Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Technics, Gem, Ketron, Casio, Solton
 
<< Previous thread | Next thread >>
Explicatii utile Gem,seriile WK,SK si Genesys
Go to page       >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
Minel
Tue Jul 02 2013, 10:13PM
Guest
va salut.
deoarece sant multi colegi care poseda clape din brandul General Music (GEM),am decis sa dau o mana de ajutor celor care le au,sau le vor avea!
sper ca pe parcurs,si colegul Iulik de la Tulcea sa vina cu completari!
sa incepem cu inceputul:(pleonasm?)


1. Incarcarea seturilor:
a) in cazul wk-urilor 4-6-8,si serie sk,nu se poate altfel,decat scotand hard discul din clapa.exact cum se procedeaza la psr 9000,pa80,etc.
Aveti mare grija cand desfaceti capacul clapei,pentru a scoate hardul.Atat la seria wk,sk cat si la seria genesys,sistemul de desfacere este unul putin migalos,si ca atare trebuie mare atentie.
la modelele de gem cu sampler(doar la acestea ma rezum in descriere),atunci cand desfaceti capacul de deasupra clapei,exista o banda cu mai multi pini care pleaca de la ecran la placa de baza.
Aceasta banda nu este prinsa la nici un capat cu celebrul clic,ca la orice clapa normala,ci seprinde cu ajutorul unei bucati de plastic.
Daca se desprinde de acolo,sant sanse mici sa le dati singuri de cap.si eu am fiert-o la randul meu,dar am auzit de un baiat din Iasi.acest baiat se numeste Cornel,este userul sk760 de aici de pe site.
Doar el se baga la asa ceva,si chiar le repara.vi-l recomand cu incredere!
Deci,sa revenim: la cei cu wk si sk,dupa ce scoateti hardul din clapa,trebuie neaparat sa cumparati un port hard pentru a pune hardul vostru in acest aparat,conectat dupa aceea la pc prin cablul usb!
Cu discheta puteti baga doar tonuri foarte mici sau ritmuri!
Acum,dupa ce terminati operatia facuta cu hardul,intram in disk: pentru a lua un set intreg,bifam pe partea dreapta a ecranului optiunea HARD DISK.Dupa aceea lasam exact asa cum ne arata primul rand,si anume BLOCK.
Apasam enter.Ne intreaba daca vrem sa executam operatiunea,si apasam iar enter.Acum setul se incarca in clapa.
Acelasi lucru facem si cu tonurile sau cu ritmurile,doar ca daca avem si pe discheta ritmuri,apasam in dreapta Floppy,iar pe stanga sa fie SINGLE,daca vrem sa luam doar un ritm!

b)In cazul modelelor genesys,se ia setul,se introduce in programul NERO de pe pc,iar undeva in setari ,trebuie sa schimbati o setare,care se numeste DOS( aici il rog pe Iulika sa ne spuna,pentru ca nu mai retin bine)
Dupa ce puneti folderul in nero si faceti acea setare,dati BURN,si gata! Incarcarea seturilor se face la fel ca la seriile wk si sk,cu diferenta ca la Genesys poti alege si optiunea CD!
Atentie! la Genesys,daca nu faceti acea setare in nero,clapa nu va ''vede'' nimic!

2.incarcarea individuala a ritmurilor:
a) in cazul in care in usere aveti anumite ritmuri care nu va plac,puteti foarte bine sa luati din hard sau CD un ritm care va place.Deschideti folderul cu style,alegeti rimtul respectiv,si duceti-l in locul celui care nu va place!
Acelasi lucru se face si cu tonurile!

3.introducerea wave-urilor:
a) La seriile wk si sk,puneti wave-urile pe disketa. Acum intrati la butonul dedicat editarii tonurilor! Apasam Sample Txl.daca va apare un ton semplat din clapa,nu dati enter,ci exit.
In partea dreapta-sus,avem butonul load.apasam pe el si alegem optiunea floppy disk.
Numerotati dinainte de a le pune pe discheta(pe pc),wave-urile: c2,e2,f,2a,2,etc...Asa va fi mult mai usor.
Inacarcati fiecare nota,pana la 16,sau depinde,cate wave aveti,dar nu mai mult de 16,ptr ca nu merge!
Acum,in dreptul fiecarei note aveti un indicativ ,adica de exemplu C2.Ducetiva din cursor pe acea nota! Acum,apasati EDIT.va apare automat nota E4.Voi setati-o pe C2.Asa trebuie facut cu fiecare in parte.tot in pagina de edit,avem NORMALIZE.apasati pe el la fiecare nota,dupa care dati enter.
Urmeaza asignarea:apasati Assign..daca,spre exemplu nu aveti 16 note si aveti sa zicem doar 10,atunci procedati in felul urmator:prima nota ar trebui sa fie C2.Daca urmatoarea nota pe care o aveti este sa zicem A2,atunci la prima nota lasati sa plece de la prima nota,adia A0,pana la G#2,pentru ca urmatoarea nota este A2,nu?
Acum punem A2.Daca urmatoarea nota este sa zicem g3,atunci asignarea o facem de la A2 pana la F#3,si tot asa.Sper ca ati inteles!
Dupa aceea,dam save! Acum ajungem automat pe pagina de setare a tonului.
Pentru setari tonuri,vom mai vorbi altadata,numai in cazul in care cineva este interesat de un anume lucru!

b) La genesys este cam acelasi lucru,decat ca aici avem si functia AUTO-ASSIGN..Daca tonurile sant numerotate cum trebuie,atunci nu mai faci mare lucru decat sa apesi pe acel buton,si clapa va lucra in locul tau!



Sant multi care spun ca atunci cand convertesc un ritm,nu se aude orice ar face:
Intram si apasam butonul ST/SONG. Acum apasam erase:Aici este migaleala mare ,deoarece trebuie sa luati fiecare trac in parte de la acompaniament.
Aici,pe ecran ne va apare optiunea EVENT TYPE:ALL...Voi va duceti frumos,si din cursor dati optiunea PROGRAM CHANGE. Pe partea dreapta a ecranuui alegeti optiunea Riff(all trks).
Acum duceti-va sus si dati enter pe variatiunile 1,2,3 si 4..Binenteles si pe maj-min-7-fil-intro-ending!
De acum,puteti schimba ce tonuri vreti din ritmul convertit,si dati save din butonul STORE PERF!


Acum va voi explica mici trucuri,pentru ca a dvs clapa sa sune mult mai bine:
Se stie faptul ca la toate Gemurile,atunci cand ritmul este facut din Do,notele fa sau fa# se aud extrem de sus,iar notele sol si la extrem de jos.
Rezolvare:
Luam un ton semplat,apasam butonul de editare al tonurilor,iar aici avem pe partea stanga 3 layere.Avem tonul de baza pe Layer 1. Acum apasam butonul din dreapta Layer UT,si dam CREATE...Prin apasarea acestuia,veti vedea ca s-a mai creat un Layer.Apasam din nou Layer ut,si mai dam create inca o data.
Acum avem 3 Layere,care sant identice. Acum apasam butonul Layer RNG...Aici punem layer 1 de la A0 la C2.urmatorul layer,adica 2,il punem de la C#2 la C3..iar ultimul layer,adica 3,il punem de la c#3 la C5!
Aceasta operatie a fost valabila doar pentru Basi si corzile de jos ale tambalului.
Pentru acordeon,chitara,braci,si corzile de sus ale tambalului,facem acelasi procedeu,numai ca primul layer il punem de la c3 la c4,layer 2 il punem de la c#4 pana la c5,iar layer 3 il punem de la c#5 pana la c7.

Acum dam pagina si ajungem la WAVEFORM.:atentie!!!!
layer 1-transpozer +12
layer 2-transpozer 0
layer 3-transpozer -12
Acum dam pagina inapoi,si save...in acest moment nu mai avem probleme de genul ca suna prea subtire sau prea gros.


Un alt truc ptr un sound mai curat si mai catifelat:
a)intram la Effects,mergem pe pagina 2.Aici ma voi referi doar la partea de acompaniament,deci:
GROUP B---Primul efect puneti hall 3,iar al doilea puneti EQ POPS.
La hall 3,puneti volumul la 5 ptr folclor,si la 10 ptr usoara.
La EQ POPS puneti volumul la 100,iar volumul general pe ambele efecte,tot 100.
Acum duceti-va pe butonul de sub Effect type,adica Send level:aici puneti E1 la 30 pe folclor si 100 pe usoara...iar la E2 puneti 110 ptr folclor si 100 ptr usoara.
Acum apasam butonul Effects prog: Ducetiva in josul paginii,si dati urmatoarele setari:
Low gain =+8
Medium Gain=+5
high gain =+10

Alt truc:
aici o sa observati o schimbare toatala a soundului,din brut,in foarte cald:
Apasam MIXER..Apasam 3D,deschidem aproape de maxim 3 d.acum din cursor,apasam in jos si setam basul la 0.
Ne intoarcem un pic mai sus pe dreapta,si apasam butonul Audio out:
Toate tonurile din acompaniament sant puse pe Left-Right..Voi dati din cursor urmatoarea optiune,adica Out1+Out2.
aveti grija ca nu la toate ritmurile merg aceste trucuri.dati si voi doar pe tracurile care merg bine cu aceste setari.
Atentie,setarile din Audio-out,nu sant valabile pentru mana dreapta.

Cu alte lamuriri asupra acestor clape,va stau la dispozitie pe acest thread.
Rog personal pe colegul nostru Iulica de la Tulcea sa vina cu completari utile !

Back to top
Dorel Cos
Tue Jul 02 2013, 10:37PM
Guest
Bravo Minele! Fain de tot! Ai depus un efort serios si nu ai copiat de nicaieri. Mersi in numele colegilor de pe site.

Back to top
Minel
Tue Jul 02 2013, 10:42PM
Guest
multumesc frumos Dorel! da,mi-a luat ceva timp,dar eu zic ca este un lucru bun! Si pe noi ne-au invatat altii la inceputuri!

[ Edited Tue Jul 02 2013, 10:44PM ]


Back to top
adriankorgpa
Tue Jul 02 2013, 11:12PM

Registered Member #1284
Joined: Thu Sep 04 2008, 01:54PM
Posts: 150
WOAW !!!! Felicitari Minel si multumim.
Ai avut ceva de scris.

Back to top
KILUI
Wed Jul 03 2013, 12:10AM

Registered Member #11096
Joined: Mon Jun 18 2012, 03:01PM
Posts: 204
în cazul în care minel nu este pe felie sau nu știe ceva voi participa și eu aici ! Nu pot uita cate satisfacții miau adus aceste clape de la gem dar ce sai faci ele când erau în voga lumea nu ma crezut pe mine a crezut pe altcineva și uite asa gem-ul nu a putut sa supraviețuiască , fără clienți sa stins incet... este adevărat ca și ei au făcut câteva greșeli colosale care au grăbit falimentul cum ar fi : protejarea resurselor prin ne-oferirea unui soft convertor care sa faciliteze importul sau exportul de tonuri de la un brand la altul cum au celelalte firme sau la genesys v.1.0 greutatea și forma aproape imposibila de transportat !Sa nu uitam și bugurile de la Genesys pro s , Genesys oriental și modulul xp !Ce ma mai inervam când se schimbau tonurile aiurea în aranjor în momentul în care schimbam tonul la dreapta și trebuia sai dau restart ca să-și revină !

Deci dacă cineva are nevoie de ajutorul meu și nu se descurca cu un gem sa ma contacteze în limita timpului meu liber pentru ca eu cunosc absolut toate modelele de aranjoare de la gem dar ma descurc și pe rolanduri , yamaha , juzisound iar daca urmaresc tutorialul de korg de vrei-o 2 ori cred ca pot adaugă și acest brand apoi urmează sa-mi deschid o școala de utilizat aranjoare :-))....

Pentru cine nu știe firma gem a fost lansata inițial cu denumirea de "GENERALMUSIC" cu sediul în Italia și au dezvoltat împreuna cu firma Kurzweil și AKAY primele clape cu sampler care utilizează WAV-ul la baza , ulterior gem-ul implicându-se în fabricarea și de aranjoare performante de altfel primele din lume cu sampler cu un avans de cel puțin 10 ani în fata celorlalte branduri !Au fost cei mai inovatori , au introdus procesorul vocal de la wk4 în sus , au introdus samplerul de la wx2 și wx400 ( la aranjoare ),au fost primii cu HD , au fost primii cu mp3-ul , au fost primii cu CD-RW ,au fost mai tot timpul cu câțiva pași înaintea celorlalți !In schimb nu au apucat sa scoată ultima lor clapa cu usb și stic , cu un ecran color și touchscreen pentru ca nu au mai avut bani și au rămas cu proiectul pe hârtie ! rămâne sa va răspund pe alocuri la probleme întâmpinate de utilizatorii clapelor gem !






[ Edited Wed Jul 03 2013, 12:58AM ]


Back to top
KILUI
Wed Jul 03 2013, 01:37AM

Registered Member #11096
Joined: Mon Jun 18 2012, 03:01PM
Posts: 204



Back to top
bebykorg
Thu Jul 04 2013, 11:18AM

Registered Member #533
Joined: Tue Jul 29 2008, 06:54PM
Posts: 1014
multumiri Iulica pentru demonstratie dar totodata si lui Minel pentru explicatii . Am avut si eu GEM wk2 si tare greu m-am invatat cu meniul ei, la vremea aia nu avea cine sa-ti explice ce si cum. Ca si clapa GEM este o clapa faina , si constructie dar si posibilitati. Pacat ca nu se mai fabrica.

Back to top
Minel
Fri Jul 05 2013, 07:10AM
Guest
ai dreptate Mitica. Sant multi care nu stiu ca Gem-urile au un meniu-setting foarte dezvoltat,aproape ca si korg...ma refer la complexitate! Eu sant multumit la maxim de batranica mea,si niciodata nu as da-o pe modelele noi care vad ca ies pe banda rulanta!

Back to top
KILUI
Sat Jul 06 2013, 09:23AM

Registered Member #11096
Joined: Mon Jun 18 2012, 03:01PM
Posts: 204
Au fost cele mai tari acum câțiva ani în urma !

Back to top
costel83
Tue Oct 08 2013, 08:40PM
Registered Member #10871
Joined: Mon Mar 05 2012, 11:56PM
Posts: 15
salutare dragi colegi de gemuri genesys in special,ma puteti ajuta cu ceva styluri de manele si hora miscata sa mi imbunatatesc si eu gemul

Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set Korg Pa700 BM 2021 Posted by GHEHA on 29 Jan : 11:24
Ce contine setul ?


[download] Set Korg Pa1000 Mihai13 pentru Pa3xLe Posted by miki67 on 28 Jan : 18:14
Salut @levi_20sm! desigur, te pot ajuta. urca setu sau daca este deja la Download pune link aici si il convertesc.tine cont ca in pa2x nu se pot incarca samplere compresate, deci d [more ...]


[download] SET KORG PA300 DENIS Posted by cipri on 28 Jan : 16:46
Multumesc !


[download] Set pa600 Craiova Posted by cipri on 28 Jan : 16:36
Multumesc !


[download] Set Korg Pa1000 Mihai13 pentru Pa3xLe Posted by levi_20sm on 28 Jan : 10:41
Salut Miki67 as avea o rugaminte poti sa convert... Un set de pa3x pentru pa2x 256 ms





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap