Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Korg |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Pentru posesorii clapei KORG PA-900 |
Go to page >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
Picinicini |
|
||
Registered Member #14313
Aş fi foarte recunoscător dacă este cineva care posedă real un KORG PA900 şi ar putea să o descrie. Vreau şi eu o clapă cu sampler. PA600 mi-a părut cam slăbuţă, am avut ocazia să o împrumut de la un coleg pe vre-o săptămînă. Claviatura - prea moale şi uşoară (în comparaţie cu Roland GW-8 al meu). Ecranul - rezoluţia mică, culori spălăcite. Şi culmea - din senin putea apărea un BUG orecare la sistem, partea dreaptă se transpunea singură cu +2 semitoane, pe cînd stînga rămînea pe loc. Se lecuia doar cu deconectarea completă de la priză. Aşa că mi-am oprit alegerea la modelul PA900. Aş vrea să ştiu dacă se merită diferenţa de preţ. |
||
Back to top |
|
||
alinbz |
|
||
Registered Member #10218
Din întâmplare am şi gw8 şi pa600.pe tema claviaturi s a mai discutat la pa600.daca nu şti să umbli cu clapa(la general vorbind) deia ai şi culori spalacite deia ai şi bug deia nici nu se aude ce trebe.pa 900 are procesorul de voce tc helicon care costă bani grei şi şi nu am văzut că îl foloseşte lumea,din cauza că nu ştie să umble cu el.deci plăteşti ceva ce nu foloseşti.iar daca lumea vrea sadisfactie din partea claviaturi sunt pa2.sau aia o avea claviatura prea tare? Un pa2 întreţinut costă cam cât un pa 900 nou.
|
||
Back to top |
|
||
Picinicini |
|
||
Registered Member #14313
Alin, merci mult pentru părere, dar aștept pe cineva care o posedă cu adevărat. Am citit multe materiale pe diferite forumuri, mai mult despre PA600, in plus am avut ocazia să pipăi bine un PA600 apoi și un PA3X. Specialitatea mea este tehnician-electronist ( în sens că mă pricep destul de bine la aparataj electronic, calculatoare, systeme de operare) și pot bine să-mi dau seama unde ne e reglat ceva îndeajuns și unde nu mai ai ce regla. Bug -uri am întalnit la mai multe clape - și la YAMAHA PSR630 și Roland GW8 și la KORG. Se întîmplă mai des atunci cînd încerci să pui în clapă un material străin - un midi sau un style făcut de altcineva cu alt instrument. Poate producătorii special fac asta, adică nu rezolvă pînă la urmă problemele de compatibilitate. Ideal ar fi să conectezi instrumentul și să faci totul de la zero singur doar cu ajutorul tastelor de pe clapă, adică modificarea tonurilor, scrierea stylurilor noi s.a. Așa și i-am făcut colegului meu cu PA600, am șters totul din memorie, apoi am încărcat cu precauție cîte un style doar cele bune, controlate. Acum spune că merge bine, nu mai apare problema cu transpunerea neautorizată a unei jumătăți de claviatură.
|
||
Back to top |
|
||
Silvuple |
|
||
Registered Member #14262
Eu zic ca cel mai bine ar fi sa te duci la un magazin de muzica.Acolo poti proba si pa 900 si cei mai doresti,fiind noi noute.Nu stiu daca cineva paote sa dea un raspuns clar la intrebarea ta.Eu sunt incepator dar din ce am observat,parerile sunt impartite la clape si cel mai mult face diferenta studiul si cunoasterea.La unu ii se pare pa600 foarte buna,daca are un set bun si i-si face treaba cu ea este nemaipomenita. Poate unu mai pretentios ii se pare slaba in anumite puncte si vede pa900 mai buna.Este si normal pa900 are claviatura semi-grea pa600 nu,plus multe diferente ca si pretul de altfel.Bafta si spor la alegere.
|
||
Back to top |
|
||
Picinicini |
|
||
Registered Member #14313
Acest lucru mi l-aș dori mult, dar pe la noi magazinele de muzică sunt doar la capitală (170 km distanță).
|
||
Back to top |
|
||
pustiulica |
|
||
Registered Member #11427
Picinicini a scris ... Acest lucru mi l-aș dori mult, dar pe la noi magazinele de muzică sunt doar la capitală (170 km distanță). Si preferi sa dai aproape 2000 de euro bazandu-te pe parerile colegilor, fara sa mergi 170 de km sa testezi cu mana ta? Sper ca glumesti... Eu le-am testat pe amandoua, PA900 are in plus si o claviatura mult mai solida si mai buna, are procesor de voce, etc. [ Edited Wed, 09 Jul 2014, 04:58PM ] |
||
Back to top |
|
||
Serghei92 |
|
||
Registered Member #12541
Deci....sunt detinator real de pa900....de azi . Detinator in sensul ca pa800 al meu face figuri, si am luat-o pe pa900 ca sa-mi fac treaba pana e gata a mea. In primul rand, am auzit zvonuri la inceput ca ar avea clape semigrele. FALS! Are clapele normale. In al doilea rand e mai mica decat pa800.....in al treilea rand....de ce chinezii au zchimbat locul marcajelor de pe clapa? Acum le-au pus mai in interior si arata super naspa. Mie unul mi se pare o jucarie cu butoane mai putine, mai adunate, si display mai mare. Si plus de asta claviatura nu-mi place cum se comporta deloc....nu e teapana pe cat ar trebui....ai senzatia ca faci un trill si clapele nu mai revin cum ar trebui....nush de ce, dar asa am eu senzatia. Pe langa asta, are o facatura incat se vad senzorii de sub clape...ceea ce la pa800 du am intalnit....Sincer, nu te arunca la ea pentru ca nu are nici prezenta, si nici minuni nu face....e practic ca o jucarie mai performanta. Vorba colegului, cauta pa2x. Nici pa800 sa nu-ti iei ca sunt foarte pacatoase. Si asta este strict parerea mea.
|
||
Back to top |
|
||
Picinicini |
|
||
Registered Member #14313
Sergiu, mulţumesc mult pentru detalii, cred că îmi vor fi mult de folos.
|
||
Back to top |
|
||
mihai87 |
|
||
Registered Member #11664
Serghei , esti sigur ca ai probat Pa900 ? Eu in momentul de fata sunt cu mana pe ea ! Are tastatura semipesata dar nu ca la Pa3 ,dar oricum mai bine decat Pa800, exista metal sub clape , nu sunt goale ca la Pa800. Asa ca ,cand faci afirmati de genul , asigurate sa fie si adevarate, nu vorbi din auzite .Mama ei de meserie !!! [ Edited Fri, 04 Jul 2014, 12:54AM ] |
||
Back to top |
|
||
mihai87 |
|
||
Registered Member #11664
Daca puteti ajuta de bine dar daca nu stiti stati in banca voastra , nu mai bruiati omul degeaba ! Cel mai bine cum a zis D- nul Admin, faci un efort si mergi in magazin,asa poti proba si Pa800-Pa2x , Pa600-Pa900 , Pa3 etc.Sanatate si numai bine !
|
||
Back to top |
|
||
Go to page >> | |