Forums

Clape.ro :: Forums :: Calculatoare si Internet :: Editare Style & Midi
 
<< Previous thread | Next thread >>
Update Style Works 2000 sau combinari de programe
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
mussic
Mon Jun 14 2010, 09:39PM
Registered Member #3499
Joined: Wed Nov 26 2008, 12:25AM
Posts: 383
Am facut si eu style-uri, dar vad si aud ca unii au reusit sa adapteze tonuri semplate la tot felul de clape.Si efectiv nu stiu cum.
Eu personal am un Roland E - 50(Softul este de G - 70 updatat).
Am in clapa acum ritmuri transformate din tot ce exista pe piata si multe suna chiar foarte bine. Sunt cel care am adaptat chiar si Setul Prigoria, sau am facut un style pentru melodiile lui Jean Michel Jarre. As fi curios sa stiu cum pot lucra cu tonurile semplate, si credeti-ma ca as face multe style-uri ca lumea.
Si stiu ce spun... Inainte de "90, a venit in Romania o trupa din Republica Moldova, care avea o orga Yamaha PSR... si un Synthetizator, la care lucra cu frecvente...si facea timbrele reale ale instrumentelor. Dar nu am acea tabela a frecventelor.
Si urmarea totul , avand un fel de osciloscop pe ecran. Facea asta la inceputul concertului, alegandu-si cate instrumente ii trebuiau si le salva pe moment. Cand oprea clapa, trebuia sa o ia de la zero. Si nu existau tonuri semplate la momentul respectiv.
La clapele moderne se poate lucra cu frecventele, dar pot fi salvate si tonuri in clapa ? Daca da, cum ?
Asta este cea de a doua mare nedumerire ! Stiu ca orice aparatura face mult mai mult decat a fost proiectata sa faca, si asa cum are o extensie de tonuri pe care o pot accesa, oare pot sa si salvez ceva de genul asta?
Am incercat sa obtin cimpoi real, de pilda, si am reusit, dar cum il salvez ?Pe un style anume pot, dar eu vreau sa si raman cu tonul respectiv pentru alte styluri.
Si o alta curiozitate...Exista o posibilitate de folosire la acest tip de clape a fisierelor mp3 ? Pentru ca am card de 4 Gb iar in urma discutiei cu niste prieteni, o posibilitate de extensie ar exista !
Multumesc anticipat si cred ca nu sunt singurul interesat de aceste probleme !

Back to top
elgi
Tue Jun 15 2010, 12:00AM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 777
Stimate domn, chiar dacă nu am E-50, vă pot da câteva răspunsuri.
S-o luăm pe rând: pe arranjoarele Roland nu se pot pune samplere, pe nici un model. Asta fără negociere! Pentru că nu are arhitectura harware care să-i permită acest lucru. Samplere suportă de la Korg PA 80, PA 1 X, PA 1 X PRO, PA 800 şi PA 2 X PRO, iar de la Yamaha - PSR 8000, PSR 9000, PSR 9000 PRO, Tyros 2 şi Tyros 3.
Cât priveşte treaba cu frecvenţele... nu mă bag în discuţie...
Pentru a salva un anumit ton şi la alte piese sau style-uri, putem face aşa (mă refer acum la E-50, 60, 80): ne notăm pe o hârtie toate valorile la toţi parametrii, după care ieşim din generatorul de ritm, alegem pe Uper 1 tonul original din care s-a plecat şi mergem la editarea tonului în Make-up Tools şi dăm exact aceleaşi valori la toţi parametrii, după care memorăm acel ton într-un User Program. Când avem nevoie de el, accesăm acel User Program.
Cât priveşte folosirea mp3-urilor, la Roland se poate doar pe modelele: E-80 (versiunea 2 de soft), GW-8 şi Prelude. E-50 nu e dotată hardware să poată citi acest tip de fişier.
Sper că nu am greşit la nimic din ce am scris mai sus. Să auzim numai de bine!

Back to top
mussic
Tue Jun 15 2010, 01:03AM
Registered Member #3499
Joined: Wed Nov 26 2008, 12:25AM
Posts: 383
Multumesc pentru explicatii ! Sincer, asa stiam si eu, dar persoana care mi-a zis este plecata afara si a zis ca ar fi gasit o modalitate de extensie. Dar poate o sa aflu tot de la el, pentru ca din cate stiu este un tip serios si un electronist foarte bun.
Oricum, cel mai mult ma intereseaza cum pot sa folosesc tonuri semplate in calculator pentru style-uri. Stiu ca in clapa mea nu pot baga asa ceva si nici vreau acest lucru. Dupa 30 de ani de cantat, cred ca ma opresc la clapa asta. Eu sunt foarte multumit de ea. Si nu zic asta cu rautate... Poate asa pentru sufletul meu...si daca o sa am bani o sa iau un Tyros(merita). Acum insa, daca vrea cineva mp3 la urma urmei iau Laptop-ul cu mine.
Dar cu tonurile semplate se poate lucra si in calculator ...Cum ?
Si vreau sa spun ca si aici pe site am gasit tonuri semplate adaptate pentru Roland, dar normal, incluse in style. Multumesc inca o data pentru intelegere si explicatii! Vreau sa incerc si altceva.

Back to top
cminor
Tue Jun 15 2010, 08:12AM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2872
Poate se referea la SRX.
Pe E80, G70 se pot pune SRX-uri cu diverse tonuri (09-World, 02-Studio Kits, 08-Supreme dance, etc)

Back to top
mussic
Tue Jun 15 2010, 06:54PM
Registered Member #3499
Joined: Wed Nov 26 2008, 12:25AM
Posts: 383
Multumesc mult cminor ! E posibil. Si mi-ai dat si niste idei, din care sper sa iasa ceva bun. Si ii multumesc inca o data si lui elgi, pentru ca la fel, si el mi-a dat alte idei legate de combinatii de ritmuri.
Daca este sa stam sa analizam putin, toti cautam sa aducem ceva nou in muzica (un stil, un sound, un style...), ca altfel toate melodiile si ritmurile ar fi la fel. Asta vreau sa fac si eu. Am sa si pun cateva idei in alt thread imediat. Oricum ma bucur ca valoarea site-ului isi spune iarasi cuvantul....adica poti gasi oricand un sfat sau un prieten.
Felicitari inca o data tuturor celor care au grija ca acest site sa existe si sa functioneze !!!

Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Metoda de acordeon - Misu Iancu & Petre Romea Posted by Florinh87 on 24 Apr : 18:56
Multumesc mult, cu siguranță imi va fi de folos!


[Content] Acces Posted by Excl on 18 Apr : 13:36
Salutare ! Doresc si eu acces la download !! Am incarcat ceva seturi (au ceva download-uri ) si am raspuns si la forum-uri ! Voi posta seturi in continuare dar doresc si eu acces l [more ...]


[download] Ketron SD1 for Thomann AK-X1100 and Medeli AKX10 Posted by mihaidor on 17 Apr : 20:10
Aceste styl-uri Ketron SD 1 sună foarte profi pe Thomann AK-X1100.Nu există style convertit care să sune foarte bine din prima. Trebuie să mai modifici parametri pe care nu îi înca [more ...]


[download] Zece Ramy Posted by sebycog on 14 Apr : 18:22
Salut, imi poti trimite setul de pa2x cu zece și ete?


[download] FOLCL USOARA SR 2024 PA4X V2.SET Posted by miki67 on 12 Apr : 11:01
Cu plăcere! Nu uitați să dați un Rate, pentru a descărca cu încredere și alții interesați.Sănătate!





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap