Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Discutii, dezbateri despre clape |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Intrebari ptr. cunoscatori... |
Go to page << >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
...Asa e Ionut, ai perfecta dreptate ...insa, cu sistemul de operare 1.0D - TG 1.13 se rezolvă toate neajunsurile majore ale EX5-ului, în afară de transferul scăzut SCSI ...se spune ca ar exista si un sistem de operare 1.0E, dar care oricum vine cu unele îmbunătăţiri minore, nesemnificative, comparativ ce OS-ul 1.0D - TG 1.13 ...Ai dreptate si referitor la partea cu sampler-ul, la acest capitol EX5-ul fiind destul de limitat in comparatie cu modelele noi ...insa, ceea ce intr-adevar ar fi avut nevoie EX5-ul e un procesor (DSP) mult mai puternic decat cel de care dispune acum si unele "optionale" foarte utile si foarte avantajoase, care sunt disponibile pe synth-urile astea noi ...insa, chiar si asa cu toate neajunsurile lui, EX5-ul ramane un synth unic si, fara sa exagerez cu nimic, acesta e cu siguranta cel mai complet motor de sunet creat vreodata, motor care coreleaza toate synth-urile Yamaha care au facut istorie dealungul timpului, intr-un singur synth, numit EX5 …si cand te gandesti ca pretul acestei bijuterii e sub 1000$ ...Dupa umila mea parere, singurul inconvenient major al acestui synth consta in faptul ca poate e mult prea complex, avand o interfata a panoului de control si multe functii ascunse care il fac mult prea complicat si destul de greu de utilizat de catre un necunoscator al acestui instrument ...si tocmai de aceea, cu siguranta va trebui sa-ti prinzi de multe ori urechile la acest synth ca sa-l poti cunoaste pana in cele mai mici detalii, cu atat mai mult cu cat ptr. a putea struni acest "batran monstru" trebuie sa sti foarte bine ce faci, caci altfel ai mai multe sanse sa strici un sunet dintre preset-uri, decat sa-l inbunatatesti PS: ...Deci, aviz amatorilor, EX5-ul nu este sub nici o forma o clapa recomandata persoanelor mai superficiale din fire, obisnuite cu incarcarea in clapa a unui set sau a unui ton gata facut ...on ...play ...si gata ...lupii hăi ...fara număr, fara număr ...pe sistem turbo [ Edited Fri May 18 2012, 01:50PM ] |
||
Back to top |
|
||
ionut extreme |
|
||
Registered Member #16
Asa este..eu am cumparat EX-ul din Italia...avea un OS mai vechi , nu am putut sa transfer patch-urile din Yamaha VL70m in EX5R prin midi Dump...imi dadea eroare....am cumparat din Franta ( si-i multumesc lui Cristivw din Germania care m-a ajutat sa cumpar cele 4 procesoare) ultimul OS TG V1.14 & Main V 1.11 si am rezolvat aceasta problema ( pot spune ca patch-urile care le-am incarcat din VL70m suna la fel de bine pe EX5R , chiar si mai bine , EX-ul avand mult mai multe efecte comparativ cu VL70m , plus 16 coustom voice pentru motorul VL pe EX , doar 6 coustom voice pe VL70m)...singurul bug pe care l-am observat la aceasta ultima versiune de OS ar fi...portamento-ul mult mai slabut pe motorul AWM in modul PERFORMANCE decat cel de pe modul VOICE ! Cu DSP-ul ai dreptate...cam micut pentru EX...dar se stie...Yamaha nu prea a fost darnica cu procesoarele la mai multe modele ( cred ca si 9000 PRO are bine cunoscutele probleme tot din cauza DSP-ului) ! La partea cu samplingul...rau cu el...dar mai rau fara el...incerc sa cumpar de pe eBay o pereche de rami de 8 mega nonvolatili (in USA costa aproximativ 380 USD+taxe de transport) , pentru a elimina problema cu timpul de incarcarea a samplerelor ! La partea de sustinere software din partea firmei Yamaha... slabut...noroc cu programatorul englez Derek Cook care a realizat programul EX.FACTORY , si nu este deloc scump acest program ! P.S. daca-i puneau si motorul de DX.."se termina smecheria" la acest synth.!
[ Edited Fri May 11 2012, 07:33PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
...Mare pacat ca cei de la Yamaha Corporation nu au adus imbunatatirile care se impuneau in ceea ce priveste EX5-ul, mergand astfel in continuare pe varianta generatoarelor de tonuri de tip multi-synthesis ...asa insa, cu noile modele bazate exclusiv pe tehnologia de tip sample, cel mai mult de pierdut avem noi utilizatorii, care dam mii de euroi pe niste clape care de fapt (dupa cum bine spunea si maestrul elgi) nu sunt altceva decât niste amarate de recorder/playere de wave-uri si/sau mp3-uri, ce respectă comenzile date de controllerele MIDI ale clapei ...si in rest ...cam ciuciu [ Edited Fri May 11 2012, 08:23PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
Fratilor ...alaltaieri am fost sa probez un ex5 (in stare perfecta functional si estetic + dotata full optional + diferite pach-uri de tonuri, la 650£) si pot spune ca intr-adevar acest synth este un monstru, insa cu aceasta ocazie am avut posibilitatea sa-mi dau seama si de unele neajunsuri ale acestei clape ...si tocmai de aceea, tinand cont de neajunsurile respective si luand in considerare tot ceea ce s-a spus deja atat in acest thread, cat si aici LINK: Click aici ! ...am ajuns la concluzia ca strict in ceea ce priveste tonurile, cel mai indicat synth ar trabui sa fie unul care sa ofere utilizatorului atat posibilitatea de a se folosi de generatoarele de tonuri de tip multi-synthesis (si implicit de motoarele de sinteza implementate in synth-urile Yamaha care au facut istorie dealungul timpului) cat si de mai noile motoare de sunet de tip AWM2, bazate pe sinteza de sunet de tip wavetable care foloseste eşantioane digitale ptr. generarea tonurilor [ Edited Mon May 21 2012, 02:43PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
...Acu' ptr. a gasi acest synth, hai sa vedem principalele caracteristici care aseamana sau diferentiaza synth-urile fabricate dupa modelul EX5: Screen (Ecran) Motif (clasic): 240x64 dot grafic Motif ES: 240x64 dot grafic Motif XS: 320x240 dot color Motif XF: 320x240 dot color Key action (tipul calviaturii) Motif (clasic): FS ES Motiv: FS Motif XS: FSX Motif XF: FSX Tone generator (generatorul de tonuri) Motif (clasic): AWM2 (plus Modular Synthesis Plug-in System) Motif ES: AWM2 (plus Modular Synthesis Plug-in System) Motif XS: AWM2 cu Expanded Articulations Motif XF: AWM2 cu Expanded Articulations Slots Plug-in-Board of Modular Synthesis Plugin (slot-uri plug-in-board ptr. utilizarea sistemului Modular Synthesis Plugin) Motif (clasic): 3 slot-uri ES Motiv: 3 slot-uri Motif XS: nu Motif XF: nu Wave ROM Motif (clasic): 84MB ES Motiv: 175MB (convertibili 16-bit linear format) Motif XS: 355MB (convertibili 16-bit linear format) Motif XF: 741MB (convertibili 16-bit linear format) Waveforms (Formele de undă) Motif (clasic): 1309 Motif ES: 1,859 Motif XS: 2670 Motif XF: 3977 On-board SampleRAM (SampleRAM intern) Motif (clasic): 4MB Motif ES: nu Motif XS: nu Motif XF: 128MB Sample Expansion (Extinderea eşantion) Motif (clasic): maxim 64MB prin SIMM Motif ES: maxim 512 MB prin intermediul DIMM-uri de Motif XS: 1GB maxim prin DIMM-uri Motif XF: maxim 2GB non-volatile Flash plăci Sample formats compatibility Motif (clasic): Original, WAV, AIFF, Yamaha A3000/A4000/A5000 (load only), AKAI S1000/S3000 (load only) Motif ES: Original, WAV, AIFF, Yamaha A3000/A4000/A5000 (load only), AKAI S1000/S3000 (load only) Motif XS: Original, WAV, AIFF Motif XF: Original, WAV, AIFF Polyphony (Polifonie) Motif (clasic): 64 note Motif ES: 128 de note Motif XS: 128 note Motif XF: 128 note Preset Voices - banks (Voci presetate - bănci) Motif (clasic): 384 (3) Motif ES: 768 (6) Motif XS: 1024 (8) Motif XF: 1024 (8) Preset Drum Kits (Drum Kit-uri presetate) Motif (clasic): 48 Motif ES: 64 Motif XS: 64 Motif XF: 64 User Voices - banks (Voci de utilizator - băncile) Motif (clasic): 128 (1) Motif ES: 256 (2) Motif XS: 384 (3) Motif XF: 512 (4) User Drum Kits (Drum Kit-uri utilizator) Motif (clasic): 16 Motif ES: 32 Motif XS: 32 Motif XF: 32 GM Normal + Drum Motif (clasic): 128 + 1 Motif ES: 128 + 1 Motif XS: 128 + 1 Motif XF: 128 + 1 Elements per VOICE (Elemente pe VOCE) Motif (clasic): 4 Motif ES: 4 Motif XS: 8 * XA de control (Articularea expandat) Motif XF: 8 * XA de control (Articularea extinsă) MIDI seqencer capacity (capacitatea MIDI a seq) Motif (clasic): 110,000 note @ 480 ppq ES Motiv: 226,000 note @ 480 ppq Motif XS: 130,000 note @ 480 ppq Motif XF: 130,000 notes @ 480 ppq Performances (Spectacole) Motif (clasic): 128 ES Motiv: 128 Motif XS: 384 Motif XF: 512 Preset Arpeggios (Arpegiatoare presetate) Motif (clasic): 256 ES Motiv: 1,787 Motif XS: 6633 * Patru arpeggiators simultane Motif XF: 7,781 * Patru arpeggiators simultane User Arpeggios (Arpegiatoare utilizator) Motif (clasic): 128 ES Motiv: 256 Motif XS: 256 Motif XF: 256 Master Control Zones (Zonele de master control) Motif (clasic): 4 Motif ES: 4 Motif XS: 8 Motif XF: 8 Simultaneous Insertion FX Parts (Introducerea simultană FX Piese) Motif (clasic): 1 ES Motiv: 8 Motif XS: 8 *VCM - efecte modelare virtual circuit Motif XF: 8 *VCM - efecte modelare virtual circuit [ Edited Fri May 18 2012, 06:02PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
Cuslea_FM a scris ... ...strict in ceea ce priveste tonurile, cel mai indicat synth ar trabui sa fie unul care sa ofere utilizatorului atat posibilitatea de a se folosi de generatoarele de tonuri de tip multi-synthesis (si implicit de motoarele de sinteza implementate in synth-urile Yamaha care au facut istorie dealungul timpului) cat si de mai noile motoare de sunet de tip AWM2, bazate pe sinteza de sunet de tip wavetable care foloseste eşantioane digitale ptr. generarea tonurilor ...Dupa o analiza rapida a caracteristicilor synth-urilor comparate anterior, convenabil ar fi sa recurgem la o solutie de compromis alegand seria Motif ES (detalii tehnice LINK: Click aici ! manual de utilizare LINK: Click aici !) aceasta serie fiind cea care imbina in modul cel mai avantajos caracteristicile synth-urilor de ultima generatie (generator AWM2 si memorie satisfacatoare) cu posibilitatile de multi-sinteza, prin intermediul sistemului Modular Synthesis Plugin si a schedelor de expansiune care pot fi montate in cele 3 slot-uri plug-in-board disponibile pe seria ES! ...Sau, o alta alternativa ar fi modulul Yamaha MU128 LINK: Click aici ! care dispune tot de 3 slot-uri plug-in-board! PS: ...Pe mine m-ar interesa in special schedele de expansiune: PLG150-VL LINK: Click aici ! PLG150-DX LINK: Click aici ! PLG150-AN LINK: Click aici ! [ Edited Sun Nov 18 2012, 01:58PM ] |
||
Back to top |
|
||
ionut extreme |
|
||
Registered Member #16
Cuslea...poti sa intrebi proprietarul EX-ului daca vinde EXFLM-urile ( memoriile non volatile ) separat...?...multumesc ! Vizavi de ce ai scris la Motif...am avut si Motif ES7 ( am cumparat si PLG150VL)...Comparatii ( care sunt importante pt. mine...altii poate se ghideaza dupa alte criterii ):cu plus pt. EX5(R)- motorul VL de pe EX este mult mai bun decat PLG150 VL ( probabil si motorul AN ) , FDSP-ul care la Motif lipseste... plus pentru Motif- memoria mai mare pt. sampling, viteza de incarcare si PLG-ul de DX care poate fi instalat ! parere personala...nu as da niciodata EX-ul pentru a-mi lua Motif !
[ Edited Fri May 18 2012, 05:31PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
ionut extreme a scris ... Cuslea...poti sa intrebi proprietarul EX-ului daca vinde EXFLM-urile ( memoriile non volatile ) separat...?...multumesc ! Ionut, uite aici anuntul cu nr. de tel. LINK: Click aici !. PS: ...Daca nu te descurci cu italiana, il sun eu din nou si il intreb [ Edited Sun May 27 2012, 09:29PM ] |
||
Back to top |
|
||
ionut extreme |
|
||
Registered Member #16
Stiu anuntul...i-am trimis un mesaj acum 2 zile...dar nu mi-a raspuns...daca ai putea sa-l suni...raman dator !
|
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
ionut extreme a scris ... Stiu anuntul...i-am trimis un mesaj acum 2 zile...dar nu mi-a raspuns...daca ai putea sa-l suni...raman dator ! OK Ionut, atunci, il sun eu si iti spun [ Edited Fri May 18 2012, 05:47PM ] |
||
Back to top |
|
||
Go to page << >> | |