Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Technics, Gem, Ketron, Casio, Solton |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Set Romanesc Ketron Event |
Go to page << >> | |
Moderators: admin, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
Serghei92 |
|
||
![]() ![]() Registered Member #12541
Țambalul cam agață....cel puțin așa mi se pare mie. Cred că mai este de lucru la ea. Si e greu....cu piața plina de korg....chiar e greu. Eu unul nu aș schimba marca cel puțin in viitorul apropiat.
|
||
Back to top |
|
||
formmusic |
|
||
![]() ![]() Registered Member #17765
Danystest a scris ... cunosc vstul, are un controller de timbru cu +12/-12 care alterneaza ceva setari de eq si mai multe care il face total diferit in unele timbre, se incadreaza bine pentru folclor, o parere personala e prea tabla prea subtire, eu unul prefer ceva mai gros mai medios cum este cel al lui Sorin Rusu de la chisinau. tambalul e foarte complex. bravo lui ca a stiut sa reproduca formulele tambalistului fix cum trebuie. nu stiu ce controlleri permite ketron. in teorie pe korg e posibil sa folosesti tambalul folosind DNC, joystick ca si trigger pentru alte oscilatoare si asa mai departe. cu wavuri nu ai ce face daca nu ai formula lui.. si altceva orice tambal suna la mana dar in style nu mai are acelasi farmec, trebuie gandite cv urile sa sune bine pe rasturnari, eu m am mutat de la korg la genos2, si aici chiar daca duc lipsa cv urilor si in schimb am 8 canale midi libere pentru armonii separate reusesc sa incadrez tot, chiar unele functii sunt mai interesante de exemplu pot scrie tambalul in do7 sa bata ciocanul pe sib sus iar pt fa7 de ex sa bata pe la, sa fie corect timbalistic, tambalul nu trece mai sus sa zicem de un do sau chiar re in unele cazuri speciale. 8 canale midi? Adică? Curios... |
||
Back to top |
|
||
Danystest |
|
||
![]() Registered Member #17125
formmusic a scris ... Danystest a scris ... cunosc vstul, are un controller de timbru cu +12/-12 care alterneaza ceva setari de eq si mai multe care il face total diferit in unele timbre, se incadreaza bine pentru folclor, o parere personala e prea tabla prea subtire, eu unul prefer ceva mai gros mai medios cum este cel al lui Sorin Rusu de la chisinau. tambalul e foarte complex. bravo lui ca a stiut sa reproduca formulele tambalistului fix cum trebuie. nu stiu ce controlleri permite ketron. in teorie pe korg e posibil sa folosesti tambalul folosind DNC, joystick ca si trigger pentru alte oscilatoare si asa mai departe. cu wavuri nu ai ce face daca nu ai formula lui.. si altceva orice tambal suna la mana dar in style nu mai are acelasi farmec, trebuie gandite cv urile sa sune bine pe rasturnari, eu m am mutat de la korg la genos2, si aici chiar daca duc lipsa cv urilor si in schimb am 8 canale midi libere pentru armonii separate reusesc sa incadrez tot, chiar unele functii sunt mai interesante de exemplu pot scrie tambalul in do7 sa bata ciocanul pe sib sus iar pt fa7 de ex sa bata pe la, sa fie corect timbalistic, tambalul nu trece mai sus sa zicem de un do sau chiar re in unele cazuri speciale. 8 canale midi? Adică? Curios... midi 1.0 permite 16 canale midi. styleurile in sine sunt fisiere midi + formate proprietare pentru korg,yamaha si asa mai departe. yamaha are casm tu in style ai de obicei 8 trackuri la korg drum perc bass acc1-5. la yamaha ai rhythm 1 rhythm 2 bass chord1 chord2 pad phrase1 phrase2. in korg e notiunea de cv unde faci 6 copii ale variatiunii sau etc. si fiecare copie este cantata doar pe un anumit acord. in yamaha nu ai asa. dar tinand cont cum am zis 8 trackuri in style. din cele 16 mentionate raman tot 8 in care poti face trackuri extra. tot cv uri. doar ca casm fiind mai avansat ai n posibilitati. si pentru folclor e de ajuns cele 8. |
||
Back to top |
|
||
ciury |
|
||
![]() Registered Member #5922
formmusic a scris ... Danystest a scris ... cunosc vstul, are un controller de timbru cu +12/-12 care alterneaza ceva setari de eq si mai multe care il face total diferit in unele timbre, se incadreaza bine pentru folclor, o parere personala e prea tabla prea subtire, eu unul prefer ceva mai gros mai medios cum este cel al lui Sorin Rusu de la chisinau. tambalul e foarte complex. bravo lui ca a stiut sa reproduca formulele tambalistului fix cum trebuie. nu stiu ce controlleri permite ketron. in teorie pe korg e posibil sa folosesti tambalul folosind DNC, joystick ca si trigger pentru alte oscilatoare si asa mai departe. cu wavuri nu ai ce face daca nu ai formula lui.. si altceva orice tambal suna la mana dar in style nu mai are acelasi farmec, trebuie gandite cv urile sa sune bine pe rasturnari, eu m am mutat de la korg la genos2, si aici chiar daca duc lipsa cv urilor si in schimb am 8 canale midi libere pentru armonii separate reusesc sa incadrez tot, chiar unele functii sunt mai interesante de exemplu pot scrie tambalul in do7 sa bata ciocanul pe sib sus iar pt fa7 de ex sa bata pe la, sa fie corect timbalistic, tambalul nu trece mai sus sa zicem de un do sau chiar re in unele cazuri speciale. 8 canale midi? Adică? Curios... 8 major si 8 minor la Yamaha. Deci de la 2 la 7 poti scrie formula de minor si de la 11 la 16 major. Cu track-urile de tobe comune [ Edited Thu, 24 Jul 2025, 12:43AM ] |
||
Back to top |
|
||
ciury |
|
||
![]() Registered Member #5922
Serghei92 a scris ... Țambalul cam agață....cel puțin așa mi se pare mie. Cred că mai este de lucru la ea. Si e greu....cu piața plina de korg....chiar e greu. Eu unul nu aș schimba marca cel puțin in viitorul apropiat. Se aude asa pentru ca e audio si cand nu schimbi pe masura sau cum schimba cei cu korg cate un acord pe secunda se aude un pacanit ca e fisierul mare si nu are timp sa schimbe lin. Dar cautam o solutie. Ii ajut sa gasesca o solutoe ca cele interne nu fac asa |
||
Back to top |
|
||
formmusic |
|
||
![]() ![]() Registered Member #17765
ciury a scris ... Serghei92 a scris ... Țambalul cam agață....cel puțin așa mi se pare mie. Cred că mai este de lucru la ea. Si e greu....cu piața plina de korg....chiar e greu. Eu unul nu aș schimba marca cel puțin in viitorul apropiat. Se aude asa pentru ca e audio si cand nu schimbi pe masura sau cum schimba cei cu korg cate un acord pe secunda se aude un pacanit ca e fisierul mare si nu are timp sa schimbe lin. Dar cautam o solutie. Ii ajut sa gasesca o solutoe ca cele interne nu fac asa crossfade între wavuri...dacă ar permite softu are cineva acele trackuri audio de tambal? |
||
Back to top |
|
||
Danystest |
|
||
ciury a scris ... formmusic a scris ... Danystest a scris ... cunosc vstul, are un controller de timbru cu +12/-12 care alterneaza ceva setari de eq si mai multe care il face total diferit in unele timbre, se incadreaza bine pentru folclor, o parere personala e prea tabla prea subtire, eu unul prefer ceva mai gros mai medios cum este cel al lui Sorin Rusu de la chisinau. tambalul e foarte complex. bravo lui ca a stiut sa reproduca formulele tambalistului fix cum trebuie. nu stiu ce controlleri permite ketron. in teorie pe korg e posibil sa folosesti tambalul folosind DNC, joystick ca si trigger pentru alte oscilatoare si asa mai departe. cu wavuri nu ai ce face daca nu ai formula lui.. si altceva orice tambal suna la mana dar in style nu mai are acelasi farmec, trebuie gandite cv urile sa sune bine pe rasturnari, eu m am mutat de la korg la genos2, si aici chiar daca duc lipsa cv urilor si in schimb am 8 canale midi libere pentru armonii separate reusesc sa incadrez tot, chiar unele functii sunt mai interesante de exemplu pot scrie tambalul in do7 sa bata ciocanul pe sib sus iar pt fa7 de ex sa bata pe la, sa fie corect timbalistic, tambalul nu trece mai sus sa zicem de un do sau chiar re in unele cazuri speciale. 8 canale midi? Adică? Curios... 8 major si 8 minor la Yamaha. Deci de la 2 la 7 poti scrie formula de minor si de la 11 la 16 major. Cu track-urile de tobe comune scuze ca te corectez. 8 cum vrei tu si alte 8 iarasi cum vrei tu. sff edit nu iti inpune sa ai style ul scris in major.. |
||
Back to top |
|
||
Danystest |
|
||
ciury a scris ... Serghei92 a scris ... Țambalul cam agață....cel puțin așa mi se pare mie. Cred că mai este de lucru la ea. Si e greu....cu piața plina de korg....chiar e greu. Eu unul nu aș schimba marca cel puțin in viitorul apropiat. Se aude asa pentru ca e audio si cand nu schimbi pe masura sau cum schimba cei cu korg cate un acord pe secunda se aude un pacanit ca e fisierul mare si nu are timp sa schimbe lin. Dar cautam o solutie. Ii ajut sa gasesca o solutoe ca cele interne nu fac asa repitch din cauza la asta daca ai pune pe stop sa zici si sa ai o curba facuta bine la eg din amp in oscilatoare o sa vezi ca nu mai pocneste. |
||
Back to top |
|
||
tomyy29 |
|
||
![]() Registered Member #6605
Neața,și eu sunt interesat de acest model..Event,dar sunt un pic indecis când aud că agata sunetele la schimbarea acordurilor,problema este și la sunetele real din fabrica? Sau doar la lookurile de sampler? La țambal audio mă refer Eu din ce am ascultat nu mi se pare nimic în neregula,dar as dori părerea celor care dețin aceasta clapa |
||
Back to top |
|
||
tomyy29 |
|
||
![]() Registered Member #6605
tomyy29 a scris ... Neața,și eu sunt interesat de acest model..Event,dar sunt un pic indecis când aud că agata sunetele la schimbarea acordurilor,problema este și la sunetele real din fabrica? Sau doar la loopurile de sampler? La țambal audio mă refer Eu din ce am ascultat nu mi se pare nimic în neregula,dar as dori părerea celor care dețin aceasta clapa |
||
Back to top |
|
||
Go to page << >> | |