Forums

Clape.ro :: Forums :: Alte subiecte :: Tutoriale
 
<< Previous thread | Next thread >>
Yamaha to Korg Style Converter
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
angelitto
Tue Sep 29 2015, 07:13PM


Registered Member #14155
Joined: Mon Apr 28 2014, 05:16PM
Posts: 1168
Yamaha to Korg style Converter

Am gasit pe net o metoda simpla de a converti style'urile Yamaha pentru clapele Korg.
E nevoie de trei programe pentru a reusi lucrul acesta. "Style split and slice", "Style format 2 converter" si "Midifile splitter".

Cateva cuvinte despre aceste programe:

Midi file Splitter
Midi file splitter este un programel utilizat pentru a imparti fisierul midi in mai multe bucati pe baza markerelor aflate in el.



A imparti un fisier midi in mai multe bucati este o operatie foarte simpla.
Deschidem Midi file splitter si tragem fisierul midi peste el, sau putem folosi si metoda alternativa apasand pe FILE si apoi OPEN, selectand astfel midiul ce urmeaza a fii modificat.
In mod implicit se va crea un Folder nou cu toate markerele acelui Mid, fiecare fisier midi nou creat va purta numele markerului sau. Puteti alege ca fisiere sa fie puse intr-un subfolder sau pur si simplu pe Desktop.

Style Format 2 Converter
Style Format 2 Converter este un program ce converteste Style'urile Yamaha din format SSF2 in SSF1 (de ex. ritmuri de la Tyros 5 pentru Tyros 2).


Acest program poate fii rulat in doua moduri:
- pentru a converti un singur style
- pentru a converti toate style'urile dintr'un folder

Style Split and Splice
Style Split and Splice este un program care imparte style'ul in doua parti. Una cu datele midi propriu-zise si alta cu datele non-midi. Apoi le lipeste din nou. Aceasta operatie este necesara pentru ca style'ul sa fie convertit mai corect.
Cele doua parti vor avea extensia "mid" (MIDI, datele midi care ne trebuiesc noua) si "nmi" (Non-midi, acest fisier poate fii sters caci nu ne trebuie)



Acum sa vorbim despre tutorial

Mai inainte de toate deschidem un folder cu style'uri Yamaha. Acestea pot fii de tip nou (ssf2, Tyros 3 si mai noi) sau tip vechi (ssf1, Tyros 1,2). Cele in format nou (ssf2) trebuie convertite in format ssf1 cu programul "Style Format2 Converter". Dupa cum se vede mai jos, aceste style'uri pot fii salvate cu acelasi nume sau nume diferit bifand optiunile programului.




Daca style'urile sunt de tip SSF1, ignoram pasul de mai sus si trecem mai departe.
In etapa urmatoare curatam style'urile de tip SSF1 si le salvam in format midi. Pentru a face asta deschidem programul "Style Split and Slice". Din nou, putem salva fisierul pe Desktop sau intr-un folder daca lucram cu mai multe style'uri deodata.



In etapa urmatoare vom imparti fisierul midi in CV'uri separate astfel incat sa putem sa le importam in aranjoarele Korg. Deschidem deci "Midi File Splitter". Intram la Tools/Options si bifam "Midi Type 0".

Apoi luam fisierul midi salvat anterior si il tragem peste programul Midi File Splitter(in partea de sus). Midi'ul este impartit automat in 17 fisiere fiecare avand denumirea markerului sau.




In imaginea de mai sus se poate vedea cum fisierele sunt convertite fiecare luand numele markerului sau.

Mai departe copiati folderul pe un Stick USB si conectati-l la aranjorul Korg. Apasati butonul RECORD/New Style/Menu/Import/ SMF tab. Navigati la folderul de pe stick. Puteti vedea acolo toate fisierele midi. Fiecare corespunde CV'urilor noului style. Le incarcam individual. Trebuie mentionat ca Intro 1 si intro 3, cat si Ending 1 si ending 3 sunt inversate (asa e la Yamaha). Deci la Korg, la Intro1, incarcam SMF ul Intro3, iar la Intro 3, incarcam Intro1. La fel si la Ending.

Sper ca veti gasi acest tutorial folositor
si ca ati inteles tot ceea ce ati citit mai sus.





Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[Content] Acces Posted by Excl on 18 Apr : 13:36
Salutare ! Doresc si eu acces la download !! Am incarcat ceva seturi (au ceva download-uri ) si am raspuns si la forum-uri ! Voi posta seturi in continuare dar doresc si eu acces l [more ...]


[download] Ketron SD1 for Thomann AK-X1100 and Medeli AKX10 Posted by mihaidor on 17 Apr : 20:10
Aceste styl-uri Ketron SD 1 sună foarte profi pe Thomann AK-X1100.Nu există style convertit care să sune foarte bine din prima. Trebuie să mai modifici parametri pe care nu îi înca [more ...]


[download] Zece Ramy Posted by sebycog on 14 Apr : 18:22
Salut, imi poti trimite setul de pa2x cu zece și ete?


[download] FOLCL USOARA SR 2024 PA4X V2.SET Posted by miki67 on 12 Apr : 11:01
Cu plăcere! Nu uitați să dați un Rate, pentru a descărca cu încredere și alții interesați.Sănătate!


[download] ABX 2024 PA4X V2.SET Posted by miki67 on 12 Apr : 10:58
Cu plăcere ! Mă bucur că sunteți mulțumiți. Dați și voi un Rate, așa vor descarcă liniștiți și alții interesați.Sanatate!





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap