Forums
Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Sfat dinacord+boxe |
Go to page << | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
sarac.lipit |
|
||
Registered Member #45
Lucian, am înțeles fenomenul...singura problemã rãmîne ...sunetistul. Eu nu folosesc sunetist. Folosesc active la maxim. Crapã difuzorul, merg la meșter sau cumpãr altul puțin mai "mare" Poți explica ce distorsioneazã la o activã la maxim? Are Amplif de 200, dif de 250, construitã de firmã. Repet, le folosesc pînâ crapã diful dar n-a distorsionat niciodatã. Nu bobinele au cedat...ci marginea aia de-i lipitã de cadru |
||
Back to top |
|
||
luc1an |
|
||
Registered Member #15667
ca sa o iau in ordine: 1--Nu ai nevoie de sunetist.Ai nevoie doar de urechi pentru a sesiza distorsiunile si de cunostinte in domeniul acesta.sa sti de ce ledul de culoare rosie este pus acolo 2--ce distorsioneaza la o activa? AMPLIFICATORUL intra in oscilatii.Ce am scris mai sus...mai repede distrugi un difuzor MECANIC cu un amplificator mai mic decat el decat cu unul dublu ca putere. Te provoc sa faci un test: du boxa ta activa la maxim....uita-te la miscarea difuzorului de joase.Vezi cate de tare vibreaza cu toate ca are la borne teoretic 200w.PPERFECT acuma qamplifica difuzorul cu un amplificator de 400 sau 500w.Si vezi cum vibreaza acuma.Cu o putere mai mare de doua ori la borne ai sa vezi ca nu mai flutura aiurea acolo Chiar as vrea sa faci acest test si sa imi spui ca gresesc :-) pe parcursul acumularii de cunostinte,testelor,discutiilor cu altii mult mai buni si mai experimentati ca mine ,am ajuns la concluzia.... CEA MAI SLABA VERIGA INTR-UN LANT ACUSTIC E .....UTILIZATORUL Cand te duci la un eveniment si vezi ca ai nevoie de 1000w desi tu ai doat 500.....nu trage pe aia 500 sa sune mai tare ca nu vor suna.Vei strica tot si sunetul va fi de tot rahatul.Te mai faci si de cacao si ityi mai pui si oamenii in cap ca le-ai stricat evenimentul.Pui mana si mai aduci inca 500w ca sa sune bine si sa ai sculele mai mult timp si sa sune si bine. Va salut si ....la cat mai multe difuzoare arse :-) |
||
Back to top |
|
||
sarac.lipit |
|
||
Registered Member #45
Nu-mi place sã discut în contradictoriu. Râmîn la ideea cã o putere mai mare pe difuzoare sunã beton, dar fãrã controlul strict al unuia singur....înafara trupei din spate...duce garantat la service difuzoarele. Probabil marii producãtori nu știu secretul tãu și încã mai folosesc difuzoare puțin peste puterea amplificatorului...și ceva protecții la pick'uri PîSî N-am avut nuntã sã vinã careva sã zicã dã mai tare... În schimb în majoritatea cazurilor "dã mai încet"...aud...și nu am Kwați instalați. [ Edited Fri, 11 Mar 2016, 07:18AM ] |
||
Back to top |
|
||
luc1an |
|
||
Registered Member #15667
sustin punctul de vedere ca distorsiunea deranjeaza urechea. dar ....exact asa cum ai spus tu nu discutam contradictoriu.Fiecare are un punct de vedere.Care e gresit si care e bun.....ramane sa vedem in timp. poate mai intervin si alti colegi sa isi dea cu parerea.E totusi pacat sa avem o punct de verere gresit,sa il exprimam si altii sa il ia de bun.Asta este parerea mea. |
||
Back to top |
|
||
victorr |
|
||
Registered Member #9068
Nu ma pricep prea bine la boxe pasive si amp, eu sunt adeptul boxelor active ca e mai simplu la conectare si sunt mai putine batai de cap. Imi amintesc ca am citit ceva pe un forum romanesc unde cineva sugera ca e bine sa ai mai mare putere pe amp decat puterea boxelor. Citatul e de aici LINK: Click aici ! insa tu ai putina pentru bass, numai 125 w, pentru bass ai avea nevoie de 200 si medii 100 , si sa nu le tii la maxim, la 75% sa nu apara distorsiuni , si ami e o chestie, in general puterea statei trebuie sa fie de 1.5 2 ori mai mare decat puterea boxelor, acuma va intrebati de ce? nu se ard boxele? nu, nu se ard ca nu o sa le dai la maxim, si nu le duci in clip, le tii in regim mic Pe site-ul yamaha am citit ca e ok daca ai puterea putin mai mica sau putin mai mare, adica intre 0.8 si 1.25 din puterea boxelor LINK: Click aici ! Tips: It's not necessary for the PGM input value for the speaker and the power amplifier output value to be exactly the same. It's good to select a power amplifier output value of around 0.8 to 1.25 x speaker PGM value. |
||
Back to top |
|
||
luc1an |
|
||
Registered Member #15667
deci se demonstreaza incet ,incet ca am dreptate ? sau? este foarte bine cand discutiile noastre duc la ceva constructiv. [ Edited Fri, 11 Mar 2016, 07:18PM ] |
||
Back to top |
|
||
viorel t |
|
||
Registered Member #162
[quote]luc1an Te provoc sa faci un test: du boxa ta activa la maxim....uita-te la miscarea difuzorului de joase.Vezi cate de tare vibreaza cu toate ca are la borne teoretic 200w.PPERFECT acuma qamplifica difuzorul cu un amplificator de 400 sau 500w.Si vezi cum vibreaza acuma.Cu o putere mai mare de doua ori la borne ai sa vezi ca nu mai flutura aiurea acolo Chiar as vrea sa faci acest test si sa imi spui ca gresesc :-) Sa zicem ca eu am facut acest test mai demult si rezultatul a fost urmatorul.. cu un mixer de 2x250w pe boxe de 300w buc se comportau ok - cu un mixer de 2x 500w pe aceleasi boxe membrana mai avea putin si iesea prin sita deci culisa dublu fata de inainte si a trebuit sa-mi iau alte boxe ca sa nu le ard , poate mai conteaza si firma . a fot o experienta nu vreau sa supar pe nimeni ! numai bine ! [ Edited Sun, 13 Mar 2016, 12:17AM ] |
||
Back to top |
|
||
crick611 |
|
||
Registered Member #9015
Salutare baieti! Ce ziceti cu aceasta configuratie as putea duce diverse evenimente fara probleme? Adica sa nu se arda vreo boxa, sau doamne fereste mixerul?Este ok configuratia asta? 2 boxe active FBT himaxx 60a si 1 mixer FBT formula 143 Se inadreaza in parametrii normali? LINK: Click aici ! LINK: Click aici ! Multumesc pentru raspunsuri! |
||
Back to top |
|
||
dorelclape |
|
||
Registered Member #6313
De ce nu cumperi un mixer simplu?. . , fara putere. . .boxele sunt active !
|
||
Back to top |
|
||
sarac.lipit |
|
||
Registered Member #45
Crik Doar dacã dorești din toatã inima sâ arzi bioxele... Le ții la maxim Mixerul eate imposibil de ars, nefolosind aplificatorul lui Probabil știi...la boxe au amplificator, nu scoți semnal din amplificatorul mixerului cã DOAR atunci vei prãji tot...scoți din LINE OUT, cu cabluri de microfon. [ Edited Sun, 13 Mar 2016, 02:01PM ] |
||
Back to top |
|
||
Go to page << | |