Forums

Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio
 
<< Previous thread | Next thread >>
Amplificator si boxe
Go to page       >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
AndreiPopa
Fri Jan 26 2018, 05:31PM

Registered Member #15172
Joined: Mon May 04 2015, 03:08PM
Location / Localitate:: Petrosani
Posts: 86
Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru care tot incerc sa caut un raspuns sigur si nu gasesc niciunde.
Doresc sa achizitionez o pereche de boxe de 300W RMS per bucata, cu un amplificator de 350W RMS la 8 ohmi ambele.
Cum pot stii cum ating 300W ca sa nu ii depasesc.. se pot folosi anumite procesoare sau cum pot face?
Am auzit ca nu este bine sa fie nici peste, dar nici sub puterea boxelor, si chiar nu stiu cum sa procedez.
Multumesc anticipat!

Back to top
pyry
Mon Jan 29 2018, 08:20AM

Registered Member #16844
Joined: Tue Nov 14 2017, 04:41PM
Location / Localitate:: floresti
Posts: 28
daca ai grija ca volumul general sa fie cum trebe poate mai sus un pic de jumate sa fi cumpatat poti merge si pe varianta aceasta acum depinde ce buget ai si ce marca vrei sa ei ....totul depinde de volumul la care o sa le folosesti
Back to top
CrysMM
Mon Jan 29 2018, 11:42AM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 495
In primul rand sa vorbim despre boxe. Conteaza foarte mult ce cumperi. Una este o boxa FBT J15 si alta este o boxa no name care declara ca are 300W RMS si ea de fapt are maxim 100, si aia vai de mama lor si a urechilor. Una costa 1300 lei, iar alta 300. Un alt aspect la aceste specificatii este insumarea difuzorului cu inalta. Daca se declara 300W RMS, posibil sa avem ceva de genul 250 + 50.

Amplificatorul este bine sa aiba rezerva de putere. Ai boxe 2 x 300 / 8 ohmi, sa ai amplificator 2 x 500 / 8 ohmi. vezi ce declara producatorul amplificatorului despre putere, te uiti frumos la consumul de curent electric al amplificatorului si vezi realitatea. Spune ca scoate 2 x 500 si are un consum de 500W, aia e puterea maxima, 2 x 250 W, poate si mai putin, ca doar nu o avea eficienta 100%.

Amplificatorul sa aiba functie de clip, in felul asta stii cand amplificatorul intra in limitare, saturatie si nu mai urci cu volumul. Bine, aici auzi si tu cand sunetul capata distorsiuni. Mergi cu volumul pana la un prag in care sunetul este clar, si aia e puterea maxima suportata de boxe.

Acum ceva ani, am cumparat 2 boxe pasive mai amarate din Germania, 2x 200 W si un amplificator 2 x 250W cu un consum de 400W maxim. Pana nu am cumparat un amplificator de 2 x 400W cu un consum de 700W maxim, nu am facut treaba cu ele. Stateam mereu cu volumul in blana la primul amplificator si parca lipsea ceva, plus ca trebuia mereu sa cam bag semnal in amplificator. Cu cel de 2x400, mergeam leger in volul de 55% cu semnal mic pe intrare, sunetul incomaprabil, parca prinsesera viata boxele.

Bine ar fi sa stim si noi cam la ce te-ai orientat, ce buget ai. Nu de alta, dar daca te duci spre ceva low end, toate calculele de aici vor fi spulberate de specificatiile mincinoase la modul grosolan de producatorii ce fac sisteme audio prin subsoluri de bloc.



Back to top
AndreiPopa
Mon Jan 29 2018, 01:45PM

Registered Member #15172
Joined: Mon May 04 2015, 03:08PM
Location / Localitate:: Petrosani
Posts: 86
Pai ma gandeam sa iau tot din Germania niste boxe the box PA 502 ca au recenzii bune, cu un amplificator tot de la aceeasi firma sau crown_xls_1502. Sau nu stiu, adica bugetul va fi totusi destul de restrans.. nu sunt sigur inca ce sa fac.. as iesi la un pret acceptabil si cu doua RCF-uri active..
Back to top
CrysMM
Mon Jan 29 2018, 02:32PM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 495
Bani cheltuiti aiurea. Amplificatorul Crown scoate pe 8 ohmi doar 2 x 300W, prea putin. In plus, vad ca boxele sunt in jur de 2000 lei, amplificatorul mai este si ala aproape 2000.

Suplimetezi bugetul si cumperi 2 active RCF 315 MK4. Le gasesti noi intre 4000 - 4400 lei, in functie de oferta. Boxe foarte bune sunt si Presonus. Eu am Presonus AIR 15, sunt foarte multumit de ele, in conditiile in care am testat si RCF 715 si Yamaha DBR si DXR. Eu le-am luat cu 1950 bucata de black friday, acum vad ca sunt de la 2700 in sus bucata.

Mergi pe active, pe un brand cum ar fi RCF-ul si nu o sa-ti para rau.

Mai conteaza si ce o sa faci cu ele. O sa ai nevoie si de un mixer. Vrei pentru DJ, clapa, voce? Oricum, cu RCF-ul poti face orice, tot bine se vor auzi, si acasa, si in sala, afara, unde vrei tu.



[ Edited Mon Jan 29 2018, 02:34PM ]

Back to top
AndreiPopa
Mon Jan 29 2018, 02:43PM

Registered Member #15172
Joined: Mon May 04 2015, 03:08PM
Location / Localitate:: Petrosani
Posts: 86
Deci ziceti ca e mai bine active decat pasive? Mixer am un behringer, pentru ca am echipament si acasa, da vreau unul pentru evenimente.. si tot la acele RCF ma gandeam si eu.. si Crown-ul il voiam ca sa aiba exact 300W, ma gandeam sa nu le ard.. mi-ar placea sa imi fac un Rack pentru pasive.. si cu un procesor, equalizer.. dar inca sunt nesigur. Le voi folosi si pentru formatie (clapa, vioara, saxofon voce), dar si sa pun muzica..
Back to top
pustiulica
Mon Jan 29 2018, 02:49PM
Marius Butan


Registered Member #11427
Joined: Fri Sep 28 2012, 01:47PM
Location / Localitate:: Bucuresti
Posts: 1355
Salut!

In primul rand spune-ne ce vrei sa faci cu acele boxe, daca vrei sa incercam sa te ajutam cu sfaturi in aceasta zona.
Parerea mea este ca cel mai simplu este sa folosesti boxe active si un mixer bun.

Legat de momentul in care atinge un amplificator un anumit numar de watti, chiar nu cred ca te ajuta un raspuns de masurare fizica a indicatorilor sunetului. Important este ca atat amplificatorul cat si boxele sa nu intre in CLIP, sa nu-si depaseasca limitele. Pe de o parte, pe de alta parte, mult mai important in calitatea muzicii este sa nu existe distorsiuni pe care urechea umana sa le perceapa.

Conteaza ce tip de muzica vei canta, in ce tip de sali, pentru cati oameni, cu ce instrumente, etc.

Doar asa ca info generica si generala, un sistem de sunet profi (mixer + amplificator + boxe) isi pune in valoare maximul de calitate, raspunzand liniar in frecventa la un volum intre minim 65% si 100%, chiar 85-100% depinzand de sistem.

Back to top
pustiulica
Mon Jan 29 2018, 02:54PM
Marius Butan


Registered Member #11427
Joined: Fri Sep 28 2012, 01:47PM
Location / Localitate:: Bucuresti
Posts: 1355
AndreiPopa a scris ...

Le voi folosi si pentru formatie (clapa, vioara, saxofon voce), dar si sa pun muzica..


Daca pui muzica de club, iti recomand un subwoofer ca sa nu omori repede top-urile.

AndreiPopa a scris ...

Mixer am un behringer


Daca ai mixer Behringer, chiar nu conteaza ce boxe iti iei. Exagerez un pic, dar sa dai in boxe RCF cu mixer behringer... mai bine ia-ti the box.
Back to top
AndreiPopa
Mon Jan 29 2018, 02:54PM

Registered Member #15172
Joined: Mon May 04 2015, 03:08PM
Location / Localitate:: Petrosani
Posts: 86
Dar amplificatorul trebuie sa fie mai mic decat boxele? Sau nu are importanta atata timp cat nu intra in CLIP?
Back to top
AndreiPopa
Mon Jan 29 2018, 02:58PM

Registered Member #15172
Joined: Mon May 04 2015, 03:08PM
Location / Localitate:: Petrosani
Posts: 86
Oricum, in timp, voi schimba si mixerul, doar ca nu pot toate chiar de odata.
Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!

Chat

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup



balamucfm » 22 Apr : 10:55
buna ziua

MDanny » 22 Apr : 10:26
salut

pyry » 22 Apr : 09:56
o duminica minuata la domniile voastre

sVipper » 20 Apr : 21:19
Salutare ! LINK: Click aici !

benone » 20 Apr : 21:03
Salutari tuturor ,si o noapte linistita

milumil » 20 Apr : 17:50
salutari la toata lumea domnilor un tutorial cum se poate face un style(macar notiuni de baza) pentru psr s970 ma poate ajuta cineva ok mii de multumiri

dextar_x » 20 Apr : 10:26
salutare

valinico » 20 Apr : 08:16
Neata !

danieltrd » 19 Apr : 22:52
buna seara

costygrek » 19 Apr : 21:02
seara buna tuturor!

pyry » 19 Apr : 19:36
buna seara colegi

dextar_x » 19 Apr : 10:59
cdinu LINK: Click aici !
incarcare set pa 800

dextar_x » 19 Apr : 10:57
Claudiu apesi butonu media apoi alegiu usb selectezi setul si dai lod

cdinu » 19 Apr : 07:36
Cine ma.ajuta.cu link
Andronescu pa 800 tutorial .
Ma intereseaza.cum.sa sterg setul din clapa si sa incarc altul.
Ms

cdinu » 19 Apr : 07:23
Salut colegi.

rogabriel » 18 Apr : 19:25
buna ziua muzicanti , o intrebare as avea si eu sunt incepator detin un roland E 50 spuneti-mi si mie careva cum pot baga set pe clapa daca trebuie de pe discheta sau merge de pe card si daca puteti sa-mi spuneti pasii cumva si la ce ajuta acest oarecare set pentru clapa , cu ce imbunataeste astept raspuns , multumesc anticipat !

dextar_x » 18 Apr : 15:16
salutare

ionut74 » 18 Apr : 08:15
O zi frumoasa tuturor

viorel t » 18 Apr : 08:12
salutare tuturor ! o saptamana excelenta va doresc!

george32 » 17 Apr : 18:55
salutare baieti

dextar_x » 17 Apr : 15:20
salutare

pyry » 17 Apr : 15:09
buna ziula la toata lumea

milumil » 17 Apr : 12:30
vrea cineva sa imi explice un pic mai in detaliu cum pot adauga instrumente pe un psr s970 multumesc

rogabriel » 17 Apr : 11:37
buna ziua muzicanti de unde pot lua un prigram de convertit tonuri multumesc

-DJ MOUSE- » 16 Apr : 19:45
Voice Creator -> Library Load

dextar_x » 16 Apr : 14:18
Cum incarc un set pe yamaha tyros 2. Cine ma ajuta ??? ma ajuta cineva pas cu pas

rogabriel » 16 Apr : 13:22
buna ziua muzicanti , o intrebare as avea si eu sunt incepator detin un roland E 50 spuneti-mi si mie careva cum pot baga set pe clapa daca trebuie de pe discheta sau merge de pe card si daca puteti sa-mi spuneti pasii cumva si la ce ajuta acest oarecare set pentru clapa , cu ce imbunataeste astept raspuns , multumesc anticipat !

milumil » 16 Apr : 13:10
abdon multumesc pentru bunavointa de a ma ajuta dar as avea o rugaminte daca bineanteles ai timp poti sa imi explici mai detaliat

dextar_x » 16 Apr : 11:39
mariusnazi la LINK: Click aici ! vb cu baieti si te rezolva

mariusnazi » 16 Apr : 11:18
Salutare . Stie cineva unde gasesc clape pentru roland fr ?

dextar_x » 16 Apr : 11:04
Cum incarc un set pe yamaha tyros 2. Cine ma ajuta ???

dextar_x » 16 Apr : 10:25
salutare colegi

dextar_x » 16 Apr : 10:24
salutare colegi...

abdon » 16 Apr : 09:46
Buna dimineata! milumil, prin Yamaha Expansion Manager YEM soft PC

Mihai13 » 16 Apr : 08:58
O saptamana buna domnilor!

milumil » 16 Apr : 08:50
Buna dimineata lume, as avea o intrebare cum pot pune instrumente mai multe pe un psr 970 multumesc

danieltrd » 15 Apr : 21:00
salutari

petrassrl » 15 Apr : 10:42
caut si eu un set de pa 600 din zona ardeal

petrassrl » 15 Apr : 10:41
buna ziua

Roberto E80 » 15 Apr : 09:19
neata buna tuturor!

cipri » 15 Apr : 08:20
Salutare tuturor.

Claudiux10 » 14 Apr : 16:40
Salutare stiti cumva unde pot gasi un ton de saxofon semplat pt pa 600 cat mai aproape de cel real de referat doza sax

balamucfm » 14 Apr : 13:05
Salut cipyanoo asta stiu .orga este a unui pusti de 15 ani iam bagat stayluri pe ea si eram interesat daca pot pune si semplere multumesc pentru imformatie

cipyanoo » 14 Apr : 13:01
Salutare!pentru balamucfm pe acel model de clapa nu se pot incarca semplere.dar poti sa o folosesti prin calculator cu programul kontakt.dar e ceva mai mult de lucru.ai nevoie de drivere si cabluri midi usb!

balamucfm » 14 Apr : 12:11
Va salut dragi colegi puteti sami spuneti daca pe o yamaha psr 413 pot pune semplere eu am acasa un roland asa ca pe yamaha nu am lucrat si nu stiu va multumesc

Raduiulian » 14 Apr : 10:55

Buna seara,de unde pot descarca si eu programul Style Works xt universal?

sorin77sol » 14 Apr : 09:26
Salut ! ...

tavy1979 » 14 Apr : 07:20
Buna dimineata la toata lumea!

Raduiulian » 13 Apr : 23:01
Buna seara,de unde pot descarca si eu programul Style Works xt universal?

DaNuTzZu » 13 Apr : 21:49
Am primit cum 2 seturi de pa1000, o sa le incarc in clapa si sa vad ce e de ele si poate le pun si aici...

Mihai13 » 13 Apr : 20:05
<DaNuTzZu>
Eu am incarcat din Sound toate Userele si din UserDK primele 100 de pozitii
ca atat a incaput.

spoitoru » 13 Apr : 19:12
V-a Multumesc Pentru Invitatie!

DaNuTzZu » 13 Apr : 19:04
Da am vazut,descărcat și probat setul de la tine.Este foarte bine ce faci si sper sa il termini repede.Multumim pentru efort si pentru ca împărți cu noi.La V2 l-am băgat la DIRECT si la convertit clapa direct însă V1 nu îmi ia tot, zice ca e prea mare...Ce este mai puțin important ca sa nu încarc din v1 ca sa intre restul???

Mihai13 » 13 Apr : 14:44
<Danutu>
Cel cu versiunile de la StudioRomania este OK ca material de baza dar ambele sunt cam mari pt PA1000 si da correct at fi sa incarci V1 si din V2 doar sty-lurile in direct.In plus sunt cam multe defecte ce trebuiesc reparate.
La <proiect> lucrez eu, pt mine, dar postand si pe site.
Cu telefonul nu merge pt ca astea-s regulile site-ului; doar discutand aici.
S-o porti sanatos!

DaNuTzZu » 13 Apr : 12:08
Oricum sunt multe care nu le stiu,am avut (încă am) pa600 si este diferența între pa600 si pa1000...As ruga daca cineva imi poate explica mai multe despre pa1000 sa imi lase un nr de tlf si sa îl sun...asa am discuta mult mai bine...

DaNuTzZu » 13 Apr : 12:04
Am văzut că cineva aici lucrează la un proiect de pa1000... Mai vreau sa imi zică cineva daca stie care este treaba la seturi cu versiunea 1 si 2.Am inteles de la cineva ca v1 se încarcă ca si set normal si v2 se pune la "DIRECT" CA el asa face la pa4x si zice ca e la fel ca la mine...

DaNuTzZu » 13 Apr : 11:57
@pustiulica mulțumesc. Am văzut asta,chiar am încărcat câteva seturi. Trebuie încărcate manual pentru că nu merge dintr-o bucată si se aud rau,plus că la multe style instrumentele nu sunt la locul lor pe trackuri... .

pustiulica » 13 Apr : 11:41
Sa o stapanesti sanatos si cu folos!

pustiulica » 13 Apr : 11:41
@DaNuTzZu, merg seturi din toate clapele Korg mai vechi. Gasesti pe site la download tot ce doresti. Set lucrat strict pentru Pa1000 nu cred ca a produs cineva.

pustiulica » 13 Apr : 11:39
@astefan4, tu esti deja pe site. Pentru a obtine altcineva o invitatie, trebuie sa completeze o cerere LINK: Click aici !

DaNuTzZu » 13 Apr : 11:05
Salutare.Ieri am achiziționat un korg pa1000.
Va rog frumos daca cineva are un set de pa1000. Mulțumesc.

cipri » 13 Apr : 10:16
Salutare tuturor.

pyry » 13 Apr : 09:31
neata colegi

astefan4 » 13 Apr : 09:26
Buna dimineata, tuturor! Ce pot face pentru a primi o invitatie pe site?

Mihai13 » 13 Apr : 08:21
Buna dimineata!

DaNuTzZu » 13 Apr : 00:30
Mersi lucianG1000

lucianG1000 » 13 Apr : 00:11
@DaNuTzZu... trebuie să încarci pe rând totul, mai puțin globalul.

DaNuTzZu » 12 Apr : 23:26
Salutare. Stie cineva daca seturile de pa4x merg pe pa1000 bine sau trebuie incarcate bucata cu bucata...?

Costy71 » 12 Apr : 13:23
buna ziua colegi

cdinu » 12 Apr : 12:21
Salut.
Pe statie de amplificare am echo ptr microfon, o pot conecta cu RCA in mixer pasiv peavy 6 ?
Ptr ca sa folosesc efectul echo?

cdinu » 12 Apr : 10:00
Salut crisays 123
Ai pa 800?

GabiSet » 12 Apr : 09:17
Salut colegi

costygrek » 12 Apr : 08:40
Salutare tuturor!

Mihai13 » 12 Apr : 08:38
O zi buna tuturor!

valinico » 12 Apr : 07:58
Buna dimineata!

cdinu » 12 Apr : 07:31
Salutari dragi colegi !
Aseara am.facut proba subu de 8 h cu 2/sateliti de 6 h fiecare .
Super nu sa intamplat nimic grav.

pyry » 11 Apr : 19:48
salutare colegii ,,,,organist eu am luat unul de la fly muzic si sunt foarte multumit de el uite linku aici LINK: Click aici !

Crissys123 » 11 Apr : 19:42
Va salut
Set ul lu marius gerea(2016) de pa800(nu ma refer la cel de pa2) mai este pe site?

claudyucla » 11 Apr : 18:52
buna seara

cipri » 11 Apr : 17:42
Salutare la toata lumea.

iulian_c68 » 11 Apr : 14:50
salutare la toata lumea

body » 11 Apr : 13:05
Oare unde am putea incerca sa cerem o actualizare OS si pentru Korg Pa 3x ?? Eu am si un Pa 300 il tin in Romania doar de craciun si pasti mai folosesc dar e super Incarc de pe PA3x ce lucrez in Belgiq si le ia aproape tot cu mici excepti dar ca sa spun suna destul de bine

Organist » 11 Apr : 11:05
Va salut! Poate cineva sa imi recomande si mie un stativ compatibil cu un mixer soundcraft signature 12...mixerul are dimensiunile  113 x 380 x 388 mm si greutatea de 5.66 kg...as vrea ceva care sa aibe inaltime minima 70 de cm...astept propunerile voastre si va multumesc anticipat!

dextar_x » 11 Apr : 10:53
salutare colegi...

dextar_x » 11 Apr : 10:51
cdinu se duce placa de sunet sau procesorul

cdinu » 11 Apr : 08:00
Scz scrisul

cdinu » 11 Apr : 07:58
Ok pyry.
Salutari.
Un amic are pa 800 si sa blocat in cantare, un tiuit puternic si trebuie repornita.
Care ar fi cauza ?
Are set de 256 mb in orga.
Multumesc !

marukorg » 10 Apr : 22:59
Salut

pyry » 10 Apr : 20:07
cdinu baga stiku,selectezi setu care vrei sa al incarci ai dai open si le ei pe rand primu o sa fie globalul pe el nu al incarci dai mai jos si incep ...acum eu nu mai stiu cum e ordinea pcm ,perform sound style ce mai tura dura incarci tot far global

claudyucla » 10 Apr : 13:11
salutare

cdinu » 10 Apr : 12:15
Cum procedez?
Global din set pa2 nu il incarc ?
Multumesc.

claaxy » 10 Apr : 11:59
poti incarca in pa800 dar fara global

cdinu » 10 Apr : 10:35
Adevarat a inviat !!!
Dragi colegi am un set de pa 2 cu 12 favorite.
Il pot incarca.in pa 800 cu ram de 256?

pyry » 10 Apr : 07:48
Histos a inviat ,colegi

mussic » 09 Apr : 20:19
Buna seara prieteni ! Multa sanatate si petrecere frumoasa alaturi de dei dragi ! Hristos a inviat !

iulianpuscasu96 » 09 Apr : 16:11
Hristos a inviat!

Yamahakey » 09 Apr : 15:41
Sarbatori fericite tuturor

sd.roman » 09 Apr : 10:41
Hristos a inviat! Sanatate la Toti!

petrassrl » 09 Apr : 10:38
caut un set cu ritmuri din ardeal si banat pentu pa 600 poate ma ajutati sin de la medias va multumesc

petrassrl » 09 Apr : 10:36
buna ziua




Comentarii noi


[Content] Cereri pentru acces la descărcări fișiere de pe site Posted by balamucfm on 22 Apr : 10:53
Buna ziua , Dl. admin, Va rog frumos a-mi aproba daca este posibil sa primesc acces la mai multe downloadari fata de cele actoale .Va multumesc


[download] set pa800 nache Posted by M.C.Marius on 19 Apr : 22:01
lam probat, da eroare, contine ceva codat, cere usb cu setul original.


[download] Set banat Raul Uncu Posted by Crissys123 on 18 Apr : 23:55
e pentru pa4


[download] Set banat Raul Uncu Posted by dan_68 on 18 Apr : 21:03
cine stie poate este pentru yamaha???


[download] Midi-uri din Korg Pa4x Posted by lucianG1000 on 18 Apr : 17:13
Sunt style-urile in format midi dar nu CV-uri.Ca exemplu... este un style tras cap coadă trecând prin toate variațiunile și fill-uri. Așa sunt toate.Nimic interesant, sunt aceleași [more ...]





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor

Ro2.ro - Promovare si statistici web Muzica SEO Romania Director Web Energy TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web Twitter
Mobile Theme

Zuma Deluxe Sitemap