Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
MOTIF XS |
Go to page << | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
acalinei |
|
||
Registered Member #10408
Salut de cateva zile am cumpărat un motif xs 6 si am o problema la folosirea pedalei de sustain. Daca aleg un pian si vreau aa cant manual pe el cand apas pedala de sustain aceasta lucreaza in mod sustinuto, nu sustain adica lungeste tonul de pian pina la eliberarea acesteia. La fel se intimpla si la combinatia de tonuri pian pul pad sau strings.am incercat sa o schimb si in celelalte mufe dar la fel...si nici in meniu nu gasesc sa schimb sustinuto cu sustain. Stie cineva?
|
||
Back to top |
|
||
elgi |
|
||
Registered Member #196
Nu am Motif... Dar dacă mergi la Utility - SF1 - Sustain Pedal şi alegi ce pedală ai: FC 3, 4, 5... ar trebui să rezolve problema. Succes!
|
||
Back to top |
|
||
acalinei |
|
||
Registered Member #10408
Se pare ca nu pedala a fost de vina, ci setatile cu care au fost salvate tonurile. Ajustăm funcția release din knobul de pe panoul central, si am rezolvat problema . De fapt de acolo poti ajusta sustainul pedalei...poate mai este cuiva de folos informatia. Folosesc o pedala unversala de pe ali cu buton de schimbarea polaritatii. Motif xs 6 din pacate nu are aceasta funcție.
|
||
Back to top |
|
||
Bogdan4X |
|
||
Registered Member #17812
Eu am avut XS6- acum ca am pa4x imi pare rau dupa ea. Inainte am avut ES6....care era si mai dulce ca si XS6. In viitorul apropiat as vrea sa o iau inapoi ori un xs6 sau un xf6 sau chiar un modx6 dar nu stiu prea multe despre modx. Salutare
|
||
Back to top |
|
||
ionut extreme |
|
||
Registered Member #16
Modx-ul este peste orice Motif ( plus ai in el un DX7 cu 8 operatori , cu 2 mai mult ca la DX7) , mie insa nu-mi place claviatura si am ales sa il vand
[ Edited Tue, 02 Feb 2021, 08:04PM ] |
||
Back to top |
|
||
acalinei |
|
||
Registered Member #10408
Oare exista posibilitatea sa conectezi la un motif xs6 o claviatura bas pt picior? Asa cum sunt pe orgile de camera vechi, cu doua rânduri de clape si bas la picior?
|
||
Back to top |
|
||
Bogdan4X |
|
||
Registered Member #17812
Sincer sa iti spun nu stiu, dar acum am Motif XF6 si am facut rost de un set de la un prieten sarb, ceea ce ma debusolat un pic era faptul ca in nodul voice se auzea basul si dreapta, dar in modul performanta, se auzea numai dreapta. Este o setare din edit-output-bunotnul 1-2-3 sau din care voice-uri e facuta performanta si la output sa fie L&R. La mine era asL&R. Practic pe casti se auzea doar dreapta, stanga nu. Dar am rezolvat prin ceea ce am enumerat mai sus. Daca aveti problema de genul aveti mai sus rezolvarea
[ Edited Tue, 09 Feb 2021, 04:31PM ] |
||
Back to top |
|
||
acalinei |
|
||
Registered Member #10408
Nu. Pe partea de reglaje ma descurc oarecum. Am cumparat soft john melas si folosesc un laptop. Am scapat de autolod care tinea pina la 5minute. Ideea era ca eu cant doar manual . Si asi fi vrut sa pot golosi un bas pe picior , un ton de orga sau acordeon pe mina stinga si pe dreapta solistica. Am oarecare experiență in felul asta pe o orga solina de camera cu doua claviaturi si bas pe picior. De aceea intrebam daca se poate face ceva de felul asta.
|
||
Back to top |
|
||
Go to page << | |