Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Discutii, dezbateri despre clape
 
<< Previous thread | Next thread >>
Cum ati cheltui aproape 18.000 RON
Go to page   <<      
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
cminor
Sat Mar 28 2020, 09:44PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2863
Cristi_Dr a scris ...

De ce nu Genos? Pai de cand cu izolarilea la domiciliu am inceput sa "dezasamblez clapa"...
...Tin minte ca 9000 te lasa de asemeni sa te joci cu tonurile interne sa le combini (parca pana la 20 de layere daca tine minte bine).Eh pe Genos pa si pussi la aceasta libertate, libertate la creativitate...

Daca nu stii sa accesezi tonurile interne, mai bine nu scrie omule...
Nu stii nici 10% din ce poate clapa asta, dar iti dai cu parerea.
Mai invata la ea ...
Am pus o poza cu un ton samplat, la care am dat sa adauge un alt element din tonurile interne.


Back to top
cozma1969
Sat Mar 28 2020, 11:10PM
Registered Member #6965
Joined: Fri Mar 06 2009, 12:58AM
Posts: 127
Wow(oleo), ce discutie faina baieti si fete. Probabil putem atinge multe aspecte legate de acest Thread, ce probabil sunt afirmate si in alte subiecte cu dezbateri la TITLU. Profitam, si mergem pe aceasta mana si spun si eu cate ceva...desi nu avem timp sa cuprindem totul totului tot.
Nu trebuie ignorat gustul fiecaruia!...Eu in ce-i 18 ani de Italia sunt deja scolat cu ideea de a nu baga la nimeni pe gat ideea mea, daca celui de langa mine nu-i place....apropo de asta, unde mai sunt membru printre Italienii muzicanti...ma impresioneaza acest fapt (ce tine de educatie pana la urma), cu cata atentie se discuta fara sa se puna in umbra gustul fiecaruia...in fine...alt subiect.... Fac aici referire la noi (stiti voi, cand si de cine vorbim) cand nu aveai voie sa aduci o parere care contrazicea pe cealalta parere care trebuia fi neaparat aplaudata....pare ca s-au limpezit apele, si asta e bine...Amin!
Ma seaca atunci cand vad prezentarea unei noi aparitii de clapa, si la Demo Live modelului respectiv (vorbesc de toate: (Korg, Yamaha, Ketron..etc), si mi se prezinta imediat...cum suna "Pianul".....Alooo domnule! Pianul suna si pe E19 si PSR510. Sau, ma amuza cand stimabilul, o da pe dans. Sau: "ascultati nemtilor cum suna Schlager!.....romanilor cum suna Hora!... Depinde unde prezinta clapa....ati inteles.
Intrebarea mea domnilor Peter Baartmans, Gigi Rivetti sau altii precum Michel Voncken. De ce nu va bagati (cum ar fi foarte simplu), sa prezentati minunatia care o face functia CREATOR la Tyros si Genos?....Se arata prostimii sunetul de pian, si in general sunetele din clapa, cand se stie de multi ani ca, nu e "cireasa de pe tort".
Acum....recunoastem ca la Editare, Korgul e putin peste. Pentru mine singura apreciata este PA4, care mi s-a parut imediat dupa, ce-a mai echilibrata...(am vrut o perioada sa trec de la Tyros, iar La Korg). Nu de mult am vrut sa schimb pe SD9. Nu am avut moment liber sa o probez in magazin, cand am avut nu o mai gaseseam expusa....si m-am increzut in DEMO de pe net, si mi-a placut asa pe sarite...pana cand....un Italian (singurul) pe net care a pus toate Stilurile din clapa in Video Live, si "mi s-a aprins un bec", vazand si obisnuind-u-mi urechea, am realizat ceva ce nu mi-a placut pe gustul meu. Fiind obisnuit atatia ani cu Tyros...avand si mult material, nu am vrut sa o iau de la capat cu alt brand, si aruncand la gunoi tot ce am de la Yamaha...Am intrebat pe un prieten Italian de gandul meu, pentru a schimba pe SD9. Mi-a raspuns : " Este o sinucidere sa renunti la Tyros 5 pentru SD9"!......el avusese si s-a chinuit mult pana sa o vanda.
Sufar atat de mult, si ma vad neputincios, pentru-ca nu am timp pentru tutoriale, si realizez cum foarte multi utilizatori nu stiu sa-si puna la punct clapele, nu sunt familiarizati cu functiile din Menu...nu au idei ce fac aceste functii...multe functii sunt implementate pentru a da posibilitatea muzicantului de a realiza cate ceva dupa gustul lui. Cateodata criticam Korgul ca e prea NEPROGRAMATA, RECE, etc...E corect sa fie asa...Muzicantul o face pe gustul lui. Cat ni se pare noua ca Tyros e deja aranjata din fabrica!..... suna ciudat pentru unii, dar eu nu ma grabesc..Daca vrei sa ridici standardul...nu e deloc aranjat Tyrosul! (iar o dam la gustul fiecaruia)
Pariez...si nu ma ard! : Sunt Hunii, care nu au nici ce-a mai mica idee, facand referire la CREATOR-ul din clapa, cum modifici un style si-l faci sa fie suta la suta diferit de asa cum este el neatins din fabrica?
Fac un exemplu la modul meu de lucru:

...aprind clapa, glumesc!:-J
Afirm ca fiind important, cea ce vrei sa faci?, ce fel de Style este?...Nu poti creea un styles Folk si sa folosesti Overdrive Guitar. Sa faci Styles Rock si sa te rupi cu Nylon Guitar (partial posibil, depinde).....(are AD un filmat pe you tube, unde trage de Pitch Bend cantand cu registrul de acordeon)....Gust!;))

2) Un styles poate avea dubluri de instrumente pe Track. De regula sunt puse pe centru la PAN....."Eu le pun pe Left Right"...nu total...lejer. (10, 20 procente)
3).........poate avea Trackuri goale "Eu le adaug instrumente si umplu acel gol, daca este util....depinde, daca gustul corespunde si nu incarca prea agresiv.
4)........FILTER-ul face minuni......EQ la fel..
5)........CMP (compresorul) daca este inteles, ce face, si cum se imposteaza....este FACULTATE...(una dintre implementarea de baza pe clapa)...SF pentru foarte multi.
6).........OCTAVA instrumentelor pe style, care unii nu stiu de unde sa o modifice. "Eu o modific in Style Creator"..Modificabila la vedere doar daca e creata de muzicant....daca e din fabrica nu se poate modifica ...(...de aia am spus la vedere... daaaar eu am un mic truc, si am reusit)...Se poate modifica la vedere, doar Drums si Bassul.
7). DRUMs-ul : partea care iubesc cel mai mult, pentru-ca este partea DIRECTOARE ce da "frumusetea ritmului,"..." clasa" ..si scoate in evidenta partea finala per total a unui Style!. Aici eu modific toba mare, premierul, charleston, crash-urile...etc este o munca titanica. Se poate imprumuta doar o singura lovitura de premier, de la alte foldere DRUM KIT din clapa, sau se poate intampla ca piciorul (toba mare) sa nu aiba sunetul ce-mi place, si atunci imprumut de la alte campioane... este impresionant de bun rezultatul, unei combinatii de PREMIER (Snare) din mai multe tipuri pe acelasi timp (secunda) ex: E0, D0, Bb puse pe octave diferite....pffff, pare( tobosarul langa noi).
BASSUL : Intelegem ca suntem in Style Creator. Minunatia aici, este de a pune Bassul sub octava, ce va face un style gras, plin...si il apropie de un sunet de trupa per total. (aici iar vorbim de gusturi).
COMPRESSOR-ul: Eu zic, si imi place, ca daca e folosit bine , face pretul clapei.....ce pret?, cand vedem ca unii nu citesc nici manualul....nu vorbim de editari.
Compresorul in Mixing Console, poti sa-l pui pe EFFECT in 2 moduri. 1, pe general in style si distribui compresie la toate instrumentele....sau 2, doar pe un singur Track (instrument)...asa aleg si eu: Pun compresie doar pe RHY2.....

Stim ca: Pe orice mama de clapa, din orice brand...." Daca se bibileste bine DRUMS-ul si Bass-ul.....este TOTUL TOT! Evident, rezultatele sunt mult mai bune, cand avem Wave-uri...Eu acum mi-am cumparat Flash Ram si folosesc WaveDrums......rezultatul este extraordinar!....nu cred ca ma mai despart de Tyros 5 multi ani. Cu cat realizez materiale si munca, nu este indicat un eventual schimb (riferitor la schimb pe SD9).
EFFECT: Eu nu folosesc Effect aproape deloc. Aici Yamaha jongleaza ca fachirul cu prestidigitatia. Incarca cu Effect toata clapa, produce "O frumusete care de fapt, nu este".
Cand deschid orice Style, ca sa imi vina inspiratia, sau sa inteleg mai bine ce caut, ce vreau, etc.....scot effectul de pe Style....ma inereveaza enorm cand realizez ca ..NU TREBUIE!
GENOS: Daca ascultam bine, chiar si la o comparatie Tyros5 versus Genos,...eu aud ce este acolo asa: Ca si effect, este clar cum am spus....sunt amandoua improscate inutil. Genos este lucrat mult in EQ, BRIGHTNESS si CMP. Pare mai sticlata decat Tyros 5. Au fluturat pentru prostime (vorbesc ironic despre ce-i ce nu se complica doar aprinzand clapa si atat), steagul cu o clapa sticlata si slefuita inutil cu effecte, si se produce iluzia unui sunet WOW!
Putini stiu ca, sunetul in discutie il realizezi daca vrei si pe Tyros 5. Practic, ei au scos pe masa direct la vedere in sunetul Genos, tot ce unii nu stiu ca este ascuns in editarea Tyros, 4,5. (dar trebuie sa muncesti putin, gust, etc). REVO DRUM pare ceva...deocamdata e pistol cu apa, pe langa cum reusesc personal editarea unui DRUMS pe clapa mea, evident cu WAVE...dar si cu cele din clapa, folosind bine Compressorul, am rezultate pe gustul meu.
Design-ul este jos palaria la Genos...display, butoane , etc...din cate vad este ispititor.

Iertati-mi abundenta in care m-am expus, nu am spus nici juma din cate se poate spune, confirm sincer, ca pe cat trece mai mult, si invat si eu mai multe...si de la altii si mai mult singur...folosindu-mi auzul, apoi filtrand prin "ce-mi place"....imi pare rau ca nu pot ajuta si pe altii!...sunt informatii care nu te poti face inteles daca le expui in scris. Apoi, sunt aspecte care tin cont de viziune, combinatii, nu neaparat technice, doar de probe si iar probe, ...iar rezultatul sa nu fie vazut la fel de toti muzicantii...Asta e frumusetea in muzica. Nimeni nu executa la fel o piesa.

Zilele trecute ma roaga un Italian, care era atat de bucuros ca a vandut Tyros 5, si "ARE GENOS". Daca am sa-i dau niste ritmuri?...nici nu am inteles daca glumeste...ce fel de ritmuri?...Am inteles ca vrea Song Style...am inteles si mai bine pentru dubiul meu...cand l-am intrebat, ca deja s-a saturat de Genos cu ritmurile ei?..
I-am expus ca trebuie sa lucre putin probabil, sa fie mult mai implinit daca intra putin la modificari, etc...Compressor?....Nuuuuu stiu! ...(mi-a raspuns)
Am inteles tot. Cati or fi la fel? (cu aceleasi gusturi)^:)^


[ Edited Sat Mar 28 2020, 11:17PM ]


Back to top
cminor
Sun Mar 29 2020, 06:00AM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2863
cozma1969 a scris ...

.Eu in ce-i 18 ani de Italia ...


Aoleu , sper ca esti sanatos, e mare balamuc acolo.

cozma1969 a scris ...Acum....recunoastem ca la Editare, Korgul e putin pesteDa, are niste chestii care imi lipsesc la Yamaha.
Dar e cam reciproc. Si Roland aveau niste chestii..
Fiecare Brand cu exceptiile si singularitatile sale.

cozma1969 a scris ...


GENOS: Daca ascultam bine, chiar si la o comparatie Tyros5 versus Genos,...eu aud ce este acolo asa: Ca si effect, este clar cum am spus....sunt amandoua improscate inutil. Genos este lucrat mult in EQ, BRIGHTNESS si CMP. Pare mai sticlata decat Tyros 5. Au fluturat pentru prostime (vorbesc ironic despre ce-i ce nu se complica doar aprinzand clapa si atat), steagul cu o clapa sticlata si slefuita inutil cu effecte, si se produce iluzia unui sunet WOW!


Nu e chiar asa.
Genos are ceva ce nici un aranjor anterior Yamaha nu are.
Iesire digitala.
Si da, suna mai plin decat T5.
Si o zic frecventele, nu aranjate din EQ.
Mai ales ca stim , basul si inaltele sunt usoare, mediile sunt greu de mixat si expun fix ce poate clapa.

cozma1969 a scris ...

.Nuuuuu stiu! ...(mi-a raspuns)
Am inteles tot. Cati or fi la fel? (cu aceleasi gusturi)^:)^


Macar a fost sincer ca nu a stat sa o studieze.
Multi insa cred ca daca nu gasesc ceva, nu are clapa.
Nu stau sa sape, sau macar sa arunce o privire in manual.
In manualele de pe net ma refer, ca Genos vine cu o brosura.
Nah, era internetului.
Ca de ex. imi era mai usor sa caut la Roland Fantom X7 cu search un cuvant in PDF, decat sa rasfoiesc toate manualele tiparite..

Din pacate, putini mai sunt atat de pasionati incat sa stea sa descopere toate secretele unei clape.
Imi amintesc cat am umblat sa fac rost de dvd-urile cu secretele pa1x. Pfff..

Va doresc Sanatate tuturor si fiecare sa isi cunoasca clapa pana ii place cum suna. Oricare ar fi modelul.

[ Edited Sun Mar 29 2020, 06:02AM ]


Back to top
cantlaclapa
Sun Mar 29 2020, 09:39AM

Registered Member #10487
Joined: Thu Oct 13 2011, 08:22AM
Posts: 931
discutii si pareri impartite, ceea ce nu e rau , e un lucru bun , partea proasta este ca fabricantii acestor instrumente nu prea tin cont de parerile celor care le cumpara decit in procent foarte mic. ei ne ofera ce si cit vor iar noi avem decizia daca vrem sau nu sa platim pt ce ne ofera ei....important e sa fim sanatosi si in rest vedem noi .... pe de alta parte e bine ca totusi se progreseaza in domeniu....daca ne uitam putin in spate in timp, si ne aducem aminte cum cautam 2 tonuri si 2 octave in care sa sune bine tonurile respective iar acum pornim clapa si avem o intreaga uzina in ea ....aproape ca nu mai conteaza o functie in plus sau minus....minusuri sau plusuri au fiecare dar ca sa le putem descoperi,clasifica si judeca,ar trebui prima data sa vedem si noi ce plusuri sau minusuri avem,si daca nu mai avem ceva de completat la priceperea noastra de a utiliza aceste instrumente....
e adevarat ca sunt destul de scumpe dupa parerea mea , dar asta nu inseamna ca ,daca platim atitia bani ,nu mai trebuie sa facem nimic....trebuie munca ,pricepere ,rabdare , pasiune etc....
eu de exemplu sunt adeptul provocarilor si aproape tot timpul ma aventurez sa cumpar variantele low cost din fiecare categorie de clape si sa muncesc pe ele sa le aduc la un sunet placut si apropiat de cele din categoria de top...asa mai descoperi ce plusuri sau minusuri ai si tu ca utilizator si in acelasi timp si instrumentul pe care-l muncesti

Back to top
Cristi_Dr
Sun Mar 29 2020, 10:13AM
Registered Member #15781
Joined: Sat Mar 19 2016, 10:54PM
Posts: 91
cminor a scris ...

Cristi_Dr a scris ...

De ce nu Genos? Pai de cand cu izolarilea la domiciliu am inceput sa "dezasamblez clapa"...
...Tin minte ca 9000 te lasa de asemeni sa te joci cu tonurile interne sa le combini (parca pana la 20 de layere daca tine minte bine).Eh pe Genos pa si pussi la aceasta libertate, libertate la creativitate...

Daca nu stii sa accesezi tonurile interne, mai bine nu scrie omule...
Nu stii nici 10% din ce poate clapa asta, dar iti dai cu parerea.
Mai invata la ea ...
Am pus o poza cu un ton samplat, la care am dat sa adauge un alt element din tonurile interne.Nu vorbesc chiar in necunostinta de cauza fiind fost posesor de Yamaha psr S970 (Am avut-o doi ani).Nu cred ca as zice 10% din moment ce mi-am batut capul sa programez trackuri de chitara ce folosesc Mega voice si am reusit fara sa gasesc informatia in manual.Doar ca asteptam sa fiu contrazis ) si aparent m-a durut gura sa intreb pe forum.

Am intrat de curiozitate pe manualul de la YEM si scrie ca functia de editare a tonurilor de fabrica e exclusiva Tyros 5 si Genos.
Am intors psr-ul ala pe toate partile cat l-am avut.Tot nu cred sa te lase YEM-ul sa creezi pentru categoria psr tonuri folosind tonurile de fabrica.Daca nu am dreptate, cinste tie Cminor, ca eu ma oftic maxim (intr-un sens bun)ca am avut posibilitatea dar am fost fraier ).


Back to top
Mihai13
Sun Mar 29 2020, 02:01PM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 435
cminor a scris ...

Cristi_Dr a scris ...

De ce nu Genos? Pai de cand cu izolarilea la domiciliu am inceput sa "dezasamblez clapa"...
...Tin minte ca 9000 te lasa de asemeni sa te joci cu tonurile interne sa le combini (parca pana la 20 de layere daca tine minte bine).Eh pe Genos pa si pussi la aceasta libertate, libertate la creativitate...

Daca nu stii sa accesezi tonurile interne, mai bine nu scrie omule...
Nu stii nici 10% din ce poate clapa asta, dar iti dai cu parerea.
Mai invata la ea ...
Am pus o poza cu un ton samplat, la care am dat sa adauge un alt element din tonurile interne.Taios, taios maestre, ai premiul - cel mai dur post din ultimul an, el a zis ceva de Genos, adevarat sau fals, tu ai zis ceva de el, interesanta abordare, te enerveaza asa de rau?
Poate ai observant aici nu este locul unde: cine nu este cu noi este impotriva noastra.
Ai vrea ca toti sa zica-n cor <Yamaha suna bine, bine>, nu merge.
Nu cred ca cineva vine pe site sa fie mustruluit de altii mai destepti ca el.
Cu calm si bun simt deschide-ne tu mintea sau las-o balta.
Cu regret ca am fost nevoit sa scriu acest post.
MisuBack to top
cminor
Mon Mar 30 2020, 12:38PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2863
Mihai, pai daca are PSR S970, si scrie "nu luati clapa X ca nu face aia", dar clapa aia face acel lucru, e ceva normal?
Nu zic in cor "luati Yamaha", poate nu stii, am fost fan inrait Roland. Am monitoare de studio si mixer digital Roland.
Dar cand vad cum cu hotarare se declara chestii neadevarate mintind ca stie clapa, si acum o da la intors ca vorbea de S970, nu imi pot tine degetele sa nu scriu ceva.
Poate am fost prea dur, dar nu prea suport minciuna.
Mai bine sa fi scris " am auzit" , "mi-a zis cineva", decat :

<<Cristi_Dr a scris ...

De ce nu Genos? Pai de cand cu izolarilea la domiciliu am inceput sa "dezasamblez clapa"..>>

De exemplu, cat sunt eu de fan Roland, m-am certat cu un amic care tot lauda noul model, ca are d-aia, ca are sampler..
Si i-am zis sa taca legat de sampler, ca NU are sampler.
Are un trigger de wave ce se poate asigna pe pad-uri.
Ala , nu e sampler.
M-ati vazut pe mine scriind despre nu stiu ce solistica de hora, sau "sarba lu X suna mai bine ca sarba lu Y"?
Nu.
Pe parte de studio, hardware, anumite modele ce le-am testat bine, scriu.
Ce nu e in catalogul mintii mele, nu ma bag.
SI mai ales , nu dau sfaturi.
Sa vorbim despre Genos_
Hai sa vorbim la ce Control Change raspunde si la care nu.
Am programat un mini mixer in Cubase pentru el, si am stat pe el o perioada destul de mare incat sa pot vorbi cat de cat despre ce face.
DESPRE CE FACE. Nu sa il laud.
Ca si mie mi-ar fi convenit editorul pe care il avea Tyros 4.
Dar nu e.
Si ca sa nu fiu banuit ca aberez, pun un printscreen la Cubase.
Repet, nu ma cert cu nimeni.
Dar daca nu spui adevarul, nu e ceva frumos.
Imi pare rau daca am fost taios.
Dar in vremurile astea, toti suntem agitati.
Va doresc sanatate si spor la treaba.
Back to top
Mihai13
Mon Mar 30 2020, 01:55PM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 435
Toate cele bune si tie si mersi de clarificari, asa este uneori ne mai aprindem, de multe ori fara sa vrem.

Stima si spor la munca!
Mihai

Back to top
Go to page   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set Korg Pa4X Sound live 2022 - Nelutu436 Posted by formmusic on 08 Dec : 10:58
Foarte slab set, bun doar pentru un PA1x


[Content] Salut vreau și eu descarcarii Posted by Marius88 on 06 Dec : 19:34
Salut vreau și eu descarcarii


[download] Vaya con Dios-Neh nah nah Posted by iuliang on 05 Dec : 18:01
Mie imi apare ca nu gaseste fisierul , sau ca este defect


[download] midi populare yamaha Posted by unaidiu on 05 Dec : 16:23
Multumesc utikajunior !!!


[download] Colectie de tonuri tambal foarte bune Posted by formmusic on 03 Dec : 04:42
Am uitat să specific că sunt pentru pa4x

Facebook page

Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.roSiteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap