Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha
 
<< Previous thread | Next thread >>
Câteva sfaturi pentru folosirea unui Tyros
Go to page       >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
elgi
Sat Jun 05 2010, 06:51AM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 659
Sper să nu supăr pe nimeni cu postarea acestui thread care se adresează celor ce nu sunt familiarizaţi cu acest model. Încerc să dau câteva sfaturi în legătură cu modul de utilizare a lui Tyros 1, deocamdată. Dacă va fi careva interesat de subiect, voi dezvolta şi pentru Tyros 2 sau Tyros 3, funcţie de discuţii.

Cel mai indicat este ca pentru început să citiţi manualul, numai că acolo lucrurile sunt scrise destul de prost şi informaţiile sunt incomplete. Ca şi în cazul altor modele şi branduri, manualul de la Tyros-uri este incomplet şi nu dezbate lucrurile în succesiunea lor logică (părerea mea...)! Manualul se deschide aici: LINK: Click aici ! .

Dacă nu aveţi deja instalat în PC programul Acrobat Reader pentru a putea citi manualele de tip PDF, puteţi să îl căutaţi singuri pe Google, îl descărcaţi, după care îl instalaţi. Pentru cei ce nu au cunoştinţe de limba engleză, pot recurge la următoarea stratagemă: în Acrobat Reader, selectează textul care nu îl înţeleg, merg la Edit - Copy, deschid apoi LINK: Click aici ! şi dau acolo în spaţiul unde se bagă textul, click dreapta şi alegem Paste (sau Lipire, în funcţie de limba în care aveţi OS-ul dv.). Evident că traducerea va fi una comică, dar veţi putea înţelege esenţa din acea frază.

Pentru a lega Tyros la PC avem nevoie de un cablu USB normal, ca la imprimantă, scaner, aparat foto, unele celulare etc. Mai avem nevoie de un driver care îl descărcăm de aici:

LINK: Click aici ! .

După ce am pus cablul, deschidem clapa normal; în câteva momente, PC-ul va vedea clapa "Found New Hardware", Tyros, bla, bla. Va apare un Found New Hardware Wizard, vom da Next, apoi Install from a specific location, dăm browse şi dăm locaţia unde am dezarhivat driverul luat de pe net. Next, next, până la Finish.

În cazul în care nu avem ultima versiune a sistemului de operare la clapă (se descarcă de aici: LINK: Click aici ! şi apoi se dezarhivează), este bine să o instalăm ultima, deoarece aduce treburi importante! Cel mai important este faptul că putem transfera rapid fişiere între hardul PC-ul şi cel al clapei, fără a utiliza discheta.

Pentru a şti ce versiune de OS avem pe clapă, mergem la Function - Utility - Next până la Owner name şi ţinem apăsat butonul din dreapta Owner name timp de 3 secunde; va apărea o poză în care ne va spune: Version: 1.04, sau ce versiune avem noi.
După instalarea sistemului de operare (dacă e cazul), închidem clapa şi o deschidem ţinând apăsat timp de circa 7-8 secunde butonul Programmable Music Finder, până ne apare USB Storage Mode. În acest mode, în PC ne va apărea, în circa 10-15 secunde, hardul intern al clapei ca o partiţie externă a PC-ului.

Astfel vom putea gestiona foarte rapid fişierele aflate pe hardul clapei (copiere, mutare, ştergere) şi respectiv hardul PC-ului. După ce am copiat tot ce avem nevoie, închidem clapa şi o redeschidem normal.
Dacă se vor găsi oameni interesaţi, voi continua data viitoare cu modul în care se prelucrează tonurile în PC.

Să vedem dacă sunt oameni interesaţi de subiect... Sper să nu fi deranjat pe nimeni cu postarea mea. Aştept eventuale întrebări şi în măsura în care mă pricep voi răspunde la ele (aş prefera să fie întrebări strict de natură tehnică, nefăcând vorbire despre persoane). Scuze încă o dată pentru deranj. Să auzim numai de mai bine!

[ Edited Tue Jun 08 2010, 05:57PM ]


Back to top
EUGENIO
Sat Jun 05 2010, 10:37AM
Registered Member #4959
Joined: Sun Jan 11 2009, 05:29PM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 33
Eu sunt interesat de prelucrarea tonurilor din clapa.multumesc anticipat

[ Edited Sat Jun 05 2010, 10:38AM ]

Back to top
elgi
Sat Jun 05 2010, 07:54PM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 659
Modul de lucru pentru toate cele 3 modele de Tyros în privinţa prelucrării tonurilor este relativ identic. Diferenţele o să le punctez pe parcurs.

După ce am instalat driverul, instalăm programul Voice Editor for Tyros, Tyros 2 Voice editor sau respectiv Tyros 3 Voice editor; deschidem apoi programul şi ne va apărea o căsuţă unde va scrie MIDI SETUP.

Dăm click pe acel buton şi alegem la IN - Digital workstation IN (asta la T3, la T1 şi T2 apare Yamaha USB 01 -IN, se referă la acelaşi lucru, doar denumirile sunt puţin modificate), iar la OUT vom pune Digital... sau Yamaha USB... OUT.

Dacă folosim prima dată programul, o să ne apară o chestie cu Receive preset voice; dăm acolo pe butonul Setup, dăm din nou la IN, respectiv OUT porturile corespunzătoare, apoi dăm Receive... După ce s-a terminat treaba, mergem sus la Setup - Setup şi dăm din nou porturile la fel ca la receive.

Pentru a edita unul din tonurile din Custom (sau Expansion), dăm dublu click pe el. Ne apar parametrii de bază de sintetizare, plus EQ general pe tot tonul, DSP, Reverb, Chorus şi toate celelalte, precum şi elementele din care este alcătuit acel ton. Se pot pune maxim 8 elemente simultan (altfel spus 8 tonuri suprapuse - se pot face astfel tonuri de tip orchestră).

Dăm click pe elementul care ne interesează să modificăm ceva la el; de la OSC alegem tonul din care pornim (fie din cele presetate, fie din cele Custom, respectiv Expansion).
Apoi putem da Details şi modificăm oricare din cei 88 de parametrii de sintetizare de pe acel element. La T2 şi 3, în cazul unui ton sampler, la oscilator va apărea şi un w mic între paranteze, semn că acel ton este făcut din wave-uri, nu este obţinut din modificarea vreunui preset.

După ce modificăm ce vrem pe fiecare dintre cele 8 oscilatoare ce vor cânta simultan, mergem sus la Edit - Save & Assign (acum mă refer la Tyros 2 şi Tyros 3). Pe clapă va apărea pe ecran 2 butoane, unul de save şi cel de Assign, unde vom da prima dată Save şi salvăm în hard sau pe stick, unde vrem, după care dăm assign şi îi dăm o anumită locaţie tonului nou creat între cele din librăria noastră.

Recomand după ce am făcut orice modificare, să se salveze din nou librăria prin metoda ALL DATA, nu ALIAS.
Sper să fi fost destul de explicit. Spor la sintetizat...

[ Edited Tue Jun 08 2010, 05:58PM ]

Back to top
EUGENIO
Sun Jun 06 2010, 08:31AM
Registered Member #4959
Joined: Sun Jan 11 2009, 05:29PM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 33
da multumesc , un ton stiu sa-l pun dar nu i-mi amintesc cum am facut ultima data si am pus tonuri pe vro 4 oscilatoare , va rog daca se poate un raspuns scurt pasii de a pune doua tonuri pe doua oscilatoare
Back to top
elgi
Sun Jun 06 2010, 08:33AM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 659
Păi e mai mult decât simplu (am şi explicat mai sus): pe oscilatorul (Element) 1 pui primul ton, pe oscilatorul (Element) 2 pui al doilea ... pe elementul 8 pui al optulea! Succes!
Back to top
EUGENIO
Sun Jun 06 2010, 08:49AM
Registered Member #4959
Joined: Sun Jan 11 2009, 05:29PM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 33
Multumesc, am intrebat pentru ca am facut eczact asa cum ati zis dar gaseam decit ultimul ton importat, alelalte nu mai raspundeau de pe celelalte oscilatoare , adica raminea doar ultimul si doar pe acela puteam sa-l modific , multumesc pentru ajutor inca odata , o sa incerc astazi inca odata sa vad daca reusesc

[ Edited Sun Jun 06 2010, 08:52AM ]

Back to top
elgi
Sun Jun 06 2010, 08:53AM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 659
Probabil nu dădeai ON la fiecare dintre oscilatoare... Nu aveţi pentru ce. Spor la treabă!
Back to top
DorelC
Sun Jun 06 2010, 09:22AM
Guest
D-le Laurentiu felicitari pentru modul in care ajuti colegii cu Tyros.Ceea ce nu inteleg eu de unde atata precautie ? La ce te gandeai cand ti-ai cerut atatea scuze ? Cu asa ceva nu poti deranja pe nimeni, din contra !
Back to top
elgi
Sun Jun 06 2010, 09:35AM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 659
Păi mă gândeam, domnule Dorel, că nu toată lumea are clape din seria Tyros şi astfel să nu plictisesc cu prea mult text pe cei ce deţin alte modele. Deocamdată doar domnul Eugenio a fost interesat de unele aspecte tehnice. Alţii poate nu au intrat pe site zilele astea şi, astfel, nu au apucat să citească ce am scris acolo. Aştept, oricum, întrebări legate de partea tehnică şi de la alţi useri şi, în măsura în care mă pricep, voi răspunde cu plăcere.
Să auzim numai de mai bine! Stimă şi respect!
Back to top
DorelC
Sun Jun 06 2010, 09:49AM
Guest
E foarte binevenita ideea ta si cred ca stii multi citesc , le esti de ajutor dar nu zic nimic.Sper ca macar in gandul lor sa-ti zica un multumesc.Sa nu uitam nici vizitatorii foarte multi care pot sa citeasca ce ai scris dar nu sunt membri pe site.Deci treaba e buna tine-o tot asa !Am patit-o si eu de multe ori dupa ce am ajutat foarte multe persoane am fost si injurat dar intoarcem si partea cealalta si mergem inainte.Chiar ma gandesc si eu sa deschid un thread asemanator cu ceea ce stiu eu despre modelele care le folosesc sau le-am folosit.
Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!

Chat

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup



zalischi » 19 Sep : 13:28
Ok mersi de sfat...ma gandeam ca se procedeaza altfel pentru a avea setul in arhiva...o sa il formayez sa vad

rogabriel » 19 Sep : 13:17
incearca sa formatezi stickul pe clapa zalischi

marukorg » 19 Sep : 12:12
Salutare

cosys112 » 19 Sep : 09:26
neata !

lmtinu » 19 Sep : 09:25
Buna dimineata tuturor!

sorin77sol » 19 Sep : 08:36
Buna dimineata ! ...

virgilex » 19 Sep : 08:28
Neazta buna

zrider » 18 Sep : 23:34
Salut davidpa2x, vezi ca am rasp la comentariul tau pe anunt

danigaro16 » 18 Sep : 21:13
BUNA SEARA BAETIIII

zalischi » 18 Sep : 20:57
Buna seara colegi...vin si eu cu o intrebare la voi..cum salvez setul din clapa mea pe un stick...am un pa600...stiu sa salvez pe stick setul dar cand il bag in laptop imi apare ca folder si este gol...as vrea sa il am ca arhiva ca sa il trimit unui verisor..

sorin77sol » 18 Sep : 20:41
Buna seara la toata lumea ! ...

davidpa2x » 18 Sep : 18:50
Salut !

sorin77sol » 18 Sep : 17:30
O zi buna va doresc ! ...

misukorg » 18 Sep : 15:07
salutare colegi o zii buna tuturor

cosys112 » 18 Sep : 14:43
Formatie Complecta a sexului frumps :d

pustiulica » 18 Sep : 14:41
Salutare!
Ceva frumos, macar prin prisma imaginii
LINK: Click aici !

cosys112 » 18 Sep : 12:57
Salut

MarianGeorgian » 18 Sep : 12:47
Salutare tuturor

Mihai13 » 18 Sep : 10:31
Multumesc <CrysMM>

Mihai13 » 18 Sep : 10:25
Buna dimineata!

sorin77sol » 18 Sep : 08:49
Buna dimineata ! ...

Lisandru » 17 Sep : 22:46
Salutari colegi!are cineva idee de pretul montajului unui sistem midi pa acordeon!

sorin77sol » 17 Sep : 22:43
Noapte buna ! ...

sorin77sol » 17 Sep : 16:55
Salut ! ...

lucianG1000 » 17 Sep : 16:49
@ ImCristian: e o banală sârbă... o găsești in orice set de pe aici.

ImCristian » 17 Sep : 15:32
Buna ! Are cineva un style / ritm pentru prima melodie din link-ul acesta : LINK: Click aici ! ? Multumesc Anticipat !

barth53 » 17 Sep : 12:09
Salutari tuturor!

ionut74 » 17 Sep : 11:18
O duminica placuta

Mihai13 » 16 Sep : 20:49
Milumil, trebuie sa inveti cum sa folosesti RegistrationMemory, daca nu te descurci vedem.
Apoi odata facute cum vrei tu le poti pune chiar in pack-ul respectiv si nu mai ai treaba cu alte setari, un buton si e cum vrei.

milumil » 16 Sep : 18:36
Mihai am încercat și cum mi-ai spus ma gândeam pentru când schimb stilurile o comanda rapida de volum pe mana dreapta

DCM » 16 Sep : 17:10
Salutare!

Daniel31 » 16 Sep : 15:59
CrysMM - cel de la ALB Negru daca se poate... multumesc frumos

CrysMM » 16 Sep : 15:26
@gingasie - curata pinii la ram cu un betisor de ureche si spray pentru contacte electrice sau alcool izopropilic. Daca tot asa face, posibil sa fie defect.

CrysMM » 16 Sep : 15:23
@Daniel31 - samba sau manea, trebuie sa gasesti unul sa dea bine.

CrysMM » 16 Sep : 15:20
@Mihai13 - mii de scuze, sunt plecat din localitate pana maine seara. Cum ajung le trimit.

Daniel31 » 16 Sep : 15:11
Are cineva stylul de la un trandafir creste la firida mea pentru tyros 1 si ma poate ajuta cu el?

Daniel31 » 16 Sep : 15:10
Buna baieti!

Mihai13 » 16 Sep : 13:00
O zi buna tuturor!
<CrysMM> trimite-mi si mie ritmurile acelea.Mersi.

beny_15 » 16 Sep : 10:41
cineva are tonuri pentru dx11?

mariuspantera » 16 Sep : 09:29
Buna dimineata!

valinico » 16 Sep : 08:11
Buna dimineata!...o sambata frumoasa!

iurescus » 15 Sep : 23:03
salutare colegi!

gingasie » 15 Sep : 17:30
Mersi mult costy1002 asa ma gindesc si eu ca Ram-ul e de vina

costy1002 » 15 Sep : 15:25
Incearca cu alti rami...

costy1002 » 15 Sep : 15:22
Salut, sunt convins ca e din cauza ramilor, nu te chinui cu alte seturi sau os, tot asa va face orga, nu fac contact cum trebuie!

sorin77sol » 15 Sep : 15:11
Salut prieteni ! ...

gingasie » 15 Sep : 12:56
prieteni a mai patit cineva cestia aia ce am scris eu mai jos ? Poate cineva sa spune ce poate sa fie ? Am scos si RAM-ul lam pus la loc si tot suna semplerele zgiriat.

lucianG1000 » 15 Sep : 10:46
'Neața, prieteni !

milumil » 15 Sep : 09:37
Bună dimineața la toata lumea

cosys112 » 15 Sep : 09:28
Salut !

valinico » 15 Sep : 08:31
Buna dimineața!

gingasie » 15 Sep : 08:24
Roberto E80 drept sa spun orga na fost desfacuta nici odata acuma ma gindesc sa o disfac si sa ma uit la plata de RAM sa o curati are vreo 6 ani cum am procurato din Rominia dar nam avut cu ea probleme nici odata

sorin77sol » 15 Sep : 08:19
Buna dimineta prieteni ! ...

Roberto E80 » 15 Sep : 08:13
nu stiu ce sa zic...am patit si eu asta la PA 3X, dar am dat factory restore, apoi am incarcat resursele si os din nou si nu am mai avut probleme!...placuta de ram este fixata bine?

gingasie » 15 Sep : 08:06
am formatat orga am incarcat os-ul din nou set altul am incarcat si tot suna setul semplerele zgiriat

gingasie » 15 Sep : 08:02
si alte seturi tot asa

Roberto E80 » 15 Sep : 07:58
gingasie, ai incercat si alte seturi si tot asa face, sau doar un set anume?

Roberto E80 » 15 Sep : 07:57
zalischi, pentru vanzari avem zona special creeata, asa ca nu mai posta pe chat ceea ce vrei sa vinzi, citeste regulamentul cu atentie!

gingasie » 15 Sep : 07:55
Salut tuturor colegilor am Korg pa800 si am asa o intrebare la dumnevoastre sunetele de fabrica si stylurile lucreaza perfect iar setul incarcat cu semplere facute suna zgiriat ce poate sa fie .

Roberto E80 » 15 Sep : 07:54
buna dimineata tuturor!

zalischi » 14 Sep : 23:02
***[blocked by admin]***

sorin77sol » 14 Sep : 19:32
Buna seara ! ...

danidaniel » 14 Sep : 17:39
salutare colegi

novacmark » 14 Sep : 16:25
da are loc pt card SD

CrysMM » 14 Sep : 14:52
@novacmark - din cate stiu eu este pentru invatare, cu luminite in clape. Citeste numai midi, daca nu ma insel. Merge pus card SD la ea? Te uiti pe la butoane, meniu si vezi daca are vreo functie de load ceva. Poti incerca cu style de la alte clape Casio mai vechi sa vezi daca le vede.

Mihai13 » 14 Sep : 14:35
Toate cele bune!

novacmark » 14 Sep : 14:02
buna ziua as avea nevoie de ajutor caut rytmuri pt un casio LK--280 DACA ma puteti ajuta

barth53 » 14 Sep : 11:41
Salutari tuturor!

lucianG1000 » 14 Sep : 11:28
salutare, colegii !

sorin77sol » 14 Sep : 11:15
Salut toti prietenii ! ...

fantastic » 14 Sep : 09:59
Buna dimineata !

cosys112 » 14 Sep : 06:50
Neata !

sorin77sol » 14 Sep : 06:22
Buna dimineata ! ...

ionut74 » 13 Sep : 21:17
Altii nici cu 4 maini n-ar putea canta asa.bravo

ionut74 » 13 Sep : 21:16
ionut74 » 13 Sep : 21:16
O seara frumoasa

tavy1979 » 13 Sep : 20:13
O seara buna!

fantastic » 13 Sep : 14:32
Salut. A fost ieri cineva la MT sa ia setul ?

sorin77sol » 13 Sep : 14:05
Buna ziua ! ...

truk_star » 12 Sep : 23:06
salutari , cineva cu un set de tyros 3 bun ......

iurescus » 12 Sep : 22:59
Salutare!

cosys112 » 12 Sep : 22:53
Noapte buna !

sorin77sol » 12 Sep : 21:30
Buna seara ! ...

zalischi » 12 Sep : 20:57
Sa inteleg ca sunt seriosi cei de pe muziker
..acum sa vad ce microfon imi trimite

angelitto » 12 Sep : 19:51
@korgpa50, o noutate.: Nu se mai fabrica

korgpa50 » 12 Sep : 19:18
salut

ce imi puteti spune de pa 3 x le ?

sorin77sol » 12 Sep : 18:53
Salutare ! ...

claudyucla » 12 Sep : 12:51
buna ziua:-h

CrysMM » 11 Sep : 22:45
@Seva - Yamaha au cam sarit cu preturile la produsele lor in ultimele zile. Au marit preturile la toata gama de produse. Probabil au vreo tactica noua. Le maresc acum, sa ne abureasca apoi cu reduceri fictive.

Serghei92 » 11 Sep : 22:08
Seara buna la toate muzicantî )))

sorin77sol » 11 Sep : 21:24
Buna seara !

Seva » 11 Sep : 20:43
ia uite ce chestie..... ma uit acum pe siteul lor si sub -ul care l-am luat eu e 68 de milioane .... eu am dat 48 acum 3 saptamani...

Seva » 11 Sep : 20:37
Salut !de pe Muziker am comandat eu un sub yamaha dxs 18 super pret cu 7milioane mai ieftin ca la noi si cu plata la curier

mariuspantera » 11 Sep : 20:24
Salutare! Si eu sunt curios daca e pe bune muziker.ro ca am vazut niste preturi cu mult sub alte magazine!

Mcmiki » 11 Sep : 19:30
Salutare tuturor !

zalischi » 11 Sep : 19:20
Vreau sa imi comand un blx24 cu capsula beta si am vazut ca la ei e cel mai ieftin

zalischi » 11 Sep : 19:19
Salut!A comandat cineva produse de pe muziker.ro?sunt seriosi....au produse originale?

marukorg » 11 Sep : 18:45
Salutare

cristiroland » 11 Sep : 18:01
va salut colegi....nu am mai intrat de muult pe site si nu merge sa descarc nimic.. vreau sa iau ceva pentru un prieten care invata.. un set de gw8 si nu pot sa iau nimic.... ce pot face? multumesc!!

DCM » 11 Sep : 17:31
Salutare!




Comentarii noi


[download] adrian Posted by CrysMM on 18 Sep : 22:48
Marius Talent - PA3


[download] adrian Posted by Puica on 18 Sep : 19:27
😂😂😂 incet incet ca sa nul suparam pe om ..nu vezi ca nu raspunde 🤔😬


[download] adrian Posted by cosys112 on 18 Sep : 14:40
asteptam in continuare cei care lati descarcat puteti sa ne spuneti ce se afla in aces set ?1505734866 ]


[download] adrian Posted by Serghei92 on 18 Sep : 09:17
Ceri prea mult ))


[download] adrian Posted by Puica on 17 Sep : 23:01
Adrian daca nu cer prea mult 😭! Ne spui si noua ce se afla in acest set si pentru ce clapa este!1505764182 ]





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor

Ro2.ro - Promovare si statistici web Muzica SEO Romania Director Web Energy TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web Twitter
Mobile Theme

Zuma Deluxe Sitemap