Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha
 
<< Previous thread | Next thread >>
Câteva sfaturi pentru folosirea unui Tyros
Go to page       >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
elgi
Sat Jun 05 2010, 06:51AM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 777
Sper să nu supăr pe nimeni cu postarea acestui thread care se adresează celor ce nu sunt familiarizaţi cu acest model. Încerc să dau câteva sfaturi în legătură cu modul de utilizare a lui Tyros 1, deocamdată. Dacă va fi careva interesat de subiect, voi dezvolta şi pentru Tyros 2 sau Tyros 3, funcţie de discuţii.

Cel mai indicat este ca pentru început să citiţi manualul, numai că acolo lucrurile sunt scrise destul de prost şi informaţiile sunt incomplete. Ca şi în cazul altor modele şi branduri, manualul de la Tyros-uri este incomplet şi nu dezbate lucrurile în succesiunea lor logică (părerea mea...)! Manualul se deschide aici: LINK: Click aici ! .

Dacă nu aveţi deja instalat în PC programul Acrobat Reader pentru a putea citi manualele de tip PDF, puteţi să îl căutaţi singuri pe Google, îl descărcaţi, după care îl instalaţi. Pentru cei ce nu au cunoştinţe de limba engleză, pot recurge la următoarea stratagemă: în Acrobat Reader, selectează textul care nu îl înţeleg, merg la Edit - Copy, deschid apoi LINK: Click aici ! şi dau acolo în spaţiul unde se bagă textul, click dreapta şi alegem Paste (sau Lipire, în funcţie de limba în care aveţi OS-ul dv.). Evident că traducerea va fi una comică, dar veţi putea înţelege esenţa din acea frază.

Pentru a lega Tyros la PC avem nevoie de un cablu USB normal, ca la imprimantă, scaner, aparat foto, unele celulare etc. Mai avem nevoie de un driver care îl descărcăm de aici:

LINK: Click aici ! .

După ce am pus cablul, deschidem clapa normal; în câteva momente, PC-ul va vedea clapa "Found New Hardware", Tyros, bla, bla. Va apare un Found New Hardware Wizard, vom da Next, apoi Install from a specific location, dăm browse şi dăm locaţia unde am dezarhivat driverul luat de pe net. Next, next, până la Finish.

În cazul în care nu avem ultima versiune a sistemului de operare la clapă (se descarcă de aici: LINK: Click aici ! şi apoi se dezarhivează), este bine să o instalăm ultima, deoarece aduce treburi importante! Cel mai important este faptul că putem transfera rapid fişiere între hardul PC-ul şi cel al clapei, fără a utiliza discheta.

Pentru a şti ce versiune de OS avem pe clapă, mergem la Function - Utility - Next până la Owner name şi ţinem apăsat butonul din dreapta Owner name timp de 3 secunde; va apărea o poză în care ne va spune: Version: 1.04, sau ce versiune avem noi.
După instalarea sistemului de operare (dacă e cazul), închidem clapa şi o deschidem ţinând apăsat timp de circa 7-8 secunde butonul Programmable Music Finder, până ne apare USB Storage Mode. În acest mode, în PC ne va apărea, în circa 10-15 secunde, hardul intern al clapei ca o partiţie externă a PC-ului.

Astfel vom putea gestiona foarte rapid fişierele aflate pe hardul clapei (copiere, mutare, ştergere) şi respectiv hardul PC-ului. După ce am copiat tot ce avem nevoie, închidem clapa şi o redeschidem normal.
Dacă se vor găsi oameni interesaţi, voi continua data viitoare cu modul în care se prelucrează tonurile în PC.

Să vedem dacă sunt oameni interesaţi de subiect... Sper să nu fi deranjat pe nimeni cu postarea mea. Aştept eventuale întrebări şi în măsura în care mă pricep voi răspunde la ele (aş prefera să fie întrebări strict de natură tehnică, nefăcând vorbire despre persoane). Scuze încă o dată pentru deranj. Să auzim numai de mai bine!

[ Edited Tue Jun 08 2010, 05:57PM ]


Back to top
EUGENIO
Sat Jun 05 2010, 10:37AM
Registered Member #4959
Joined: Sun Jan 11 2009, 05:29PM
Posts: 33
Eu sunt interesat de prelucrarea tonurilor din clapa.multumesc anticipat

[ Edited Sat Jun 05 2010, 10:38AM ]


Back to top
elgi
Sat Jun 05 2010, 07:54PM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 777
Modul de lucru pentru toate cele 3 modele de Tyros în privinţa prelucrării tonurilor este relativ identic. Diferenţele o să le punctez pe parcurs.

După ce am instalat driverul, instalăm programul Voice Editor for Tyros, Tyros 2 Voice editor sau respectiv Tyros 3 Voice editor; deschidem apoi programul şi ne va apărea o căsuţă unde va scrie MIDI SETUP.

Dăm click pe acel buton şi alegem la IN - Digital workstation IN (asta la T3, la T1 şi T2 apare Yamaha USB 01 -IN, se referă la acelaşi lucru, doar denumirile sunt puţin modificate), iar la OUT vom pune Digital... sau Yamaha USB... OUT.

Dacă folosim prima dată programul, o să ne apară o chestie cu Receive preset voice; dăm acolo pe butonul Setup, dăm din nou la IN, respectiv OUT porturile corespunzătoare, apoi dăm Receive... După ce s-a terminat treaba, mergem sus la Setup - Setup şi dăm din nou porturile la fel ca la receive.

Pentru a edita unul din tonurile din Custom (sau Expansion), dăm dublu click pe el. Ne apar parametrii de bază de sintetizare, plus EQ general pe tot tonul, DSP, Reverb, Chorus şi toate celelalte, precum şi elementele din care este alcătuit acel ton. Se pot pune maxim 8 elemente simultan (altfel spus 8 tonuri suprapuse - se pot face astfel tonuri de tip orchestră).

Dăm click pe elementul care ne interesează să modificăm ceva la el; de la OSC alegem tonul din care pornim (fie din cele presetate, fie din cele Custom, respectiv Expansion).
Apoi putem da Details şi modificăm oricare din cei 88 de parametrii de sintetizare de pe acel element. La T2 şi 3, în cazul unui ton sampler, la oscilator va apărea şi un w mic între paranteze, semn că acel ton este făcut din wave-uri, nu este obţinut din modificarea vreunui preset.

După ce modificăm ce vrem pe fiecare dintre cele 8 oscilatoare ce vor cânta simultan, mergem sus la Edit - Save & Assign (acum mă refer la Tyros 2 şi Tyros 3). Pe clapă va apărea pe ecran 2 butoane, unul de save şi cel de Assign, unde vom da prima dată Save şi salvăm în hard sau pe stick, unde vrem, după care dăm assign şi îi dăm o anumită locaţie tonului nou creat între cele din librăria noastră.

Recomand după ce am făcut orice modificare, să se salveze din nou librăria prin metoda ALL DATA, nu ALIAS.
Sper să fi fost destul de explicit. Spor la sintetizat...

[ Edited Tue Jun 08 2010, 05:58PM ]


Back to top
EUGENIO
Sun Jun 06 2010, 08:31AM
Registered Member #4959
Joined: Sun Jan 11 2009, 05:29PM
Posts: 33
da multumesc , un ton stiu sa-l pun dar nu i-mi amintesc cum am facut ultima data si am pus tonuri pe vro 4 oscilatoare , va rog daca se poate un raspuns scurt pasii de a pune doua tonuri pe doua oscilatoare

Back to top
elgi
Sun Jun 06 2010, 08:33AM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 777
Păi e mai mult decât simplu (am şi explicat mai sus): pe oscilatorul (Element) 1 pui primul ton, pe oscilatorul (Element) 2 pui al doilea ... pe elementul 8 pui al optulea! Succes!

Back to top
EUGENIO
Sun Jun 06 2010, 08:49AM
Registered Member #4959
Joined: Sun Jan 11 2009, 05:29PM
Posts: 33
Multumesc, am intrebat pentru ca am facut eczact asa cum ati zis dar gaseam decit ultimul ton importat, alelalte nu mai raspundeau de pe celelalte oscilatoare , adica raminea doar ultimul si doar pe acela puteam sa-l modific , multumesc pentru ajutor inca odata , o sa incerc astazi inca odata sa vad daca reusesc

[ Edited Sun Jun 06 2010, 08:52AM ]


Back to top
elgi
Sun Jun 06 2010, 08:53AM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 777
Probabil nu dădeai ON la fiecare dintre oscilatoare... Nu aveţi pentru ce. Spor la treabă!

Back to top
DorelC
Sun Jun 06 2010, 09:22AM
Guest
D-le Laurentiu felicitari pentru modul in care ajuti colegii cu Tyros.Ceea ce nu inteleg eu de unde atata precautie ? La ce te gandeai cand ti-ai cerut atatea scuze ? Cu asa ceva nu poti deranja pe nimeni, din contra !

Back to top
elgi
Sun Jun 06 2010, 09:35AM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 777
Păi mă gândeam, domnule Dorel, că nu toată lumea are clape din seria Tyros şi astfel să nu plictisesc cu prea mult text pe cei ce deţin alte modele. Deocamdată doar domnul Eugenio a fost interesat de unele aspecte tehnice. Alţii poate nu au intrat pe site zilele astea şi, astfel, nu au apucat să citească ce am scris acolo. Aştept, oricum, întrebări legate de partea tehnică şi de la alţi useri şi, în măsura în care mă pricep, voi răspunde cu plăcere.
Să auzim numai de mai bine! Stimă şi respect!

Back to top
DorelC
Sun Jun 06 2010, 09:49AM
Guest
E foarte binevenita ideea ta si cred ca stii multi citesc , le esti de ajutor dar nu zic nimic.Sper ca macar in gandul lor sa-ti zica un multumesc.Sa nu uitam nici vizitatorii foarte multi care pot sa citeasca ce ai scris dar nu sunt membri pe site.Deci treaba e buna tine-o tot asa !Am patit-o si eu de multe ori dupa ce am ajutat foarte multe persoane am fost si injurat dar intoarcem si partea cealalta si mergem inainte.Chiar ma gandesc si eu sa deschid un thread asemanator cu ceea ce stiu eu despre modelele care le folosesc sau le-am folosit.

Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Grand piano yamaha pentru korg Posted by Catalin73 on 24 Mar : 12:34
Este setul de piane facute de reuben-salamander dar au probleme cu un fâşâit de fundal(asa au fost trase si nu mai pot fi rezolvate)😔


[download] Set Korg pa50 populara bun 2017 Posted by mssha on 22 Mar : 15:28
неможу загрузити


[download] Set ABX Korg Pa4X februarie2024 Posted by claudyucla on 20 Mar : 12:15
multumim sa fii sanatos


[download] Pa5x Studio Romania 2024 KST partea 1 Posted by myrcyone on 20 Mar : 12:00
Multumim frumos !:)>-


[download] Pa5x Studio Romania 2024 KST partea 1 Posted by xadiop on 19 Mar : 16:29
Salut. Pentru cei ce intampina probleme cu dezarhivarea vin cu urmatoarele precizari.Sunt trei arhive facute cu winrar de mine.(pentru ca nu pot uploada mai mult de 300Mb un fisier [more ...]





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap