Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Roland

<< Previous thread | Next thread >>
Cum fac sa sune bine un Roland VA-7 ?
Go to page       >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
emanuel7
Tue Apr 13 2010, 09:34AM
Registered Member #8901
salutare tuturor! cred ca sunt foarte multi care au o clapa da nu aranjata in proportie de 30 %,as vrea ca,cunoscatorii sa spuna incepatorilor ce trebuie facut ca un va7 sa faca o treaba buna la cantare(din punct de vedere tehnic,cum sa fie aranjata..) daca se poate cu tot felul de detali ,cred ca sunt multi care sunt interesati, pt ca e o clapa accesibila la pret ,si de calitate. asteptam orice informatii, multumim mult!

[ Edited Mon Apr 19 2010, 06:20PM ]

Back to top
ionut bogdan
Tue Apr 13 2010, 09:42AM
Registered Member #1696
asta depinde de fiecare ,ce gen de muzica canta si sa aiba toate genurile care-i trebuiesc ,difera de la o persoana la alta fiecare cu gusturile lui

Back to top
VictorS
Sun Apr 18 2010, 09:41AM

Registered Member #8478
In primul rand... Daca esti muzicant ai ureche muzicala
Clarificand problema cu urechea, fiecare ureche aude altfel de aceea cand cineva aude o piesa, ca si aranjament inca de la inceput se intampla sa recunoasca interpretul.
Cel mai indicat este sa inveti putin engleza si cuvintele tehnice folosite in muzica si sa incerci sa iti aranjezi clapa asa cum auzi muzica, pentru ca atunci cand ai stilul tau esti mai apreciat si de publicul tau cat si de ceilalti muzicanti chiar daca nu esti foarte experimentat sau nu excelezi in felul de a canta.
parerea me este ca un muzicant bun cu scule proaste suna mai bine decat un muzicant prost cu scule bune
Concluzie: O clapa nu poti sa o faci sa sune mai bine decat suna poti insa sa ii dai stilul tau

[ Edited Sun Apr 18 2010, 09:44AM ]

Back to top
emanuel7
Sun Apr 18 2010, 11:03AM
Registered Member #8901
lasa ca nu chiar asa, o clapa cand e aranjata cum trebuie mai e un plus de 50%, dacae si de calityate .si claparul 50%

Back to top
profu.cri
Sun Apr 18 2010, 01:50PM
Registered Member #9193
VictorS: eu cred ca o clapa poate fi reglata sa sune mai bine decat suna! Oricand este loc de mai bine! Nu cred ca este cineva care sa fi folosit in procent de 100% functiile pe care le ofera o clapa! Pe mana unui muzicant bun e doar impresia ca se aude mai bine, pentru ca noi ne lasam impresionati de posibilitatile instrumentistului si nu ale instrumentului. E lesne de inteles de ce.
Emanuel7: pentru inceput trebuie sa stii foarte bine modul de functionare al instrumentului si ce posibilitati ofera acesta in ceea ce priveste creare de ritmuri, editarea tonurilor, etc. Deasemenea, foarte mult cantareste pregatirea muzicala (atat practica cat si teoretica). Ar fi mai multe de spus, dar important e sa iti placa tie cum suna instrumentul tau, deoarece tu il folosesti! Multa bafta!

Back to top
emanuel7
Mon Apr 19 2010, 03:28PM
Registered Member #8901
multumiri dar se asteapta sa zica cei care cunosc un va7, informatii concrete. . reteta unui ton bun,.,..etc

Back to top
cminor
Mon Apr 19 2010, 03:50PM

Registered Member #55
cea mai buna retea pentru ton este... paste cu ton.
Asta ii place nevestei mele ...
cat despre clape, tonul depinde de urmatoarele ingrediente:
mixer (ca daca ala suna prea pe medii, trebuie modificat tonul aluia care are mixer mai pe basi), boxe (aceeasi observatie).
Asa ca pune mana si butoneaza la ea, cocomitent cu ascultarea unor piese bine mixate de pe un album cumparat (nu mp3 ca deja ala nu mai e calitate).....
Uite asa incepi sa stii si cum ar trebui sa sune, si pe ce canti...

Back to top
Robert Craciun
Mon Apr 19 2010, 05:02PM

Registered Member #25
emanuel,iti spun si eu parerea mea!...pana sa am E 80,am detinut si eu un VA 7!...iti pot sugera urmatoarele chestii:in primul rand sa-ti creezi un user program pe pagini,iar fiecare ritm fie ca e de muzica usoara,fie ca e de populara,sa aiba aceeasi parametrii la EQ,si aproximativ aceleasi instrumente in componenta aranjamentului,pt.ca s-ar putea ca dupa ce termini o hora(spre ex),sa incepi o sarba si ritmul respectiv sa sune altfel pe amplificare...automat ceea ce ai construit pana atunci...buna dispozitie,etc...se duce de rapa!asa ca nu strica sa mergi la cineva in vizita acasa,ma refer la cineva care ar avea VA 7 si e meserias,sa observi modul sau de lucru si sa iei ca exemplu!iar in dreapta trebuie sa-ti editezi singur tonurile asa cum iti place...nu mai spun si de variphraze(eu imi pusesem acolo chiuituri si strigaturi...ceea ce antrena mesenii mai tare la dans)!

Back to top
admin
Mon Apr 19 2010, 06:17PM

Registered Member #1
Asa este ... O chestiune foarte importanta in reglajul unei clape in general, este sa folosesti parametri cat mai apropiati sau chiar asemanatori pt. style-uri de exemplu ... Iti alegi vreo 4 5 tonuri care suna bine, si "se comporta bine" pe scule (sonorizare), si lucrezi cu acele tonuri la majoritatea style-urilor, inclusiv setarile de volum/atack/release/chorus/reverb/etc.... Eu personal, nu folosesc nici EQ-ul general de pe Roland (la mine este pur si simplu pe "OFF") VA-7, si nici efecte pe style. Orice efect/reglaj in plus fata de cum este tonul original de fabrica, insemana ca-i "scade" putin din dinamica tonului/sunetului (nu din dinamica claviaturii, aia este cu totul altceva...). Ca o regula generala, la cantarile "LIVE", orice sunet, cu cat trece prin mai multe procesoare, efecte, etc, inseamna ca-i "mananca" din dinamica. Pentru mine, dinamica sunetului este foarte importanta ... Ei mi-am ales un set de vreo 10, 15 tonuri cu care lucrez, si cu acelea mi-am facut 95% dintre styleuri, la aceleasi reglaje de volum/efect/etc ... La tonuri de bass, folosesc bineinteles PickedBass-ul din mapa 2 (mapa de tonuri de G-800), Nylon Guitarul tot de acolo, tobe de obicei folosesc tobele STANDARD kit, sau la piese mai "moderne" folosesc tobele din setul de Hip-Hop (mapa 3 sau 4) ... Exceptie fac asa zilele (impropriu numite) "blues-uri", adica piesele lente, unde folosesc alte tonuri ... La manele mai folosesc setul de tobe oriental (e40 modified, daca bine-mi aduc aminte...), dar strict numai la anumite manele, adica acelea cu multe bongosuri/darabane/etc ... La manelele "moderne" sau de tip "dance", folosesc setul de Hip-Hop ... Un alt secret: - NU INCARCATI STYLE-urile cu multe piste !!!Eu folosesc maxim 4 piste la un style: 1 - Tobe (percutia) 2 - Bass 3 - Un Nylon Guitar din mapa 2 4 - (in functie de gen, mai pun si altceva ...) Doar ca, aceste piste, trebuie "sa lucreze", nu "sa stea..." ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif ... In acest fel, o sa aveti si "curatenie" in "cantare" ... ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif ) ... PS: Va dau un exemplu: Trupa IRIS. Toata muzica lor (live) inseamna: Tobe + Bass, si in rest, riff pe chitara, sau din cand in cand, pe 'ici pe 'colo Valter Popa (chitaristul) mai face niste "floricele", sau la partile de solo face solistica, dar toata "coloana vertebrala" a piesei inseamna sectia ritmica, adica tobele si basul ... Si suna trupa, LIVE, de "rupe" ! Am fost si la ultimul lor concert pe care l-au dat aici in oras, si sincer, am ramas placut impresionat ... Un spectatcol de nota 10. (Valter Popa, acuma la batranete parca a invatat sa cante la chitara .. ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif ) ...) In videoclipul urmator, vad ca au si clapa, dar la spectacolul la care am fost eu, nu aveau nici o clapa si suna trupa de rupea ...##SANITISED## width="460" height="350">##SANITISED## src="http://www.youtube.com/v/B_167SVojOY&hl=en_US&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="460" height="350">##SANITISED##>##SANITISED##>

[ Edited Mon Apr 19 2010, 06:36PM ]

Back to top
IONICAVIP76
Mon Apr 19 2010, 11:16PM

Registered Member #36
sunt deacord cu admin .atat doar ca eq trebuie folosit si dupa parerea mea in forma de ..u ..altfel clapa va suna sters.propun sa folositi toba standard mapa 1 la pop.la manele e 40 modified.chiatara armonie nylon mapa 4 ,bass picked bass mapa 2 tambal koto si shamisen mapa 4 dar si 2 si mai sunt propuneri...propun sa ascultati un mid sau un style de pe zipul original si sa va luati dupa el ca reglaj (volum ,echilibrarea intre tobe,bass ,armonie ,etc,toba mare ,basul,si chitarile(nu totdeauna)sa dati la maxim (velositatea)dar in primul rand trebuie sa cunoasteti functiile din clapa si tonurile unde sunt.nu e o clapa pt. incepatori chiar.

Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF