Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Korg

<< Previous thread | Next thread >>
Adevărul despre aranjoarele KORG Pa
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
claaxy
Wed Nov 13 2013, 10:11AM

Registered Member #13424
Cuslea_FM a scris ...

Dorel Cos a scris ...

Teoria e frumoasa dar "praftica'' ne omoara!

Îmi pare nespus de rău că se face o delimitate nefirească între teorie și practică ...și mă întreb eu, dacă în teorie 1 + 1 = 2, oare în practică rezultatul ar putea fi altul ?!

Dorel Cos a scris ...

Nu inteleg inversunarea cu care unii vreau sa demosntreze cu orice chip ca un brand e foarte prost fata de altele.

Eu nu vreau să demonstrez că Korg e foarte prost ...ci, vreau să demonstrez că are și puncte slabe, că are și MINUSURI, nu doar puncte forte, doar PLUSURI. De ce oare niciodată dl. AD n-a recunoscut acest lucru, de ce oare n-a dat curs propunerii mele și să scrie și el măcar un singur MINUS pe care îl are Pa3x-ul ?!

Dorel Cos a scris ...

Dupa cum am mai zis pentru mine clapa ideala ar fi o combinatie intre 4 branduri de top si care sa fie in jur de 1500E! Sunt anumite avantaje care le au unele si lipsesc cu desavarsire pe altele.

Perfect adevărat, fiecare dintre brand-uri are și puncte forte și puncte slabe ...nu există o clapă care să fie perfectă din absolut toate punctele de vedere ...cine susine contrariul, MINTE !

claaxy a scris ...

Ca detinator de KORG am sa comentez si eu cate ceva:
-treaba cu incalecatul pe style nu creca isi are rostul ,asa ceva nu am intinlit si nici nu o sa intanlesc , la polifonie de 128 nu ai cum, este foarte greu de realizat asta inseamna ca intr-un singur moment sa se auda 128 de note odata de exemplu.

Treaba cu încălecatul frecvențelor în style n-are nici o treabă cu polifonia de 128 de note care pot suna simultan la un moment dat, ci, respectiva problemă se datorează faptului că aranjoarele Korg lucrează doar pe 16 canale MIDI dintre care 8 canale sunt alocate ptr. style, și deci, cu cât un style e compus din mai multe tonuri care se suprapun pe același timp al măsurii, cu atât respectilele tonuri vor fi mai înghesuite pe cele 8 canalele MIDI alocate style-ului.

Practic, ai 8 track-uri ptr. un style, iar fiecaruia dintre aceste track-uri îi e alocat un canal MIDI ...nu vei avea probleme de încălecare a frecvențelor, atâta timp cât pe fiecare track al style-ului vei folosi câte un singur ton, individual, adică format dintr-un singur wave ...treaba se schimbă însă radical, în monentul în care pe fiecare track al style-ului vei folosi tonuri combinate, formate din mai multe wave-uri ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif

claaxy a scris ...

- treaba cu OSC-urile este un lucru foarte bun, ganditi-va numai asa 24 de OSC-uri fiecare cu semplerul lui reglat , panoramat ,etc, fiecare in legea lui ce poate sa iasa in final

Și cu sunetul e aceeași treabă ca și la culori ...cu cât o culoare are mai puține nuanțe în componență, cu atât va fi mai clară și mai bine definită ...încearcă de exemplu să amesteci mai multe culori diferite și ai să vezi că, cu cât numărul culorilor pe care le vei amesteca va fi mai mare, cu atât culoarea rezultantă va avea o nuanță spre maro-negru.

Faptul că amesteci mai multe culori nu înseamnă că vei obține ca rezultat o culoare mai frumoasă ...ci, ptr. a obține o anumită culoare, clară și bine definită, trebuie știut exact ce culori trebuiesc amestecate și în ce proporții.

claaxy a scris ...

-treaba cu teoria care a tinuto Cusulea ,toate datele sunt corecte si foarte adevarate. Sunt lucruri foarte fine pe care nu oricine le percepe , si la nunta nu sta nimeni cu spectometru ,decibelmetru ,osciloscoape si altele sa ne masoare nooua spectru auditiv si frecvente.

Mă bucur că mai există și băieți deștepți care-au înțeles ceea ce am vrut eu să transmit prin intermediul acestui thread.

claaxy a scris ...

Si mai e o chestie multi dintre noi ascund aceste probleme si ne facem rau tot noua. Aceste probleme daca ar fi raportate la un nivel mai mare KORG-ul si-ar indrepta greselile.Este o vorba la noi ,,copilul care nu plange masa nu-i da tata,,.Multa sanatate!

Vorbe mari și pline de înțelepciune ...dar, mai presus de toate, vorbe ADEVĂRATE !!!

Si tu crezi ca TYROS5 sau BK9 sunt perfecte?
Si intr-o formatie cu 8 instrumentisti daca nu sunt educati muzical si canta fiecare in legea lui si nu stie ce sa faca se aude o nebuneala de mama ,mama .La fel si in style daca nu e facut ordonat tot asa se aude corect?

[ Edited Wed Nov 13 2013, 10:15AM ]

Back to top
Daniel_AD
Wed Nov 13 2013, 10:16AM
Guest
Eu am spus mai demult,repet; Mai e ceva perfect pe pamantul asta?!?!
Acum ceva timp,am avut asa o discutie cu mine in oglinda si mi-am propus sa pun pe hartie plusurile si minusurile mele!
La plusuri erau minusuri si la minusuri,plusuri!..si zic; Na belea,ce pretentii sa mai am de la o clapa!?!?!!!
Cine intelege,e bine,cine nu..iar bine!

Back to top
claaxy
Wed Nov 13 2013, 10:18AM

Registered Member #13424
Daniel_AD a scris ...

Eu am spus mai demult,repet; Mai e ceva perfect pe pamantul asta?!?!
Acum ceva timp,am avut asa o discutie cu mine in oglinda si mi-am propus sa pun pe hartie plusurile si minusurile mele!
La plusuri erau minusuri si la minusuri,plusuri!..si zic; Na belea,ce pretentii sa mai am de la o clapa!?!?!!!
Cine intelege,e bine,cine nu..iar bine!

plus cu minus se anuleaza si ramane NEUTRU

Back to top
Dorel Cos
Wed Nov 13 2013, 10:23AM
Guest
claaxy a scris ...

Dorel Cos a scris ...

La claviatura nu cred ca PA900 are aceleasi probleme. Claviatura este foarte ok raspunde bine la populara. E mai buna decat pe Rolandurile mele. Iar la Joystick nu stiu ce sa zic inca nu a fost foarte forjat eu fac mai mult acompaniament. Intr-adevar daca sunt probleme trebuiesc semnalate. Dar nu exagerate unii avand ura pe nu stiu cine sau nu stiu ce scopuri ascunse. Si asta e valabil la orice brand!

Domnul Dorel , claviatura este buna din punct de vedere electronnic , raspunde la comenzi este ok, este facuta fizic prost , e pe lamele, am pus poze ati vazut cum e. Dumneavoastra aveti PA900 si vreau sa vad o fotografie detaliata luata dintr-o parte de deasupra claviaturii sa vad cat de aliniata este , chiar va rog foarte frumos . Si cu joystickul v-am spus nu stiu daca l-am miscat de 50 de ori.Poate oi fi eu mai ghinionist? cine stie? Astept fotografia multumesc mult! Claviatura de PA600 este aceiasi ca si la PA900 suta la suta si garantez.

Sigur am sa fac o poza daca trebuie nu este o problema. Nu bag mana in foc dar ce ma face pe mine sa cred ca nu este aceeasi claviatura? Specificatiile tehnice! Uite ce scrie la PA600:

Tip
Sintetizator-aranjor
Numar clape
61
Tip claviatura - Clape usoare
Sinteza
Real eXperience si Defined Nuance Control

Si acum la PA900:

Motorul de sunet RX imbunatatit (Real eXperience) ofera mai mult realism si expresivitate
Memoria interna ROM este enorma si poate acomoda pana la 192MB de date PCM ale utilizatorului
Trei butoane programabile si un joystick XY cu patru directii va ofera control complet asupra nivelului de articulatie al sunetului (DNC - Defined Nuance Control)
61 de clape semi-grele cu velocitate si aftertouch

Deci?

P.S. @claaxy am fost citit threadul tau cu poze. Si chiar m-am uitat dintr-o parte la claviatura. Este perfect dreapta! Dar am sa fac si o poza numai sa aduc clapele acasa. Cand am venit ultima data era tarziu si nu le-am mai carat pana la et. 4! ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif

[ Edited Wed Nov 13 2013, 10:30AM ]

Back to top
Daniel_AD
Wed Nov 13 2013, 10:24AM
Guest
claaxy a scris ...

plus cu minus se anuleaza si ramane NEUTRU

CORECT claaxy!!! Bravo!
Asa e si la clape...a nu se uita rostul lor!
Restul depinde de noi,cum le privim si folosim!
Numai bine va doresc tuturor!

Dorel,foarte bine punctat!
Orice banut in plus de la model la model este justificat la KORG!

[ Edited Wed Nov 13 2013, 10:29AM ]

Back to top
Dorel Cos
Wed Nov 13 2013, 10:28AM
Guest
Sunt si eu perfect de acord. Omul sfinteste locul. Sunt baieti care tac si fac cu clape antice si au mai mult de cantat ca altii cu 3-4 clape din categoria celor scumpe. Pana la urma totul e un hobby. Fiecare face pe banii lui ce vrea. Ar trebui la fiecare brand sa existe un Andronescu nu numai detractori. Munca si profesionalismul trebuiesc apreciate! Asta dincolo de alte polemici!

Back to top
claaxy
Wed Nov 13 2013, 10:54AM

Registered Member #13424
Dorel Cos a scris ...

claaxy a scris ...

Dorel Cos a scris ...

La claviatura nu cred ca PA900 are aceleasi probleme. Claviatura este foarte ok raspunde bine la populara. E mai buna decat pe Rolandurile mele. Iar la Joystick nu stiu ce sa zic inca nu a fost foarte forjat eu fac mai mult acompaniament. Intr-adevar daca sunt probleme trebuiesc semnalate. Dar nu exagerate unii avand ura pe nu stiu cine sau nu stiu ce scopuri ascunse. Si asta e valabil la orice brand!

Domnul Dorel , claviatura este buna din punct de vedere electronnic , raspunde la comenzi este ok, este facuta fizic prost , e pe lamele, am pus poze ati vazut cum e. Dumneavoastra aveti PA900 si vreau sa vad o fotografie detaliata luata dintr-o parte de deasupra claviaturii sa vad cat de aliniata este , chiar va rog foarte frumos . Si cu joystickul v-am spus nu stiu daca l-am miscat de 50 de ori.Poate oi fi eu mai ghinionist? cine stie? Astept fotografia multumesc mult! Claviatura de PA600 este aceiasi ca si la PA900 suta la suta si garantez.

Sigur am sa fac o poza daca trebuie nu este o problema. Nu bag mana in foc dar ce ma face pe mine sa cred ca nu este aceeasi claviatura? Specificatiile tehnice! Uite ce scrie la PA600:

Tip
Sintetizator-aranjor
Numar clape
61
Tip claviatura - Clape usoare
Sinteza
Real eXperience si Defined Nuance Control

Si acum la PA900:

Motorul de sunet RX imbunatatit (Real eXperience) ofera mai mult realism si expresivitate
Memoria interna ROM este enorma si poate acomoda pana la 192MB de date PCM ale utilizatorului
Trei butoane programabile si un joystick XY cu patru directii va ofera control complet asupra nivelului de articulatie al sunetului (DNC - Defined Nuance Control)
61 de clape semi-grele cu velocitate si aftertouch

Deci?

P.S. @claaxy am fost citit threadul tau cu poze. Si chiar m-am uitat dintr-o parte la claviatura. Este perfect dreapta! Dar am sa fac si o poza numai sa aduc clapele acasa. Cand am venit ultima data era tarziu si nu le-am mai carat pana la et. 4!

Velocitatea si aftertouch este realizat din soft adica din OS sigur si garantat si la poza mai uitati-va odata sa vedem daca e aliniata perfect

Asta se numeste claviatura perfect aliniata

Cautati pe net fotografii cu ambele clape si studiatile bine sau mergeti la un magazin unde sunt ambele clape si faceti diferenta. Eu am pus mana pe ambele clape si nici o diferenta aceleasi clape aceiasi marime ,aceiasi sensibilitate ,tot pe lamele identice numai ca pa900 are aftertouch care e dat din soft. Si spun adevaruri nu povesti si electronica de pe ea e aproape identica tineti cont ce va zic o sa vedem mai tarziu cand se gaseste unul ca mine si desface si pa900 si ne vom convinge cu totii

[ Edited Wed Nov 13 2013, 11:10AM ]

Back to top
pustiulica
Wed Nov 13 2013, 11:01AM

Registered Member #11427
Dorel Cos a scris ...

Sunt si eu perfect de acord. Omul sfinteste locul. Sunt baieti care tac si fac cu clape antice si au mai mult de cantat ca altii cu 3-4 clape din categoria celor scumpe. Pana la urma totul e un hobby. Fiecare face pe banii lui ce vrea. Ar trebui la fiecare brand sa existe un Andronescu nu numai detractori. Munca si profesionalismul trebuiesc apreciate! Asta dincolo de alte polemici!

Ma plec cu mare respect in fata oamenilor care gandesc asa! Este tot ce conteaza pe lumea asta! A cauta plusuri si nu minusuri si a aprecia si a scoate in evidenta oamenii care aduc valoare este singura cale buna care ajuta viata si psihicul! ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif

Pentru mine ceea ce ati facut dumneavoastra pentru Roland si ce a facut dl. Andronescu pentru Korg (indiferent din ce motive, care eu cred ca sunt sincere, din marinimie si omenie) este un lucru bun, pozitiv pentru toti cei care folosim si ne incantam urechile cu style-urile si tonurile facute, pe care ni le-ati oferit!
Eu va admir si va multumesc pentru ceea ce faceti! Pentru mine sunteti un exemplu, sa va dea Dumnezeu sanatate si viata lunga sa avem timp sa invatam cat mai multe de la oameni ca dumneavoastra!

Back to top
Cuslea_FM
Wed Nov 13 2013, 11:21AM

Registered Member #10858
claaxy a scris ...

Si tu crezi ca TYROS5 sau BK9 sunt perfecte?

Am explicat deja ce cred eu, în replica pe care i-am dat-o anterior lui Dorel (vezi citatul de mai jos) ...păcat însă că, în ciuda evidențelor clare, mulți nu vor să recunoască aceste lucruri, nici dacă-i picuri cu ceară fierbinte.

Cuslea_FM a scris ...

Dorel Cos a scris ...

Dupa cum am mai zis pentru mine clapa ideala ar fi o combinatie intre 4 branduri de top si care sa fie in jur de 1500E! Sunt anumite avantaje care le au unele si lipsesc cu desavarsire pe altele.

Perfect adevărat, fiecare dintre brand-uri are și puncte forte și puncte slabe ...nu există o clapă care să fie perfectă din absolut toate punctele de vedere ...cine susine contrariul, MINTE !

Dorel Cos a scris ...

Munca si profesionalismul trebuiesc apreciate! Asta dincolo de alte polemici!

Am mai spus în nenumărate rânduri, eu apreciez munca și eforturile pe care le face dl. Andronescu ptr. a face Korg-urile să sune, și chiar îl admir ptr. priceperea de care dă dovadă ...ceea ce mă deranjează pe mine însă, e atitudinea discriminatoare a domniei sale și faptul că nu recunoaște sub nici o formă faptul că fiecare dintre brand-uri are și puncte forte și puncte slabe și că nu există nici o clapă care să fie perfectă din absolut toate punctele de vedere.
Dacă ar fi recunoscut clar și răspicat aceste lucruri și ar fi expus și el măcar un singur MINUS al oricăreia dintre clapele pe care le ridică atâta în slăvi, mi-aș fi scos pălăria în senm de respect în fața domniei sale.

Dar, în mod vădit se evită răspunsurile clare la chestiunile la care am făcut eu referire în acest thread, lasându-se totul învăluit într-o aură de incertitudine, tocmai ptr. a ascunde în continuare rahatul sub preș.

Oricum, cine a vrut să înțeleagă ceva din tot ce-am scris eu, a înțeles ...cine nu, să se ascundă în continuare după deget, îmbătându-se cu apă rece.

[ Edited Wed Nov 13 2013, 12:00PM ]

Back to top
s_cristi
Wed Nov 13 2013, 11:41AM

Registered Member #1965
Devine evident ca un mare plus al clapelor Korg e ca nu au minusuri ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif )
Sau are niște minusuri pe care nici dl Andronescu nu le știe... încă! :p

Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF