Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha
 
<< Previous thread | Next thread >>
Copiere track Tyros 4
Go to page       >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
chibitz
Sun Mar 18 2018, 05:54PM

Registered Member #531
Joined: Tue Jul 29 2008, 05:31PM
Posts: 23
Salutare celegi. Intampin o problema si poate ma poate sfatui cineva.

Am copiat un track de tambal dintr-un ritm in alt ritm si tambalul se aude acum cu delay, ecou . Am pus la 0 efectul pe track si nu se intampla nimic . canta cu delay in continuare.. A mai patit cineva asa ?
Multumesc. O duminica placuta !!

Back to top
Grisa
Sun Mar 18 2018, 09:04PM

Registered Member #16858
Joined: Fri Nov 24 2017, 03:46AM
Posts: 107
Salut,dar de unde ai copiat tambalu se auzea bine?prima data aud de asa ceva,sanatate.

Back to top
cozma1969
Sun Mar 18 2018, 11:50PM
Registered Member #6965
Joined: Fri Mar 06 2009, 12:58AM
Posts: 109
Mda!...va trebui sa palavragim putin...constructiv!.
Vorbim de STYLE CREATOR.
Obligatorie intrebarea: Pe trackul de unde ai copiat, se auzea cu delay, si pe tine te deranjeaza ca a ramas Delayul?...daca se auzea cu Delayul, si vrei sa-i scoti Delayul...ca nu-l mai vrei?.....NU SE POATE!.
Cand se incepe a lucra in Style Creator, trebuie sa visezi bine inainte, ce vrei sa faci?...daca vrei pe fiecare Main, sa aiba, volumuri diferite, efecte diferite, balans diferit, etc..
EX: La MAIN A, vreau tzambalul sa aiba VOLUM 110, EFECT,NU, DELAY, NU, etc,etc!. Se creaza Style CIORNA, unde imi pun volumurile pe MAIN A, cum vreau la placere, VOLUM 110, DELAY,NU...EFECT, NU, etc. Il memorez in USER (cu titlu MAIN A). dupa ce sunt constient de reglarile facute: Abia atunci il voi COPIA unde am dorinta (in Style Creator, evident), pe oricare alt Style de destinatie.
Recapituland problema: Daca Tzambalul de pe styleul de origine inainte de copiere, avea un Volum de 50, Delay cat cuprinde, Reverb cacalau,....cand l-ai copiat pe alt Track, l-ai luat cu tot cu reglarile de acolo....chiar daca styleul de destinatie era bine reglat la placere ca la carte.... (sau pe Trackul de destinatie aveai un Tzambal reglat bine, si ai vrut sa-l inlocuiesti cu asta din discutie...ai inlocuit Tzambalul cu cel importat care era reglat la alti parametri).
Chiar daca dai totul pe zero, el suna asa cum l-ai importat!
Revenind la Styleul CIORNA, ...dupa ce ai terminat de exportat un anumit track creat...se sterge. Nu are rost sa-l tii. Ori de cate ori ai nevoie de o anumita modificare, iti creezi un alt Style CIORNA, ca apoi sa iei de acolo cu COPY-FROM, TO...
Este atat de greu de scris. Pentru mine este o adevarata inginerie STYLE CREATOR, si are atatea chestii care nu ti le spune nimeni...SEMNEZ!.
Atentie: Dupa ce ai copiat un Track cu reglarile aferente....NU se mai ating parametrii spre modificare in Styleul de destinatie.(MAIN A) Daca are Volum 110, si tu pe MAIN B, ai volum 70 de exemplu, pe toate MAIN-urile iti sar volumurile la 110. De asta e nevoie sa faci Style CIORNA pentru fiecare MAIN, A,B,C,D, INTRO, ENDING, etc), memorezi practic in USER acelasi Style, cu 7,8 titluri....dupa ce ai terminat, stergi CIORNA...si nu mai reglezi in STLE PERFORMANCE...nimic!
Tu acum, trebuie sa vezi Tzambalul la origine, reglezi in style creator asa cum il vrei, memorezi in USER...apoi il copiezi pe alt ritm. Sper sa fi inteles eu ce vroiai.....Crede-ma, nu ti-am spus aproape nimic...sunt atatea dedesupturi, care tin de placerea individuala, stilul fiecaruia, capacitate, cunostinta, auz, maestrie in combinatii de sunete, etc. Toate in STYLE CREATOR!
Am facut mare efort sa explic in scris...este bine fata in fata. Nu putem explica scriind....sunt multe amanunte. Imi vine ain minte un alt aspect. Daca pe trackul CHD1 ai pe FILLIN chitara, apoi dupa fillin ai pian pe acelasi CHD1, cu parametrii diferiti (volum mai mare pe FILLIN de exemplu, si mai mic dupa FILLIN)....faci Style CIORNA in USER cu volumurile modificate in FILLIN, memorezi, apoi exportezi... La fel faci Syle CIORNA in USER cu CHD1 la modificarile dorite si le exportezi. Revenin la styleul "MAMA" unde le-ai trimis, vei avea un FILLIN cu reglari de volum, efecte diferite, si dupa FILIN, cu alte reglari diferite, pe acelasi CHD1.
Nu mai ai voie sa atingi reglarile in Mixing Console!...daca vei schimba parametrii in FILLIN, asa vor ramane si dupa FILLIN, pe CHD1...se vor reseta dupa prima modificare.
Sper sa fi fost de ajutor....greu de explicat!...Sanatate!


[ Edited Mon Mar 19 2018, 12:12AM ]


Back to top
chibitz
Mon Mar 19 2018, 06:13AM

Registered Member #531
Joined: Tue Jul 29 2008, 05:31PM
Posts: 23
Grisa a scris ...

Salut,dar de unde ai copiat tambalu se auzea bine?prima data aud de asa ceva,sanatate.

De pe un set Onica de la Tyros 5 convertit pentru Tyros 4.
Pe ritm original are la efect valoarea 5 respectiv 17 pe ăl doilea track.

La copiere pe track pad merge o dublura... și dacă dau valoarea 0 e tot la fel


Back to top
chibitz
Mon Mar 19 2018, 06:18AM

Registered Member #531
Joined: Tue Jul 29 2008, 05:31PM
Posts: 23
cozma1969 a scris ...

Mda!...va trebui sa palavragim putin...constructiv!.
Vorbim de STYLE CREATOR.
Obligatorie intrebarea: Pe trackul de unde ai copiat, se auzea cu delay, si pe tine te deranjeaza ca a ramas Delayul?...daca se auzea cu Delayul, si vrei sa-i scoti Delayul...ca nu-l mai vrei?.....NU SE POATE!.
Cand se incepe a lucra in Style Creator, trebuie sa visezi bine inainte, ce vrei sa faci?...daca vrei pe fiecare Main, sa aiba, volumuri diferite, efecte diferite, balans diferit, etc..
EX: La MAIN A, vreau tzambalul sa aiba VOLUM 110, EFECT,NU, DELAY, NU, etc,etc!. Se creaza Style CIORNA, unde imi pun volumurile pe MAIN A, cum vreau la placere, VOLUM 110, DELAY,NU...EFECT, NU, etc. Il memorez in USER (cu titlu MAIN A). dupa ce sunt constient de reglarile facute: Abia atunci il voi COPIA unde am dorinta (in Style Creator, evident), pe oricare alt Style de destinatie.
Recapituland problema: Daca Tzambalul de pe styleul de origine inainte de copiere, avea un Volum de 50, Delay cat cuprinde, Reverb cacalau,....cand l-ai copiat pe alt Track, l-ai luat cu tot cu reglarile de acolo....chiar daca styleul de destinatie era bine reglat la placere ca la carte.... (sau pe Trackul de destinatie aveai un Tzambal reglat bine, si ai vrut sa-l inlocuiesti cu asta din discutie...ai inlocuit Tzambalul cu cel importat care era reglat la alti parametri).
Chiar daca dai totul pe zero, el suna asa cum l-ai importat!
Revenind la Styleul CIORNA, ...dupa ce ai terminat de exportat un anumit track creat...se sterge. Nu are rost sa-l tii. Ori de cate ori ai nevoie de o anumita modificare, iti creezi un alt Style CIORNA, ca apoi sa iei de acolo cu COPY-FROM, TO...
Este atat de greu de scris. Pentru mine este o adevarata inginerie STYLE CREATOR, si are atatea chestii care nu ti le spune nimeni...SEMNEZ!.
Atentie: Dupa ce ai copiat un Track cu reglarile aferente....NU se mai ating parametrii spre modificare in Styleul de destinatie.(MAIN A) Daca are Volum 110, si tu pe MAIN B, ai volum 70 de exemplu, pe toate MAIN-urile iti sar volumurile la 110. De asta e nevoie sa faci Style CIORNA pentru fiecare MAIN, A,B,C,D, INTRO, ENDING, etc), memorezi practic in USER acelasi Style, cu 7,8 titluri....dupa ce ai terminat, stergi CIORNA...si nu mai reglezi in STLE PERFORMANCE...nimic!
Tu acum, trebuie sa vezi Tzambalul la origine, reglezi in style creator asa cum il vrei, memorezi in USER...apoi il copiezi pe alt ritm. Sper sa fi inteles eu ce vroiai.....Crede-ma, nu ti-am spus aproape nimic...sunt atatea dedesupturi, care tin de placerea individuala, stilul fiecaruia, capacitate, cunostinta, auz, maestrie in combinatii de sunete, etc. Toate in STYLE CREATOR!
Am facut mare efort sa explic in scris...este bine fata in fata. Nu putem explica scriind....sunt multe amanunte. Imi vine ain minte un alt aspect. Daca pe trackul CHD1 ai pe FILLIN chitara, apoi dupa fillin ai pian pe acelasi CHD1, cu parametrii diferiti (volum mai mare pe FILLIN de exemplu, si mai mic dupa FILLIN)....faci Style CIORNA in USER cu volumurile modificate in FILLIN, memorezi, apoi exportezi... La fel faci Syle CIORNA in USER cu CHD1 la modificarile dorite si le exportezi. Revenin la styleul "MAMA" unde le-ai trimis, vei avea un FILLIN cu reglari de volum, efecte diferite, si dupa FILIN, cu alte reglari diferite, pe acelasi CHD1.
Nu mai ai voie sa atingi reglarile in Mixing Console!...daca vei schimba parametrii in FILLIN, asa vor ramane si dupa FILLIN, pe CHD1...se vor reseta dupa prima modificare.
Sper sa fi fost de ajutor....greu de explicat!...Sanatate!


Mulțumesc foarte mult pentru sfaturi.
Sa va dea Dumnezeu sănătate!!


Back to top
Mihai13
Mon Mar 19 2018, 05:05PM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 171
La fel ca Grisa este prima data cand aud asa ceva desi lucrez destul de mult cu Style Creator, Nu stiu exact cum merge T4 eu am S970.
Am intanlit spre exemplu voci (acordeon cu delay cand il pun pe dreapta) dar cand il folosesc in sty nu-l mai are probabil ca a fost facut cu soft Yamaha si vede valoarea parametrului pe sty.
Deasemenea am intanlit voci cu reverb care (am inteles de la altii au fost compresata si decompresate) la care nu ai ce sa le faci sa sune sec.
Deasemenea anumite voci in SC nu-mi permit accesul la DSP numai la reverb si chorus.
Mai verifica vocea in original cand o pui pe mana dreapta.
Succes!
Mihai

Back to top
elgi
Tue Mar 20 2018, 08:18AM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 701
Stimate domnule Cozma, la fel şi pentru cei ce NU cunosc modul de lucru la Yamaha: nu este nevoie de niciun fel de style ciornă! Este o aberaţie aşa ceva... DUPĂ CE INTRĂM în Style Creator, dăm Mixing Console, modificăm la style absolut orice pe acea variaţiune, Exit, mă întoarce în Style Creator, aleg altă variaţiune, fac reglaje complet diferite şi tot aşa. La final salvez style-ul o singură dată, fără nicio ciornă. Fiecare variaţiune va avea setările care i le-am dat în Mixing Console, independent de orice altă variaţiune.
Pentru domnul Chibitz: Sorinele, maică, te costă un bergănbir să vii la mine şi să-ţi rezolv problema, mai stăm de vorbă, alea-alea... Nu există ceva să nu se rezolve la un style. Cel mai probabil este de la conversie, dar se rezolvă şi asta. Bucurii şi numai bine la toată lumea!

Back to top
victorr
Tue Mar 20 2018, 05:54PM
Registered Member #9068
Joined: Tue Mar 16 2010, 10:05PM
Posts: 876
@ chibitz, te ajuta domnul Elgi. Amandoi sunteti din Suceava. Eu in locul tau i-as face o vizita, omul cunoaste clapele Yamaha.

Back to top
cozma1969
Wed Mar 21 2018, 01:25AM
Registered Member #6965
Joined: Fri Mar 06 2009, 12:58AM
Posts: 109
Multumesc mult domnule elgi. Imi plac discutiile constructive...merita respect cine scrie si explica. Cine scuipa cate un sughit...nu e un raspuns!
.....................
Va rog mult ajutati-ma cu aberatia asta: Am Style 16BT BALLAD, tempo 64. Pe CHD2 ( Pian cu volum de 85). Pianul acesta pe CHD2, este prezent in toate MAIN A,B,C si D.
MAIN A: Am nevoie pe FILLIN A, sa-mi intervina o Guitar Electric, si nu am pe acest style 16BT BALLAD....Am gasit aceasta chitara pe un alt ritm (Rock Ballad).....super!
Dar am o problema. Nu este simplu, ca este pe FILLIN D, la trackul PHRASE 2. (mie imi trebuie neaparat pe Fillin MAIN A). Suparator este, ca si volumul este mai mic fata de ritmul meu 16 BT Ballad, iar efectul este prea mare. Vreau sa fie fara prezenta de efect....mai cameral.
Am nevoie: Pe CHD2 sa am pian cu volum de 85, si fara efect, la MAIN A. Pe acelasi CHD2, sa-mi sune chitara importata de la Rock Ballad, doar pe FILLIN A !..., cu volum de 100 (prezenta), mai mare decat pianul existent deja, care are volum de 85.... vreau sa aiba efect zero. Pianul are putin efect, si vreau sa ramana (Hall1 , 30).

Vreau pe acelasi CHD 2, sa am 2 instrumente. Pian, si pe Fillin A sa am chitara electrica.

Repet..vreau asa: MAIN A - CHD2 = Pian, volum 85,Hall 30
FILLIN A -CHD2 = Electric Guitar, volum 100, si efect zero....Mentionez ca, pianul este prezent cum am spus pe toate MAIN-urile, cu volumurile modificate.
Vreau sa invat. Va multumesc!

[ Edited Wed Mar 21 2018, 01:25AM ]


Back to top
elgi
Wed Mar 21 2018, 07:52AM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 701
Simplu, domnule Cozma:
- selectăm ritmul 16BT Ballad (cel în care vrem să aducem noua formulă);
- Digital recording - Style Creator;
- Tab dreapta la Assembly;
- apăs Main A de pe bordul clapei, în dreapta jos a ecranului apare un meniu, selectez de acolo FILL A (adică variaţiunea în care vreau să aduc formula cea nouă) şi dau OK;
- dau click pe CHORD 2 (unde vreţi să aduceţi acea chitară), apoi mai dau un click pe el, îmi apare explorerul, merg la style-ul din care vreau să iau chitara, click pe acel style şi exit;
- se întoarce în meniul de Assembly; din meniul de jos alegem în loc de FILL A - FILL D (acolo unde se află în style de Rock ballad, în cazul dv. formula pe care vreţi să o copiaţi); dacă acea formulă nu se află pe Chord 2, ci pe Phrase, tot la fel alegem de jos Phrase 1 sau 2 sau unde e trackul pe care vrem să-l copiem;
- deschidem peste asta Mixing Console, dau să fiu pe Style part, adică să-mi apară track-urile din style;
- merg pe tabul cu volume şi dau la Chord 2 volumul dorit (100, în cazul dv.), apoi merg pe tabul Effects şi reduc acel effect pe Chord 2 la 0 sau la cât aveţi nevoie;
- salvăm style din dreapta de la Save şi asta e tot.
Aşa se poate copia orice track din orice variaţiune de pe orice style... Fiind în Style Creator, el nu modifică tonurile, volumele, efectele etc. pe întregul style, ci doar pe acea variaţiune, restul nefiind afectate de modificările făcute de noi în Mixing Console. Succes!

Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] SET Romanesc PA600 Posted by cipri on 11 Dec : 17:05
Multumesc.


[download] Set PA600 bebe Posted by cipri on 11 Dec : 17:02
Multumesc.


[download] Set Korg Pa2x 2018 PERSONAL Posted by Grisa on 11 Dec : 12:29
Mersi,sanatate.


[download] Hora Stacato Posted by Grisa on 11 Dec : 12:20
Mersi,sanatate.


[download] Set Korg Pa3x Guta Posted by Puica on 11 Dec : 02:45
Pentru cei ce vor sa descarce "nu va irosit " nu e nmk guță in acest set





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap