Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Korg |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Transpose Pa 900 |
Go to page >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
Cristi Audya |
|
||
Registered Member #275
Salutare,intampin o problema la transpose,nu gasesc o functie pe care pa 3x o are,cant cu un style din user si la dreapta folosesc sunete din performante,asa cum este setul AD&MC,cant din sol min dar transpun minus 1 la Fa# minor,cand schimb sunetele de la mana dreapta,din performante,nu mai ramane transpus si nu-i dau de cap,a reusit cineva asta?
|
||
Back to top |
|
||
tudoricavl |
|
||
Registered Member #10715
Se rezolva colega , dar odata a-mi ziceai ceva mataluta....
|
||
Back to top |
|
||
Cristi Audya |
|
||
Registered Member #275
ce-ti ziceam Tudorica?
|
||
Back to top |
|
||
adryan81 |
|
||
Registered Member #6917
Cristi, incearca Global, general controls, lock si acolo inchizi sau deschizi lacatul de la master transpose from performance. Asa e in pa3, teoretic tot asa ar trebui sa fie si in pa900. Succes
|
||
Back to top |
|
||
Cristi Audya |
|
||
Registered Member #275
Si eu am pa 3 dar asta nu are master transpose
|
||
Back to top |
|
||
Daniel_AD |
|
||
Guest
|
Cristi Audya a scris ... Si eu am pa 3 dar asta nu are master transpose Serios?!?!? Ia apasa Global,butonul MENU,Tuning...ce gasesti acolo?!? Ia mai uitate in Global,butonul MENU,General Controls,Look,Tuning..e cumva Master Transpose cu lacatul pus sau nu?!?!? Daca te referi la tonurile tertzate din Set-ul meu,uite o explicatie utila,cred eu,pe care l-am postat si pe KORG FORUM.RO; Incep prin a va spune cateva amanunte importante,cred eu! Aceste tonuri tertate le-am conceput cu mult timp in urma,de pe vremea cand aparuse KORG Trinity si Triton,doar ca acolo aveau altfel setarea pe scale sau Game cum le spunem noi in romaneste! La seria Pa de la KORG,a fost putin mai dificil,pentru ca nu se poate bloca claviatura pe note individuale dar se pot face PACH in KMP,ceea ce am si facut! Aceste Tertze a necesitat un calcul ''foarte'' matematic,pentru ca e vorba de notele dintre scale si au trebuit acordate fiecare sa corespunda cromatic! Acesta ordine cromatica,nu o puteti gasii nicaieri,in nici un manual de muzica!...probabil ar trebuie sa-mi iau brevet pe aceasta munca! Fara a lungii vorba,am sa enumar fiecare ton in parte si la ce gama corespunde,pentru ca totul pleaca de la gama in care canti pasajul melodic sau melodia completa,indiferent unde ruleaza armonia! Este exact cum pe fiecare partitura este implementata o gama din care e scrisa melodia! Aceste Tertze in calcul matematic se potrivesc in functie de RELATIVE,minore sau majore,asa ca am sa incep sa va scriu fiecare ton din SET,in ce game se poate canta,nu inainte de a va preciza ca aceste tonuri tertzate nu merg individual,ci doar in combinatie cu un ton cu acordaj normal! Exemplu; Pe un UPPER sau doua UPPERE trebuiesc tonuri cu acordaj normal,iar pe un UPPER un ton Terzat,pentru a ne da pachetul dorit in functie de ce cantam! Ce trebuie stiut; 1. Un ton care are M ca extensie, se potriveste in gamele Ahava Rabbah(Majore) sau cum mai este cunoscut de multi Dublu Armonic(corect este Ahava Rabbah) cu extensie la urmatoarea gama din Cercul Cvintelor(Majora Armonic),adica -5,cu limite in pasaje melodice! 2. Un ton care are m ca extensie,se potriveste in gamele minore cu extensie in Relativa Majora Armonic,adica se poate canta atat in gama minora ca si in game la Relativa Majora Armonic! Am facut doua forme de unda sau instrumente si anume Clarinet si Synth!..de regula Clarinetul pentru folclor iar Synth pentru Manele,Etno si alte genuri,dar aici aveti mana libera in imaginatie,puteti folosii aceste instrumente tertzate la orice gen muzical dorit! Acum compabilitatea tonurilor tertzate pe care le gasiti in SOUND USER 2; 1. Clarinet Do M = Se poate canta in Gama Do Ahava Rabbah 2. Clarinet Do m = Se poate canta in Gama Do Minor si Gama Mi Bemol Major Armonic 3. Clarinet Re M = Se poate canta in Gama Re Ahava Rabbah 4. Clarinet Re m = Se poate canta in Gama Re Minor si Gama Fa Major Armonic 5. Clarinet Mi M = Se poate canta in Gama Mi Ahava Rabbah 6. Clarinet Mi m = Se poate canta in Gama Mi Minor si Gama Sol Major Armonic 7. Clarinet Fa M = Se poate canta in Gama Fa Ahava Rabbah 8. Clarinet Fa m = Se poate canta in Gama Fa Minor si Gama La Bemol Major Armonic 9. Clarinet Sol M = Se poate canta in Gama Sol Ahava Rabbah 10.Clarinet Sol m= Se poate canta in Gama Sol Minor si Gama Si Bemol Major Armonic 11.Clarinet La M = Se poate canta in Gama La Ahava Rabbah 12.Clarinet La m = Se poate canta in Gama La Minor si Gama Do Major Armonic 13.Clarinet Si M = Se poate canta in Gama Si Ahava Rabbah 14.Clarinet Si m = Se poate canta in Gama Si Minor si Gama Re Major Armonic Deocamdata am facut doar pentru aceste Game,iar daca va obisnuiti cu ele,sa stiti ca le am pentru toate Gamele,doar ca la Update nu le mai pot da,pentru ca tonurile sunt encodate! Aceeasi treaba e si cu Synth,doar ca in loc de Clarinet o sa gasiti Synth Do M,Do m... etc! Nu uitati,ca le puteti selecta si in timp real,doar apasand Tonul terta si selectati tonul cu Gama de unde cantati! Selectati pe un UPPER un ton tertzat iar pe alt UPPER un ton cu acordaj normal,doar asa formati o combinatie de tonuri pentru solistica(mana dreapta)! ATENTIE; Aceste tonuri nu mai corespund in caz ca transpuneti -/+ clapa! Sper ca am fost cat se poate de clar si nu-mi ramane decat sa va doresc,spor la cantari si la studiu! Numai bine! |
||
Back to top |
|
||
Cristi Audya |
|
||
Registered Member #275
Poate nu am fost destul de explicit,nu ma refer la tonurile tertate,mi-am luat pa 900,a doua clapa,am si pa 3x,care avea functia la care ma refer,daca,cant hora muntenia de la sol si transpun la -1,fa# si schimb alt registru de sunet din performante,asa cum este in set AD&MC,nu ramane transpus
[ Edited Sat Nov 30 2013, 12:16AM ] |
||
Back to top |
|
||
Daniel_AD |
|
||
Guest
|
Off Cristi...acum am inteles! Mergi in Global,,MENU,General Controls,Look,Tuning si pune lacatul la Master Transpose! De aia iti sarea la acordaj normal pentru ca o Performanta salveaza si transpozitia,iar cand pui lacatul, aceasta se anuleaza! Sa-mi spui daca asta a fost,te rog!! Numai bine! |
||
Back to top |
|
||
Cristi Audya |
|
||
Registered Member #275
Daiel,am facut si asta,asa raman styleurile transpuse,daca este transpuns si schimb alt style,ramane transpus,la pa 3x mai sunt niste setari la Lock,poate daca scri tu pe forumul korgpa.com,vede Paolo si la urmoatorul OS se rezolva
|
||
Back to top |
|
||
Daniel_AD |
|
||
Guest
|
Cristi Audya a scris ... Daiel,am facut si asta,asa raman styleurile transpuse,daca este transpuns si schimb alt style,ramane transpus,la pa 3x mai sunt niste setari la Lock,poate daca scri tu pe forumul korgpa.com,vede Paolo si la urmoatorul OS se rezolva Pa900 nu are Master Transpose from Performance si nici Master Transpose from Style Settings,cum e la Pa3x...daca la aste te referi!! Nu depinde de Paolo,ce tine de OS,iar aici nu ma bag,pentru ca ceo care au facut design la Pa900 au stabilit ce si cum sa implementeze! Teoretic nu vad rostul acelor functii,mai ales ca nu folosesc transpose,iar daca practic trebuie la unii,nu am nici o putere! Sorry! |
||
Back to top |
|
||
Go to page >> | |