Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Probleme si defectiuni tehnice
 
<< Previous thread | Next thread >>
Zgomot de fond Korg PA3x
Go to page       >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
daddy
Mon Apr 08 2013, 08:59AM

Registered Member #241
Joined: Wed Jul 02 2008, 03:09PM
Posts: 321
Am şi eu o întrebare legată de PA3x.
Este normal ca la volum mai mare (dar nu exagerat de mare) pe staţii sa se audă zgomot de fond aşa ca un un ţiuit şi se poate sesiza chiar şi când lucrezi pe touchscreen?

Back to top
cantlaclapa
Mon Apr 08 2013, 09:03AM

Registered Member #10487
Joined: Thu Oct 13 2011, 08:22AM
Posts: 932
nu este normal dar pot fi dupa parerea mea 2-3 cauze

1 la alimentare la cablul de curent ar fi bine sa alimentezi din priza cu pamantare sau din stabilizator de curent

2 poate fi de la cablurile care merg din clapa in mixer ... e bine sa folosesti cabluri balansate silent ! daca ai ceva cabluri ieftine e posibil sa fie aia cauza

3 verifica si pe alt canal de la mixer daca face la fel


Back to top
pustiulica
Mon Apr 08 2013, 09:50AM


Registered Member #11427
Joined: Fri Sep 28 2012, 01:47PM
Posts: 1626
Salutare!

Ar fi mai multe variante:
1. Daca zgomotul nu depinde de volumul clapei, cum a spus si Sergiu incearca incearca sa o alimentezi intr-un stabilizator si vezi daca se schimba ceva. Eu as zice sa izolezi impamantarea stecherului si sa vezi daca dispare zgomotul respectiv.
2. Daca zgomotul depinde de volumul clapei atunci trebuie sa cureti contactii volumelor sau... placa de sunet (sper totusi ca nu)
3. Cele notate de Sergiu anterior ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif

PS: eu am rezolvat ceva de genul prin schimbarea placii de sunet pe garantie...

Back to top
daddy
Mon Apr 08 2013, 10:27AM

Registered Member #241
Joined: Wed Jul 02 2008, 03:09PM
Posts: 321
Nu folosesec cabluri balansate, dar sunt cabluri scurte. Am verificat pe boxe active, atat pe monitoare de studio, cat si pe boxe active mari. Cu aceleasi cabluri am cantat cu Yamaha Motif XF si nu au avut nici cel mai mic zgomot. Mentionez sa nu e acel fasait cunoscut si datorat caburilor proaste. E un tiuit din clapa.

Back to top
Athos-Korg
Mon Apr 08 2013, 10:28AM
Registered Member #2661
Joined: Tue Oct 28 2008, 11:01AM
Posts: 108
Am auzit acel tiuit la pa3x-ul unui coleg care a probat clapa pe boxele si mixerul meu, nu este atat de deranjant, dar este posibil sa fie ceva de la impamantare sau de la placa de sunet mai repede cum au afirmat si colegii mai devreme, noi am schimbat si cablurile-am vreo 5 seturi de diferite grosimi si firme- dar la fel a persistat acel tiuit......

Back to top
daddy
Mon Apr 08 2013, 11:00AM

Registered Member #241
Joined: Wed Jul 02 2008, 03:09PM
Posts: 321
Athos-Korg a scris ...

Am auzit acel tiuit la pa3x-ul unui coleg care a probat clapa pe boxele si mixerul meu, nu este atat de deranjant, dar este posibil sa fie ceva de la impamantare sau de la placa de sunet mai repede cum au afirmat si colegii mai devreme, noi am schimbat si cablurile-am vreo 5 seturi de diferite grosimi si firme- dar la fel a persistat acel tiuit......

Acum am vorbit la service si se pare ca e din clapa. Noroc ca e noua si e in garantie. Oricum sunt dezamagit. Se pare ca si la italieni CTC-ul functioneaza ca la noi. Daca era fabricata in Japonia sigur nu avea probleme.

Back to top
ProCessor
Mon Apr 08 2013, 05:21PM

Registered Member #11093
Joined: Sun Jun 17 2012, 03:22PM
Posts: 141
Este din clapa!
Pa3 are o mica problema cu un..mic zgomot ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif
P.S:
-Foloseste cabluri de calitate si mai scurte!
-Da volum mai incet din Korg si mai tare din mixer/statie.. ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif


[ Edited Mon Apr 08 2013, 05:22PM ]


Back to top
cantlaclapa
Mon Apr 08 2013, 05:59PM

Registered Member #10487
Joined: Thu Oct 13 2011, 08:22AM
Posts: 932
ProCessor a scris ...

Este din clapa!
Pa3 are o mica problema cu un..mic zgomot ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif
P.S:
-Foloseste cabluri de calitate si mai scurte!
-Da volum mai incet din Korg si mai tare din mixer/statie.. ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif



nu inteleg de ce deneralizati ?

eu dau volumul la maxim si din clapa si din mixer chiar am testat acum si nu are nici un zgomot !

Back to top
cantlaclapa
Mon Apr 08 2013, 06:01PM

Registered Member #10487
Joined: Thu Oct 13 2011, 08:22AM
Posts: 932
ce sistem de operare folositi cei care spuneti ca are zgomot? 1.60 ?

Back to top
sarac.lipit
Mon Apr 08 2013, 06:23PM

Registered Member #45
Joined: Thu May 29 2008, 12:31AM
Posts: 2458
win3.1
nu am zgomote, n-am ninic... !!!
cu wista da...
glumesc

ţiuiturile în general sunt interferenţe ale surselor în comutaţie cu condensatorii mai ''obosiţi''


[ Edited Mon Apr 08 2013, 06:24PM ]


Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set nou Korg complet Alexandru Soare Posted by sidoniap on 11 Jun : 13:11
mare porcarie de set, s-a blocat clapa cu el !!!!!!!!!!!!!


[download] Tutoriale Voci Yamaha Posted by Mihai13 on 10 Jun : 13:24
Salut,Maine sper sa pun setul de manele cerut pt S-670Desigur se va putea incarca la toate pana la Genos 2.Cat despre Loop pe cat posibil eu evit sa-l folosesc.Desigur la anumite i [more ...]


[download] Set nou Korg complet Alexandru Soare Posted by enesg800 on 09 Jun : 21:47
Pentru ce clapa este ?


[download] Tutoriale Voci Yamaha Posted by unaidiu on 07 Jun : 15:35
Multumesc Mihai13 !!!Abia acum ma apuc sa invat din tutorialele astea cu '' Awave Studio '' .Nu stiu de ce dar imi place mult sa folosesc doar '' Extreme Sample Converter ''De cura [more ...]


[download] TutorialUVNtoPPFv2 Posted by unaidiu on 05 Jun : 14:00
Multumim Mihai13 !!!





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap