Forums
| Clape.ro :: Forums :: Fisiere audio, Versuri, Partituri, Armonii :: Ora de muzica |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Armonie | ||
|
Moderators: admin, tiger, pustiulica, angelitto
|
| Author | Post | ||
| sabinbz |
|
||
|
Guest
|
cum iau acordul re minor armonic?
|
||
| Back to top |
|
||
| luchiana |
|
||
![]() Registered Member #2199
re minor armonic ? nu stiu de acord..stiu doar de gama asta.... re mi fa sol la sib do# re....acord? nu am auzit...ptr ca nu cuprinde treapta a 7-a care e alterata suitor in tonalitatea asta... Daca in schimb doresti acordurile gamei re minor armonic, acestea sunt urmatoarele: treapta 1: re - fa - la treapta 2: mi - sol - sib treapta 3: fa la do# treapta 4: sol sib - re treapta 5: la - do# mi treapta 6: sib - re - fa treapta 7: do# - mi -sol
|
||
| Back to top |
|
||
| arald73 |
|
||
|
Guest
|
nu exista acorduri melodice sau armonice...exista game majore si minore , armonice si melodice; Pentru gamele minore armonicul are treapta a VI-a alterata ascendent (diez) , forma de melodica are si treapta a VI-a ŞI A VII-a alterate ascendent cu diez sau becar depinde de la gama la gama (spre ex gama cminor si nu am nimic cu adminul in loc de si bemol are si becar ). Pentru gamele majore se altereaza aceleasi trepte pentru aceleasi forme (armonic, melodic) cu deosebirea ca alterarea se face in sens descendent (bemol sau dupa caz la gamele cu diez ...becar!) |
||
| Back to top |
|
||