alta mai performanta si vei avea satisfactii reale

Costy71 » 22 Feb : 09:34
Buna dimineata colegi!

cdinu » 22 Feb : 07:07
Buna.dimineata n

Grisa » 21 Feb : 21:35
Buna seara la toti!

Costy71 » 21 Feb : 21:18
Buna seara tuturor !!

abdon » 21 Feb : 20:56
salutare tuturora

daniellaur » 21 Feb : 20:45
viorel de la barlad sau marius gherea ca si set pt pa 600 care e mai bun aranjat??????????

sorin_faur » 21 Feb : 19:29
sal all!!

mariuspantera » 21 Feb : 19:01
Daniellaur- ca bani se merita, ca risc NU.

daniellaur » 21 Feb : 18:56
am un tovaras care a adus 3 pa 4 din belgia 2000 bucata se merita sa iau una si eu sau mai bn pastrez pa 600??

lin » 21 Feb : 18:14
Buna seara tuturor

yul » 21 Feb : 18:14
seara buna clape.ro

fantastic » 21 Feb : 18:01
Salutare la toti colegii !

Costy71 » 21 Feb : 17:25
Buna seara!

Mcmiki » 21 Feb : 17:24
Salutare oameni buni!

cdinu » 21 Feb : 16:02
SALUT COLEGI.
cine are psr s900 ?
cati ram ?
superioara fata de psr 9000 ?
multumesc .

daniellaur » 21 Feb : 15:45
haide domne macar 2 donwloaduri am uploadat foarte multe fisiere si seturi

viorel15 » 21 Feb : 15:45
Salu colegi..niste seturi bune de tyros,Psr s770 970 stiti careva ? Multumesc sa aveti o zi buna !:)

CosminT5 » 21 Feb : 15:17
salut tuturor!

fantastic » 21 Feb : 15:13
Sunet foarte bun !!!

lucianG1000 » 21 Feb : 13:49
@daniellaur, ti s-a raspuns mai jos...
trebuie sa ai vechime minim 2 luni si activitate consistenta pentru a primi acces la Download.

daniellaur » 21 Feb : 11:34
cine e admin pe siteul acesta?

daniellaur » 21 Feb : 11:21
domnule admin te rog frumos rezolva si problema mea ca sunt de o saptamana continu pe site ca sa descarc si eu ceva

daniellaur » 21 Feb : 11:09
salut domnilor admini vreau sa descarc si eu ceva ce faceti nu sunteti oameni la cat am incarcat si ajutata pe site datimi macar doua donwloaduri

Costy71 » 21 Feb : 10:17
Gata sa rezolvat va multumesc mult pt sfaturi!

Costy71 » 21 Feb : 09:51
prin mixer si doua boxe cu subufer

pustiulica » 21 Feb : 09:47
Nu trebuie setat ceva in meniu. In casti se aude ok? Daca se aude in casti, trebuie sa se auda si in boxe. In ce boxe incerci sa o conectezi?

Costy71 » 21 Feb : 09:45
nu de mult am cumparato si nu prea cunosc setarile va multumesc mult!

Costy71 » 21 Feb : 09:44
ok va multumesc asta stiam dar ma refer trebuie setat cv in meniul orgi !

pustiulica » 21 Feb : 09:36
@rogabriel are dreptate! TOATE cablurile sunt foarte importante, atat cele de la instrument la mixer si cat cele de la mixer la boxe! Un cablu de calitate proasta poate denatura sunetul: poate adauga fasait, bazait, intarziere, etc.

rogabriel » 21 Feb : 08:39
calitatea cablului de la mixer sau statie pana la orga conteaza fff mult cine stie , stie ce spun

rogabriel » 21 Feb : 08:38
am mai vazut eu instrumentisti cu orga de 500 e si cu cablu de 5 lei si se auzea ca dracu

rogabriel » 21 Feb : 08:36
daca pui rahaturi nu merge cum trebuie sau chuiar deloc

rogabriel » 21 Feb : 08:36
vrei scule dai banu pt orice produs de exterior asta e

rogabriel » 21 Feb : 08:35
un jack profesional cu ambele capete stereo e undeva pe la 50 de lei

rogabriel » 21 Feb : 08:34
ca sunt cam scumpe exterioarele un jack profesional cu cabliu stereo e undeva pe la 50 de lei

rogabriel » 21 Feb : 08:33
poate nu are omu bani de trei jackuri si de aia nu merge : ))))ca daca baga numa unu probabil ca nu da semnal

s_cristi » 21 Feb : 08:24
Sau poate ai XLR la boxe, vezi tu ce cablu se potriveste.

s_cristi » 21 Feb : 08:23
@Costy71, zice bine @roGabriel dar nu specifica faptul ca in mufa Phones/Output pui o mufa stereo a unu cablu in Y care se desparte apoi spre boxa stanga si spre boxa dreapta (L Mono, R Mono)
Asa arata cablul: LINK: Click aici ! si folosesti un adaptor stereo de la jack mic la jack mare, sau cauti cablu direct cu jack mare la toate 3 capetele.

s_cristi » 21 Feb : 08:18
Buna dimineata!
@daniellaur, ai efect de pian la Pa600 si nu iti trebuie? da-mi-l mie
sau tu vrei sa scapi de Touch Sensitive Response?

rogabriel » 21 Feb : 08:10
costy baga jacku in gaura altfel nu se conecteaz : ))))))))

Costy71 » 21 Feb : 07:26
Care stie sami spuna si mie am un psr e 453 si nu reusesc so conectez la boxe va multumesc




Comentarii noi


[download] pa700_Marius2018.set Posted by acery71 on 24 Feb : 18:24
Astept parerile voastre fie ele bune sau rele ,dar cel mai mult astept sa il imbunatatiti si sa il repostati ! Seara placuta sa aveti !


[download] set pa 600 foarte bun Posted by cosys112 on 24 Feb : 13:18
Nu e bun de nimic !


[download] stile bune pa 600 Posted by cosys112 on 24 Feb : 13:17
mie nu imi merg in clapa incarcate


[download] Ritm Trandafir - Yamaha tyros Posted by laur82 on 23 Feb : 15:39
as dori si eu ritmul firida


[download] Ritm Trandafir - Yamaha tyros Posted by laur82 on 23 Feb : 15:39
misto ritm





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor

Ro2.ro - Promovare si statistici web Muzica SEO Romania Director Web Energy TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web Twitter
Mobile Theme

Zuma Deluxe Sitemap