Forums
Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Acompaniament vocal |
Go to page >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
Sanyo |
|
||
Registered Member #2303
Ce sfat imi dati cu privire la acompanierea unei voci?am incercat a fac unul dar a fost dezastros.Exista ceva exercitii cu privire la acest acompaniament?
|
||
Back to top |
|
||
DorinelParadox |
|
||
Registered Member #6316
E o treaba delicata ,in a acompania , cred ca ar fi indicat sa urmezi o scoala de muzica ,unde se invata TEORIE, armonie ,DICTAT, Solfegiu , si asa vei intelege mai bine cum sta treaba!!!!
|
||
Back to top |
|
||
Andrei |
|
||
Registered Member #1137
La chestia asta, sunt foarte de acord cu dorinel.
|
||
Back to top |
|
||
Tek |
|
||
Registered Member #6257
Nu e obligatoriu sa faci o scoala pt ca sa acompaniezi o voce (dar e fff indicat s-o faci). Incearca intai cu piese foarte simple , pe care le cunosti bine, in game simple Do maj, La min etc. Nu incerca sa acompaniezi un solist direct, pt ca are un anumit ambitus si poate nu canta intr-o gama simpla, si nu vei reusi.
|
||
Back to top |
|
||
sarac.lipit |
|
||
Registered Member #45
nici pomeneală! Uite o primă lecţie de pian, după care poţi acompania taraful maestrului Botgros... LINK: Click aici !
|
||
Back to top |
|
||
Andrei |
|
||
Registered Member #1137
sarac.lipit a scris ... nici pomeneală! Uite o primă lecţie de pian, după care poţi acompania taraful maestrului Botgros... LINK: Click aici ! Imi cer scuze pentru off-topic dar prima lectie de pian este cea mai tare lectie pe care am vazut-o pana acum Pana la urma scoala aia populara de arte si cu teoria, au rolurile ei. de ce spun asta : de ex> : canti la o nunta si vine vreun solist mare si iti spune tonul : Fa# sau Lab, iar tu ca un instrumentist bun ce faci?te transpui? sau ii canti de acolo ? [ Edited Sun Mar 29 2009, 04:51AM ] |
||
Back to top |
|
||
Tek |
|
||
Registered Member #6257
Daca la o nunta vine un solist mare si-ti spone gama Fa # sau La b tu il acompaniezi cum poti cel mai bine: Canti din gama respectiva pentru ca cei care au ureche absoluta nu pot canta NICIODATA cu tranpozitie. Un om care AUDE culoarea sunetului (nuantele sunetului) , cum altii vad culorile in mii de nuante nu pot canta cu transpozitie pt ca ei canta instinctual, ce aud prind instantaneu pe clapa,iar daca clapa este dezacordata sau trnspusa nu pot canta deloc. Daca tu canti dupa sablaone tip: tonica, dominanta, subdominanta etc. ( treapta I , treapta V, treapta IV, )poti canta cu transpozitie cu oricine, dar aia nu mai e muzica, e matematica muzicala, este un fel de robotism. Muzica este un simt. Am un prieten foarte bun clapar care a fost multzi ani la SEMNAL M si a avut primul Hammond in Romania, Ghita Ciolac . El are o vorba ( sa cititi si sa tine-ti minte ) Toata lumea stie citi, dar nu orcine stie recita o poezie; toata lumea stie cante, dar NU ORICINE POATE INTERPRETA O MELODIE.
[ Edited Sun Mar 29 2009, 04:46PM ] |
||
Back to top |
|
||
ita |
|
||
Registered Member #282
sarac.lipit a scris ... nici pomeneală! Uite o primă lecţie de pian, după care poţi acompania taraful maestrului Botgros... LINK: Click aici ! Oare stie maestrul sa acompanieze si cu styluri?? sau doar manual 622.gif |
||
Back to top |
|
||
symy |
|
||
Registered Member #7698
nu stiu zau ce solist canta intr-o gama cu diez sau bemol zau asa la nunti
[ Edited Sun Apr 05 2009, 01:06AM ] |
||
Back to top |
|
||
abdon |
|
||
Registered Member #1425
măi măi câte s-au mai scris şi aici. Intr-adevar, in primul rand trebuie sa ai ceva exercitii la baza, eu am aratat copilului, cum se prind gamele, acompaniamentul, am descarcat de pe net documente text, cantari care arata si gama la fiecare vers, si daca eu cant cantarea respectiva cu vocea , el e in stare sa ma acompanieze, si daca cantarea e din LAb, si copilul nu stie decat clape albe, nu e bai, transpune, si e tot aia, nu inteleg , ce scrieti voi ca una e sa o canti din LAb, si alta e sa canti transpusa, care e diferenta, ca cineva are placerea sa isi rupa degetele pe negre, si altu e comod sa se complice cu dansele?
[ Edited Sun Apr 05 2009, 02:07AM ] |
||
Back to top |
|
||
Go to page >> | |