Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Discutii, dezbateri despre clape
 
<< Previous thread | Next thread >>
De ce Korg Pa si nu Tyros...
Go to page   <<      
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
Serghei92
Sun Jan 06 2019, 01:01PM

Registered Member #12541
Joined: Fri Mar 01 2013, 02:50PM
Posts: 705
Subiect de subiect.
Raspuns:
Varianta 1 - De ce korg pa si nu tyros? Pentru ca imi place mai mult korg pa ../../images/emotes/yahoo/yahoo_big_grin.gif
Varianta 2 - De ce tyros si nu korg pa? Pentru ca imi place yamaha.
Nu are rost sa explicam de ce una si nu alta. Is clape iesite de ceva vreme pe piata si pana acum ne-am cam lamurit ce se poate face pe una si pe cealalta. Diferenta intre cele 2 marci o fac dotarile hardware, nicidecum spusele oamenilor. Defectul la noi in romania este ca s-a lucrat foarte mult pe korg (deoarece se lucreaza mai usor zic eu ../../images/emotes/yahoo/yahoo_big_grin.gif ) si prea putin pe yamaha. Insa eu cred ca e mai buna aia care ti-o permiti si cu care te intelegi la claviatura si pe care o poti modela dupa bunul plac. Imi cer scuze daca m-a inteles cineva gresit, insa eu vad acest subiect inutil.

Back to top
elgi
Sun Jan 06 2019, 02:33PM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 750
1) Nu am gasit sa modifici in kitul de tobe volumul pe fiecare part in parte ( kick, premier samd) decat tot kitul cu tot.
Erată: Dacă ajungeai vreodată la KIT EDIT, vedeai că poţi schimba în loc de orice element de percuţie fie un alt element din alt kit de tobe din preseturile clapei, fie propriul sampler de tobă din Expansion manager, pe fiecare putând să-l acordezi, să-i dai cât reverb, chorus, eq simţi nevoia şi toate celelalte din acel meniu. Dar nu ai ajuns pe acolo...
2) Daca cantau cu sfyle si voiai sa modifici parametrii in style ca volum, efect, ton...ca sa salvezi style-ul trebuia sa il opresti apoi sa dai save...foarte incomod
Erată: Dacă ştiai că poţi face asta fără să te opreşti, salvai. Dar nu ai ştiut cum...
3) Nu pot sa zic ca e neaparat minus dar il trec aici...nu am simtit neaparat lipsa touch screen-ului, exranul e mare sinintuitiv te inveti repede...singurul moment cand am simtit lipsa exranului tactil a fost cand trebuia sa scriu text...trebuie sa apesi pe multe butoane, nu e greu dar putin incomod.
Completare: Şi eu aş dori să se trezească retarzii de la Yamaha să pună touch screen, e mult mai simplu de lucrat decât pe butoane. Cât priveşte de scris textul... cred că pe un ecrănaş de 5 inci se scrie mult mai greu decât pe cel 7 inci de la Genos... Părerea mea...
4) Basurile din Tyros mi s-au parut o gluma, nicidata nu a fost ce trebuie, mereu trebuia adaptat sa sune cat de cat mai” cărnos”. Totodata cantand la mukte evenimente in diferite sali, chiar si in aer liber, pe sisteme si mixere diferite, Tyros mi se pare greu de mixat...parca niciodata nu suna cum trebuia...cumva prea digitalizat.
Erată: Dacă ştiai că poţi pune compresor pe bas, îl foloseai, căci ai acolo toţi parametrii (cele 5 feluri de compresoare pentru bas), dar ceva îmi şopteşte-n conştienţa mea că nu ai ştiut până acuma că există aşa ceva...
5) Sequencerul este o adevarata aventura...mi-a luat ceva sa ma prind cum faci dupa ce ai tras un style si mana dreapta in midi sa mai adaugi track-uri...practic trebuia sa armezi mereu uper 1,2 sau 3..la korg e simplu armezi ce track vrei si pe ala tragi.
Erată: Sequncerul aproape că nu există pe Yamaha. O mizerie... Dar referitor la ce track armezi... iarăşi nu ai studiat... Ţii REC apăsat şi din meniul din stânga ecranului alegi ce vrei pe oricare track.
6) VH2 o fi fost mai bun ca tc helicon-ul de la pa1x dar atat. Foarte incomod de folosit, sa schimbi volumul in timp real intre voci e aventura....am pus eu pe register memory on:off si volumul pe assignable slider dar de fiecare data inainte trebuie sa ajustezi volumul sa fie potrivit cu sala dar daca folosesti register se reseteaza...nu ai ceva dedicat pentru asta si sa ramana pe pozitie...incomod
Erată: De ce să foloseşti alt volum decât cel pe care ţi l-ai făcut singur de acasă? Modifici eventual ce doreşti pe acea sală la începutul cântării, apoi salvezi ca un user, sau mai multe, câte doreşti, pentru acea sală şi asta-i tot; jonglezi apoi între usere. Cânţi cu 5 voci sau cu a ta? Punem atunci direct iempetreiul şi nu mai cântăm deloc noi...
7) Music finder este limitat...am ramas surprins sa vad ca nu tine minte o cantare transpusa sau cu alte setari in style fara sa salvezi styleul
Erată: Dacă studiai, ştiai că toate astea sunt nelimitate ca număr de salvări (nu doar 2500, ca în Music Finder), în Registration bank...
8) E toata din plastic, niciun aluminiu nicaieri. Avantajul aici e greutatea.
Erată: Poate să fie şi din duraflex prototiptilic cromat, cu bordură de (h)aur, dacă sunetul este de calitate este bine, dacă nu, nu, degeaba e (h)aurul... dacă nu e harul!
9) Butonul de volum e ciudat, mic si bagat in clapa, de asta mai toate au urme de uzura ln jurul butonului, la fel si cel de microfon.
Erată: Master volume nu este mic şi nici îngropat în clapă, doar cel de la microfon (care de fapt nu este volum, ci este un al doilea Gain, volumul e altă dudă). mai toate au rumă de uzură din cauza muzicăcanţilor ce nu-şi reglează bine clapa de acasă, toate ritmurile să aibă acelaşi volum sonor, toate tonurile să fie la acelaşi volum cu volumul lui Concert piano şi toate celelalte, precum şi din faptul că muzicăcantul umblă la acel potenţiometru cu mâinile nespălate şi plasticul ăla deschis e mare iubitor de jeg, şi-l ţine asupra lui, nu-i mai dă drumul. Cât priveşte că e „ciudat”, defineşte ce-i ăla „ciudat”?
10) Slider-urile de sub ecran au cursa scurta, trebuie sa fi gingas si atent sa nu depasesti cu mult valorile dorite.
Erată: Slideurile sunt scurte, e drept. Dar parcă nici la Korg nu-s tare lungi... Or fi potenţiometre de 20 de cm ca la mixerele Allen&Heath şi nu le-am văzut eu?
Restul e can-can... Părerea mea...

Back to top
gigiflo
Sun Jan 06 2019, 05:25PM
Registered Member #15184
Joined: Mon May 11 2015, 09:37PM
Posts: 1386
Mai oameni buni, ceea ce vreți voi să scoateți in evidenta sau sa compensați una nu alta este baza pe care se sprijină concurenta. E logic și normal că acolo unde unul "șchioapătă" să dezvolte celălalt ...
Într-un sătuc din Romania, firma cea mai lăudată cu acoperirea națională, "o da în bara" in pofida unei firme mai populară. Credeți că nu poate contracara? Ba da, dar interesul și profitul nu-i același ca acolo unde nu e nimeni sau unde sunt deja în top...

Back to top
FlorinM
Sun Jan 06 2019, 06:14PM
Registered Member #142
Joined: Fri Jun 20 2008, 10:39AM
Posts: 150
@ghimby
Subscriu si eu la tot ce a scris domnul @elgi, cu toate ca unele puncte (cum ar fi 5 si 6), chiar daca nu sant (atat de) bine implementate la Yamaha, nu ma deranjeaza, ca nu le folosesc!


Back to top
ghimby
Sun Jan 06 2019, 10:10PM
Registered Member #13503
Joined: Mon Oct 21 2013, 11:39PM
Posts: 17
elgi a scris ...

1) Nu am gasit sa modifici in kitul de tobe volumul pe fiecare part in parte ( kick, premier samd) decat tot kitul cu tot.
Erată: Dacă ajungeai vreodată la KIT EDIT, vedeai că poţi schimba în loc de orice element de percuţie fie un alt element din alt kit de tobe din preseturile clapei, fie propriul sampler de tobă din Expansion manager, pe fiecare putând să-l acordezi, să-i dai cât reverb, chorus, eq simţi nevoia şi toate celelalte din acel meniu. Dar nu ai ajuns pe acolo...
2) Daca cantau cu sfyle si voiai sa modifici parametrii in style ca volum, efect, ton...ca sa salvezi style-ul trebuia sa il opresti apoi sa dai save...foarte incomod
Erată: Dacă ştiai că poţi face asta fără să te opreşti, salvai. Dar nu ai ştiut cum...
3) Nu pot sa zic ca e neaparat minus dar il trec aici...nu am simtit neaparat lipsa touch screen-ului, exranul e mare sinintuitiv te inveti repede...singurul moment cand am simtit lipsa exranului tactil a fost cand trebuia sa scriu text...trebuie sa apesi pe multe butoane, nu e greu dar putin incomod.
Completare: Şi eu aş dori să se trezească retarzii de la Yamaha să pună touch screen, e mult mai simplu de lucrat decât pe butoane. Cât priveşte de scris textul... cred că pe un ecrănaş de 5 inci se scrie mult mai greu decât pe cel 7 inci de la Genos... Părerea mea...
4) Basurile din Tyros mi s-au parut o gluma, nicidata nu a fost ce trebuie, mereu trebuia adaptat sa sune cat de cat mai” cărnos”. Totodata cantand la mukte evenimente in diferite sali, chiar si in aer liber, pe sisteme si mixere diferite, Tyros mi se pare greu de mixat...parca niciodata nu suna cum trebuia...cumva prea digitalizat.
Erată: Dacă ştiai că poţi pune compresor pe bas, îl foloseai, căci ai acolo toţi parametrii (cele 5 feluri de compresoare pentru bas), dar ceva îmi şopteşte-n conştienţa mea că nu ai ştiut până acuma că există aşa ceva...
5) Sequencerul este o adevarata aventura...mi-a luat ceva sa ma prind cum faci dupa ce ai tras un style si mana dreapta in midi sa mai adaugi track-uri...practic trebuia sa armezi mereu uper 1,2 sau 3..la korg e simplu armezi ce track vrei si pe ala tragi.
Erată: Sequncerul aproape că nu există pe Yamaha. O mizerie... Dar referitor la ce track armezi... iarăşi nu ai studiat... Ţii REC apăsat şi din meniul din stânga ecranului alegi ce vrei pe oricare track.
6) VH2 o fi fost mai bun ca tc helicon-ul de la pa1x dar atat. Foarte incomod de folosit, sa schimbi volumul in timp real intre voci e aventura....am pus eu pe register memory on:off si volumul pe assignable slider dar de fiecare data inainte trebuie sa ajustezi volumul sa fie potrivit cu sala dar daca folosesti register se reseteaza...nu ai ceva dedicat pentru asta si sa ramana pe pozitie...incomod
Erată: De ce să foloseşti alt volum decât cel pe care ţi l-ai făcut singur de acasă? Modifici eventual ce doreşti pe acea sală la începutul cântării, apoi salvezi ca un user, sau mai multe, câte doreşti, pentru acea sală şi asta-i tot; jonglezi apoi între usere. Cânţi cu 5 voci sau cu a ta? Punem atunci direct iempetreiul şi nu mai cântăm deloc noi...
7) Music finder este limitat...am ramas surprins sa vad ca nu tine minte o cantare transpusa sau cu alte setari in style fara sa salvezi styleul
Erată: Dacă studiai, ştiai că toate astea sunt nelimitate ca număr de salvări (nu doar 2500, ca în Music Finder), în Registration bank...
8) E toata din plastic, niciun aluminiu nicaieri. Avantajul aici e greutatea.
Erată: Poate să fie şi din duraflex prototiptilic cromat, cu bordură de (h)aur, dacă sunetul este de calitate este bine, dacă nu, nu, degeaba e (h)aurul... dacă nu e harul!
9) Butonul de volum e ciudat, mic si bagat in clapa, de asta mai toate au urme de uzura ln jurul butonului, la fel si cel de microfon.
Erată: Master volume nu este mic şi nici îngropat în clapă, doar cel de la microfon (care de fapt nu este volum, ci este un al doilea Gain, volumul e altă dudă). mai toate au rumă de uzură din cauza muzicăcanţilor ce nu-şi reglează bine clapa de acasă, toate ritmurile să aibă acelaşi volum sonor, toate tonurile să fie la acelaşi volum cu volumul lui Concert piano şi toate celelalte, precum şi din faptul că muzicăcantul umblă la acel potenţiometru cu mâinile nespălate şi plasticul ăla deschis e mare iubitor de jeg, şi-l ţine asupra lui, nu-i mai dă drumul. Cât priveşte că e „ciudat”, defineşte ce-i ăla „ciudat”?
10) Slider-urile de sub ecran au cursa scurta, trebuie sa fi gingas si atent sa nu depasesti cu mult valorile dorite.
Erată: Slideurile sunt scurte, e drept. Dar parcă nici la Korg nu-s tare lungi... Or fi potenţiometre de 20 de cm ca la mixerele Allen&Heath şi nu le-am văzut eu?
Restul e can-can... Părerea mea...

E bine ca ai punctat si ai demontat unele aspecte...m-am gandit ca era posibil ca unele sa nu le fi gasit eu...asa ne apropiem mai mult de adevar.
Numai bine

Back to top
apbgd
Wed Oct 30 2019, 05:03PM

Registered Member #17168
Joined: Tue Jun 05 2018, 11:56AM
Posts: 19
Pe scurt, ca si rezumat, Tyros, face multe lucruri el automat, si lipsesc functii, da, se aude mai bine pentru ca se fac multe singure.
Pe korg, ai mult mai multe lucruri deschise, libere, doar sa te duca capul sa le folosesti, un pa 800, cu setari pana in inima placii de baza, iti rupe orice tyros.

Back to top
cminor
Sat Nov 16 2019, 07:49PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2788
FIx asta detin in acest moment. Un Pa1x Pro Elite, si un Tyros 4.
In afara de faptul ca nu are iesire digitala, desi la PA1 pot spune ca imi iese cu un zgomot de fond in nesimtire, inclusiv pe spdif, Tyros 4 e o uzina pe care chiar si eu, un maniac al "programarii" si "butonarii" , inca ma lasa perplex ca si complexitate.

D.p.d.v. al sunetului, nu exista comparatie. In primul rand nivelul de zgomot. PA1 x este o antichitate ce fasaie ca un analog vechi si cu condensatorii praf. atat poate. Sa nu comparam sunetul de bas, ca la asta, PA1x chiar e praf. Dar praf, fata de Tyros 4.
Apoi, eu inteleg ca unele chestii "nu se pot face" ... dar nu se pot face din clapa. Ci din soft. De ce? Explicatia e simpla. Un mouse e mai ieftin decat butoanele unei clape. Mai bine rupi mouseul decat butoanele clapei, programand niste chestii.
NU instru in detalii legate de soft, oscilatoare, cum sa reglezi un drum kit, ca nu am nici timp, nici nevoie, cunoscatorii rad acum.

legat de functii. la fel. mi-a trebuit cam 3 luni de nesomn sa vad cam tot ce face, dar in amanunt, cat sunt eu de nebun. Pentru ca da, e uzina, e complexa.

Singura chestie in plus pe care Korg o are fata de Yamama, este numarul de cv sau chord programing, cate tipuri de acorduri poti programa in style, fiind limitata la numarul de canale midi, de fapt, avand alt timp de programare fata de Korg.

In rest, cel ce scrie ca Pa1x e mai tare decat Tyros 4, nu stie nici cat pe coperta manualelor, sau vrea sa vanda o antichitate de PA1x la pretul unui Tyros.
Apropo, de cate ori intra un 32mb in 1024mb ?
Intreb pentru un prieten...

P.S.
Desi sunt multumit de SNR la Tyros, ca analog out, nebun cum sunt, folosesc recorderul audio sa suplinesc ca nu are iesire digitala.

P.S.2
Si da, am o singura mare, mare nemultumire.
20 de Custom Drum Kit e foarte mic. Pentru un nebun ca mine.

[ Edited Sat Nov 16 2019, 07:54PM ]


Back to top
cminor
Sat Nov 16 2019, 07:51PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2788
Q.E.D.

elgi a scris ...

1) Nu am gasit sa modifici in kitul de tobe volumul pe fiecare part in parte ( kick, premier samd) decat tot kitul cu tot.
Erată: Dacă ajungeai vreodată la KIT EDIT, vedeai că poţi schimba în loc de orice element de percuţie fie un alt element din alt kit de tobe din preseturile clapei, fie propriul sampler de tobă din Expansion manager, pe fiecare putând să-l acordezi, să-i dai cât reverb, chorus, eq simţi nevoia şi toate celelalte din acel meniu. Dar nu ai ajuns pe acolo...
2) Daca cantau cu sfyle si voiai sa modifici parametrii in style ca volum, efect, ton...ca sa salvezi style-ul trebuia sa il opresti apoi sa dai save...foarte incomod
Erată: Dacă ştiai că poţi face asta fără să te opreşti, salvai. Dar nu ai ştiut cum...
3) Nu pot sa zic ca e neaparat minus dar il trec aici...nu am simtit neaparat lipsa touch screen-ului, exranul e mare sinintuitiv te inveti repede...singurul moment cand am simtit lipsa exranului tactil a fost cand trebuia sa scriu text...trebuie sa apesi pe multe butoane, nu e greu dar putin incomod.
Completare: Şi eu aş dori să se trezească retarzii de la Yamaha să pună touch screen, e mult mai simplu de lucrat decât pe butoane. Cât priveşte de scris textul... cred că pe un ecrănaş de 5 inci se scrie mult mai greu decât pe cel 7 inci de la Genos... Părerea mea...
4) Basurile din Tyros mi s-au parut o gluma, nicidata nu a fost ce trebuie, mereu trebuia adaptat sa sune cat de cat mai” cărnos”. Totodata cantand la mukte evenimente in diferite sali, chiar si in aer liber, pe sisteme si mixere diferite, Tyros mi se pare greu de mixat...parca niciodata nu suna cum trebuia...cumva prea digitalizat.
Erată: Dacă ştiai că poţi pune compresor pe bas, îl foloseai, căci ai acolo toţi parametrii (cele 5 feluri de compresoare pentru bas), dar ceva îmi şopteşte-n conştienţa mea că nu ai ştiut până acuma că există aşa ceva...
5) Sequencerul este o adevarata aventura...mi-a luat ceva sa ma prind cum faci dupa ce ai tras un style si mana dreapta in midi sa mai adaugi track-uri...practic trebuia sa armezi mereu uper 1,2 sau 3..la korg e simplu armezi ce track vrei si pe ala tragi.
Erată: Sequncerul aproape că nu există pe Yamaha. O mizerie... Dar referitor la ce track armezi... iarăşi nu ai studiat... Ţii REC apăsat şi din meniul din stânga ecranului alegi ce vrei pe oricare track.
6) VH2 o fi fost mai bun ca tc helicon-ul de la pa1x dar atat. Foarte incomod de folosit, sa schimbi volumul in timp real intre voci e aventura....am pus eu pe register memory on:off si volumul pe assignable slider dar de fiecare data inainte trebuie sa ajustezi volumul sa fie potrivit cu sala dar daca folosesti register se reseteaza...nu ai ceva dedicat pentru asta si sa ramana pe pozitie...incomod
Erată: De ce să foloseşti alt volum decât cel pe care ţi l-ai făcut singur de acasă? Modifici eventual ce doreşti pe acea sală la începutul cântării, apoi salvezi ca un user, sau mai multe, câte doreşti, pentru acea sală şi asta-i tot; jonglezi apoi între usere. Cânţi cu 5 voci sau cu a ta? Punem atunci direct iempetreiul şi nu mai cântăm deloc noi...
7) Music finder este limitat...am ramas surprins sa vad ca nu tine minte o cantare transpusa sau cu alte setari in style fara sa salvezi styleul
Erată: Dacă studiai, ştiai că toate astea sunt nelimitate ca număr de salvări (nu doar 2500, ca în Music Finder), în Registration bank...
8) E toata din plastic, niciun aluminiu nicaieri. Avantajul aici e greutatea.
Erată: Poate să fie şi din duraflex prototiptilic cromat, cu bordură de (h)aur, dacă sunetul este de calitate este bine, dacă nu, nu, degeaba e (h)aurul... dacă nu e harul!
9) Butonul de volum e ciudat, mic si bagat in clapa, de asta mai toate au urme de uzura ln jurul butonului, la fel si cel de microfon.
Erată: Master volume nu este mic şi nici îngropat în clapă, doar cel de la microfon (care de fapt nu este volum, ci este un al doilea Gain, volumul e altă dudă). mai toate au rumă de uzură din cauza muzicăcanţilor ce nu-şi reglează bine clapa de acasă, toate ritmurile să aibă acelaşi volum sonor, toate tonurile să fie la acelaşi volum cu volumul lui Concert piano şi toate celelalte, precum şi din faptul că muzicăcantul umblă la acel potenţiometru cu mâinile nespălate şi plasticul ăla deschis e mare iubitor de jeg, şi-l ţine asupra lui, nu-i mai dă drumul. Cât priveşte că e „ciudat”, defineşte ce-i ăla „ciudat”?
10) Slider-urile de sub ecran au cursa scurta, trebuie sa fi gingas si atent sa nu depasesti cu mult valorile dorite.
Erată: Slideurile sunt scurte, e drept. Dar parcă nici la Korg nu-s tare lungi... Or fi potenţiometre de 20 de cm ca la mixerele Allen&Heath şi nu le-am văzut eu?
Restul e can-can... Părerea mea...



Back to top
apbgd
Thu Nov 21 2019, 11:24PM

Registered Member #17168
Joined: Tue Jun 05 2018, 11:56AM
Posts: 19
Yamaha, e mai buna dintr-un punct de vedere, face multe chestii singura, nu dai prea multe setari, si se aude okei.
Korg-ul, pfai frate, faci setari pentru un ton si 3 zile, de la import wav, start from zero, oscilatoare, performance-uri, valeleu ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif ) Daca ai rabdare si aranjezi korg-ul asa cum trebuie, ii sanatate curata!

Back to top
cminor
Fri Nov 22 2019, 06:31PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2788
apbgd a scris ...

Yamaha, e mai buna dintr-un punct de vedere, face multe chestii singura, nu dai prea multe setari, si se aude okei.
Korg-ul, pfai frate, faci setari pentru un ton si 3 zile, de la import wav, start from zero, oscilatoare, performance-uri, valeleu ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif ) Daca ai rabdare si aranjezi korg-ul asa cum trebuie, ii sanatate curata!


Nu dai multe setari , daca nu stii sa dai.
Ca altfel, e o uzina, si putini, dupa cum se tot scrie aici, stiu sa ajunga la finisaje de top. Multi cred ca daca ii dau un glet, atata poate un Tyros, apoi se minuneaza ce aud la altii ca se poate programa la clapa asta..

../../images/emotes/yahoo/yahoo_heehee.gif

Back to top
Go to page   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set tonuri Kronos Amza Tairov 2019 Posted by bliviu27 on 03 Jul : 19:10
parola?????


[Content] salut Posted by Roland93 on 02 Jul : 02:54
salut , am incarcat cateva fisiere cand pot primi acces la download?


[download] Bach - Toccata and Fugue in D minor Posted by iurescus on 26 Jun : 21:49
ok


[download] acorduri.doc Posted by iurescus on 26 Jun : 20:36
mersi!


[download] CantoraIL Posted by Mihai13 on 26 Jun : 08:38
Dus in clapa Yamaha cu toate setarile facute ca si la celelalte acordeaone suna exact ca Bandonul din setul Color of Romania cu exceptia unui wav care cred ca este de la alt acorde [more ...]





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap