Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha
 
<< Previous thread | Next thread >>
Câteva sfaturi pentru folosirea unui Tyros
Go to page       >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
elgi
Sat Jun 05 2010, 06:51AM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 676
Sper să nu supăr pe nimeni cu postarea acestui thread care se adresează celor ce nu sunt familiarizaţi cu acest model. Încerc să dau câteva sfaturi în legătură cu modul de utilizare a lui Tyros 1, deocamdată. Dacă va fi careva interesat de subiect, voi dezvolta şi pentru Tyros 2 sau Tyros 3, funcţie de discuţii.

Cel mai indicat este ca pentru început să citiţi manualul, numai că acolo lucrurile sunt scrise destul de prost şi informaţiile sunt incomplete. Ca şi în cazul altor modele şi branduri, manualul de la Tyros-uri este incomplet şi nu dezbate lucrurile în succesiunea lor logică (părerea mea...)! Manualul se deschide aici: LINK: Click aici ! .

Dacă nu aveţi deja instalat în PC programul Acrobat Reader pentru a putea citi manualele de tip PDF, puteţi să îl căutaţi singuri pe Google, îl descărcaţi, după care îl instalaţi. Pentru cei ce nu au cunoştinţe de limba engleză, pot recurge la următoarea stratagemă: în Acrobat Reader, selectează textul care nu îl înţeleg, merg la Edit - Copy, deschid apoi LINK: Click aici ! şi dau acolo în spaţiul unde se bagă textul, click dreapta şi alegem Paste (sau Lipire, în funcţie de limba în care aveţi OS-ul dv.). Evident că traducerea va fi una comică, dar veţi putea înţelege esenţa din acea frază.

Pentru a lega Tyros la PC avem nevoie de un cablu USB normal, ca la imprimantă, scaner, aparat foto, unele celulare etc. Mai avem nevoie de un driver care îl descărcăm de aici:

LINK: Click aici ! .

După ce am pus cablul, deschidem clapa normal; în câteva momente, PC-ul va vedea clapa "Found New Hardware", Tyros, bla, bla. Va apare un Found New Hardware Wizard, vom da Next, apoi Install from a specific location, dăm browse şi dăm locaţia unde am dezarhivat driverul luat de pe net. Next, next, până la Finish.

În cazul în care nu avem ultima versiune a sistemului de operare la clapă (se descarcă de aici: LINK: Click aici ! şi apoi se dezarhivează), este bine să o instalăm ultima, deoarece aduce treburi importante! Cel mai important este faptul că putem transfera rapid fişiere între hardul PC-ul şi cel al clapei, fără a utiliza discheta.

Pentru a şti ce versiune de OS avem pe clapă, mergem la Function - Utility - Next până la Owner name şi ţinem apăsat butonul din dreapta Owner name timp de 3 secunde; va apărea o poză în care ne va spune: Version: 1.04, sau ce versiune avem noi.
După instalarea sistemului de operare (dacă e cazul), închidem clapa şi o deschidem ţinând apăsat timp de circa 7-8 secunde butonul Programmable Music Finder, până ne apare USB Storage Mode. În acest mode, în PC ne va apărea, în circa 10-15 secunde, hardul intern al clapei ca o partiţie externă a PC-ului.

Astfel vom putea gestiona foarte rapid fişierele aflate pe hardul clapei (copiere, mutare, ştergere) şi respectiv hardul PC-ului. După ce am copiat tot ce avem nevoie, închidem clapa şi o redeschidem normal.
Dacă se vor găsi oameni interesaţi, voi continua data viitoare cu modul în care se prelucrează tonurile în PC.

Să vedem dacă sunt oameni interesaţi de subiect... Sper să nu fi deranjat pe nimeni cu postarea mea. Aştept eventuale întrebări şi în măsura în care mă pricep voi răspunde la ele (aş prefera să fie întrebări strict de natură tehnică, nefăcând vorbire despre persoane). Scuze încă o dată pentru deranj. Să auzim numai de mai bine!

[ Edited Tue Jun 08 2010, 05:57PM ]


Back to top
EUGENIO
Sat Jun 05 2010, 10:37AM
Registered Member #4959
Joined: Sun Jan 11 2009, 05:29PM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 33
Eu sunt interesat de prelucrarea tonurilor din clapa.multumesc anticipat

[ Edited Sat Jun 05 2010, 10:38AM ]

Back to top
elgi
Sat Jun 05 2010, 07:54PM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 676
Modul de lucru pentru toate cele 3 modele de Tyros în privinţa prelucrării tonurilor este relativ identic. Diferenţele o să le punctez pe parcurs.

După ce am instalat driverul, instalăm programul Voice Editor for Tyros, Tyros 2 Voice editor sau respectiv Tyros 3 Voice editor; deschidem apoi programul şi ne va apărea o căsuţă unde va scrie MIDI SETUP.

Dăm click pe acel buton şi alegem la IN - Digital workstation IN (asta la T3, la T1 şi T2 apare Yamaha USB 01 -IN, se referă la acelaşi lucru, doar denumirile sunt puţin modificate), iar la OUT vom pune Digital... sau Yamaha USB... OUT.

Dacă folosim prima dată programul, o să ne apară o chestie cu Receive preset voice; dăm acolo pe butonul Setup, dăm din nou la IN, respectiv OUT porturile corespunzătoare, apoi dăm Receive... După ce s-a terminat treaba, mergem sus la Setup - Setup şi dăm din nou porturile la fel ca la receive.

Pentru a edita unul din tonurile din Custom (sau Expansion), dăm dublu click pe el. Ne apar parametrii de bază de sintetizare, plus EQ general pe tot tonul, DSP, Reverb, Chorus şi toate celelalte, precum şi elementele din care este alcătuit acel ton. Se pot pune maxim 8 elemente simultan (altfel spus 8 tonuri suprapuse - se pot face astfel tonuri de tip orchestră).

Dăm click pe elementul care ne interesează să modificăm ceva la el; de la OSC alegem tonul din care pornim (fie din cele presetate, fie din cele Custom, respectiv Expansion).
Apoi putem da Details şi modificăm oricare din cei 88 de parametrii de sintetizare de pe acel element. La T2 şi 3, în cazul unui ton sampler, la oscilator va apărea şi un w mic între paranteze, semn că acel ton este făcut din wave-uri, nu este obţinut din modificarea vreunui preset.

După ce modificăm ce vrem pe fiecare dintre cele 8 oscilatoare ce vor cânta simultan, mergem sus la Edit - Save & Assign (acum mă refer la Tyros 2 şi Tyros 3). Pe clapă va apărea pe ecran 2 butoane, unul de save şi cel de Assign, unde vom da prima dată Save şi salvăm în hard sau pe stick, unde vrem, după care dăm assign şi îi dăm o anumită locaţie tonului nou creat între cele din librăria noastră.

Recomand după ce am făcut orice modificare, să se salveze din nou librăria prin metoda ALL DATA, nu ALIAS.
Sper să fi fost destul de explicit. Spor la sintetizat...

[ Edited Tue Jun 08 2010, 05:58PM ]

Back to top
EUGENIO
Sun Jun 06 2010, 08:31AM
Registered Member #4959
Joined: Sun Jan 11 2009, 05:29PM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 33
da multumesc , un ton stiu sa-l pun dar nu i-mi amintesc cum am facut ultima data si am pus tonuri pe vro 4 oscilatoare , va rog daca se poate un raspuns scurt pasii de a pune doua tonuri pe doua oscilatoare
Back to top
elgi
Sun Jun 06 2010, 08:33AM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 676
Păi e mai mult decât simplu (am şi explicat mai sus): pe oscilatorul (Element) 1 pui primul ton, pe oscilatorul (Element) 2 pui al doilea ... pe elementul 8 pui al optulea! Succes!
Back to top
EUGENIO
Sun Jun 06 2010, 08:49AM
Registered Member #4959
Joined: Sun Jan 11 2009, 05:29PM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 33
Multumesc, am intrebat pentru ca am facut eczact asa cum ati zis dar gaseam decit ultimul ton importat, alelalte nu mai raspundeau de pe celelalte oscilatoare , adica raminea doar ultimul si doar pe acela puteam sa-l modific , multumesc pentru ajutor inca odata , o sa incerc astazi inca odata sa vad daca reusesc

[ Edited Sun Jun 06 2010, 08:52AM ]

Back to top
elgi
Sun Jun 06 2010, 08:53AM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 676
Probabil nu dădeai ON la fiecare dintre oscilatoare... Nu aveţi pentru ce. Spor la treabă!
Back to top
DorelC
Sun Jun 06 2010, 09:22AM
Guest
D-le Laurentiu felicitari pentru modul in care ajuti colegii cu Tyros.Ceea ce nu inteleg eu de unde atata precautie ? La ce te gandeai cand ti-ai cerut atatea scuze ? Cu asa ceva nu poti deranja pe nimeni, din contra !
Back to top
elgi
Sun Jun 06 2010, 09:35AM
elgi

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Location / Localitate:: Suceava
Posts: 676
Păi mă gândeam, domnule Dorel, că nu toată lumea are clape din seria Tyros şi astfel să nu plictisesc cu prea mult text pe cei ce deţin alte modele. Deocamdată doar domnul Eugenio a fost interesat de unele aspecte tehnice. Alţii poate nu au intrat pe site zilele astea şi, astfel, nu au apucat să citească ce am scris acolo. Aştept, oricum, întrebări legate de partea tehnică şi de la alţi useri şi, în măsura în care mă pricep, voi răspunde cu plăcere.
Să auzim numai de mai bine! Stimă şi respect!
Back to top
DorelC
Sun Jun 06 2010, 09:49AM
Guest
E foarte binevenita ideea ta si cred ca stii multi citesc , le esti de ajutor dar nu zic nimic.Sper ca macar in gandul lor sa-ti zica un multumesc.Sa nu uitam nici vizitatorii foarte multi care pot sa citeasca ce ai scris dar nu sunt membri pe site.Deci treaba e buna tine-o tot asa !Am patit-o si eu de multe ori dupa ce am ajutat foarte multe persoane am fost si injurat dar intoarcem si partea cealalta si mergem inainte.Chiar ma gandesc si eu sa deschid un thread asemanator cu ceea ce stiu eu despre modelele care le folosesc sau le-am folosit.
Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!

Chat

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup



Mihai13 » 17 Feb : 19:46
Salut <Admin>
Multumesc pentru <update> -ul privilegiilor pe clape.ro
Stima.

viorel15 » 17 Feb : 19:18
O seara frumoasa colegi ! Vreun set nou de tyros sa nu fie codat are careva ?

acery71 » 17 Feb : 19:07
O seara placuta sa aveti , prieteni !

valinico » 17 Feb : 18:53
Seara buna prieteni!

Sorin69 » 17 Feb : 18:51
A folosit cineva editorul de fr8x ? se pare ca cere conexiune cu acordeonul...prin usb sau cabluri midi...sint necesare drivere usb? vreau sa incerc dar sa vad ce au facut si altii,sa stiu ce am de facut...

george32 » 17 Feb : 17:53
Seara buna domnii lautari si muzicanti.

Ioanguitar » 17 Feb : 17:45
Buna seara!

Costy71 » 17 Feb : 17:42
Buna seara!!

Costy71 » 17 Feb : 10:46
Buna dimineata colegi!!

mark » 17 Feb : 09:53
Buna dimineata!

Roberto E80 » 17 Feb : 08:55
neata buna tuturor!

Costy71 » 16 Feb : 20:33
O seara frumoasa dragi colegi!

lin » 16 Feb : 16:11
Salutare tuturor si numai bine

adyk » 16 Feb : 13:57
O zi buna clape.ro

ionut1000 » 16 Feb : 12:40
buna ziua

Costy71 » 16 Feb : 11:40
Buna ziua

CrysMM » 16 Feb : 08:41
@viorel15 - seturile de T5 nu o sa le poti instala in S770, sunt mult prea mari ca dimensiune.

ionut1000 » 15 Feb : 21:36
nu ma prea stiu care PAmixer este bunisor

ionut1000 » 15 Feb : 21:34
buna seara as dori niste pareri pentru Yamaha EMX 5000 este bun pentru o formatie mica este un mixer pe care sa ma pot baza

ragli » 15 Feb : 19:55
Buna seara la toata lumea.

george32 » 15 Feb : 19:25
Salutare baieti

viorel15 » 15 Feb : 18:15
Dragi colegi...va rog frumos..numai codati seturile de tyros sa le putem avea si cei care folosim Psr s-970 s700 ! Multumesc !

viorel15 » 15 Feb : 18:14
Buna seara Costy71 !

Costy71 » 15 Feb : 18:12
Buna seara colegi !!

viorel15 » 15 Feb : 17:03
Salut CrysMM Am toate seturile lui iulik ! Oricum multumesc pentru ajutor...Bafta !

Ioanguitar » 15 Feb : 13:46
Bună ziua!

Costy71 » 15 Feb : 13:19
Buna ziua Colegi!

claudyucla » 15 Feb : 11:57
buna ziua

catalin184 » 15 Feb : 11:40
Buna ziua

pyry » 15 Feb : 09:57
salutare si o zi mininata

marukorg » 15 Feb : 09:40
Salutare

GabiSet » 15 Feb : 08:49
Salut colegi

CrysMM » 15 Feb : 08:25
@viorel15 - ti-am scris mai jos. Ai Colors of Romania pe care il poti lua gratuit de pe site-ul Yamaha, ai setul lui Iulik care este codat, deci doar pe bani, ti-a dat Mihai13 un link cu un set lucrat de el, mai este un set pentru S670 la download, care merge si pe 770, si cam atat. Setul lui Iulik suna mai bine decat multe seturi de pe Korg.

viorel15 » 14 Feb : 23:07
Salut colegi..o intrebare as mai avea si eu..! Oare nu exista vreun set de korg pa3x sau pa4x facut pentru yamaha dar sa sune bine nu pe jumatate ! Multumesc !

viorel15 » 14 Feb : 22:50
Mihai13 Mersi mult de tot !

Mihai13 » 14 Feb : 21:35
Salut Viorel 15

Incearca-l pe asta este a lui Vatamanu cu un alt tambal
LINK: Click aici !

unaidiu » 14 Feb : 21:08
Buna seara !!!

viorel15 » 14 Feb : 20:07
aaa si uitasem..sa fie format pff sal pot exporta pentru psr s770 ! Multumesc !

viorel t » 14 Feb : 19:52
seara buna colegi !

viorel15 » 14 Feb : 19:05
Salut colegi ! Niste seturi pentru Yamaha tyros sau PSR S dara sa nu fie codate stie careva ? Va multumesc !:)

lin » 14 Feb : 16:48
YAMAHA MM6 . Va rog cine a avut asa clapa sau stie ceva despre asa model să-mi spună...

Costy71 » 14 Feb : 14:53
CrysMM 32 bit

CrysMM » 14 Feb : 14:13
32 bit sau 64 bit?

Costy71 » 14 Feb : 13:00
CrysMm Windows xp profesional sp3 !

CrysMM » 14 Feb : 11:43
Ce Windows ai instalat? Dai click dreapta pe My computer - properties si scrie acolo ce ai.

LaurT4 » 14 Feb : 11:42
Salut

Costy71 » 14 Feb : 11:06
buna ziua din nou zice ca nu suporta windowa dar numi dau seama ca este xp sp3 profesional si draivarul este pt windows xp multumesc mult

CrysMM » 14 Feb : 11:00
@Costy71 - ce eroare mai exact, ce scrie in mesajul de eroare?

GabiSet » 14 Feb : 09:18
Rog adminii sa imi dea drumu la accesul download, multumesc!

Costy71 » 14 Feb : 08:16
Buna dimineata stie cineva de ce intimpin aceasta problema cind instalez pe pc usb midi draever instaleaza pina intrun anumit punct simi da eruare va multumesc!

Costy71 » 14 Feb : 07:57
buna dimineata multumesc frumos CrysMM!

CrysMM » 13 Feb : 21:12
@Costy71 - gasesti la download

Costy71 » 13 Feb : 19:01
Buna seara unde pot gasi si eu un set de style pt yamaha psr e 453 va multumesc si va doresc o seara frumoasa!!

toma73 » 13 Feb : 18:54
salutare . rog admini sa imi dea si mie drumul la download. o seara placuta

lin » 13 Feb : 17:56
salutare. ce imi puteeti spune despre Yamaha mm6...

dragu mirel » 13 Feb : 17:26
salutare tuturor!

CrysMM » 13 Feb : 12:35
@viorel15 - gasesti la download un set pentru S670 care merge si pentru S770, mai este un set facut de MIhai13 tot la download. Colors of Romania setul oficial si setul lui Iulik de la Tulcea care este numai cu plata, este codat, altceva nu mai exista pentru S770.

viorel15 » 13 Feb : 11:39
buna dimineata dragi prieteni ! Un set Bun de tyros pentru S770 poate cineva sa ma ajute ? Va multumesc !

pyry » 13 Feb : 10:42
buna ziua prieteniii

Costy71 » 13 Feb : 08:58
Mai am o rugaminte daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste style de folclor pt psr e 453 va multumesc!

Costy71 » 13 Feb : 08:53
Buna dimineata stie cineva cum ot conecta un psr e 453 sint incepator vreau sa instalez pe calculator draever usb midi dar imi da eruare daca poate cineva sa ma ajute ca nu reusesc va multumesc!

Ioanguitar » 13 Feb : 08:21
Bună dimineața!

paty23 » 13 Feb : 01:20
stie cineva cind va apare korg pa 5 ??

paty23 » 13 Feb : 01:19
salutare

viorel15 » 13 Feb : 00:33
ciprianS21 Multumesc mult pentru sfat !

CiprianS21 » 12 Feb : 22:51
viorel15: Raspunsul este si in regulile site-ului! Sa astepti updatarea contului. De obicei in 24h o sa ai acces la download.

gigiflo » 12 Feb : 21:38
Ok, Marius! Orice informatie e binevenita. Multumesc! Cu respect!

Mcmiki » 12 Feb : 16:53
Salutari tuturor !!

Roberto E80 » 12 Feb : 16:24
salutare tuturor!

benone » 12 Feb : 12:36
Ziua buna tuturor

pustiulica » 12 Feb : 11:33
@Gigi, am vazut ca nu mai esti interesat, totusi iti raspund: din inteleg ca diferenta este ca i10FX permite inregistrare mutitrack, iar ZED 10 FX permite doar inregistrarea sunetului de pe Master, cu sau fara efecte.

pustiulica » 12 Feb : 11:27
@dextar_x, adresa de e-mail nu este permisa pe Chat! Te rog sa citesti si sa respecti Regulamentul! LINK: Click aici !

dextar_x » 12 Feb : 10:35
***[blocked by admin]***

Ioanguitar » 12 Feb : 07:19
Buna dimineata!

gigiflo » 12 Feb : 07:19
Scuze, Marius! Era i10 simplu...Nu sunt interesat...

gigiflo » 12 Feb : 07:17
Buna dimineata!
Marius, poti sa -mi spui ceva legat de A&H Zed i10FX, comparativ cu Zed 10FX? L-am gasit la o promotie la 1000 lei...

ionut74 » 12 Feb : 06:50
Buna dimineata

marius9 » 11 Feb : 18:28
@TETIS - Desi are USB (to Host), nu suporta style-uri si tonuri. Poate fi utilizata ca si clapa Midi cu un program gen Kontakt, pe calculator, si acolo se pot experimenta tonuri de o calitate superioara. Trebuie instalat driver-ul Asio4all pentur a nu avea latenta si restul tine de instalarea programului Kontakt (se gaseste pe google) si tonuri care sunt din belsug la download... Succes!

TETIS » 11 Feb : 16:05
ma puteti ajuta cu ceva? am o orga schubert care are intrare de cablu usb .cum as putea sa bag pe ea niste ritmuri sau sunete de clape...sunt incepator

TETIS » 11 Feb : 16:03
salut tuturor,o duminica placuta

GabiSet » 11 Feb : 10:54
Salut tuturor, o duminica placuta

Cosma » 11 Feb : 10:26
Sal all

balamucfm » 11 Feb : 09:41
buna dimineata

cipri » 11 Feb : 09:14
Buna dimineata si o Duminica placuta tuturor.

cdinu » 11 Feb : 08:43
salut colegi .

joker » 11 Feb : 08:41
Bună dimineața! Am scris acum câteva zile despre niște tonuri.
Salutare! ma poate ajuta cineva cu niste tonuri ? am vazut un clip aici LINK: Click aici ! Din ce sunt formate? Multumesc

george32 » 10 Feb : 20:17
@angellito-multumesc

tavy1979 » 10 Feb : 19:00
Merci @lucianG1000.

cdinu » 10 Feb : 18:56
salut colegi

lucianG1000 » 10 Feb : 18:10
@tavy1979... salut vezi aici LINK: Click aici !
e un pachet de tonuri urcat de mine în care e și fleita

tavy1979 » 10 Feb : 17:10
Ma poate ajuta cineva cu tonul Fleita Juzisound pentru KORG pa600? Am gasit ceva pe site dar da erare la incarcare in orga si nu merg toate clapele.

angelitto » 10 Feb : 16:55
@george32, uite aici:
LINK: Click aici !

tavy1979 » 10 Feb : 16:04
Salutare colegi!

80.istvan » 10 Feb : 14:00
buna tuturor.

GabiSet » 10 Feb : 11:04
George32 da se poate

george32 » 10 Feb : 10:50
Salutare ,am o intrebare pt cunoscatori ,pot sa i-au de la un ritm intro si fill si sa-l pun la alt ritm

cipri » 10 Feb : 09:52
Salutare tuturor.

GabiSet » 09 Feb : 22:38
Emirah e putin de munca, alegi stilul dorit dai record, apoi meniu, style track control apoi alegi intro, dai pe trakul unde e basu si apesi pe - (octava) apoi pe v1, apesi pe bass si apoi pe + (tot pe butonul de la octava) .. Daca. Am gresit undeva imi cer scuze

Athos-Korg » 09 Feb : 21:14
Salutare prieteni, stie cineva cumva exista setul lui viorel adaptat pentru pa700?

cdinu » 09 Feb : 20:33
salut colegi !




Comentarii noi


[download] SET Yamaha Tyros 2 @ Tudorica de la Valcea Posted by viorel15 on 17 Feb : 21:08
Salutare domnu tudorica ! Pentru psr S770 S970 nu aveti setul ? Multumesc !


[Content] Buna ziua stie cineva dc nu pot dowloda nu am descarcat nici o data simi spune cam epuizat va multumesc mult! Posted by Costy71 on 17 Feb : 15:06
Buna ziua stie cineva dc nu pot dowloda nu am descarcat nici o data simi spune cam epuizat va multumesc mult!


[download] Set Korg Pa3x 128mb ram - Studio Romania 2018 Posted by mark on 17 Feb : 14:39
Poate cineva sa-l faca si pentru korg pa 600.


[download] Set Korg Pa4X - GabiSet Posted by daddy on 17 Feb : 14:15
Lipsesc tonuri din set


[download] set pa700 lucian Posted by acery71 on 17 Feb : 12:05
Salut ! Ai aici linkul meu !LINK: Click aici !Bafta multa !





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor

Ro2.ro - Promovare si statistici web Muzica SEO Romania Director Web Energy TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web Twitter
Mobile Theme

Zuma Deluxe Sitemap