Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Discutii, dezbateri despre clape

<< Previous thread | Next thread >>
Cum se curata ecranul la Roland VA-7 ?
Go to page       >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
ionutva7
Wed Dec 03 2008, 03:14PM
Guest
salut baieti am roland va7 si vreau sa-i sterg ecranul , cu ce sa sterg ? stiu ca nu e bine sa-l sterg cu orice. de asta va intreb pe voi cei cu clape cu ecran digital, multumesc.

[ Edited Wed Dec 03 2008, 05:03PM ]

Back to top
admin
Wed Dec 03 2008, 04:12PM

Registered Member #1
Deci ... Trebuie sa faci rost de o carpa foarte moale si subtire, din bumbac 100% ( eu de exemplu am "dezmembrat" un maieu din bumbac 100% - cele mai bune sunt maieurile romanesti ../../images/emotes/yahoo/yahoo_eyelashes.gif ).
Pe urma, cumperi o solutie pentru curatat geamuri AJAX (Ajax Glass), pe baza de alcool .
Pulverizezi putina solutie pe o parte din bucata de carpa din bumbac, astfel incat carpa sa fie umeda, dar sa nu curga solutie din ea. Stergi frumos ecranul de la VA-7, chiar de 2 ori, insa atentie mare, sa nu apesi foarte tare pe carpa. Trebuie apasat foarte foarte usor. Dupa 2 ture de curatat cu carpa umezita cu solutie, stergi cu partea uscata a carpei ecranul din nou.
Ideea este ca, solutia fiind pe baza de alcool, se evapora foarte repede, prin urmare ecranul nu ramane umed, iar a 2-a chestiune este ca, fiind solutie speciala pt geamuri (sticla), curata absolut toate grasimile si urmele de degete de pe ecran.
Eu asa i-mi curat ecranul la VA-7 deja de vreo 4 ani, si este super ok.
Inca ceva ! Este foarte important SA NU FACETI ASTA CAND ESTE ECRANUL PLIN DE PRAF ! Daca ecranul este prafuit, va avea acelasi efect ca si cum ati "freca" ecranul cu smirghel ! Inainte de a curata ecranul, trebuie sa aveti o pensula mare din par, (noua) foarte curata, cu care sa curatati ecranul de praf, abia dupa aceaa se curata cu carpa umeda.
Eu mi-am cumparat o pensula din par, din aia pt vopsit, i-am taiat manerul de lemn sa o fac scurta si usor de transportat, si inclusiv dupa fiecare nunta, dimineata, curat ecranul si toata clapa, cu respectiva pensula. Sa vedeti numai ce praf iese din clapa, chiar daca nu se vede praful de pe clapa cu ochiul liber ...

[ Edited Wed Dec 03 2008, 04:16PM ]

Back to top
ionutva7
Wed Dec 03 2008, 04:17PM
Guest
multumesc mult Admin ! 817_hat.gif ma duc sa caut un tricou de bumbac ../../images/emotes/yahoo/yahoo_big_grin.gif

Back to top
admin
Wed Dec 03 2008, 04:33PM

Registered Member #1
Am zis "maieu" nu "tricou" ... E o mare diferenta ... Maieurile "de corp" cum se spune, acelea "de vara", sunt mult mai subtiri ... Materialul duntr-un tricou este mult mai gros, prin urmare nu mai ai "precizie" in momentul in care cureti ecranul, in sensul ca, numai daca ai o carpa foarte subtire, cum e cea obtinuta dintr-un maieu subtire din bumbac, o sa poti curata ecranul inclusiv la colturi ...
Si apropo: Exact la fel curat toata clapa ! Butoanele, claviatura si carcasa clapei !
Dupa ce am terminat de curatat ecranul (ecranul se curata prima data), trec la restul clapei ... Sa vedeti numai ce ramane pe carpa alba ! Se depune pe toata clapa (butoane, claviatura, carcasa), inclusiv fumul de tigara, excremente de muste sau alte insecte (pe la tara), etc ...
Dupa ce am terminat de curatat toata clapa, pun carpa la inmuiat intr-un lighean, apoi o bag la spalat in masina de spalat impreuna cu alte haine ...
"Toaleta" clapei, o fac 1 data pe saptamana.

[ Edited Thu Dec 04 2008, 03:02AM ]

Back to top
ionutva7
Wed Dec 03 2008, 04:50PM
Guest
aha multumesc acum am priceput . ma pun s-o sterg . am gasit maieu.

Back to top
admin
Wed Dec 03 2008, 04:57PM

Registered Member #1
Sa ne spui cum "ti-a iesit" ../../images/emotes/yahoo/yahoo_big_grin.gif ... Vezi ca nu toate solutiile pt geamuri sunt bune ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif ... AJAX de exemplu este bun (face parte dintre solutiile "de firma", mai scumpe) ... ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif

Back to top
ionutva7
Wed Dec 03 2008, 05:00PM
Guest
da normal ca voi posta cum mi-a iesit ../../images/emotes/yahoo/yahoo_big_grin.gif acum ma duc sa iau si AJAX . inca odata iti multumesc pentru timpu acordat 817_hat.gif

Back to top
admin
Wed Dec 03 2008, 05:01PM

Registered Member #1
Cu placere ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif ...

Back to top
geogenesys
Wed Dec 03 2008, 09:16PM

Registered Member #648
asa este, cea mai buna solutie este cea de curatat geamuri si pensula neaprat

Back to top
mihai94
Thu Dec 04 2008, 11:02AM
Registered Member #183
eu am roland va 76 si ii sterg ecranul q niste servetele de ocheleri,le gasesti in carffor la casa

Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF