Forums

Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio

<< Previous thread | Next thread >>
Amplificare clapa (acasa).
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
tiberius
Mon Oct 19 2009, 12:51PM

Registered Member #591
Dorinel de la Braila a scris ...

recomand Boxe active de studio Home!Boxe liniare

poti da un link dorinel?

Back to top
Matrafox
Mon Oct 19 2009, 01:26PM
Guest
Dorinele fiecare cu ce-i trece prin cap eu raman la ideea ca pentru acasa sunt bune amplificatoarele facute special pentru acest scop.Boxele active pt studio sunt concepute pt altceva ,asta nu inseamna ca nu suna clapa si pe alea dar au fost gandite pt altceva si probabil asta se reflecta si in pretul lor.

Back to top
Professional
Mon Oct 19 2009, 01:55PM

Registered Member #1280
Ati putea detalia un pic cu argumente pro si contra, incerc sa nu fiu prea insistent, dar deja de vreo saptamana tot satu ne net si caut review-uri si inca nu am ajuns la o solutie.

Back to top
marinik
Mon Oct 19 2009, 02:17PM

Registered Member #8048
sunt deacord cu domnul matrafox. roland kc60

Back to top
daddy
Mon Oct 19 2009, 03:31PM

Registered Member #241
As recomanda monitoare de studio. Dar sunt cam scumpe. ../../images/emotes/yahoo/yahoo_sad.gif
LINK: Click aici !
Acestea am auzit ca ar fi foarte bune

Back to top
cminor
Mon Oct 19 2009, 04:52PM

Registered Member #55
1. monitoarele de studio in general sunt foarte scumpe pentru a reda cu adevarat toate frecventele.
Majoritatea studiourilor au monitoare nearfield plus subwoofer, nu doar "monitoare de studio" si in plus, dispun de o placa de sunet si un mixer profesional.
2. pentru acasa, un asemenea combo iti este foarte util din 2 motive: ai amplificare tipic cantarilor live (te obisnuiesti auditiv cu ceea ce este PA (public address) si mai ales, ai si minimixer (poti pune si un microfon, unele combo-uri dispun chiar si de efecte).
Personal am testat KC-150 dar este un pic "cam mare" pentru casa si s-ar putea sa deranjezi vecinii de la 2-3 etaje inferioare.
Totusi, aceste combo-uri sunt pt Live.
Nu sunt stereo si sunt un pic cam "dure" ca sound.
Daca insa esti hotarat sa canti live la nunti, spectacole, pe viitor, atunci , trebuie sa iti formezi "urechea" pe PA si nu pe monitoare de studio, ca nu faci mixaj si mastering, ci canti live.

Back to top
Professional
Mon Oct 19 2009, 05:08PM

Registered Member #1280
decizie din ce in ce mai grea...

Back to top
admin
Tue Oct 20 2009, 04:30AM

Registered Member #1
../../images/emotes/yahoo/yahoo_rofl.gif ../../images/emotes/yahoo/yahoo_rofl.gif ... bai fratilor ... Deci, m-am spart de ras cand am vazut asta:

http://i36.tinypic.com/2r4ln6h.jpg

... Deja ma si gandesc sa-i fac cadou una, violonistului cu care mai merg din cand in cand la nunti, sa mearga cu vioara amplificata pe zona ../../images/emotes/yahoo/yahoo_rofl.gif ../../images/emotes/yahoo/yahoo_rofl.gif ...

Acum, lasand gluma la o parte ... Bineinteles ca cel mai "curat" sound, si totodata liniar, o sa fie in monitoarele de studio. Insa, pentru a amplifica un Roland GW7, nu cred ca este tocmai solutia cea mai buna ... Gandeste-te in felul urmator: - Cand mergi sa asculti o trupa LIVE, pe o scena, sau cand intri intr-un club, cum i-ti place sa auzi muzica ? Sa auzi toate frecventele egale, sau sa auzi sunetul acela "greu" de subwofere, care-ti "rupe" ficatul ?
Monitoarele de studio sunt facute pentru a ajuta sunetistul sa distinga cat mai bine toata plaja de frecvente, pentru a putea fi corectate/taiate anumite chestii, etc ... insa pentru a asculta muzica in conditii "comerciale", trebuie altceva, inclusiv daca se poate, un mic subwofer, sa fii sigur ca ai motive sa te certi cu toti vecinii ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif ...

[ Edited Tue Oct 20 2009, 04:32AM ]

Back to top
Calin A7
Tue Oct 20 2009, 08:33AM

Registered Member #7351
Si eu sunt de acord cu tot ce ti-au recomandat colegii. Acum ptr o simpla amplificare a clapei nu cred ca ai nevoie de monitoare de studio (ti-au explicat si colegii dc). Daca esti pretentios la sunet pot sa iti recomand Focal Professional SM8
LINK: Click aici !
Poate pare putin amuzant dar si pe aceste "super" monitoare ai putea sa ai un sunet care sa te nemultumeasca. Pasul urmator ptr imbunatatirea sound-ului ar fi si un mixer profi,o placa de sunet ...ceea ce iti explica cminor in postul de mai sus. Ca sa termin in spirit de gluma mie ptr cantare acasa mi-ar fi ok si asta

http://clape.ro/files/public/1256016823_7351_FT20040_radio.jpg

Back to top
testiera
Tue Oct 20 2009, 09:05AM

Registered Member #5950
colegu"""cumpara astea...M-AUDIO BX5A DELUX...dar mai trb un sobwoofer langa... si crede-ma ca iesi bine de tot ....ptr acasa!!!!basca mz p pc...ce vrei tu!!!o sa ai sound!!!.. monitoarele sunt facute sa urmaresti sound-ul..... celelalte ptr redare!!!!!asa k daca ai de gand sa canti doar k pian .. cauta kontakt...daca vrei sa lucrezi anumite tonuri ptr clapa ( dupa gustul tau)!...trb neaparat monitor!!!!

[ Edited Tue Oct 20 2009, 09:13AM ]

Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF