Forums
Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Cum urci sau cobori cu un ton inaltimea sunetului la saxofon? |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
Adrian2 |
|
||
Registered Member #7549
Cine este in masura si cunoaste il rog sa ma ajute cu cateva informatii. Am inceput sa invat sa cant la saxofon si am inceput asa cum se cuvine cu teoria muzicii. Dar m-am inpotmolit la un detaliu pe care nu il inteleg. # (diezul) iti urca inaltimea sunetului cu un semiton b (bemolul) iti coboara inaltimea sunetului cu un semiton DAR dubludiezul iti urca cu un ton. adica? La saxofon cum urc eu cu un ton? In "Finger Chartul" pe care il am imi arata buoanele pentru: ex: bB low; C# low; D# sau Eb; etc. dar daca intalnesc pe partitura bbB low, sau semnul de dubludiez C - care sunt butoanele. Mai exista vre-un chart cu botoanele pentru saxofon alto. in care sa-mi explice cum urc cu un ton sau sa cobor cu un ton. LINK: Click aici ! aici gasiti o arhica in care se gaeeste si PDF-ul cu "Finger Chartul" dupa care am invatat notele si transpunerea lor. Totusi poate ma ajuta cineva [ Edited Thu Apr 02 2009, 10:09AM ] |
||
Back to top |
|
||
DorinelParadox |
|
||
Registered Member #6316
fiecare nota are pozitia ei care se ia pe sax, nu este o tasta ca re sa urce sau sa coboare , asa cum apuci nota MIBemol,asa vei lua si LABemol , adica alta grupare de taste , care va scoate sunetul respectiv!
|
||
Back to top |
|
||
Adrian2 |
|
||
Registered Member #7549
Sunt deacord cu tine. Dar ma gandeam ca poate stie cineva Finger chartul la sax pentru notele care se pot repune cu un ton mai jos sau mai sus. Pentru semiton stiu care butoane sunt grupate si la ce nota. dar la ton nu stiu.
|
||
Back to top |
|
||
Andrei |
|
||
Registered Member #1137
La Sax, sunt pozitii de cantat.Acel dubludiez urca un ton si atat.Pe Finger chart nu o sa-ti spuna niciodata positii de cantat.Cauta o metoda de sax prin anticariate . sa-ti dau un exemplu de nota cu dublutiez: do dubludiez ( este re ) tu cum studiezi la sax "y" partitura nu il iei pe do ci pe re. Asa este notaita, mai multe nu pot sa-ti spun.Ma voi documenta mai mult si voi reveni cu un post
[ Edited Thu Apr 02 2009, 03:40PM ] |
||
Back to top |
|
||
Adrian2 |
|
||
Registered Member #7549
deci pana la urma este asa cum am zis eu. dubludiez face transferul de la o nota la alta imediata dupa ea. adica. C##(dubludiez) este defapt D si D## este defapt E iar Ebb (dublubemol) este defapt D si Dbb este defapt C corect? |
||
Back to top |
|
||
relu65 |
|
||
Registered Member #202
da adrian2,se numeste enarmonie si trebuie doar sa le calculezi c##=d=ebb,normal apesi clapa corespunzatoare notei re.ar fi bine sa-ti arate cineva totusi tehnica corecta de a sufla in saxofon si mai ales grifura corecta(clapele,butoanele)ce trebuie folosita,deoarece la toate instrumentele de suflat mai exista si asa-zisele pozitii false care la viteza mare te ajuta sa le folosesti,dar la pasaje lente ele suna ori mai sus,ori mai jos decat ar trebui,dar prin studiu se pot trage din cat de tare ridici sau cobori din buza coloana de aer.eu sunt trompetist,dar instrumentele de suflat au in comun aceleasi probleme.bafta multa!
|
||
Back to top |
|
||
Andrei |
|
||
Registered Member #1137
Iti mai recomand ceva Adrian2, apucate sa faci game sunt cele mai importante pentru viteza si tehnica apoi sa-ti pui la punct, ce inceamna suflu PieS : Cer scuze pentru off-topic . |
||
Back to top |
|
||
Adrian2 |
|
||
Registered Member #7549
MULTUMESC...Sunt fericit ca in sfarsit am inteles... Succesuri va doresc
|
||
Back to top |