Forums
Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Problema boxa activa |
Go to page >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
tiberius |
|
||
Registered Member #591
asa cum spune titlul theadului este vorba de spre o boxa activa alto problema constain faptul ca nu se aud inaltele mentionez faptul ca boxa a fost bobinata ea a fost dusa la cine va si mia zis ca imi trebuie alt difuzor de inalte [ Edited Wed, Jun 10 2009, 07:35AM ] |
||
Back to top |
|
||
admin |
|
||
Registered Member #1
Deci ... Bobina tweaterului daca a fost bobinata, cel mai probabil s-a ars din nou, sau este mult sub proprietatile fizice/acustice/electrice ale unei bobine originale, din aceasta cauza nu se mai aud inaltele. Cel mai sigur este sa te uiti exact la modelul de driver de inalte pe care-l ai, si sa-ti comanzi unul original.
|
||
Back to top |
|
||
dorelclape |
|
||
Registered Member #6313
o bobina refacuta nu se mai aude ca una originala , si eu am avut astfel de probleme dar am cumparat o bobina noua pentru tweaterul meu
|
||
Back to top |
|
||
marian |
|
||
Registered Member #119
Nu prea am inteles ce boxa este dar vezi daca nu are cumva un bec halogen in boxa care s-a ars.
|
||
Back to top |
|
||
tiberius |
|
||
Registered Member #591
marian a scris ... Nu prea am inteles ce boxa este dar vezi daca nu are cumva un bec halogen in boxa care s-a ars. este o boxa activa alto |
||
Back to top |
|
||
Matrafox |
|
||
Guest
|
Tiberius sfatul meu prietenesc este sa schimbi tweeterul daca s-a ars cu unul nou de la RCF.Nu sunt scumpe si sunt foarte fiabile.Eu am schimbat acum un an si ceva 2 bucati la niste boxe active LEM si de atunci posesorul acelor boxe nu mai are probleme.Normal ca trebuie sa le schimbi amandoua.Iti dau link la niste drivere cu neodimuiu deci sunt si f usoare le poti alege dupa marime. LINK: Click aici ! Pe site ai telefoane de contact poti sa suni sa te interesezi de pret si alte informatii.
|
||
Back to top |
|
||
tiberius |
|
||
Registered Member #591
Matrafox a scris ... Tiberius sfatul meu prietenesc este sa schimbi tweeterul daca s-a ars cu unul nou de la RCF.Nu sunt scumpe si sunt foarte fiabile.Eu am schimbat acum un an si ceva 2 bucati la niste boxe active LEM si de atunci posesorul acelor boxe nu mai are probleme.Normal ca trebuie sa le schimbi amandoua.Iti dau link la niste drivere cu neodimuiu deci sunt si f usoare le poti alege dupa marime. LINK: Click aici ! Pe site ai telefoane de contact poti sa suni sa te interesezi de pret si alte informatii. dar trebuie neaparat sa le schimb pe amandoua? ca la una merge |
||
Back to top |
|
||
minel |
|
||
Guest
|
daca gasesti ceva mai bun,asa cum zice Dorel,ar fi bine sa le schimbi pe amandoua,pentru ca daca a cazut asa repede unul,pe urma o sa cada si celalalt.
[ Edited Thu, Jun 11 2009, 09:17AM ] |
||
Back to top |
|
||
bits |
|
||
Registered Member #62
In primul rand,trebuia sa mentionezi si marca boxei(ca doar nu-i secret) . Apoi,este o diferenta intre tweeter si driver de inalte.Daca ai tweetere atunci mai bine schimba-le pe ambele cu drivere,cu specificatii apropriate de putere si marime palnie; In primul rand,verifica driver-ul separat(ori cu ohm-metru,ori simplu,cu o baterie dai impulsuri,si trebuie sa se auda un pacanit)ca se poate sa nu primeasca semnal din filtru(alea cu becurile sunt la filtrele pasive); Se poate schimba doar unul daca gasesti la aceeasi firma,sau chiar de la alta firma,cu conditia sa sune la acelasi volum,si asta se vede numai la test.Un test rapid de inalte poti sa-l faci cu clapa,scotand din EQ joasele pana la ultimele 2 benzi de inalte,precum si de pe cale,lesi numai tobele de ex. un ritm de 16 beat care are fus constant,reglezi iesirea la mixer sa fie egale si left si pe right(sa bata Vu-metrele la fel); Daca iei un singur driver,demonteaza-l din boxa ca si asa nu functioneaza si te duci cu el la magazin specializat ,si iei unul sa aiba aceeasi prindere la palnie(diametru interior si distanta suruburi). La final:vorba admin-ului,driverele RCF sunt beton,cred ca e cea mai buna alegere.Numai bine. [ Edited Thu, Jun 11 2009, 10:23AM ] |
||
Back to top |
|
||
Matrafox |
|
||
Guest
|
tiberius a scris ... Matrafox a scris ... Tiberius sfatul meu prietenesc este sa schimbi tweeterul daca s-a ars cu unul nou de la RCF.Nu sunt scumpe si sunt foarte fiabile.Eu am schimbat acum un an si ceva 2 bucati la niste boxe active LEM si de atunci posesorul acelor boxe nu mai are probleme.Normal ca trebuie sa le schimbi amandoua.Iti dau link la niste drivere cu neodimuiu deci sunt si f usoare le poti alege dupa marime. LINK: Click aici ! Pe site ai telefoane de contact poti sa suni sa te interesezi de pret si alte informatii. dar trebuie neaparat sa le schimb pe amandoua? ca la una merge Da e recomandabil sa le schimbi amandoua sa fie la fel deoarece o sa fie diferenta de sunet.Merita un mic efort financiar daca nu vrei sa ai multe probleme cu ele.Daca imi permite bits chiar daca nu se potrivesc exact gaurelele ele se pot face asa am facut si eu si nu sunt probleme eventual cele vechi se pot astupa usor cu ceva. |
||
Back to top |
|
||
Go to page >> | |