Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Korg |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Sampler Pa1x |
Go to page >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
danpa80 |
|
||
![]() Registered Member #10314
Am o problema si nu stiu cum s-o rezolv. In momentul cand prelucrezi samplerul in Extreme Sampler Converter, si ai ca sunet sa zicem...un fluier, automat tre sa-i faci un loop. Intrebarea e: -Cum pot face loop-ul ca sa aiba o continuitate? La majoritatea sunetelor care e necesar loop-ul, dupa ce dau loop, fie automat, fie selectand o parte din sunet, se aude ca o bataie asa la inceputul loop-ului. Adica nu se aude ca un sunet gata facut in clapa, original, care suna asa....lin, cu alte cuvinte:....-cum se poate face loop fara ca sa se cunoasca ca e loop.... |
||
Back to top |
|
||
danpa80 |
|
||
se pare ca nu prea lucrati cu sunete semplate. Sau poate le luati gata facute.....
|
||
Back to top |
|
||
ady-pc |
|
||
Guest
|
nene nu te supara pe mine multi sempleaza sunete in Extreme Sampler Converter si alte softuri fi mai explicit lin insemneaza la tine cursiv?...daca ai bataia sau tacanitul acela de la inceput se poate datora urmatoarelor:nu ai loopat bine,fisierul este compromis de la sursa sau de tine in soft nu folosi modul automatic nu ai rezultate precise intodeauna,ai grija sa salvezi de regula 16bit-41000khz si multa rabdare, tempo,ureche etc.daca nu ti-a raspuns nimeni se poate si din cauza sarbatorilor nu crezi?nu mai jigni la gramada este sugestia mea.
|
||
Back to top |
|
||
cantlaclapa |
|
||
![]() ![]() Registered Member #10487
i-ti face zgomotul ala pe toate notele sau doar pe unele ? e posibil sa ai wavurile prea scurte ... si daca faci automat loop se poate sa nu ti-l faca corect ... mai bine urmareste undele de la fiecare wav in parte si le unesti tu le tragi cu mouseul exact de unde trebuie sa continue fiecare nota in parte .... e dificil asa sa i-ti spuna cineva pana nu ai tonul in fata si vezi despre ce e vorba ...
|
||
Back to top |
|
||
Romy_NT |
|
||
![]() ![]() Registered Member #9208
danpa80 a scris ... se aude ca o bataie asa la inceputul loop-ulu Mareste de cateva ori fereastra in care faci loop-ul,si trage putin cate putin si din stanga si din dreapta sample-ului,si ai sa reusesti sa scoti tonul curat. |
||
Back to top |
|
||
danpa80 |
|
||
Scuzele mele domnule "ady-pc". Nu am stiut ca o sa te simti jignit. Apoi subiectul e deschis la 2 ianuarie, adica dupa sarbatori. In legatura cu exprimarea,.... cred ca m-am exprimat destul de politicos si destul de explicit. Curios ca numai dumneata nu prea ai inteles ceea ce am vrut sa zic. Oricum nu mai conteaza. Multumesc lui "cantlaclapa" si lui "Romy-NT'' pentru explicatie. Am facut mai multe teste cu mai multe sunete, asta asa....ca sa va zic din mica mea experienta si doar pentru cei interesati,... Mai intai am selectat cu mousul o anumita zona din sunet, si i-am dat "auto loop", ... la unele le executa destul de binisor iar la altele era jale mare. Am luat din nou sunetul si am dat loop automat dar fara sa selectez vreo zona din ton, am dat loop automat la toate odata. Una era buna iar urmatoarea rea, apoi iarasi una buna, apoi iar urmatoarea rea si tot asa. Pana la urma am reusit eu sa fac ceva cara sa ma multumeasca, insa stiu si sunt constient ca mai am de lucrat. Acuma ...nu stiu daca in program(extreme sampler converter) exista unele setari ce privesc direct loop-ul. Poate cei care au lucrat mai mult pot sa dea un raspuns.
|
||
Back to top |
|
||
ady-pc |
|
||
Guest
|
danpa80 a scris ... se pare ca nu prea lucrati cu sunete semplate. Sau poate le luati gata facute..... se pare ca dupa afirmatia ta malitioasa, ai fi singurul care mai lucreaza tonuri...ce sa intelegem din citez:Sau poate le luati gata facute.....era mai simplu, ma poate indruma cineva?este cineva dispus sa-mi raspunda? |
||
Back to top |
|
||
danpa80 |
|
||
Domnu "ady-pc", tare as fi curios, si asta doar si numai doar din simpla curiozitate, cati dintre membrii sitului fac samplere. Atentie... am zis "FAC" samplere. Pentru ca la cate tonuri sunt la download aici dar si pe situl vecin,cu siguranta majoritatea dintre noi le iau gata facute. Eventual le mai modifica umpic si gata. Uitate numai cati dintre membri, si nu vreau sa se simta nimeni jignit, cum apare un set, ... toti pe el sa vedem cum suna, ce are in el, ce putem lua din el,...etc. Din aceasta cauza am zis ce am zis mai sus.
|
||
Back to top |
|
||
victorr |
|
||
![]() Registered Member #9068
Nu toata lumea are bani sa plateasca un tambalist, un viorist, un flautist, etc. sa le sempleze instrumentele. Uneori mai luam wave-uri de pe net, semplam vst-uri, colectii de tonuri Kontakt si ne facem tonuri cu ele. Nu poti sa spui programului sa iti faca loop automat si sa te astepti sa sune cum trebuie la fiecare nota in parte. Pe unele le nimereste, dar cam atat. Trebuie lucrate separat sa le faci sa sune cum trebuie, dupa ureche. |
||
Back to top |
|
||
ady-pc |
|
||
Guest
|
danpa80 a scris ... Domnu "ady-pc", tare as fi curios, si asta doar si numai doar din simpla curiozitate, cati dintre membrii sitului fac samplere. Atentie... am zis "FAC" samplere. Pentru ca la cate tonuri sunt la download aici dar si pe situl vecin,cu siguranta majoritatea dintre noi le iau gata facute. Eventual le mai modifica umpic si gata. Uitate numai cati dintre membri, si nu vreau sa se simta nimeni jignit, cum apare un set, ... toti pe el sa vedem cum suna, ce are in el, ce putem lua din el,...etc. Din aceasta cauza am zis ce am zis mai sus. decat sa te rafuiesti cu mine care ti-am sesisat ironia mai bine ai pune la download fisierele respective sa-ti aratam ca stim multi construi,lopa un ton.cat despre cati stiu sau nu, cred ca este treaba ta sa umbli cu chestionare. |
||
Back to top |
|
||
Go to page >> | |