Forums
Clape.ro :: Forums :: Calculatoare si Internet :: Software |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Efecte inregistrare voci hardware vs. software |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
Roland07 |
|
||
Registered Member #949
Am deschis acest subiect pentru a ne face o idee: ce echipamente merita sa cumparam (procesor de sunet, preamp microfon, eq, compresor, etc.) sau ce softuri (programe, VST-uri) merita instalate in configuratia studioului de muzica. Sunt pe piata, foarte multe echipamente scumpe care-si fac treaba pentru banii dati, dar pentru noi, cei cu home studio, ce anume ne putem permite sa cumparam pentru a avea o calitate foarte buna a sunetului inregistrat prin microfon? Probabil singura solutie, cea mai accesibila ar fi instalarea unui VST in Cubase/Nuendo/Sonar. Dar si la capitolul acesta sunt foarte multe si nu stii ce anume sa alegi. Rog pe cei care au lucrat si folosesc in studiou astfel de echipamente/VST-uri sa ne sfatuiasca. |
||
Back to top |
|
||
ValiS |
|
||
Registered Member #4
Chesti cu echipamentele ptr home-studio e super interesanta...! Astept"meseriasii"...!
|
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
mda... totul depinde de buget. in functie de el se face si configuratia |
||
Back to top |
|
||
Roland07 |
|
||
Registered Member #949
Florine, avem nevoie de solutii, banii vin cu timpul... Eu de exemplu, folosesc din placa audio intrarea de microfon pe 48V, dar nu stiu ce efecte de reverb sa folosesc...ma gandesc cum e mai bine? sa inregistrez vocea cu efectul DSP din placa sau separat (la rece) sa fac inregistrarea si apoi sa-i aplic reverbul dintr-un VST? Ce VST-uri cunosti ca ar fi ok pentru voce? |
||
Back to top |
|
||
boldum |
|
||
Registered Member #3471
Oh, de-abia astept sa se dezvolte threadul asta... Oare se poate cineva plange ca are buget prea mare pt. scule (hardware) ?
|
||
Back to top |
|
||
sarac.lipit |
|
||
Registered Member #45
am lucrat o perioadă bună pe un VST-1680 Roland. Sincer, nu prea mai ai nevoie de altceva pentru home, plus, îl poţi folosi ca mixer la nuntă brici! Cu ambele plăci de efecte, poţi folosi 4 efecte instantaneu pe intrare sau ieşire, înainte sau după imprimare. Mi-a plăcut jucărica, era cât de cât 'ieftină' pe timpul ăla.. .acum nu mai ştiu. Oricum, după trecerea studioului pe PC, părerea mea-i că-s mai 'uscate' piesele, inclusiv după ce-s arse pe CD. Are jucărica o chestie aparte la sound, inclusiv la scriere. [ Edited Fri Feb 27 2009, 09:33PM ] |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
pe Roland VS-1680 inca lucrez la desene. e un mixer bun (si multi track dar e limitat, deh, e model destul de vechi). efectele insa sunt inca folosite de multe studiouri de afara. Ca VST cel mai curat mi se pare reverbul din Native Bundle. Cel mai gras e cel din Waves Trueverb dar e durere la configurare si mai ales la incarcare procesor. |
||
Back to top |
|
||