Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Korg

<< Previous thread | Next thread >>
korg microarranger - zgomot de fond pe amplificare.
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
pustiulica
Tue, 05 Mar 2013, 01:39PM

Registered Member #11427
Salutare!
Am urmatoarea problema, oricum as conecta clapa microarranger (adica pe iesirile de linie R/L, doar L(mono) sau pe iesirea de casti, cu cabluri profi de 30cm, 60cm sau 3 metri) la amplificare (HK LUcas Nano 300) atunci cand ridic volumul canalului peste 50% incepe sa se distinga ca un vum (dum) oscilant in subwoofer. Zgomotul asta de fond nu este influentat de volumul clapei (se aude la fel si cu volum inchis si cu volum maxim) ci doar de cel al canalului amplificatorului! Pare ca nu se aude si in sateliti sau nu il disting. Se aude cu o frecventa aproximativa de doua ori pe secunda. Orice altceva: chitara, microfon, laptop, telefon conectat pe acelasi canal nu scoate acel zgomot.
Am izolat masa la priza, nicio diferenta.
Clapa este in garantie...
Ce ma sfatuiti?

Back to top
NxSound
Tue, 05 Mar 2013, 02:12PM

Registered Member #2689
ala e zgomot de frecventa ia un stabilizator sau intoarce clapa in priza sa inversezi faza mai multe nu stiu

Back to top
sarac.lipit
Tue, 05 Mar 2013, 02:23PM

Registered Member #45
cel mai probabil este fondul normal al clapei.

Back to top
victor_petrescu
Tue, 05 Mar 2013, 02:40PM

Registered Member #1769
am intalnit o problema asemanatoare la un triton.baga zgomot de fond mare si iesirile mergeau doar pe masa si ring.(la mufa ma refer)
de vina erau 4 condensatori de pe placa cu iesirile.erau uscati.uita-te la placa asta(de obicei se vede imediat ce desfaci clapa)si vezi daca condensatorii sunt ok.daca vezi condensatori umflati sau cursi e posibil ca asta s fie cauza.

Back to top
pustiulica
Tue, 05 Mar 2013, 03:49PM

Registered Member #11427
@sarac lipit - in traducere libera, atat poate placa de sunet a clapei, am inteles bine?
@NxSound - voi incerca cu intorsul stecherului clapei in priza... m-am gandit si la un stabilizator, cu toate ca alte probleme nu am cu sculele...
@victor_petrescu - clapa este in garantie si nu m-as baga sa o desfac eu
Multumesc mult pentru sfaturi!

Back to top
Serghei92
Tue, 05 Mar 2013, 04:11PM

Registered Member #12541
Poti sa faci o verificare si la cabluri....

Back to top
pustiulica
Tue, 05 Mar 2013, 04:15PM

Registered Member #11427
Serghei92 a scris ...

Poti sa faci o verificare si la cabluri....

Am verificat cu 3 seturi de cabluri R/L (unul de 30 de cm, altul de 60 cm si al treilea de 3 metri) + cablu stereo pe iesirea de casti, deci nu are legatura cu cablurile ca n-or fi toate cu probleme. Plus ca pe cel stereo l-am conectat la laptop sau telefon si nu scoate nici macar vreun fasait.

Back to top
sarac.lipit
Tue, 05 Mar 2013, 06:49PM

Registered Member #45
în general toate instrumentele au un fond.
cu cît acurateţea amplificatorului+mixer este mai mare(calitate maximă)... cu atît vei sesiza zgomotele instrumentelor.
La un amplificator ce fîsîie fără nici un cablu introdus în el.... orice fond al clapei este insesizabil
În cazul tău, nu este cazul să-ţi faci probleme. Probează altă clapă... posibil să ai fond pe înalte....
Fii liniştit, ai scule bune, să le botonezi sănătos.

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF