Forums

Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio

<< Previous thread | Next thread >>
Achizitionare subwoofer
Go to page   <<      
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
victor_petrescu
Wed, 06 Jun 2012, 12:20PM

Registered Member #1769
vali s cand am spus acordarea basilor ma refeream la incinta.nu are nici o legatura cu crosoverul.daca e acordata incinta pe la 30 (subbas)poti sa-i dai din crosover cat vrei sa sune spre bas cu kick ca ii dai degeaba.deci nu are legatura cu filtrajul pe partea electrica ci cu incinta propriuzisa.si eu tot basi pasivi folosesc si crossover.
cat despre basii activi ,ei au crossover intern deci cine crede ca in basi se da semnal fullrange se inseala.
basii care permit asa ceva ori au filtre in ei ori difurile sunt pe plaja restransa de frecventa.
oricum ar fi semnalul full in basi nu face decat sa obosesca diful si sa il miste degeaba
nu vreau sa ma contrazic cu Dorel dar ceea ce spune el nu se foloseste nicaieri,pe nici un sistem ok.poate ca sonorizarea lui permite doar o folosire asa cum zice el.nu am de unde sa stiu,dar dupa cate inteleg satelitii lui sunt foarte mult pe medie inalte si atunci boxa de bas preia semnal fullrange.
cat despre faza cu basii pe auxiliarele mixerului intradevar asa se foloseste,eventual auxiliarele insumate pe o grupa sa ai si un master vol pe basi.

beby korg sunt multe amplificatoare bune.acum depinde pt cati basi si in cati ohmi vrei sa le folosesti.
eu recomand ceva de la qsc ,crest sau crown,clasa A sau AB
daca nu vrei sa dai multi bani pe o puterepoti incerca si variante ieftine cum ar fi ep 2500 dar sunetul nu are nici o legatura cu cele enumerate mai sus
pt proiect lasa-mi o adresa de mail sa ti-l trimit ca nu stiu cum se pune aici

ps:am uitat sa spun ca puterile au in general un filtru pt basi ,deci se pot folosi si fara cross cu filtrul activat din putere

[ Edited Wed, 06 Jun 2012, 12:24PM ]

Back to top
DorelC
Wed, 06 Jun 2012, 01:27PM
Guest
Am spus eu fullrange ? Basii nostri RCF activi au in spate un mic switch de unde alegi frecventa pana la care sa sune basii. Noi pentru nunti-petreceri am lasat limita la 180 Hz. E bine asa. In rest am zis ca pe sateliti frecventa de basilor e decenta deci potentiometrul e lasat la ora 12. De multe ori mai putin depinde de sala. Cine a cantat in tot felul de sali stiu despre ce vorbesc. Crossoverul activ in cazul nostru e incorporat in suburi dar nu-l folosim. Altfel caram 4 sateliti, 2 pe 12 toli si 2 pe 15 aproape degeaba. La genul asta de cantari cum a zis si clapes frecventa de subbas trebuie doar completata altfel risti sa strici stomacul mesenilor. In peste 30 de ani de cantari cu tot felul de boxe, cotete mai mari mai mici am ajuns la concluzia ca aceasta e cea mai buna formula. La discoteca, trupe rock, etc nu ma bag desi stiu si aud.

Back to top
victor_petrescu
Wed, 06 Jun 2012, 01:40PM

Registered Member #1769
asa intelesem.inca odata precizez ca se numesc basi nu subbasi(suburi cum se spune pe la noi),iar frecventa este de bas.subbasul merge de la 30la 45 si doar unde in sistem exista si basi si cum am spus si eu la genul de muzica populara/folclor basii au o importanta destul de redusa datorita clapelor.
in cazul unde se merge cu trupa intreaga nu se poate canta fara ei.
daca mergi cu basii la 180 taie- le frecventa sub 100 pe sateliti(low cut)daca au optiunea asta.e o frecventa care nu da bine pe sateliti si care de obicei se taie din cross,si care intotdeauna se taie pe voci (obligatoriu) din mixer

Back to top
DorelC
Wed, 06 Jun 2012, 02:09PM
Guest
Corect aici e problema cu vocile de aceea satelitii nu trebuie filtrati. Noi cantam toate genurile nu numai folclor de aceea la usoara intr-adevar ii mai ""asmutim"" un pic atat cat sa tremure usor masa ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif Sunt de acord ca frecventa de sub bas incepe la o anumita frecventa. In vorbirile mele am folosit suburi in acceptiunea ca boxele cu care cantam sunt subwoofere. Daca permit o frecventa de pana in 180 HZ asta nu inseamna ca celelalte care sunt sub aceasta frecventa nu suna. Deci boxele sunt subwoofere special construite in acest scop chiar daca au anumite optiuni de limitare sau largire a frecventelor joase.

Back to top
victor_petrescu
Wed, 06 Jun 2012, 03:43PM

Registered Member #1769
[img]pai asta incerc sa explic.suburile nu merg pana la 180hz.
suburile sunt folosite la scene mari etc unde e nevoie de frecventa de subbas.
subbasii au acordajul cutiei(marimea tubului interior de bas reflex)in asa fel incat nu dau mai mult de max 50hz.
daca aveai suburi sunt sigur ca nu puteai canta cu ele pt ca nu aveai deloc bas in cantare
iar despre sateliti bineinteles ca se filtreaza.nu vrei sa dai in sateliti fullrange cand mergi pe un sistem in care ai boxe pentru fiecare plaja de frecvente
nu reusesc sa pun o imagine aici ca sa intelegi ce vreau sa spun

LINK: Click aici !

primele2 knoburi sunt vol de intrare,

3:low cut destinat satelitilor,
4,5,6:gain eq pe sateliti,
7:x-over-adica ce frecventa sa trimiti in basi
8:SUB OUT MONO-asta este knobul pt SUBWOOFER NU PENTRU BASI
8,9:volumele de iesire a basilor si satelitilor

asta e un crossover simplu fara editare de frecvente,dupa cum se vede pe toate knoburile inafara de X-over apar DB.deci sunt volume de frecventa
la crossoverele digitale frecventele sunt editabile ,adica poti alege o frecventa plajafrecventei(Q factor)si bineninteles decibelii ei(gain fr)

[ Edited Wed, 06 Jun 2012, 03:57PM ]

Back to top
Go to page   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF